Dodaj do ulubionych

koktail z krewetek...

16.12.03, 16:18
...-bardzo rozne rzeczy serwuja ludziska pod tym haslem,a wy jakie znacie
wariacje??? pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: koktail z krewetek... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 17:21
      Krewetki + sos (majonez, odrobina koncentratu pomidorowego + sok z cytryny +
      ew. kropla tabasco + pieprz) to moja ulubiona wersja.
      Całośc podana na sałacie.
      M.
      Ew. mozna dodać kapary
      • Gość: lulu Re: koktail z krewetek... IP: *.acn.pl 16.12.03, 20:45
        ale krewetki surowe??? fuj!
        • Gość: kluba1 Re: koktail z krewetek... IP: *.we.client2.attbi.com 16.12.03, 21:03
          krewetki ugotowane albo na parze w sosie koktailowym. Sos taki mozna b. latwo
          zrobic samemu : zmieszac keczap z chrzanem, dodac krople soku z cytryny i
          jesli ktos lubi ostry to Tabasco.
          jadlam krewetki w sosie majonezowym w Polsce i cale to zestawienie bylo raczej
          mdle.
          • Gość: alla Re: koktail z krewetek... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.03, 17:42
            ja jaddlam cos pod tym haslem, ale oprocz sosu bylyw wtym kalwalki grejpfruta
            i chyba jajko -wiecej nie pamietam,ale podane byly w wysokich szklankach z
            dlugimi lyzkami...
            moze ktos pamieta cos wiecej?
        • yamaneko Re: koktail z krewetek... 18.12.03, 15:00
          Gość portalu: lulu napisał(a):

> ale krewetki surowe??? fuj!

Dlaczego "fuj" ?!?!?!

osobiście jadłem krewetki na surowo w postaci Sushi i Sashimi PYCHA !!!

oczywiście nie same tylko w odpowiedniej postaci (sos sojowy z wasabi, oraz
          glony nori)
    • Gość: marghe_72 Re: koktail z krewetek... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 21:33
      Ja preferuję krewetki z zalewy.
      M.
    • Gość: eliza Re: koktail z krewetek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 23:13
      jadlam tak: w wysokim kieliszku tak z polowa pokrojonego selera naciowego, na
      to krewetki ( z zalewy chyba), na to cytrynka no i obok sosik - keczupowato-
      chrzanowy. Pycha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka