Dodaj do ulubionych

Macaroni & Cheese/ makaron z serem

IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 04:00
Dziwi mnie trochę brak tej tak bardzo amerykańskiej potrawy młodzieżowo-
szkolnej, łatwej, taniej, szybkiej i występującej w setkach idywidualnych
przepisów. Otworzyłem link i powiadają, że zawiera on 3385 różnych przepisów
na to właśnie!
M.& C. jestrobiony na bazie makaronu rurkowego, sera żółtego i sosu białego
pkus rozmaite dodatki. Warto chyba spopularyzować.
Obserwuj wątek
    • Gość: P. Re: Macaroni & Cheese/ makaron z serem IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 04:02
      Link:
      www.cooks,com/rec/doc/0,1-1,macaroni+and+cheese+recipe,FF.html
      • Gość: P. Re: Macaroni & Cheese/ makaron z serem IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 04:06
        Znowu:
        www.cooks.com/rec/search/0,1-1,macaroni+and+cheese+recipe,FF.html
        • wedrowiec2 Re: Macaroni & Cheese/ makaron z serem 02.01.04, 16:09
          Poczytałam, przepisy ciekawe, duże pole do inwencji. Niektóre potrawy robię,
          ale nie wiedziałam, że są to typowe dania amerykańskie:)
          ps.Uważaj na kropki i przecinki, stosując polską klawiaturę możesz mieć ich
          odwrotne umieszczenie na tzw. bloku.
    • Gość: kluba1 Re: Macaroni & Cheese/ makaron z serem IP: *.we.client2.attbi.com 02.01.04, 16:19
      Mozna tylko ugotowac, mozna zapiekac , mozna w zasadzie prawie wszystko do
      tego dodac. Ja robie z kolanek ugotowanych na " al dente", dobrze odcedzonych ,
      przelanych zimna woda. Pozniej ( jesli pieczona ma byc potrawa) do foremki
      przekladane warstwami z serem ( mozna nie warstwami lecz po prostu wymieszac)i
      do pieca !! Wspaniale wychodzi z pokrojona w kostke pozostaloscia pieczonej
      szynki a jak nie , to mozna pokruszyc zesmazony boczek na wierzchu , przed
      podaniem. Mozna zapiec z hot-dogami, kielbasa ,podsmazonym mielonym - z czym
      chcemy. Naprawde fajne i szybkie ( oraz tuczace) jedzenie. Szczegolnie
      popularne z rodzinach z nastolatkami ale nie tylko !! O wiele lepsze niz zwykla
      kanapka z zoltym serem . SMACZNEGO !!
    • Gość: Camille Re: Macaroni & Cheese/ makaron z serem IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 02.01.04, 20:24
      Z tymi typowymi dziecieco-mlodziezowymi potrawami to ja mam troche problem.
      Nigdy nie uwazalam za stosowne karmic moje dziecko czyms czego my nie
      zjedlibysmy/a tak niestety robi wiekszosc Amerykanow-dla dzieci hot-dog, dla
      nich steak...itp./i te potrawy zawsze byly w naszym domu zabronione. Nigdy tez
      nie gotowalam potraw tylko dla dziecka.No i wychowalam sobie corke, ktora zje
      najprzedziwniejsze potrawy, mozna ja wziac w kazdy kat swiata i zawsze cos dla
      siebie znajdzie.W wieku lat 5 zamowila- ku zdziwieniu znajomych ktorzy ja
      wzieli do restauracji-surowe ostrygi.Nie jadamy pizzy, hot dogow, hamburgery
      tylko wlasnorecznie zrobione na grillu. Macaroni & cheese jest jedna z nich,
      chociaz zabroniona jest tylko ta wersja "z pudelka". Czasem robie taka
      prawdziwa, zapiekana i z szynka. Ale to wtedy gdy maja przyjsc inne
      dzieci.Jest to jednak bardzo tuczaca potrawa i ma niewiele
      wartosci odzywczych. Ale dla tych co zyja wylacznie na pizzy, to chyba ciekawa
      odskocznia.....
      • Gość: kluba1 Re: Macaroni & Cheese/ makaron z serem IP: *.we.client2.attbi.com 02.01.04, 21:22
        bardzo dobrze wychodzi wymieszane z potrawa chili - z fasola lub bez !!!
        • Gość: Cynamoon Re: Macaroni & Cheese/ makaron z serem IP: *.it-net.pl 03.01.04, 13:48
          A ja najbardziej lubie taki: makaron,koniecznie ciemny (np. z maki pszennej
          razowej), po ugotowaniu wymieszac z maslem i pokruszonym bialym serem. I troche
          slodkiej papryki. Mniammm!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka