Gość: zyrafa46 IP: *.warszawa.mm.pl 25.08.09, 10:51 Co zrobić z nich. Mam je ze sklepu, nie własne. Czy można wrzucić do kaszy gryczanej? Do gotowania? Czy po? Proszę o dość szybką odpowiedź i dziękuję :-)) Żyra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyrafa46 Re: mam suche pomidory... IP: *.warszawa.mm.pl 25.08.09, 11:28 Już mam odpowiedź :-). Opowiem co robią żyrafy żeby SZYBKO i smacznie zutylizować pewne produkty. Makaron z wczoraj + kubeczek kaszy gryczanej + 2 kubeczki wrzątku, sól. Po ugotowaniu masełko i te pomidory. Całość - mniam. No w każdym razie nam smakowało. Jeśli jednak dodacie coś innego (już mi nie zależy na pośpiechu) - to byłoby miło. Żyra Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: mam suche pomidory... 25.08.09, 11:38 Suszone w oliwie? Suche to raczej sa dopiero do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyra Re: mam suche pomidory... IP: *.warszawa.mm.pl 25.08.09, 11:47 mam taką suszoną sieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: mam suche pomidory... IP: *.warszawa.mm.pl 25.08.09, 11:53 Nie wiedziałam, że to dopiero półprodukt... No niestety, jestem kuchenną..., hmmm, jakby to ująć, by sobie przykrości nie zrobić. To napisz, Linn, jak zrobić potrawę z mojego surowca. W google znalazłam przepisy - jak zrobić suszone pomidory ze świeżych. A mi nie o to chodzi. Mam SUSZONĄ sieczkę. Ż. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: mam suche pomidory... 25.08.09, 12:51 Możesz dodać do sosu pomidorowego. Suszone podnoszą smak. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus zalac olejem 25.08.09, 17:52 aale nie przesadzac, dodac przyprawm zil, czego lubisz, cebula, czosnek i juz po ok. godzinie (albo dluzej, jak masz czas) marynaty dodac do kaszowo-makaronu (fajny pomysl nb.) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: mam suche pomidory... 25.08.09, 19:36 Z "sieczka" sie nigdy nie spotkalam. Znam suszone polowki pomidorow, kupowane na wage. Tu wstawilam jak z nimi postepowac: forum.gazeta.pl/forum/w,77,74181573,,Jak_zrobic_z_suszonych_pomidorow_takie_w_oliwie_.html?v=2 "Sieczke" to moze nalezy utluc na proszek? Jak papryke? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: mam suche pomidory... 25.08.09, 23:03 Linn_linn, to BARDZO skomplikowane. A poza tym w mojej kuchni nie używam żadnego octu. Mam winny, ale stoi sobie tylko. Jak już musi być coś bardzo kwaśnego to leję "mój" produkt, czyli sok wyciśnięty z pigwowca. Jest pioruńsko kwaśny. Ślina mi się zbiera na samo o nim pisanie. Dziękuję jednak za odpowiedź. Może sobie kiedyś potrenuję z tymi pomidorkami i "octem" pigwowcowym. Czy to znaczy, że żyrafy to lenie? Eeee, tak mi się pomyślało. Żyra Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: mam suche pomidory... 26.08.09, 07:29 Jesli to jest skomplikowane, to kupuj takie pomidory w sloiczkach. Ocet musi byc: zmniejsza ryzyko wytworzenia sie jadu kielbasianego. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mam suche pomidory... 26.08.09, 00:27 do kaszy po, lacznie z jakas posiekana zielenina i pieprzem Odpowiedz Link Zgłoś