vandikia 27.05.09, 09:38 jako, że dziś finał LM czy ktoś wie jak piec propozycję "3"? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=80413491&a=80431299 własne pomysły mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobralus Re: przekąski meczowe 27.05.09, 09:46 no coz, bierzesz boczek wedzony, najlpiej kup pokrojony juz w cienkie plastry, bo w domu samemu ciezko. jesli plastry sa szerokie, to je przetnij wzdluz na pol, jesli bardzo dlugie to analogicznie. Posyp plaster boczku papryka slodka/ostra lub innymi ziolami, ktore graja Twoim zdnaiem z boczkiem i sliwka. Poloz sliwke na posypanej stronie, roluj i spinaj wykalaczka. Ukladaj na blasze, a potem piecz w rozgrzanym do 180-200stopni (lub pod grillem) piekarniku aż boczek stanie się rumiany i chrupiący (dosłownie do 10 minut), można to też robić na patelni grillowej. Ja osttanio jestem fanka hummusu, pasty z bobu i pomidorów (kupuje gotową w sklepie arabskim), tzatzików z ciepła pitą, pyszne i zdrowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: przekąski meczowe 27.05.09, 09:48 o proszę :D dzięki bardzo! , rzadko robię cokolwiek z boczkiem, dlatego w kwestii jego przyrządzania jestem kompletną ignorantką Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: przekąski meczowe 27.05.09, 10:26 ja robie w zasadzie jedynie to "danie" z boczkiem i to tez od wielkiego dzwonu. Najwazniejsze jest, aby plastry boczku byly naprawde cienkie, reszta to totalny banal. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: przekąski meczowe 27.05.09, 10:28 a ja dziekuje za przypomnienie, ze dzis final. tez cos przygotuje, niech chlop ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: przekąski meczowe 27.05.09, 12:49 :D nie ma za co ;) ja też obejrzę, bo gra moja ukochana drużyna :D Odpowiedz Link Zgłoś
aga-aa Re: przekąski meczowe 27.05.09, 13:32 "> Ja osttanio jestem fanka hummusu, pasty z bobu i pomidorów (kupuje gotową w > sklepie arabskim), tzatzików z ciepła pitą, pyszne i zdrowe:)" hummusu i pasty z bobu, czy wg. Ciebie hummus o pasta z bobu? Odpowiedz Link Zgłoś
ju.bi Re: przekąski meczowe 27.05.09, 15:35 zamiast suszonych śliwek ( lub oprócz) mozna w boczek zawinąć tez suszone morele. równie pyszne, a niektórzy są zdania, że lepsze. zarówno do jednych, jak i do drugich świetnie psuje sos miodowo- musztardowy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: przekąski meczowe 27.05.09, 13:45 mnie wystarczy paczka cinni minis :D taki mój mały meczowy rytuał :D Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: przekąski meczowe 27.05.09, 15:03 Jako ze jestem za BARCELONĄ stawiam na nachosy i hiszpanskie wino :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: przekąski meczowe IP: *.pools.arcor-ip.net 27.05.09, 15:26 no tak, nachosy, zwlasza z sosem serowym to oczywiscie tradycyjna HISZPANSKA potrawa :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: przekąski meczowe 27.05.09, 15:29 w Meksyku tez mowia po hiszpansku :P Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: przekąski meczowe 27.05.09, 15:31 zaiste, jak powszechnie wiadomo juz pradawne meksykanskie plemiona jadaly nachos :)))) pudlo po raz drugi Odpowiedz Link Zgłoś