aniab28 25.04.09, 11:31 błagam o pomoc ;) 75g mleka ile to wynosi na szklanki ??? ;) miałam dodac do ciasta 75g masła i 75g mleka i właśnie z mlekiem mam kłopot ;) będę wdzięczna za oświecenie mnie w tej sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agafka88 Re: gramy na litry.. 25.04.09, 12:38 pychotka.pl/pychotka/content/view/2144/125/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 12:56 poradziłaś sobie z masłem? Odpowiedz Link Zgłoś
aniab28 Re: dzięki ... 25.04.09, 13:23 dzięki za linka ;)przyda się ;) ciasto już upieczone :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: gramy na litry.. 27.04.09, 17:27 aniab28 napisała: > błagam o pomoc ;) > 75g mleka ile to wynosi na szklanki ??? ;) > miałam dodac do ciasta 75g masła i 75g mleka i właśnie z mlekiem mam kłopot ;) > będę wdzięczna za oświecenie mnie w tej sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: gramy na litry.. 27.04.09, 17:30 Nie zdążyłam odpisac na watek mhr-cs i wycieli, ale zgadzam sie z tym, co napisała. Bez urazy, aniab, ale po co utrudniać sobie zycie? Co chwilę ktoś zakłada wątek z pytaniem "30g ile to łyżek?" "ile mleka się mieści w szklance?" itp., a przecież przeliczniki miar i wag kuchennych są w większości książek kucharskich, że o google.com nie wspomnę. Mniejsza o zaśmiecanie forum, ale czy naprawdę szybciej i wygodniej jest zadać pytanie i czekac na odpowiedź (albo 10 odpowiedzi i każda inna), niz sprawdzić w jakimkolwiek internetowym przeliczniku? przykład pierwszy z brzegu: kalkulator.przepis-na.pl Odpowiedz Link Zgłoś