Gość: fikus Wolne żarty... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.08.09, 23:09 w naszym temacie oczywiście... świeżo wyguglane http://www.publikuj.beskidy.pl/tag/muwen ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wolne żarty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 21:56 "Firma Muwen S.C. należy do najbardziej żetelnych firm w Katowicach". Nie wiem co oznacza słowo "żetelny" w tym znaczeniu, gdyż nawet słownik języka polskiego nie znajduje haseł spełniającech ten warunek. A co do rzetelności niestety jako właściciel domu na Rezedowej nie mogę tego potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Wolne żarty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 22:04 ja też mam coś na temat firmy M.... forum.muratordom.pl/ania-i-mariusz-oraz-ich-malusi-domek,t145517.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Realista bz Rezedowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 22:26 Mam taką propozycję: zorganizujmy turniej dla niezadowolonych. Propouję zgromadzić skladkę dla zwycięzcy turnieju na znalezienie na terenie Podlesia dzialki i wybudowanie domu za cenę i w terminie konkurencyjnym dla wysoce krytykowanego dewelopera. Czy ktoś z was może szukał dzialki na tereie Podlesia??? Gdyby ktoś podjął ten trud, to przekonałby się , że sama działka w dużo gorszym miejscu, nawet o podobnym metrażu wyceniona jast na wyższą kwotę niż nasza dzialka z nowym domem. Będę brutalny, sorry, ale stuknijcie się w głowy. Poroponuję p prostu zrezygnowac z praw do tak fatalnych nieruchomości i nie marudzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikus Re: Realista bz Rezedowej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 23:45 Kolego, będę brutalny ale to Ty powinieneś się stuknąć w głowę. Developer podpisywał umowy z nami w 2006 roku, tak? Był w nich określony przedmiot sprzedaży/zakres robót (działka + dom) oraz termin ukończenia robót, tak?. To wszystko developer wycenił wg cen rynkowych z tamtego i pieniądze dostał, tak?. A to że budowy nie ukończył do dziś to jest tylko i wyłącznie jego problemem. Nie możesz więc dziś pisać, że mamy mordy w kubeł, bo teraz tak tanio się nie da. Wtedy kiedy kupowałem, było rynkowo i kropka. A z umów należy się wywiązywać w pełni i terminowo, i tylko z tego powodu tu gardłujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikus Re: Wolne żarty... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 23:36 Gość portalu: sąsiad napisał(a): > ja też mam coś na temat firmy M.... > forum.muratordom.pl/ania-i-mariusz-oraz-ich-malusi-domek,t145517.htm no tu to akurat sielanka jest, malusi kochaniusi domek i jeszcze na dodatek prace się posuwają, idylla że hoho :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha Re: Wolne żarty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:36 żetelny ha ha ha dobre chyba to był link sponsorowany i top za dużą kase P. Murek żetelny ŻADEN SZNUJĄC SIĘ WKONAWCA nie robi dla Murka i firmy Muwen Po prostu - cyganią i nie płacą czemu wszystko mają w leasingu - żeby nie było co brać jak się plajtuje Zobaczcie ja sobie żyją na Zarzeczu na przeciwko Baru przy ulicy Roweckiego - dokładnie na przeciw taki plac z Tirami - a właściwie wrakami sam. ciążarowych - mamy nakazy sądowe i co rudera i bida nie ma co zająć komornik porażka - nieuczciwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Wolne żarty... IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:28 Czy możesz coś więcej napisać w sprawie zobowiązań ponieważ mam podobny problem i chętnie się dołącze.zostaw jakiś namiar na siebie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kulig_basia Termin zakonczenia Zaopusta oraz Inne tematy 13.08.09, 19:17 Witamy czy ktoś zna termin ukonczenie na ZAOPUSTEJ? czy rozmawialiscie w sprawie wprowadzenia sie tam z p. Grzegorzem? Inne; sprawdziła nam sie firma gdzie kupilismy panele wraz z montażem. Terminowa, solidna nic ując nic dodać :) firma sie nazywa ABAK bliższe infirmacje e-mail'em STAN DEVELOPERSKI - domki murowane i drewaniane co Wam brakuje do stanu developrskiego w domkach (wewnątrz) Pozdrawiamy Maciej i Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Sąsiad Re: Termin zakonczenia Zaopusta oraz Inne tematy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:12 Pani Basiu Kulig, o co chce sie Pani sądzić, jeżeli położyła juz Pani panele ("terminowo, solidnie nic ując nic dodać"). Czy pani dom nie został wybudowany??? W niewybudawanym domu nie kladzie sie paneli. Chyba, ze czegoś nie rozumiem..... Może ma Pani jakiś udział w tej firmie od paneli:)))) SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Termin zakonczenia Zaopusta oraz Inne tematy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 11:11 Witam, też się przymierzamy do tej firmy więc fajnie, że ktoś potwierdził ich jakość.Chciałabym się zapytać o doświadczenia z innymi firmami: płytki, kuchnie, schody. możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kulig_basia Do Bogdan Lekarz 13.08.09, 19:38 Witamy Panie Bogdnie czy Pan wszedł na drogę prawniczą? Prosimy o informację Basia i Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
kulig_basia Do Bogdan Lekarz 13.08.09, 19:39 Witam Serdecznie czy Pan już wszedł na droge sądową, prawniczą? Proszę o info pozdraewiamy Maciej i Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 22:46 Poszukuę szeregowca w Podlesiu (etap budowy nieistotny). Prosze o informacje o chęci sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Kontakt z Panem Grzegorzem M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:57 Panie Grzegorzu, dlaczego nie odbiera Pan telefonu? dlaczego od kilku dni nie dziala infolinia? Odpowiedz Link Zgłoś
katowicemalwina Re: Śmierdzące LENIE! 27.08.09, 14:06 Panie Grzegorzu Bardzo Pana Proszę jak pan ma możliwość to niech pan pozwalnia tych ludzi co pracują na Zaopusta i zatrudni nowych.Szkoda gadać oni pracuja tylko jak pan jest na budowie gdyby był pan cały czas to to co zrobili w miesiąc zrobili by w 5 dni wiem co mówie bo widze... Ostatnio byłem w moim budującym się ciągle domku i tak sobie patrze przez okno na pierwszym piętrze a tam sielanka siedzą w kupie z gazetami bawiąc się komórkami tylko kart brakuje chociaz i te pewnie mają i nagle patrze co sie dzieje? wszyscy nagle wstali i się rozbiegli mówie co jest a tu patrze pan jedzie gdy pan odchodzi wszystko wraca do normy i Oni jeszcze śmią robić panu koło dupy ile to miesięcy im pan niepłaci i takie farmazony.. powinni być szczęśliwi że ich w ogóle pan zatrudnił.. bo u mnie pracowali by tyle sekund ile wymawia się słowa ,możesz iść do domu" Nie ma żadnego kierownika który to nadzoruje? jest tam niby jakis ala brygadzista Wojtek ale to największy leń i bajkopisarz z nich wszystkich z opowieściami gdzie to nie pracował i co nie umie (jak by był taki dobry to dlaczego pracował już chyba w 20 zakładach? dlatego że jest partacz i też miał szczęście bo go pan przyjął.. Jest tam na budowie tylko dwujka starszych panów którzy żetelnie pracują tyle że dawno ich jakoś niewidziałem:-( Jestem z tych co już im sie niespieszy na oddanie domu ale daty robią swoje i nie chce mi sie potem włuczyć po sądach za odsetkami.. Mam takie jedno marzenie żeby zobaczyc pana jak podchodzi cichaczem na piechote na budowe i żeby pan zobaczył jak pracują żeby się pan wydarł na nich tak jak kibic na stadionie i wszystkich zwolnił pod warunkiem że będą nowi bo jak nie będzie to już całkiem katastrofa:-( Pozdrawiam i pomimo dużej ilości złych słów na tym forum na pana (ale niech się pan tym ludzią niedziwi)życzę wszystkiego dobrego i dobrania lepszej ekipy na budowie.. A do wszystkich zainteresowanych piszcie na temat robotników na budowie Zaopusta i niebadz się podać imion czy nazwisk tych co się po prostu opieprzają bo to przez nich są takie opóznienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarzabek Zaopusta Re: Śmierdzące LENIE! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.08.09, 22:12 DobŻe muwirz, śfięta prafda .... Wybierzemy Cie na dozorce, bedziesz mial na wszytsko OKO. Bedzie to najlepiej strzeżone osiedle w południowej polsce a moze i CAŁEJ POLSCE. Jutro jade na targ i kupie duż lornetkę, będziesz mógł podgladać ekipę z innych budowli i pewnie tam także zauważysz kto dobrze a kto zle pracuje. Myślę że powinienieś nagradzac tych pracowitych specjlanym MALWIAŃSKIM orderem a karać tych złych MALWIAŃSKĄ rózgą ... To tyle ... To byłem JA Malwiański Jarząbek... pozdrawiam wszystkich. PS Wojtek równy gość i bardzo pomocny, może po prostu MALWIAŃSKIE progi sa dla niego za wysokie :( Dla mnie chyba też ...... Odpowiedz Link Zgłoś
katowicemalwina Re: Śmierdzące LENIE! 28.08.09, 02:23 Bardzo śmieszne Jarząbek.. Za dużo szkoły skończyłem i mam za poważną firme żeby być dozorcą moge ewentualnie Ciebie zatrudnić na dozorce w mojej pracy... ale co ja tu pisze nie będę się nakręcać jeśli uważasz że Wojtek to super facet to juz mam o Tobie zdanie (po prostu nie masz pojęcia o budownictwie).. Ja się znam lepiej niż dobrze na budowaniu domów i jak słucham opowieści tego człowieka to boje się zaśmiać żeby go niepopluć może zapytaj sie to tu to tam gdzie robił prywatnie jakieś wykończenia idz i zobacz jaka partanina a to że jest miły i uprzejmy to inna sprawa mili to maja byc dla mnie przyjaciele a On jest od tego żeby za...... nie chce się wyrażać wiadomo o co chodzi... Napomknąłem Wojtek bo to jest jak by brygadzista a nie ma kierownika? a powinien być.Więc jeśli nie znasz się człowieku na budowaniu domów to po co w ogóle tutaj piszesz słuchaj sobie pana Wojtka może zostaniecie nawet przyjaciółmi... jeśli wszyscy by mieli takie podejście jak Ty to nic tylko czekać aż budowa zostanie skończona w jakimś tam 2011 roku... Ludzie maja wielkie problemy podobno jedna pani juz musiała zamieszkać na Zaopusta bo sprzedała mieszkanie idz jej powiedz że Wojtek to super gość też u niej kończył pare rzeczy zobacz sobie je !!!!!!!! a potem wypisuj bzdury i go zachwalaj żeby inni tez go wzieli do roboty a potem klneli bo jakiś gość napisał że to dobry fachowiec? (ja nie chce go i za darmo) szkoda pisania.... Pozdrawiam Wszystkich przyszłych mieszkańców Zaopusta kto mnie dobrze zrozumiał wie o co mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
berekberek Re: Śmierdzące LENIE! 28.08.09, 09:33 A ja tam się zgadzam z Katowicemaliwina.Jak zobaczymy że ktoś coś partaczy to powinniśmy o tym pisać bo po co jest te forum?Wejde też w dyskusje co do tego brygadzisty pana Wojtka niestety to prawda miły i uprzejmy ale widziałam jego robote i szkoda gadać no chyba że ktoś ma jeszcze wymagania komunistyczne i niewazne że jedna kafelka jest od ściany centymetr a druga nie.I gdybym słuchała takiego Jarząbka to bym się nadziała więc soryy po to jest forum a nikt bajek niepisze prosze zapytać ludzi na zaopusta co np.ten pan czy inny zrobił nic prostszego a potem zobaczyć jak? A ogólnie to dyskusja miała być o tym że nie ma żadnego dozoru z tego co czytam.No właśnie kto to pilnuje?????????????????? jak pana Murka nie ma. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: Śmierdzące LENIE! 28.08.09, 10:27 Mam 2 pytania do Pana Malwina: 1. Dlaczego Pan nie podszedł do pana Murka i nie wskazał na nierobów, tylko nam Pan to radzi? Brak odwagi? Chował się Pan w swoim domku ze strachu przed nierobami i teraz pisze do Pana Murka na forum? Niezrozumiałe i zabawne. A skoro to takie fantastyczne pracować u Pana Murka niech i Pan spróbuje szczęścia. 2. Nie chciałabym obrażać, ale Pan także operuje dość swobodnym tonem wyrażając swe opinie o innych, więc dopiszę swą uwagę, iż szkoła ukończona przez Pana, którą Pan się chwali najwyraźniej nie miała zbyt wielu klas, albo nie wykładano w niej języka ojczystego. Dorosła osoba która prowadzi tak poważna firmę jak Pan nie powinna robić kilku błędów w jednym zdaniu. Wstyd. Jednym słowem forum zamieniło się w śmietnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarzabek Re: Śmierdzące LENIE! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.08.09, 10:15 1)Jeśli chodzi o te ukończone szkoły, w to nie wątpię. Ale ten temat pomińmy. 2)Jeśli znałbym się na budowie domów, sam bym go budował a nie kupował u developera (następnym razem na pewno takiego błędu nie zrobię) 3)Jeśli coś mi się nie podoba albo coś zauważyłem to dzwonie/idę i rozmawiam na ten temat z daną osobą w tym przypadku z Panem Grzegorzem. Wypisywanie żali i gotowych rozwiązań w Internecie jest dziecinne i niczego nie zmieni. Odsłania tylko naszą bezradność. 4)Najczęściej w Internecie najwięcej do powiedzenia mają osoby które w życiu realnym nie mają nic do powiedzenia a na spotkaniu face to face tylko się uśmiechają i wszystko im się podoba. 5)To co Pan Wojtek opowiada w ogóle mnie nie interesuje. To jest mój wybór czy zlecam wykonanie zrobienia jakiś prac jemu czy komukolwiek innemu. Nikt mnie nie zmusza do tego. Płace dopiero jak praca jest zrobiona tak jak było ustalone. Jeśli mam wątpliwości przy odbiorze prac, biorę do odbioru osobę która się na tym zna. Odpowiedz Link Zgłoś
katowicemalwina Re: Śmierdzące LENIE! 28.08.09, 15:32 To niesamowite co z Was za ludzie zamiast zainteresować się budową czepiacie się błędów w pisowni (gdy piszę to z komórki bo mam internet do tego wykonuję parę rzeczy a co ja się w ogóle tłumaczę) mam tu komuś udowadniać co skończyłem? mam tu polemizować co stoi w ostrej sprzeczności z arystotelesowską koncepcią wszechświata wyjaśnialnego zasadniczo w koncepcji celowego działania? czy co? jakieś głupie docinki że mam lecieć do Murka i mu kapować żeby wszyscy robotnicy widzieli że to ja a potem robili mi roboty w domku? PO CO JEST TE FORUM? Powiem tak: szkoda mi pisania więcej tutaj...jak mówiłem mi sie już dawno nie spieszy z oddaniem domu WIĘC PANIE MUREK JA TO OLEWAM JEŚLI CHODZI O MNIE TO TE OSIEDLE MOŻE POWSTAĆ I 2015 NIECH SIĘ PAN NIE OBAWIA O ODSETKI!!! Z TYMI OSOBAMI PRZY DOBRYM PRAWNIKU NIE STRACI PAN NAWET ZŁOTÓWKI.. ŻYCZĘ SZBKIEJ I DŁUGIEJ ZIMY... WTEDY TE MĄDRALE Z TEGO FORUM BĘDĄ PANA CAŁOWAĆ PO RĘKACH ŻEBY SIE COŚ PRZYŚPIESZYŁO BO CO ONI MOGĄ ZROBIĆ???? Z TAKIM PODEJŚCIEM OŚWIADCZAM PANU NIC NIC ABSOLUTNIE NIC!!! A JAK COŚ KTOŚ GŁUPIEGO NA PANA NAPISZE TO PODPOWIADAM!!!!!;;; IDZIE PAN DO PIERWSZEJ LEPSZEJ AGENCJI DETEKTYWISTYCZNEJ TAM USTALAJĄ PANU TAK ZWANY NUMER IP KOMPUTERA Z DOKŁADNYM ADRESEM I GODZINĄ WYSŁANIA WIADOMOŚCI I JUZ PAN WIE KTO BZDURY WYPISUJE.... GOŚCIOWI SPRAWĘ ZAŁOŻYĆ ZA POMÓWIENIE I OCZERNIANIE A OD SĄDU ŻĄDAĆ KARY NP.50 TYSIĘCY ZA SZKODY MORALNE ALE CAŁĄ KWOTE (ZAZNACZYĆ W SĄDZIE NA POCZĄTKU) PRZEZNACZA PAN NA DOM DZIECKA I WYGRYWA PAN TAKĄ SPRAWĘ CZY INNĄ.... JEŚLI BY PAN CHCIAŁ 50 TYSIĘCY DLA SIEBIE WTEDY TEŻ PAN WYGRA TYLE ŻE SUMA BĘDZIE ZMNIEJSZONA NP.DO 3 TYSIĘCY ZŁ. WIEM CO MÓWIE BO SIOSTRA JEST SĘDZINĄ... I JAK TAKIEMU WEJDZIE KOMORNIK NA DOMEK ZA KASĘ TO BĘDZIE WRACAŁ DO BLOKÓW A NIE WYPISYWAŁ BZDURY NA FORUM! ŻEGNAM WSZYSTKICH PO RAZ OSTATNI! A panu panie Murek Życzę Wszystkiego Najlepszego! ps.Potwierdzam Katowicezaopusta Jednym słowem forum zamieniło się w śmietnisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikus Re: Śmierdzące LENIE! IP: 94.254.134.* 02.09.09, 23:48 o w mordę, aż trudno czytać te Twoje krzyki... :-( Ale konkretnie to żeby wygrać taką sprawę o - jak piszesz - pomówienie, Pan M. musiałby udowodnić, że rzekomy pomawiający minął się z prawdą opisując stan faktyczny, przez co pomówił go o coś tam (nie wiem którą wypowiedź masz na myśli). Cały problem polega na tym, że Pan M. aniołkiem nie jest i większość żali wylewanych na tym forum ma jednak uzasadnienie w zaistniałych faktach, zwłaszcza w opóźnieniu prac. Sąd rozstrzygając taki spór musiałby wziąć to pod uwagę, nawet gdyby w jego składzie była Twoja siostra. Więc nie byłoby tak prosto jak piszesz z tym 50 tysiącami. A przy okazji: sędzina to jest żona sędziego, a w sądach orzekają sędziowie, nawet jeśli są rodzaju żeńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: Śmierdzące LENIE! 03.09.09, 08:52 Szkoda komentować takie wpisy bo to jakaś parodia. Pan katowicemalwina zapomina o swoim poprzednim wpisie z lipca zaledwie, w którym to nie mógł już patrzeć na Pana Murka a już w sierpniu przyjął pozycje czołobitną. Czyżby miał Pan być także oskarżony w komicznej sprawie o pomówienie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
berekberek Albo na temat budowy albo wcale!!!!! 03.09.09, 10:37 Ludzie opamiętajcie się! czy wy jestescie chorzy!? piszcie co ciekawego na budowie? się dzieje?Bo chyba wam sie pomyliły fora:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Albo na temat budowy albo wcale!!!!! IP: 92.24.39.* 03.09.09, 16:39 a ja sie boje z kim mi przyjdzie mieszkac na tym osiedlu? nowobogackie chamy ze sloma w butach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z zewnatrz Re: Albo na temat budowy albo wcale!!!!! IP: *.mmj.pl 05.09.09, 18:55 Witam, niezły kabaret się tu odwala. A za parę m-cy wszyscy będziecie się mijać na osiedlu codziennie i witać i pozdrawiać z uśmiechami od ucha do ucha jak najlepsi w świecie sąsiedzi. Na forum każdy mądry. A który odważny podpisze się numerem domu ? :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Albo na temat budowy albo wcale!!!!! IP: 212.59.228.* 15.09.09, 09:52 Witam! Byłem dziś rano i zaobserwowałem: jeden koleś maluje smołą studzienki, pomalowano cztery pierwsze domy z długiego szeregu (albo zagruntowano) i zasypano dziurę przed drzwiami do domu! GM oczywiście nie odbiera mimo obietnic oddzwonienia. Od około pięciu miesięcy proszę się o wstawienie okien dachowych! Miałem jeszcze nadzieje na wprowadzkę na święta, ale.... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana-2 spotkanie 28.09.09, 16:09 Witam, ja również jestem zainteresowana spotkaniem z Deweloperem na budowie, ponieważ dodzwonienie się do niego jest niemożliwe, (chyba nie tylko dla mnie). Myślę, że powinniśmy żądać podania ostatecznej daty oddania domów wraz z mediami. W przypadku nie dotrzymania terminu powinniśmy wyciągnąć daleko idące konsekwencje, tak jak to jest w przypadku innych budów. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: spotkanie 28.09.09, 22:38 I ja chętnie bym się spotkał z deweloperem, lecz nie mam niestety pomysłu jak się z nim umówić, skoro jak wiadomo powszechnie, telefonów nie odbiera. Interesuje mnie także, w którym roku pańskim po osiedlu będzie się można przemieszczać bez obuwia specjalnego, bo media to może i w tym roku skończą jak się poszczęści lecz pytanie co z resztą. I kiedy? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:03 witam mam do Was pytanie, co Wam da kolejne spotkanie z Panem G na budowie? podczas ostatniego tez byly obiecanki ustalanie terminow i nic z tego nie wyszlo, myslicie ze tym razem bedzie inaczej? wg mnie szkoda czasu i zdrowia bo juz zimno sie na dworze zrobilo. Bylem wczoraj na budowie pierwszy raz od 3 tygodni, powiem Wam ze jak prace beda sie w takim tempie posuwaly to wprowadzimy sie na wielkanoc 2010. Fakt zrobili wod kan i moze tego nie widac tak jak scian domow ale na ostatnim spotkaniu obiecano nam ze robienie mediow potrwa do konca sierpnia i co? mamy koniec wrzesnia a tam konca nie widac, za chwile spadnie snieg przyjda mrozy i roboty stana :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikus Re: spotkanie IP: 94.254.141.* 29.09.09, 14:59 Spójrzcie na sprawę realnie: Rezedowa I była opóźniona o dwa lata, w zasadzie nadal jest nieskończona (niektórzy wzięli sprawy w swoje ręce i sami dokańczają), brakuje infrastruktury, oświetlenia, bramy, domofonu... sama ulica została źle wykonana (chyba zły podkład?), kostka się rozłazi i nadaje się w zasadzie do ponownego ułożenia. U Was będzie pewnie tak samo, myślę że realnie będziecie mieli rok poślizgu. Niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: spotkanie 29.09.09, 15:58 Tak się składa, że my już mamy ponad rok opóźnienia. Co do infrastruktury to jest sprawa, której boje się najbardziej i przypuszczam nawet że nie powstanie w najbliższym 5 leciu. Więc nie bardzo wyobrażam sobie pomieszkiwanie w błotku. Fikus kiedy Wam deweloper robił kostke? w tym roku czy ubiegłym? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
2.mieszkaniec Re: spotkanie 29.09.09, 21:33 Witam, nie zgadzam się z dzisiejszą wypowiedzią ,,gościa". Czyżby Panu nie zleżało na solidarnej postawie mieszkańców? Ja myślę, że musimy koniecznie się wszyscy (a przynajmniej Ci, którym zależy) spotkać się z Panem Murkiem i bezwzględnie ustalić termin ukończenia całego osiedla wraz z infrastrukturą. Mam nadzieję, że Pan Grzegorz również będzie obecny, bo przecież na pewno czyta to forum, a może nawet jest jego Gościem ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:00 witam Panie 2.Zainteresowany, bylem na spotkaniu z Panem Grzegorzem na budowie. Widzialem jaka jest solidarnosc mieszkancow, zajeli sie tematami typu wysokosc plotu i czy bedzie mozliwosc podpiecia internetu z kabla czy nie. Jedyna konkretna osoba byl Pan ktory reprezentowal swojego siostrzenca, atakowal Pytaniami Pana Grzegorza i chcial sie od niego dowiedziec czegos konkretnego. Teraz bedzie tak samo, Pan Grzegorz sprowadzi rozmowe na boczny tor (czytaj kolor kostki brukowej) i dalej bedzie nas mamil obietnicami ze skonczy do kiedys tam. Rozumie ze przyblokowaly go media ale czemu nie robi w miedzyczasie wylewek i plotkow na balkonie, czemu nie robi ogrodkow, czemu nie dziala call center, bo ma ktos na w d.... robi po swojemu i nie trzyma sie zadnych umow ani terminow. Podtrzymuje dalej ze jak sie wprowadzimy na wielkanoc 2010 to bedzie fajnie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2.mieszkaniec Re: spotkanie 01.10.09, 12:11 Witam, ma Pan całkowitą rację, że tak może być. Ale uważam, że wcale nie musi. Teraz wiemy jaka jest strategia Pana Murka (odwrócić uwagę od rzeczy najważniejszych), a więc na to nie pozwólmy. Domagajmy się absolutnie konkretnych zobowiązań - nawet na piśmie!!! Rozliczmy go z tego co od ostatniego spotkania zrobił. Myślę, że sobota godzina 10 jest odpowiednia. Jeżeli Pana Murka nie będzie, to i tak warto się spotkać, aby ustalić dalsze nasze działania. Dość bierności!!! Proszę o obecność i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin P. Re: spotkanie IP: 188.33.0.* 01.10.09, 15:26 No cóż, długo byłem przeciwnikiem tego forum, nie rozumiałem po co wyciągać publicznie brudy. Teraz zaczynam rozumieć dlaczego i też napiszę coś od siebie…… Myślę, że nikt nie uzyska żadnej odpowiedzi a tym bardziej na piśmie. Ja spotkałem się z Panem G. tydzień temu na budowie z listą 9 prostych pytań typu kiedy będą drzwi, kiedy będą parapety itp. Chciałem przy każdej pozycji wpisać datę oraz uzyskać pod tym podpis Pana G. Niestety nie uzyskałem odpowiedzi ani na jedno pytanie. Zostałem poproszony o wysłanie tej listy na Maila i następnego dnia miałem uzyskać odpowiedzi. Jak pewnie każdy się domyśla odpowiedzi do dnia dzisiejszego nie otrzymałem, pomimo tego, że każdego dnia wysyłam 2 sms-y z przypomnieniem i prośbą o odpowiedzi. Ja wierzę, że Pan G. ma tysiąc rzeczy na głowie, że co chwile ktoś dzwoni i coś chce itd. Z jednej strony mu współczuje, z drugiej nie mogę zrozumieć jak można w ten sposób zlewać klientów i mieć pretensje, że wyciągają brudy publicznie. Jestem przekonany, że nikt z mieszkańców nie chce tak naprawdę "wytaczać ciężkich dział". Ludzie są wstanie zrozumieć pewne rzeczy, takie jak opóźnienia, ale trzeba z nimi mieć odwagę o tym szczerze porozmawiać i traktować ich przede wszystkim poważnie. Zgadzam się, powinno odbyć się spotkanie i powinny zapaść jakieś konkretne ustalenia tak aby ludzie wiedzieli na czym stoją, czego mogą się spodziewać. Pozdrawiam Marcin P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny gość Re: spotkanie IP: 212.160.172.* 02.10.09, 08:57 Podsumowując, widzimy się o 10 w sobotę na budowie? Czy Pan Grzegorz o tym wie? U nas też zero drzwi, zero parapteów (wszystko miało być do ubiegłej soboty zrobione), Tynki wewnetrzne niedokończone, nikt tego nie robi i co najlepsze nie chce pieniędzy, które ma na wyciągnięcie ręki, wystarczy tylko dokończyć to co się już zaczęło. W ostateczności zamierzamy kupić sobie drzwi i zamontowac je we własnym zakresie, a kolejną fakturę pomniejszymy dokładnie o wszystkie koszty związane z tym działaniem. PS, czy ktoś się już z Was interesował, ile wynoszą odsetki od nieterminowych działań developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Odsetki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.10.09, 20:35 Witam Wysłaliśmy do Muwen pisma o odsetki. Zależą od kwoty, którą już wpłaciliście, ale my mamy już ponad 8 tys. za 2 m-ce opóźnienia. Jeszcze dwa i jesteśmy kwita... a jeśli płaci się z kredytu to banku ( nie wiem czy wszystkie) nie interesuje, czy ostatnia transza ma iśc w całości czy tyle ile KLIent sobie zażyczy. wIĘC MUWEN może dochodzić, że nie zapłacono w całośći, jednak są dowody na to, ze terminów nie dotrzymał developer a nie KLIENT Pozdrawiam i do zobaczenia na spotkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Odsetki IP: 188.33.15.* 03.10.09, 11:55 witam niestety nie moglem byc na dzisiejszym spotkaniu, napiszcie mi prosze czy byl Grzegorz M, wydarzylo sie cos ciekawego jakies newsy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Odsetki IP: *.stk.vectranet.pl 04.10.09, 10:46 Nie było, ale za to była pani Celina, która obiecała się tym zajać. W czwartek o 18 kolejne spytanie, ma przedstawić nam terminy wykonania poszczególnych etapów (na piśmie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Odsetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:28 Szanowni Państwo Muszę was zmartwić MUWEN jest kontynuacja firmy budującej osiedle (część siedla) na ul. Fijewskiego w Podlesiu - niestety na tym osiedlu ta firma splajtowała nie kończąc budowy Tamtą firmą zarządzał Pan G. Murek i z tego co się dowiedziałem do dziś nie oddał pieniędzy poszkodowanymno i oczywiście roboty też nie skończył - wszyscy kończyli na własną ręke Niestety P. Murek ma tyle długów (nakazy sądowe ws roszczeń klientów )że zmuszony był otworzyć firmę na córkę i wspólniczkę P. Celine. Działaja tak jak działają P. Murek jest szarą eminencją na inwestycji a córka wraz ze wspólniczka firmują wszystko. Życzę żeby tym razem było inaczej - ale na pewno nie będzie idealnie Mam nadzieje że daleko padło jabłko od tej jabłoni która budowała na Fijewskiego. Pozdrawiam i życze wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: Odsetki 05.10.09, 10:49 Witam, Może Pan napisać jak się to osiedle na Fijewskiego nazywa? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Odsetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 11:57 ZDAJE MI SIĘ ŻE "POD DĘBEM" TO JEST TO OSIEDLE ZA PUBEM LEWE DOLNA JEGO CZĘŚĆ - ZDAJE MI SIĘ ŻE Z 10 - 15 DOMÓW AŻ DO PIERWSZEGO RONDA PIERWSZY Z DOŁU BLIŹNIAK TAKI ŻÓŁTY BYŁ KIEDYŚ WŁASNOŚCIĄ P. CELINY I JEJ BRATA I CHYBA TAK WLAŚNIE NARODZIŁA SIĘ SPÓŁKA. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: Odsetki 05.10.09, 15:23 Hmm z tego co sprawdzałem to osiedle "Pod Dębem" jest wybudowane przez firmę Dekbud, z którą Pan Murek ma chyba niewiele wspólnego. Pewnie chodziło o inne osiedle? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: osiedle pod dębem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:41 CO SIĘ TYCZY OSIEDLA POD DĘBEM PAN MUREK BYŁ TAM JEDNYM Z PODWYKONAWCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: osiedle pod dębem 07.10.09, 09:15 Nie rozumiem co podwykonawca mógł mieć wspólnego z właścicielami domków? Tyle pewnie ile my mamy teraz z wykonawcą kanalizacji, czyli nic. Przecież oni podpisali umowę na wykonanie z deweloperem i to z nim sie rozliczali a on ze swoimi podwykonawcami. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
2.mieszkaniec spotkanie 04.10.09, 11:32 Witam, chciałem dodać, że spotkanie miało dość burzliwy charakter. Widać, że mieszkańcy mają już dość!!! Zobowiązaliśmy firmę MUWEN (do czwartku o godz.18) do ostatecznego przedstawienia terminów zakończenia prac. Ich nie dotrzymanie będzie miało bardzo poważne konsekwencje PRAWNE!!! Przy okazji dowiedzieliśmy się co jest przyczyną wstrzymania prac wodno-kanalizacyjnych(!!!!) Wszyscy uczestnicy spotkania byli zgodzi, aby na czwartkowym spotkaniu był obecny Pan Murek. Pojawiła się propozycja, aby w najbliższym czasie powstał komitet mieszkańców, który będzie nas reprezentował w ewentualnych sporach prawnych. Miejmy nadzieję, że do takowych nie dojdzie , ale firma MUWEN musi nas traktować poważnie i bardzo poważnie zająć się oddaniem do użytku naszego OSIEDLA. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Drenaż IP: *.chello.pl 20.10.09, 21:08 Witajcie, Doszły do mnie informacje, że Pan Grzegorz nie chce założyć na działkach drenaży powołując się na to, że w projekcie nie ma takich założeń, co oznacza, że każdy z nas musiałby to robić sam. Jeśli te informacje są sprawdzone, to pomijam już absurd sytuacji, kiedy to mieszkańcy po oddaniu osiedla takie rzeczy realizowali na własną rękę- to oznaczałoby, że ktos zaakceptował prokjekt bez kwestii związanych z odprowadzaniem wód opadowych. Otóż ja dysponuję projektem tej inwestycji i na każdej działce rozrysowane są studnie chłonne a w projekcie figuruje zapis: odprowadzenie wód opadowych poprzez drenaż opaskowy do studni chłonnych usytuowanych na działkach. Zatem Panie Grzegorzu- czekamy na realizację zapisów porojektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nr14 Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? IP: 188.33.192.* 21.10.09, 14:50 Niezłe jaja :-/ Może byśmy na wszelki wypadek wspólnie zatrudnili inspektora nadzoru do kontroli poczynań Pana Grzegorza. Przy ilości domków na osiedlu wyjdą jakieś grosze, a będziemy mieli spokojną głowę. Kto chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? IP: 212.160.172.* 21.10.09, 15:35 My jesteśmy chętni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUWEN Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 15:21 Informuje ze firma MUWEN S.C. chciała by spotkać się z klientami z ulicy Zaopusta. Pani Celina Wengerek i pan Grzegorz Murek będą na budowie w najbliższą sobotę tj;24.10.2009r. o godz.10. Prosimy o obecność wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? IP: 188.33.77.* 23.10.09, 07:26 Kolejne bezproduktywne spotkanie i obiecywanie terminow??? Nie wydaje mi sie zeby zostala inwestycja zakonczona?! Chyba nie chca nam powiedziec ze zwijaja interes i dalej bawimy sie sami, nie tego raczej osobiscie by nm nie powiedzieli. Zobaczymy jutro, ja najchetniej zrzucilbym sie po pare zloty wynjal prawnika i zlozyl doniesienie do prokuratury o niegospodarnosc (na pewno jeszce kilka paragrafow by sie znalazlo) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? 23.10.09, 09:06 Kolego dlaczego tak sie denerwujesz? Dmuchales balonik na etapie dziury w ziemi:) Teraz wsysaj wylatujace powietrze hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 13:38 wlasnie chodzi o to ze nie dmuchalem balonika na takim etapie o ktorym piszesz, domyslam sie ze tez wtopilas bo inaczej raczej bys nie wpadla na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? IP: *.mobile.playmobile.pl 24.10.09, 19:22 > Zobaczymy jutro, ja najchetniej zrzucilbym sie po pare zloty wynjal prawnika i > zlozyl doniesienie do prokuratury o niegospodarnosc (na pewno jeszce kilka > paragrafow by sie znalazlo) Tomek, nie denerwuj się bo Ci coś w kręgosłupie przeskoczy ;-) Trochę post factum te słowa, ale rozmawiać warto zawsze, zwłaszcza jeśli ta propozycja wyszła z drugiej strony. Napiszcie coś o tym spotkaniu. Było? Odpowiedz Link Zgłoś
2.mieszkaniec Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? 24.10.09, 22:30 ,,Było?" Było! Było trzeba przyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: Drenaż - Inspektor Nadzoru? IP: 94.254.176.* 25.10.09, 13:56 > ,,Było?" > Było! > Było trzeba przyjść. Jakbym mógł to bym przyszedł i nikomu nic do tego, a mogłeś przynajmniej odpowiedzieć na moje pytanie zamiast się unosić. Będzie nam się tam miło mieszkało, nie ma co :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana-2 skandal 11.02.10, 12:16 Witam wszystkich zainteresowanych, wspólnie z mężem zastanawiamy się, czy wreszcie nie wnieść sprawy do sądu. To, że jest zima nie zwalnia Dewelopera z wykańczania zgodnie z umową prac wewnątrz budynku. Dodzwonienie się do niego jest niemożliwe, na budowie się nie pokazuje, TO SĄ KPINY. Przecież do wykończenia zostało niewiele prac, a nikt z Firmy MUWEN nie pracuje. Co się dzieje, czy ktoś coś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BXX Re: spotkanie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.10.09, 10:19 Co było na spotkaniu? Jak zwykle wszyscy podlizywali się Murkowi i nic z ustaleń nie wynika:) Przecież to są jaja, na forum każdy wściekły a jak spotykamy się z Murkiem to każdy gada, jakby się bał go urazić:) To jest jakiś MATRIX a domy są DLA NAS a nie na odwrót. TO MUREK żyje z naszej kasy, ludzie zastanówcie się KIEDY CHCEMY tam zamieszkać? Jeśli w 2012 to wtedy takie spotkania mają sens. Obecywanki i zero konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: spotkanie IP: 94.254.176.* 25.10.09, 13:58 > Jeśli w 2012 to wtedy takie spotkania mają sens. Obecywanki i zero > konkretów. A była choćby próba określenia terminów z jego strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: spotkanie IP: 94.254.186.* 25.10.09, 15:29 Tak... było bardzo miło, uśmiechom nie było końca i wszyscy jak zwykle zatrzymywali się na tematach najważniejszych typu kolor płotu czy też liczba schodków do domku. Terminy zostały określone jako "będzie robione" a te które wcześniej ustaliła Pani Celina, były przez nas wszystkich opatrznie zrozumiane (wcale nam nie mówiła że media będą do końca 10.2009, Ci którzy tak uważają musieli być pijani na poprzedniej pogawędce). Ci, którzy wcześniej na forum chcieli zgłaszać coś tam w prokuraturze tym razem występowali w roli adwokatów Pana M. No i dowiedzieliśmy się jaka jest przyczyna opóźnien - nasze z opóźnieniem wpłacane transze są powodem 1,5 rocznego poślizgu w oddaniu domków. Jednym słowem ja osobiście nie wiem w jakim celu to spotkanie się odbyło, jak dla mnie jedynie po to aby mi się podniosło ciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
2.mieszkaniec Re: spotkanie 25.10.09, 19:22 > Tak... było bardzo miło, uśmiechom nie było końca i wszyscy jak > zwykle zatrzymywali się na tematach najważniejszych typu kolor płotu > czy też liczba schodków do domku. Witam, to dziwne, że piszesz, że na spotkaniu mówiono o kolorach płotków i o schodkach. Może to ty na tym spotkaniu byłeś/aś pjany. Ja byłem trzeźwy i uważam, że po raz pierwszy było to spotkanie bardzo konkretne. Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: spotkanie IP: 94.254.168.* 25.10.09, 19:37 Aha, to może uświadom mnie co zostało postanowione i jakie terminy podane bo widocznie na tej części przysnęłam od patrzenia na podlizywanie się Panu Murkowi przez większość moich przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana-2 Re: spotkanie 25.10.09, 21:26 Na przykład: w przyszłym tygodniu ma być odbiór przez firmę Vatenfal gotowej już instalacji elektrycznej. Była również mowa o aktualnym stanie zaawansowania prac wod-kan.( w tym odbioru instalacji podziemnej za pomocą kamery termowizyjnej). Na końcu będzie podłączenie instalacji gazowej, która już jest podciągnięta pod większość budynków. To akurat ze spotkania zapamiętałem, natomiast nie widziałem podlizywania się Panu Murkowi, a przecież na spotkaniu nie przysnąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do XXX Re: spotkanie IP: 212.160.172.* 26.10.09, 09:47 Szanowny XXX a co TY zrobiłeś/aś na tym spotkaniu? Byłeś aktywny/a? O cokolwiek konkretnie pytełeś/aś? Czy jesteś tylko odważny/a na forum? Napisz proszę co dzięki Twojej aktywności na spotkaniu zostało poruszone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Vattenfall ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 10:14 Jaki odbiór ??? kolejna ściema Byłem na Widok 19 w Katowicach Vattenfall NIE ROBI ŻADNYCH odbiorów na takich budowach jak nasza WSZYSKO jest w gestii wykonawcy instalacji tj. Wykonanie instalacji od licznika do tablicy mieszkaniowej (liczniki tj. złącza buduje Vattenfall - i to jest CAŁKOWICIE poza nami) zgododnie z warunkami przyłączenia wydanymi przez Vattenfall i podpisanie oświadczenia (druk vattenfall) że instalacja została wykonana zgodnie z przepisami i normami - KONIEC odbioru. Na podstawie kompletu dokumentów ( wykonawca ma obowiązek w porozumieniu z nami skompletowac wymagane dokumenty) vattenfall podpuisuje z nami ( z kazdym indywidualnie) umowę o dostarczenie energii i potem ( około 3 dni robocze) zabudowuje licznik. Cała procedura - wg pracownika vattenfall od złożenia przez nas dokumentow do zabudowy licznika - MAX 4 dni robocze. to jest cała procedura jaka wykonuje Vattenfall w stosunku do Nas. Odbiór Vattenfall - dobre sobie pozdrawiam przyszłych mieszkanców Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana-2 Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? 26.10.09, 10:26 Witam, To chyba nie chodzi o odwagę. Na pewno nie staram się być odważny na forum (tak jak twierdzisz). Uważam jednak, że żadne kłótnie ani na forum ani na spotkaniach z Panem Murkiem nie są metodą przyspieszenia budowy. A może to Ty XXX dałaś się podpuścić, aby rozpoczynać wojnę z Deweloperem i tą metodą wszystko załatwiać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 10:41 zainteresowana-2 a piszesz w poscie "Na pewno nie staram się być odważny" odwazny!!! mysl pajacu jak cos piszesz!!! chyba ze jestes obojniakiem. Pan G w ciul. nas laduje od dluzszego czasu, obiecanki cacanki odbiory itd itp widze ze wreszcie niektorzy zaczynaja otwierac oczy. Tak bedzie cisnal i zrobi wszytsko zebysmy jak najszybciej mieli prad, bo wtedy nasze pustostany bedziemy grzali na wlasny koszt zeby nam na wiosne tynki nie odpadly. Dla mnie rozwiazanie jest jedno prawnik ktory nas bedzie w sadzie reprezentowal i temat zamkniety, jezeli po dobroci sie nie da to innego wyjscia nie ma. "Lizusy" z ostatniego spotkania prosze nie komentowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana-2 Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? 29.10.09, 19:00 Tomaszu piszesz: ,,laduje od dluzszego..., jezeli po dobroci sie nie da...'' itp w co drugim wyrazie błąd. Aż się prosi napisać Twoimi słowami:,,myśl pajacu co piszesz". Lecz chyba nie po to tu rozmawiamy, aby się kłócić i używać tak żenującego poziomu dyskusji. Wszyscy jesteśmy zaniepokojeni tempem robót, ale nie może to być powodem obrażania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BXXX Bez sensu kłótnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 08:43 Jak widac po ostatnich wypowiedziach wszyscy skupiają się na tym,czy obrażamy się nawzajem czy nie? Czy szanowny P. Murek jest zły czy nie? A przeciez chyba nie o to chodzi, tylko o to kiedy zamieszkamy, prawda?. Otwórzcie wreszcie oczy i zobaczcie że Murek robi wszystkich w jajo obiecując co tydzień nowy odbiór. Jestem codziennie na budowie i TAM SIĘ NIC NIE DZIEJE - może poza tymi, który zrezygnowani kończą prace we własnym zakresie!! Poza tym błoto i woda wszędzie- tylko czekać aż wszystko co mamy w środku porobione będzie trzeba na nowo poprawiać !! Możecie się tu obrzucać obelgami i psuć wszytkim humor, a tymczasem Pan Murek się cieszy, bo jeśli wśród nas ( przyszłych) mieszkańców nie ma zgody , dla niego jest SUPER!! Na pismie nic nie otrzymaliśmy od firmy MUWEN, co do zakończenia terminu budowy, a na spotkaniach już nie można w nic wierzyć. Dodatkowo, domki, w których nie ma ogrzewania chyba szybko nie będą go mieć, gdyż firma, która je dostarcza ( KOLEJNA!!!!) nie dostała pieniędzy za to co dostarczyła poprzednio. Piszę to nie po to, by znów KTOŚ na tym forum pomyślał, ŻE MAM W TYM SWÓJ INTERES ( prócz tego, ZE CHCE ZAMIESZKAĆ W DOMU ZA KTÓRY JUŻ ZAPŁACIŁAM). TYLKO TYLE , czy to tak dużo? Wy się dalej obrzucajcie błotem ( tego mamy dużo na osiedlu) a MUWEN będzie nas do wiosny zwodził, że pogoda nie pozwala WYKOŃCZYĆ DOMÓW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez podpisu:-) Re: Bez sensu kłótnie IP: *.chello.pl 30.10.09, 15:04 My oddaliśmy sprawę kancelarii prawnej. SPrawa dla nas to po prostu przekroczenie wszelkich granic. Nawet nie chce nam się układać z P. Murkiem, tak, jak proponował. Teraz my nie mamy woli, nie będziemy odbierać telefonów etc. Żałujemy tylko, że tak długo na to czekaliśmy licząc naiwnie na cud.Każdy uczy się na błedach, niestety też własnych :-) Teraz pozostają prawnicy, rzeczoznawcy, zmiany umów z P. Murkiem (bo skoro on nie ma ekip, które mają wykończać, to my sobie takie firmy znajdziemy), odsetki, i własne firmy które zrobią to, z czym p. Murek ma kłopot. A koszty rosną. Dobrze, że nie zapłaciliśmy Muwen jeszcze wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Bez sensu kłótnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 15:23 witam do ktorej kancelarii oddaliscie sprawe? tez o tym myslimy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Podsumowanie spotkania IP: *.146.65.210.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.10.09, 18:54 Witam, czy ktos może przypomniec jakie były ustalenia na ostatnim spotkaniu ? 1) Kiedy miały ruszyć prace zwiazane z balkonami ? 2) Kiedy miało ruszyć ogrzewanie do domkach ? 3) Czy jakieś inne rozmyte terminy zakończenia jakiś prac padły ? poz M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BXXX Re: Podsumowanie spotkania IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.10.09, 08:32 Jakie były ustalenia na ostatnim spotkaniu?? No takie, że i tk MUWEN mimo, że obiecywał nie wywiązuje się z terminów. Zapytajcie firmę, które ma nam ogrzewanie kończyć??? Normalnie was wyśmieją i NIE ZROBIĄ NIC dopóki nie dostaną kasy od MUWEN.. Co z drenażem pod swoimi działkami ??? Robi to w końcu MUWEN czy wszyscy we własnym zakresie?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta Re: Podsumowanie spotkania 31.10.09, 13:47 Witam, minął tydzień od spotkania i mimo zapewnień Pana Murka na budowie nic się nie dzieje! Panie Grzegorzu czemu Pan z nas kpi!!!!!!! Dlaczego na innych budowach mimo nawet bardzo złej pogody prace znacznie się posunęły? Zaczynamy mieć tego porządnie dosyć! Nasza cierpliwość jest na skraju wytrzymania! Proszę nas rzetelnie informować, a nie wprowadzać w błąd kolejny raz. Myślę, że nadchodzący tydzień będzie decydujący o naszych krokach w stosunku do Pańskich opóźnień!!!!!!!!!!! Ps. Dzisiaj sobota, piękny słoneczny dzień i jest okazja do nadrobienia zaległości. Tyle jest do zrobienia!!!!!!!! Polecam spacer na inne budowy np. MAŁA SKANDYNAWIA, gdzie prace ziemne są realizowane codziennie, nawet w deszczu i tam nie jest to problem. Czy rzeczywiście opóźnienia wynikają z braku rozliczeń z podwykonawcami??? Jeśli tak, to na co poszły nasze pieniądze??? Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: Podsumowanie spotkania 31.10.09, 18:25 2 tygodnie temu na budowę przywieziono kupkę gruzu, która miała sprawiać miłe złudzenie że ktoś cos z nią zrobi zanim rozmyje ją śnieg (np rozprowadzi na 5 m2 "drogi"). Ale kupka ta miła inne przeznaczenie - omamić przyszłych mieszkańców wizją ileż to się na budowie nie dzieje. Od ubiegłego tygodnia tak jak sie spodziewaliśmy na budowie nikt nie kiwnął palcem. Miały byc robione balkony, utwardzana droga, wodkan, prąd i gaz a tymczasem stan jest taki sam jak sprzed miesiąca. Gratulujemy "deweloperowi" talentu do zwodzenia i usidlania agresji u ludzi, bo niewątpliwie takowy posiada co było widać jak na dłoni na ostatniej jego przemowie. Niby kłamstwem daleko się nie zachodzi a tu proszę - już 2 lata się to świetnie sprawdza. A u ludzi widac nieodgadnione pokłady cierpliwości i nieskończonej nadziei, która jak wiadomo umiera ostatnia. Swoją drogą także obserwowaliśmy prace wykonania drogi osiedlowej naprzeciw Bażantowa (Mała Skandynawia) - 2 tygodnie temu gdy były największe ulewy firma niestrudzenie kładła kostkę i o dziwo udało się. No właśnie - gdzie są pieniądze które zapłaciliśmy do tej pory? Może Pan Murek zorganizuje kolejne spotkanie, na którym da nam rozliczenie tego na co zostały one przeznaczone? Bo przeciez chyba nikt nie uwierzy, że koszt wybudowania domku wielkości 117 m2 w stanie surowym tudzież deweloperskim kosztuje trzysta parę tysięcy? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
3mariola Re: Podsumowanie spotkania 31.10.09, 19:23 Dołączam się do głosów oburzenia. Mamy tego też naprawdę dosyć. Na budowie nic się nie dzieje, po za tym, że jest coraz więcej błota. Nawet sterta śmieci na środku budowy, nie została od wielu miesięcy usunięta, to jest ewidentne lekceważenie nas, (albo z finansami jest gorzej niż nam się wydaje). Dzisiaj byliśmy 2 razy na budowie: do południa oczywiście nikt nie pracował. Drugi raz byliśmy ok. 17,30 przywożąc kafelki i okazało się, że nawet halogen, który oświetlał część budowy został przeniesiony na inną budowę, więc firma transportowa musiała po ciemku z ciężkimi kafelkami po kolana w błocie dostać się do naszego garażu. To naprawdę skandal, że budowa przeciąga się w nieskończoność i końca nie widać. My podpisywaliśmy umowę 2,5 roku temu naiwnie wierząc, że zostanie zgodnie z umową w ciągu roku ukończona. Teraz już przestaliśmy wierzyć w kolejne obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin P. Re: Podsumowanie spotkania IP: 188.33.101.* 31.10.09, 20:58 Nie rozumiem jak dorośli ludzie mogą być tak naiwni. Ile było spotkać ? Przypomnijcie sobie co na każdym spotkaniu było obiecywane i co zostało z tego zrobione. Przed każdym spotkaniem pojawiał się jakiś nowy element typu: a) Strona www b) Call Center c) Kawałek płotka d) Kupka kamieni Wszystko to było robione tylko po to aby pokazać, że właśnie coś będzie robione. A jaki jest efekt ? W marcu jak słyszałem o oddaniu budowy do czerwca pukałem się w czoło, chociaż nie znam się na budownictwie nic a nic. Wiec jak osoba budująca domy mogła twierdzić, że na pewno się uda ? Prędzej Mikołaj się pojawi 6 grudnia na budowie, niż ktoś z Was tam zamieszka do końca roku (chyba że chce mieszkać na budowie) Pan G. jest dobrym handlowcem i potrafi z ludźmi rozmawiać. Nie wątpliwe ma talent jeśli o to chodzi. To, że budowa osiedla się przeciągnęła w czasie nie jest niczym nadzwyczajnym. Wielu deweloperów popłynęło w ciągu ostatniego roku, wielu ma opóźnienia ale są też tacy którym udało się oddać budowy przed czasem. Niedopuszczalne jest to, że próbuje się wciskać ludziom kit, nie mówi się wprost o wielu rzeczach i traktuję się ludzi jak średnio rozwinięte istoty. Wystarczyło przecież w kwietniu powiedzieć, że termin oddania budowy z przyczyn takich i takich przesunie się na początek przyszłego roku. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta Re: Podsumowanie spotkania 31.10.09, 22:44 Dokładnie obserwuję inne budowy i choć też nie znam się na budowaniu to widzę, że na innych budowach od kwietnia do połowy roku udało się zamieszkać. Więc może to nie naiwność, że wielu z nas uwierzyło w możliwość zamieszkania zgodnie z ustaleniami w umowie. Przecież żyjemy w państwie prawa a nie w jakiejś dziczy. Niestety brak jest jakiejkolwiek informcji, Pan Murek nie obbiera telefonów, no chyba, że ma dla nas fakturę, wtedy nawet sam potrafi zadzwonić. Myślę, że wiele osób już się nie da oszukiwać i będzie bardziej stanowczo egzekwować dotrzymanie terminów Przez Pana Murka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Podsumowanie spotkania IP: *.chello.pl 01.11.09, 09:17 Chyba trzeba wysłać do p murka (celowo z małej litery)paru gości z dużymi karkami to może pokapuje że to nie przelewki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narz Re: Podsumowanie spotkania IP: 195.248.255.* 25.09.12, 16:22 Potwierdzam, Małą Skandynawię wybudowali super szybko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykonwca Re: Podsumowanie spotkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 14:30 Niestety nie chcę podawac danych - bo moze uda się w końcu wyciągnąć jakąś ( a najlepiej całą kase od G.M. i firmy Muwen ) ale mamy zaległe faktury od daty lipiec 2009 do teraz - łącznie na kwotę około 26000,00 netto i ku...wa musialem od tego zapłacic podatek i Vat. W nic nie wierzcie Murkowi i spółce Budowa i inwestycja - porażka - pojęcie o budowaniu - żadne chyba tylko to jak naciągac ludzi na kase Sprawa czeka do 15 listopada i idzie do sądu - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta Co z obiecaną drogą 11.11.09, 11:50 Witam Panie Grzegorzu! Co z obiecaną na spotkaniu drogą, miały być krawężniki, wyrównany i utwardzony teren (nie wspomnę już o kostce brukowej). Skoro nie potrafił Pan tego zrobić przy pięknej pogodzie to może będzie Panu lepiej to zrobić teraz w trakcie ulewy. A może man Pan teraz wymówkę z powodu pogody. Jak mamy dostać się do naszych domów w takim błocie i po takich nierównościach. To zaczyna być niebezpieczne dla nas i naszych wykonawców. Piszę do Pana na forum, ponieważ żadnego innego kontaktu z Panem nie ma. Co z pozostałymi obietnicami. Mija miesiąc od spotkania i CO!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Co z obiecaną drogą IP: 78.149.228.* 12.11.09, 10:59 czy ktos jeszcze ma zludzenie o wprowadzeniu sie w tym roku? pytam powaznie bez zlosliwosci.interesuje mnie jeszcze jedna sprawa ile osob podpisalo juz przeniesienie aktu wlasnosci? z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Co z obiecaną drogą IP: 212.160.172.* 12.11.09, 11:55 Uwaznie przypatrzcie się temu, co podpisujecie na przeniesieniu własności! A najlepiej idźcie wcześniej z projektem do prawnika. My niestety nie poszliśmy. A Pani Notariusz Górska Wolnik pisze wszystko, co chce Muwen. W aktach jest bałagan i brak logiki. Przeniesienie własności powinno dotyczyć tylko gruntów, a nie całości jak to jest robione. Dopilnujcie sobie w aktach zapis o formie płatności. Koniecznie musi się ten zapis powoływac na terminy oddania, harmonogram oraz na fakt najpierw wystawienia faktury, a dopiero potem płatność. Najlepiej nie sponsorujcie biznacjum Pani Wolnik a idźcie do innego zaufanego notariusza po wcześniejszej konsuktacji z prawnikiem. Niestety w tym akcie pierwszym jest zapis, że to deweloper wskaże, u jakiego notariusza nastąpi przeniesienie własności- i to już jest nieły przekręt. Dziś na budowie cisza. Muwen ma długi weekend!!! Jeśli to wszystko skończy się latem w przyszłym roku to i tak będzie dobrze. Szkoda słów po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterix Gdzie poszly pieniądze z budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:21 same nowości ??!!?? Dowiedziałem się że cichy wspólnik GM ten co jeździ tym białym busem na budowie ma wybudowany dom na Słonecznikowej pierwszy za przejazdem kolejowym po lewej stronie licząc od AutoDusza Podobno to z ZYSKÓW na naszej budowie ( prywatnie wspólnik i kolega T Rudka) MEGA PRZEKRĘT ta budowa - i wszyscy się ciesza poza inwestorami a GM żyja jak pączek w maśle za naszą kase.... tylko sąd i zmioana wykonawcy łącznie z pokryciem strat spowodowanych opóźnieniami i nierzetelnościa wykoania robót. pozdr mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22-1 Re: Co z obiecaną drogą 16.11.09, 09:10 Witam, czy ktoś może wie dlaczego od dłuższego czasu nic na budowie się nie dzieje ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: Co z obiecaną drogą IP: *.trans.net.pl 16.11.09, 23:35 > czy ktoś może wie dlaczego od dłuższego czasu nic na budowie > się nie dzieje ?!! wszystko przez pogodę, za ciepło jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Co z obiecaną drogą IP: 212.59.228.* 17.11.09, 12:15 Dlaczego nic się nie dzieje na Zaopuście? Może dlatego, że na Rezydowej powstają kolejne domy budowane przez tych samych ludzi, którzy stawiali nasze! GM znalazł kolejnych uczciwych ludzi i naciągnął ich na finansowanie jego działalności? Czy ktoś wie jak wygląda sprawa z rozwiązaniem umowy i odsetkami karnymi? Czy to w ogóle w polskich realiach jest wykonalne? Pozdrawiam, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 WOD KAN IP: 212.160.172.* 17.11.09, 13:46 W Wodociągach przed chwilą powiedziano mi co następuje: 1.Obiór techniczny jest ok 2. Teraz powinien nastapić odbiór końcowy- a więc skompletowanie wszystkich dokumentów (prawnych i innych) przez Muwen, częściowo zależny od decyzji innych urzędów np na mapę geodezyjną można czekać do 3 mcy. 3. Dopiero później Muwen podpisuje z wodociągami umowę użyczenia. 4. No i ostani krok my podpisujemy umowę z wodociągami. Zznając bałaganiastrwo i totalny brak organizacji Muwen na umowe wod kan jeszcze możemy sobie poczekac parę miesięcy. A jeszcze wczoraj była mowa o terminie po 16 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Spotkanie bez Muwen IP: 212.160.172.* 17.11.09, 13:56 Witajcie, Proponuję spotkać się, tym razem nie na budowie i bez przedstawicieli Muwen. Na takim spotkaniu warto omówić, strategię naszych działań, aby móc w końcu doprowadzić budowę do końca (z Muwen czy bez nich) i w końcu zamieszkać. Może pasuje Wam sobota np. w Willa Rossa na Kostuchnie ok.godz. 16? Myślę, że na tym etapie musimy już działać grupowo. Indywidualnie, będziemy tracić czas i energię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poddenerwowany ;) Re: Spotkanie bez Muwen IP: 62.29.169.* 18.11.09, 10:09 Domki od 1-8 czyli te nie zwiazane z osiedlem - zewnetrzna droga dojazdowa, moze spotkajmy sie w sobote na budowie proponuje godz 13 prosze dajcie znac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Spotkanie bez Muwen IP: *.sileman.net.pl 18.11.09, 18:41 Jestem za spotkaniem,bez firmy Muven,bo wszystkie spotaknia wygladaja bardzo podobnie.Na ostatnim duzo sie mówiło,a przewaznie Pan Grzegorz,po czym mijaja kolejne tygodnie i nie dzieje sie nic.Przez ostatni czas nie zrobiono nic na budowie,porócz firmy od elewacji,pracowników 0 kto i kiedy ma zamiar tym sie zajac.Ja mam dosc juz czekania,moja cierpliwosc siegła zenitu i ciągłych obietnic bez pokrycia.Najwyzsza pora zgłosic całą budowe i firme Muven do odpowiednich instancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Spotkanie bez Muwen IP: *.sileman.net.pl 18.11.09, 22:22 Witam ! Jestem za spotkaniem w tą sobote o 16:00 w Kostuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta Re: Co z obiecaną drogą 26.11.09, 22:51 Nie jest żle, prace z drogą postępują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Podsumowanie spotkania IP: 195.248.255.* 25.09.12, 16:21 potwierdzam, Mała Skandynawia budowa poszła expresowo !!! Szczególnie budynek 2 i 3- kilka miesięcy przed terminem, pełen szacun Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22-1 Kpiny 01.11.09, 10:54 Dzisiaj przyjeżdża do nas rodzina, Nie chcę im pokazać tego rozlewiska błota, góry śmieci i wciąż niedokończonej budowy. Wstyd mi za bałagan na budowie i czasem już sama nie wierzę ,że to co widać na Zaopusta miało być moim wymarzonym domem. DOŚĆ JUŻ OSZUKIWANIA NAS! Sprawa dojrzała już do skierowania jej na drogę sądową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Siedziba pożal się Boże, spółki... IP: 188.33.49.* 02.11.09, 11:56 Był ktoś tam? Ja ostatnio pojechałem sobie popatrzeć. Cholera, polecam każdemu PRZED podpisaniem umowy, które zwykle pewnie ma miejsce w miłym biurze na Fredry... Inny świat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin P. Re: Siedziba pożal się Boże, spółki... IP: 188.33.95.* 02.11.09, 15:35 1)To jaką kto ma siedzibę o niczym nie świadczy. Znam firmy co zaczynały w garażu a teraz mają swój oddział w Pradze i NY. Znam też takie które miały marmurowe posadzki w swoich siedzibach, a teraz pół Polski ściga ich o kasę i co lepsze nie ma z czego ściągać. 2).."Dokładnie obserwuję inne budowy i choć też nie znam się na budowaniu to widzę, że na innych budowach od kwietnia do połowy roku udało się zamieszkać. Więc może to nie naiwność, że wielu z nas uwierzyło w możliwość zamieszkania zgodnie z ustaleniami w umowie." Tak zgadzam się. Tylko na tamtych budować się pracuje w soboty, niedziele i święta. Sam mam taką budowę 500 metrów od miejsca gdzie mieszkam. A skoro u nas były tylko co jakiś czas krótkie zrywy to ...? Każdy z nas chciał wierzyć że wydarzy się cud, ja też. To normalne. 3) I jeszcze jedno. Pamiętam na samym początku ktoś pisał o wspólnym piwku, jakieś ognisko czy coś. Zobaczcie, minęło niespełna półtora roku i już się robi polskie piekiełko, wyzwiska itd. Po co to ? Sam jestem wściekły bo mogłem wydać kasę na inny domek i już od kilku miesięcy spokojnie sobie mieszkać. Nie uważam jednak, że wzajemne wyzwiska i teksty na forum o karkach i prokuratorze coś zmienią. Pan G. może w końcu odda nam kiedyś osiedle i okaże się nie będzie do kogo gęby otworzyć bo wszyscy będą skłóceni i obrażeni. Więc nie dajmy się zwariować, choć wiem, że to nie jest proste. Mnie też łapie coś na K. jak słucham pewnych rzeczy, możecie mi wierzyć ;) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: Siedziba pożal się Boże, spółki... IP: 94.254.148.* 04.11.09, 13:22 > 1)To jaką kto ma siedzibę o niczym nie świadczy. No, niestety w tym przypadku okazało się że świadczy. Ktoś kto sprzedał domów za kilkanaście milionów złotych (Zaopusta + Rezedowa), mógłby okazać trochę szacunku dla klientów również poprzez zapewnienie im obsługi w jako takich warunkach, a nie w ponurych wiejskich zagrodach :-( Miałby również szansę na uruchomienie obiecywanego callcenter, chociaż przydatność merytoryczną tego kanału informacji oceniam na zerową (typowa odpowiedź byłaby taka: "Przepraszam, nie mam na ten temat żadnych informacji od pana M.") > 3) I jeszcze jedno. Pamiętam na samym początku ktoś pisał o > wspólnym piwku, jakieś ognisko czy coś. Zobaczcie, minęło niespełna > półtora roku i już się robi polskie piekiełko, wyzwiska itd. Po co > to ? Divide et impera czyli po naszemu "dziel i rządź", odnoszę wrażenie, że kolega M. opanował tę sztukę do perfekcji. Na tym etapie nie zależy mu na tym byśmy się dogadywali. Czytając niektóre wypowiedzi na tym forum odnoszę wrażenie, że tutaj też jest od czasu do czasu obecny i wbija kij w mrowisko, bo wtedy łatwiej każdemu z nas coś obiecać i zyskać znowu trochę czasu. Nie dajmy się skłócić!! Nie dość że mniej z nim załatwimy to jeszcze będziemy na siebie patrzeć spode łba kiedy już zamieszkamy drzwi w drzwi. Może by więc zrobić realowe spotkanie o M. ale bez M.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Siedziba pożal się Boże, spółki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:10 Świadczy świadczy ... ta siedziba z tego co się dowiedziałam NIE zmieniła się od 50 lat jak postawił dziadek tak pomału przepijał tata (od pani celiny) a teraz resztę co została rozpił lub przewalił syn tadeusz, ostatni zryw żeby jakoś zagospodarować kase za sprzedane pola (tzw ojcowizny) miała córka celina ale widac że kompania murka jej nie dopisała. Niestety nie to że się jeździ XC90 lub pikup-em nie robi z nikogo jeszcze odpowiedzialnego dewelopera!!! A w ogóle to jak się dowiedziałam to nie jest pierwszy "udany" biznes rodziny murek i rudek. Nic - pozostaje chyba kancelaria i sprawa sądowa. PS podobno WIELU ich ściga za kase ??!!??!! Odpowiedz Link Zgłoś
arnolix Telewizja i może prasa? dlaczego nie? 07.11.09, 13:41 Mam dosyć tego całego syfu niedotrzymanych umów przekraczających rok czasu obietnic bez pokrycia.. ile można czekać? chyba się Murkowi coś popieprzyło w tej główce jeśli myśli że można robić ludzi za głupka..... mnie na pewno nie!!! Napisałem prośbę w obszernym imeilu o zainteresowanie sprawą do TVN - Uwaga i do Polsat-Interwncja myślałem że oleją sprawę i się nawet nie odezwą aż tu dziś dosłownie przed chwilą jedni się do mnie odezwali i powiedzieli są zainteresowani zrobieniem reportażu na temat Naszego Kochanego Dewelopera I MYŚLE KOCHANI ŻE SIE UDA;-) Mało tego od poniedziałku mam upragniony urlop i pójdę za ciosem udając się do pewnej poleconej przez znajomego gazety. Murek i jego pożal sie boże wspólniczka (bez urazy dla tej pani ale każdy kto z nią zamienił zdanie to może się domyślić ile szkoły owa pani skończyła gdyby to Ona była a nie Murek przy podpisywaniu umowy to nie zleciłbym firmie Muwen nawet wybudowania budy dla psa ale człowiek całe życie sie niestety uczy Murek zamydlił mi oczy obietnicami kiedy co i jak będzie skończone nie dotrzymał ani jednej obietnicy) Tak panie Grzegorzu jak pan chciał tak pan będzie miał a potem pretensje może mieć pan tylko do siebie jeśli ktoś jest patologicznym kłamcą musi się liczyć z Konsekwencjami bo to że zostaliśmy okłamani,oszukani i ciągle obsypywanymi obietnicami można udowodnić w każdym normalnym Polskim sądzie to nie Białoruś czy Mongolia tylko Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: Telewizja i może prasa? dlaczego nie? IP: 188.33.230.* 08.11.09, 21:03 Słyszałem że prasa już była, znaczy się że w jakiejś gazecie już było o Muwenie. Góglałem ale nic nie znalazłem. Co do wspólniczki to mimo wszystko myślę, że przesadzasz. Czasami odnoszę wrażenie, że jeśli ktoś chce to wszystko rzetelnie dociągnąć do końca to właśnie ona, ktoś mi mówił że kiedyś na budowie nawet z taczkami ją widział... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arnolix Re: Telewizja i może prasa? dlaczego nie? 09.11.09, 15:44 Zeby rzetelnie dociągnąć to trzeba się niestety znac na tym co sie robi (ja sie nie znam na gotowaniu i do kuchni nie wchodze) nie chce urazić tej pani ale kiedys miałem okazję z Nią wejść w słowo na temat budowy i wiem że nie po pojęcia o budowie i co się robi na budowie.Z całym szcunkiem dla tej osoby nie jestem typem co obraża ludzi pisze o moich wrażeniach jakie na mnie wywarła.Za głowe sie złapałem gdy zobaczyłem tą całą organizacje i pojęcie co sie wyprawia na Zaopusta.Gdyby wiedziała ta Pani czy pan Murek co robia robotnicy to wszystkich by wywalili.Zatrudnili niestety partaczy którzy dopiero uczą sie budować a nie ze sa budowlańcami o lenistwie już niewspomne karty,piwo i grila im jeszcze postawić a Oni i tak by marudzili.A co do gazety to bedzie no moze nie na 100% ale na 95% opis całej sytuacji na budowie przedstawione daty umów i terminów jakie zalega Muwen,jak powiedziałem mam urlop i niepopuszcze poswiece mój czas aby Nasz Kochany deweloper przekonał sie co to jest robic ludzi za głupka.Jest przecież tyle spraw za które można słono zapłacić odebranie koncesji na budowe,urząd skarbowy,urząd do ztrudniania ludzi na czarno,urząd emigracyjny (moze nie u pana Murka ale na budowie sa i Litwini od jakiegoś tam Wojtka a że to jest teren budowy wiadomo kto się bedzie tłumaczył) jest tyle organizacji o których sie dopiero co dowiedziałem i poinformuje wszystkie dosłownie wszystkie o niedociagnieciach.Jak deweloper nie umie się zabrać do roboty to niech się wezmą za niego oczywiscie wszystko zgodnie z prawem a że ktos doniósł do urzędu o nieprawidłowościach trudno Muwen zmusił mnie do zakapowania taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin P. Re: Telewizja i może prasa? dlaczego nie? IP: 188.33.107.* 09.11.09, 17:46 Rozumiem Twoje zdenerwowanie ale, pytanie co chcesz w ten sposób osiągnąć ? Jeśli przyspieszenie prac na Zaopusta to na pewno nie tędy droga. Problem nie leży w chęciach pana G i pani C. ale zupełnie w czymś innym. Jeśli chcesz dokopać firmie M. a tym samym strzelić sobie samobója i innym mieszkańcom, to OK. Moim zdaniem jednak nawet jeśli sam Pan Prezydent przyjedzie z wizytacją na Zaopusta niczego to nie zmieni. Jeśli działać to tak aby samemu sobie nie szkodzić. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BXXX Re: Telewizja i może prasa? dlaczego nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 13:19 A ja uważam,że prasa czy telewizja w końcu wyciągnęłaby wszystkie informacje, które są na temat MUWEN. Bo takich, o których my- przyszli mieszkańcy - nie wiemy jest pewno mnóstwo. A czekanie na to,że Murek się opamięta to czekanie jak na cud. Dokopać firmie M trzeba teraz, bo już szukają nowych naiwniaków takich jak my, kto wie, czy nie kręcą coś z nową firmą. Jaki masz pomysł na działanie, aby sobie nie zaszkodzić, a w KOŃCU ZAMIESZKAĆ to podaj. BO JA JUŻ NIE WIDZĘ INNEJ MOŻLIWOŚCI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUWEN Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 18:42 Wiadomość dla wszystkich klientów z ul.Zaopusta. W piątek o godzinie 17 na budowie będzie Pan Murek i Pani Wengerek wszyscy zainteresowani są proszeni o obecność. Spotkanie dotyczyć będzie umów o media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:18 witam napiszcie na forum co macie Państwo nam do powiedzenia. Tak będzie prościej. Nie każdy może się zjawić na spotkaniu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczuszka Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.146.126.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.09, 20:32 Nie każdy chce czytać o decyzjach na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? 18.11.09, 22:03 Myślę, że Ci którzy nie chcą tego czytać na forum nie będą do tego zmuszani. Natomiast wielu zaoszczędzi to czasu. Przyłączam się do prośby o przekazanie informacji dot. umów na media przez firmę Muwen na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: 188.33.14.* 19.11.09, 09:39 kaczuszko! Ty jestes dzieckiem? przeciez nikt Cie nie zmusza do czytania czegokolwiek! Okolo 3 tyg temu bylo juz spotkanie z Panem G i Pania C, tez slyszelismy o mediach i co? nic tym razem tez tak bedzie. Gazowania na odbior zatwierdzenie itp ma czas do 3 miesiecy. Mysle ze wielkanoc 2010 spedzimy juz na Zaopusta:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belzebub Anioł Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.garr.pl 20.11.09, 12:23 to myśl nadal :-) Całość budowy wraz z przyłączeniem i oczywiście działaniem wszystkiego przewiduję na rok 2011- zważywszy na długi dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? 19.11.09, 10:06 Witam mieszkańców, nie wiem czy spotkanie z firmą MUWEN w tym momencie ma sens. Najpierw to my powinniśmy spotkać ze sobą. Czyżby Pan Grzegorz się obudził!!!!! Skinie łaskawie palcem i już musimy lecieć na spotkanie. To my powinniśmy mu wyznaczyć dogodny dla nas termin, a on powinien się do nas dostosować. Tyle razy nie dotrzymał żadnych obietnic i ustaleń. Cierpliwość nam się skończyła. Nie mamy najmniejszego zamiaru czekać 3 miesięcy na oddanie mediów i drogi. Jeżeli jutro na spotkaniu nie zapadną KONKRETNE OSTATECZNE decyzje sprawa zostaje skierowana na drogę sądową. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVN "UWAGA" Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.sileman.net.pl 19.11.09, 10:42 Kiedy pisałem o prasie i telewizji,nie były to zarty.TVN program "uwaga" tylko czeka na moje pozwolenie i wejście na budowe.Daje firmie Muven ostatnia szanse wywiązania sie z umowy i podania na piśmie (nie słownie jak robi to pan od długiego czasu) ostatecznego terminu oddania osiedla.Nie bede juz dłużej naiwny i nie pozwole traktowac sie jak dziecko.Gdzie podpisuje sie umowy i w jakim Urzedzie doskonale wiem.Tylko kto podpisze umowe z mieszkańcami jak p.Grzegorz zalega z pieniedzmi?Czy po spotkaniu zapadna jakies konkretne decyzje czy nie to nie zwalnia pana od wypłacania zaległosci za zwłoke w terminie wobec mieszkańców i ta sprawe doprowadzimy do konca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: 78.146.53.* 19.11.09, 12:35 pytanie do firmy Muwen!!!!!! prosze o potwierdzenie tego spotkania w piatek tj.20.11.09 nie mam zamiaru jezdzic na darmo i taplac sie w blotku o godzinie 17.00 gdzie jest ciemno jak w d...e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim na razie MUWEN i po Muwenie IP: *.chello.pl 19.11.09, 13:49 Witam Wszytkich serdecznie, wg mnie firma mówen jest już w stanie upadłoci i nie jest w stanie realizować swoich zobowiązań a naszą kasę po prostu wzieli diabli. A jeżeli chcemy wyegzekwować swoje pieniądzę to Muwanu już nie ma. Tak to obraz niestety. Nie wiem czy metody normalne coś dadzą - co proponuję jendo: przychodzimy do Pana Murka lub do P. Celiny do domu wszyscy i nie ruszamy sie. Spróbojmy zamieszkać z nimi (dla zaintereswanych podam adresy - uwaga Pani Celina ma nowy domek i nie będzie mieszkać już w siedzibie MUWEN. Opcja druga: spróbować zakopać w lesie do szyji. na razie Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: MUWEN i po Muwenie 19.11.09, 16:13 Drogi anonimie, takie rzeczy można sobie sprawdzić w sądzie, nie ma czegoś takiego jak "wg mnie firma jest w upadłości". Firma w niej jest bądź nie, jest to stan prawny a nie czyjeś obiektywne odczucie :) Ogólnie fajne rady, oby takich więcej. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.sunnet.3s.pl 19.11.09, 19:51 Muwen to spółka cywilna, więc nie jest i nigdy nie będzie w upadłości. W żadnym sądzie, ani KRS-ie tego nie da się sprawdzić, bo s.c. nie podlegają wpisowi do KRS. Pozdr PS Kiedy Uwaga TVN będzie reportaż kręciła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belzebub Anioł Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.garr.pl 20.11.09, 12:18 witam Mieszkańców, tak od dłuższego czasu czytam to forum...współczuje, że deweloper wydymał ludzi. Przynajmniej z tego forum płynie przestroga, aby wszelkie prace i terminy były włączone w podpisywaną umowę. Narka. Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: MUWEN i po Muwenie 20.11.09, 13:13 Co krok to prorok na tym forum. Przestroga niewłaściwa - w naszych umowach są zawarte zarówno prace jak i terminy ich zakończenia. Ale tak to jest jak ktoś rady czerpie z nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiechu warte Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.146.27.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.11.09, 07:27 Naprawde nie mam pytan, wychodzi jakas blondynka ktora nie daje dojsc do slowa, bardzo lubi byc w centrum uwagi i z tego co zauwazylam nie byl potrzebny Pan Murek bo on nic nie mowil tylko ta wlasnie pseudo kobiecina , mowi o klamkach i oknach ktorego UWAGA !!! jeszcze nie zaplacila i wszyscy mowia ze muwen oglasza upadlosc a osiedle jest jemu winne 2mln pln oczywiscie kazdy mowi ja nie place bo nie mam zrobionego tego etapu, no i OK czekajmy kto bedzie twardszy muwen czekajac na pieniazki czy my czekajac na domki i przeliczajac wlasne koszta (wynajem mieszkania, kredyt - nie zapominajac o innych aspektach sprawy jak dodala nasza pani przewodnik opisujaca cala swoja historie zycia !) ps. jesli tak bardzo pani lubi przemawiac mozemy sie spotkac w letni wieczor temp. 25 stopni siadziemy i posluchamy jak i co sie u pani wydarzylo i dlaczego jest 7 a nie 9 klamek ,,, osobiscie dwie sprezentuje jak nastepnym razem da pani dojsc do glosu osoba ktore szeptaly o sprawach naprawde waznych. Odpowiedz Link Zgłoś
arnolix Re: MUWEN i po Muwenie 21.11.09, 10:04 Słuchaj no GOSCIU jesteś dla mnie Ty KU... JEBANA PIE...NYM JEBANYM CFELEM !!! żeby pisać tak o osobach które cos na spotkaniu chciały osiągnąć.Najlepiej sie nieodzywać i pisać na forach nie bede sobie strzelał w kolano przed Muwen bo taki typ z Ciebie widze.Tu jestes mądry a tam stałeś jak drewno i tak pasowałes do tego spotkania jak KU...E PASUJĄ GACIE! Ja jestem facet konkretny i jak w tej chwil złatwiam telewizje to ją załatwie a po takich dupkach jak Ty to w życiu prywatnym po prostu przechodze.Zobacz sobie w lusterko wiesniaku i pomyśl czego się dorobiłeś? Bo jak widze kupiłes sobie tylko domek na raty Ty PROSTAKU ZE SŁOMĄ W BUTACH! Mam nadzieje że tego nie czytaja dzieci bo takich słów nieużywam ale tak niestety nie raz w życiu trzeba powiedzieć niektórym bo sa tak tępi ze inne słowa do nich niedocierają.Pisze ten gosć Wam o sprawach jak o klamkach za które ta czy inna osoba niezapłaciła.Jak pisałem zbieram materiały do gazety i ludzie maja zapłacone juz faktóry za nie wykonana prace mam takie dokumenty skserowane a nie że pisze tak jak ten o sprawach o których nie ma pojęcia.Więc soryy za słowa ale do dupka i prostaka pisze jago językiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostaczka Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 14:24 Pańska kultura bije na głowe, jestem pod wrażeniem! Idąc pana tropem to my wszyscy jestesmy nieudacznikami i prostakami ze słomą w butach bo większosc z nas ma kredyty, raty itd. I pytam jak taki bogacz jak Pan znalazł sie na tak marnym osiedlu z tak małym domkiem??? "smiechu warte" miał racje bo w sumie nic nie zostało zalatwione a skoro pan taki "rozgadany" to trzeba było zabrac wczoraj głos na spotkaniu, bo procz pana z ostatniego szeregu i Pani o której byla mowa wczesniej to nikt buzi nie otworzyl. Pisze pan o tej tv to kiedy ona bedzie bo tylko jest duzo gadki z ktorej jak u tej pani nic nie wynikało. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
klient-zaopusta Re: MUWEN i po Muwenie 21.11.09, 17:29 Drogi Asterixsie, Dzisiaj zabrakło Ci kultury, a wczoraj odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
klient-zaopusta Re: MUWEN i po Muwenie 21.11.09, 17:59 Asterix, mimo wszystko widząc Twoją zaradność medialną wierzę, że przyjedzie nie tylko POLSAT, ale również CNN i conajmniej 2 dziennikarzy z Washington Post. Odpowiedz Link Zgłoś
katowicezaopusta Re: MUWEN i po Muwenie 21.11.09, 18:45 Przyłączam się do słów uznania dla Pana Arnoliksa, niebywała klasa i kultura osobista, tego nikt Panu nie odbierze, nawet tacy ludzie którym słoma z butów wystaje. Zapewne pobierał Pan nauki obycia w którejś z prestiżowych europejskich szkół, szkoda że upadł pan tak nisko i wylądował na osiedlu dla ubogich :) Na pewno większośc mieszkańców Państwu współczuje. A co do wpisu "śmiechu warte" - bardzo słuszne uwagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Spotkanie i po spotkaniu... IP: *.sileman.net.pl 21.11.09, 19:37 Widze,ze to całe "forum" służy ciągłemu obrażaniu się i pokazywaniu kto tu ma racje,a chyba nie o to nam wszystkim chodzi.Zastanawiam sie tylko dlaczego tutaj potrafimy pisac wszystko,a na spotkaniu tylko nieliczni wyrazaja na głos co myśla.Ktos napisał o pani blondynce,która miała odwage powiedziec to co mysli wiekszosc.Dyskuje na spotkaniu były dość burzliwe i brało w niej kilkanascie osób,a nie tylko jedna.Jesli pan nie zrozumiał aluzji "klamek" to tylko świadczy o pana błyskotliwosci.Kultura w jaki sposób pan to pisze tez nie jest na poziomie.Na spotkaniu mielismy sie dowiedziec kiedy będą doprowadzone media i zrobiona droga oraz termin oddania całego osiedla.Na przedostatnim spotakniu tez p.Murek mówił o podłaczeniu mediów,drodze i widzimy jakie sa tego efekty.Teraz mówił bardzo podobnie i zobaczymy co dalej, ile bedzie kolejnych terminów... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.146.141.153.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.11.09, 10:12 Jak najbardziej zgadzam się z przedmówcą! Co do Pani to nie mam słów, moje spostrzeżenia były dokładnie takie same. Trzeba wziąśc pod uwagę co Pan Murek powiedział 'Zostawiamy to tak jak jest?' ( Byc moze nie wszyscy słyszeli bo wiadomo kto gadał) czyli Pan Murek pieniążków nie ma, i miec ich nie będzie póki my nie zaczniemy wpłacac. Jeśli to zostawimy tak jak jest to za chwileczke spadnie śnieg, na co napewno czeka Pan Murek i wtedy najpewniej zamieszkamy na osiedlu koło kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
arnolix Re: MUWEN i po Muwenie 21.11.09, 10:19 I jeszcze kwestia telewizji.Kto powiedział ze to bedzie TVN? Informuje wszystkich że to będzie Polsat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: MUWEN i po Muwenie IP: 78.146.53.* 21.11.09, 13:13 witam czy moga panstwo podac ile kosztuje koncowe przeniesienie wlasnosci? z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: MUWEN i po Muwenie IP: 188.33.203.* 22.11.09, 09:03 śmiechu warty to ty jestes,na forum jestes anonimowy i cwaniaczysz, obrazasz kobiete, a na spotkaniu siedziales cicho i gryzles pazury na pewno bo z tego co pamietam zaden mezczyzna glosu nie zabral. Dziewczyna - niewazne czy blondynka czy brunetka chce po prostu otrzymac to za co zaplacila, moze ty jestes taki wspanialomyslny i sponsorujesz budowe panu M ale nie wszyscy sa takimi frajerami jak ty. wyjdz na nastepnym spotkaniu i powiedz ze to Ty obraziles ta kobiete a przed powrotem do domu odwiedzisz urazowke ps nie jestem jej mezem tylko mialem nadzieje ze zamieszkamy tam z ludzmi na poziomie ale widze ze sie grubo mylilem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta Re: MUWEN i po Muwenie 22.11.09, 12:48 Ludzie opamiętajcie się. Zamiast się kłócić, to może zajmijmy się rzeczami, które miały być najważniejsze na spotkaniu. Pan Murek zobowiązał się do kilku ważnych rzeczy: 1. Przygotować na forum informację, związaną z dokumentacją w sprawie podpisywania umów na media - czekamy Panie Grzegorzu! 2. Miał dzwonić w sobotę do nas, aby się umawiać na uzgadnianie szczegółów wykończenia domów. Czekałam cały dzień-nie zadzwonił (czy do kogoś dzwonił?) 3. Obiecał, że ruszą prace związane z budową drogi. To akurat w sobotę się zaczęło i miejmy nadzieję, że te prace będą szybko gotowe. Zostało jeszcze sporo do zrobienia!!! Ktoś zażartował pod koniec spotkania, że jeżeli Pan Grzegorz nie dotrzyma obietnic wszyscy spotkamy się w jego domu. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli spotykać się z nim ani w jego domu, ani w SĄDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.146.157.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.09, 17:34 co do telefonu to oczywiscie nikt nie dzwonił :( - jak sobote tak i niedziele ... co do prac` nad droga dziwi mnie, że bylem w sobote 14:20 na budowie i juz NIKT nie pracował, chyba że Pan Grzegorz niechcial aby pracownicy sie spalili na słoncu bo naprawde pogoda była idealna na prace - w okolicy na każdej budowie prace trwały do zmierzchu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.sileman.net.pl 22.11.09, 20:00 Do mnie też nikt nieraczył zadzwonic.W pt. jak było zebarnie i nic juz nie widac to nagle zjawiła sie koparka :-) i pracuje intensywnie,a w sob. piękna pogoda (+ 15C) o którą prosi p.Grzegorz to prace kończa wcześnie,a na innych budowach jak widac pracują do zmierzchu.Smutna ta cała budowa,jej historia i cała ta firma... Pozdrawiam i życze wszystkim dużo zdrowia oraz cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: MUWEN i po Muwenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 20:54 Do nas niestety tez nikt się nie odezwał :( Widać, że forum wrze! Taka mała uwaga do Pana co w życiu prywatnym depcze innych, 'faktóry' piszemu przez 'u' ;) Drodzy sąsiedzi czy macie jakieś pomysly co dalej? Spotykamy się pod domem Pana M? Mi już naprawde ręce opadają, zresztą tak jak i wszystkim. Oby nam starczyło sil bo cieprliwosci jak na lekarstwo!!! Jak można się umawiać i tak lekceważyc innych, w życiu tego nie pojmę bo nie rozumuje tak jak nasz deweloper...Pan jeszcze potrafi spojrzeć w lustro, Panie Grzegorzu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Grafik Spotkań IP: 212.160.172.* 23.11.09, 14:41 Witajcie, dziś poniedziałek, czy może już Pan Grzegorz odezwał się do kogoś z zaproszeniem na indywidualne spotkanie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta Re: Grafik Spotkań 23.11.09, 19:00 Witam wszystkich, również firmę MUWEN. Do nas także nikt nie zadzwonił. Przypominamy Panie Grzegorzu, zobowiązał się Pan podać na forum informację o przygotowaniu dokumentacji związanej z przekazaniem mediów. Dzisiaj miał Pan również podać informację w sprawie oddania instalacji gazowej. Czekamy na informacje i TELEFONY. Jeżeli jest to dla Pana kłopot proszę nam wysłać chociaż SMS-y. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Grafik Spotkań IP: *.anonymouse.org 23.11.09, 22:04 > Jeżeli jest to dla Pana kłopot proszę nam wysłać chociaż SMS-y. eeemmm... czasami mam problem z odbieraniem, a co dopiero mówić o wysyłaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Grafik Spotkań IP: 91.215.228.* 24.11.09, 14:07 A tak wogóle to nie będę dzwonił, ani nic wysyłał bo tu na Karaibach roaming strasznie drogi... Pozdrawiam słonecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldzik droga IP: *.chello.pl 29.11.09, 21:10 zaczyna się coś dziać na budowie. utwardzają drogę więc może się ruszy. Pozdrawiam sąsiadów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: droga IP: *.chello.pl 29.11.09, 22:00 Jak macie taki wielki problem do tej firmy to sami złapcie się za łopaty i do roboty. Fanzolić to każdy paściarz potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Przyłącza gazu wewnątrz budynku IP: 212.160.172.* 30.11.09, 12:28 Witajcie, Czy macie moze kontakt do osoby, która będzie wykonywała przyłącza gazu w domkach? Otrzymałam informację,że jest to Pan Grabowski- przyszły mieszkaniec naszego osiedla. Jesli to prawda, to prosiłabym o więcej szczegółów oraz kantakt do Pana pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: droga IP: 91.215.228.* 30.11.09, 13:14 Fajnie, super porada, tylko po kiego byłby mi developer jeśli chciałbym sam machać łopatami, szpachlami itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paściarz Re: droga IP: 212.160.172.* 01.12.09, 21:10 Jesteś prowokatorem czy piszesz tak jak myślisz? Jeśli to drugie, to znjadź inne forum. To jest dozwololne dla osób o IQ powyżej 80. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 CO- piece IP: 212.160.172.* 07.12.09, 10:52 Witajcie. Aby uruchomić działania związane z montażem kaloryferów oraz pieców przez firmę Soltech, musi się uzbierać grupa osób, które wpłacą awansem kasę. Jest to warunek, aby zaczęły się prace w tym zakresie. Niestety p.Murek jak widać nie dba o to, aby przekazać taką informację i zadbac o to, by przynajmniej ten temat mieć z głowy. Proszę skontaktujcie się z tą firmą i ustalcie indywidualnie, jak sie rozliczyć. Wówczas firma wejdzie z instalacją na osiedle. Podaję Wam numer telefonu i proponuję dzwonić indywidualnie tel.0606219300. My już wpłaciliśmy gotówką ale niestety musimy czekać na grupę osób, które do nas dołączą, dopiero wówczas coś się zacznie dziać w temacie pieców. pozdrawiam PS Ponoc płatności nie wpłynęły jeszcze od Muwen do Soltechu. Wiem, że niektórzy z Was musieli z banku przelać kase przez Muwen do Soltechu. Proponuję upewnić się, czy dotarła tam gdzie powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnetrza-prace wyk. wykańczanie wnętrz - aranżacje wnętrz IP: *.chello.pl 09.12.09, 01:56 Witam wszytkich serdecznie, z przyjemnością informujemy że nasza firma zajmuje sie wykańczaniem oraz aranżacją wnętrz. zapraszam serdecznie wszytkich zainteresowanych. Próbkę naszych prac możemy pokazać na jednym z domków. Konkurencyjne ceny i bezkonkurencyjna jakość wykonanych prac:) Podpisujemy umowy, udzielamy gwarancji. e-mail: elbrus@plusnet.pl Tel. kom.: +48601306620 Zapraszamy chętnych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Umowy na wod kan IP: *.chello.pl 12.12.09, 18:38 Czy ktoś z Was orientuje się może, kiedy będą podpisywane umowy na wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bxxx Re: Umowy na wod kan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 11:20 Dzisiaj, tj 14 grudnia 09 sa podpisywane umowy i montowane wodomierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosba Re: Umowy na wod kan IP: *.mobile.playmobile.pl 19.12.09, 17:00 Czy wodomierze byly montowane ?\nie moglem przyjechac :( czy jest jakis inny termin ? lub jak to zalatwic ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Umowy na wod kan IP: *.sileman.net.pl 20.12.09, 17:34 Prosze podjechac na koniec ul.Zaopusta i tam ustali pan termin montażu wodomierza,lub zadzwonić do pana Oliwy tel.668113560 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mont-perfekt regulacja okien-montaż klamek IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 15:44 Proszę o podanie nr tel. na email "pomiar@mont-perfekt.pl" w sprawie montażu klamek oraz regulacji okien. Po otrzymaniu większej ilości nr tel. planujemy wykonać wszystkie serwisy dotyczące stolarki okiennej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Łi łisz ju e mery kristmas & hepi niu jer ! IP: *.sunnet.3s.pl 23.12.09, 21:29 Ol ałer nejbers! Pozdr Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosba 1 Prosba - gaz IP: 188.33.18.* 28.12.09, 17:27 Witam Czy ma moze ktos nr telefony do Pana Grabowskiego ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prosba - gaz IP: 212.160.172.* 29.12.09, 11:32 Podaję nr. 505 168 128 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Prosba - gaz IP: *.40.8.144.sub.mbb.three.co.uk 04.01.10, 16:41 Witam serdecznie! Czy ktos sie moze orientuje co sie dzieje na budowie? Jakies postepy? Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta budowa 18.01.10, 10:06 Witam, z tego co zauważyliśmy na budowie nic się nie dzieje, poza tym, że niektórzy dość intensywnie sami wykańczają sobie domy w środku. Może niedługo uda się zamieszkać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Sen zimowy?? IP: *.anonymouse.org 23.01.10, 12:50 Co za cisza na tym forum?? Albo wszyscy zapadli w sen zimowy, albo developer zabrał się do roboty sam nie wiem co bardziej realne... ;-) A tak serio: ktoś już mieszka, albo przymierza się do zamieszkania w najbliższym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz M Re: Sen zimowy?? IP: 188.33.123.* 24.01.10, 13:13 jedz i zobacz,proste. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Sen zimowy?? IP: 62.29.169.* 26.01.10, 12:47 Na budowie cisza jak makiem zasiał :( z panem Murkiem w zaden sposob nie mozna sie skontaktowac! Rece opadaja wiec trzeba zaczac dzialac (lepiej pozno niz wcale) i z mezem zdecydowalismy ze oddamy sprawe do sadu. Szkoda ze tak to musi sie skonczyc ale mieszkac gdzies trzeba. Swoja droga, czy ktos orientuje sie moze czy p.Murek ma zamiar dokonczyc budowe czy oglosic upadlosc? Kolorowo to nie wyglada a sił juz brak. Pan panie Gregorzu serca i sumienia chyba juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo Zły Re: Sen zimowy?? IP: *.chello.pl 26.01.10, 18:40 Panie Murek pierwszym problemem były pieniądze jakie nie wpłyneły do Pana od osób zalegających z wpłaceniem ostatniej transzy wynikającej z umowy.Powiedział Pan że pierwszenstwo w dalszej realizacji inwestycji mają osoby które dokonały PEŁNEJ WPŁATY.To ja się pytam kiedy łaskawie się Pan odezwie,odbierze telefon itp.Chowanie głowy w piasek nie rozwiązuje problemu a mysle że nikt z Nas nie odpusci panu tych pieniędzy.Mam jeszcze pytanie do Szanownych sąsiadów którzy zostali szczęsliwymi posiadaczami pieców gazowych wraz z grzejnikami.Prosze podziecie się wiedzą jak wyegzekwowaliscie to od Murka? Pozdrawiam mój Nr GG 4690262 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc1 Re: Sen zimowy?? IP: 212.160.172.* 27.01.10, 09:35 Bardzo Zły- to jakiś bezens z tym stwierdzeniem, że ktos zalega z wpłatą ostatnej transzy. Każdy ma w jakiś sposób sporządzona umowę. I np u mnie kasę Muwen powinien otrzymac po oddaniu konkretnego etapu i po wystawieniu faktury przez Muwen. Jesli etap nie jest dokończony (czasem nawet nie rozpoczęty) trudno tu mówić o jakis transzach! Więc nikt tu biednego Pana Grzegorza nie oszukał. CO najwyżej potrafimy wyciągać wnioski i starac się nie dać przez Muwen zrobić na szaro. Może Ty miałeś tak skontruowaną umowe, ze bez wzgledu na stan zaaansowania prac wpłacacsz raty w konkretnych terminach. Nie szukajmy winnych w tych, którzy po prostu mają głowę na karku! PS jesli będzie taka sytuacja, ze Muwe nie dokończy osiedla, będziemy musieli to zrobić sami. I tu WSZYSCY bez względu na to co i ile wpłacili Muwen powinni partycypowac w kosztach wykończenia osiedla. Co do pieców gazowych, sami płaciliśmy podwykonawcy gotówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B A R D Z O ZŁA! Re: Sen zimowy?? IP: 62.29.169.* 28.01.10, 09:48 Chyba u każdego muwen powinien był dostać kase po zrobieniu kolejnego etapu (tak przynajmniej słyszałam) ale niestety (i tu nasz błąd) są tacy ludzie którzy chcieli byc 'fair' w stosunku do p Murka i wpłacali te pieniążki pomimo tego że prace wykonczone nie byly. Byly telefony od p Murka (który teraz nie odbierze, nawet jak sie dzwoni po 30 razy!!!!) ze trzeba płacic, ze budowa nadgoni, ze w naszym domku prace zostana nadrobione itd! Człowiek głupi i uczciwy płacił a teraz jest bez grosza, dom zapłacony a pieca i grzejników dalej nie ma nie wspominając o innych pracach. Płakać się chce! I teraz wychodzi nasza dobroć... :( ci co nie płacili teraz maja pieniązki zeby kupic piece, grzejniki itd ze swojej kasy. Absolutnie nikogo tutaj nie krytykuje, poprostu jest to bardzo przykre że taki ktoś jak p Murek za przeproszeniem dyma nas ciągle a my nic nie możemy zrobic. Pozdrawiam i życzę wytrwałości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaopusta i rezydow Usterki na Rezydowej IP: 109.243.250.* 28.01.10, 10:26 Czy ktos ma informacje (a moze czyta te forum jeszcze ktos z Rezydowej), czy duzo usterek i niedoróbek wyszlo na Rezydowej po pierwszy roku eksplatacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fikus Re: Usterki na Rezydowej IP: *.trans.net.pl 28.01.10, 14:14 Heh, z RezEdowej (nazwa pochodzi od rośliny "rezeda" pl.wikipedia.org/wiki/Rezeda), tak my też czytamy to forum. Trudno na razie powiedzieć, na 14 domów które stoją na Rezedowej I, tylko 3 są zamieszkałe dłużej niż od lata, cała reszta wprowadzała się stopniowo od czerwca-lipca 2009 i pewnie się jeszcze nie przekonała do końca jak to z tymi usterkami jest. Z tego co wiem, to do tej pory tylko w jednym domu były naprawdę duże problemy (błędy w izolacji fundamentów, drenażu, wykonawstwie dachu, elewacji i sporo innych), w niektórych domach problemy są mniejsze (punktowo przeciekający dach, krzywo wstawione drzwi wejściowe). Wiem że inni też mają jakieś usterki, ale szczegółów nie znam. Generalnie wydaje mi się że ktoś kto miał jako takie pojęcie o budowie i cokolwiek jej doglądał w trakcie, będzie miał nieźle. Jeśli ktoś całkowicie zaufał "fachowej sile" zatrudnianej przez naszego... ekhm... developera, może mieć większe lub mniejsze problemy. Od wykonawców prac wykończeniowych w moim domu słyszałem, że w niektórych domkach mogą byś spore problemy, np. z ociepleniem i uszczelnieniem wiatrowym dachu. Ale zaznaczam: w ich ocenie, bo budowlańcy to spece którzy uwielbiają krytykować cudzą robotę. Sam jednak mam takie wątpliwości i zastanawiam się nad zbadaniem jakości tych prac przy pomocy kamery termowizyjnej, ale to droga impreza i na razie się wstrzymuję. Mamy też zastrzeżenia do jakości drogi wykonanej przez Muwen, po części przyczyniła się do tego fatalna jakość wykonania, a po części samochody ciężarowe jeżdżące po niej z materiałami na budowę Rezedowej II (kiedyś nawet przewróciła się im załadowana full naczepa z piaskiem i wpadła do ogródka sąsiadowi - na szczęście nikomu chyba nic się nie stało, a sąsiad nie miał płotu ani ogrodu skończonego, więc szkód chyba nie poniósł). No i wreszcie mamy zastrzeżenia do tego czego nie ma, a miało być czyli infrastruktura osiedla: miała być zamykana brama wjazdowa, oświetlenie osiedla, domofon... Na razie echo i żadnych sygnałów żeby się Muwen za to zabierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaopusta i Reze. Re: Usterki na Rezydowej IP: 109.243.27.* 28.01.10, 15:21 Dzięki za info. Skoro czytacie pewnie cieszycie się, że mimo wszystko macie domki na Rezedowej a nie na Zaopusta, co ? :) Wypisujcie proszę wszystkie wady i usterki, może łatwiej będzie nam je odkryć teraz, skoro jeszcze nie mamy piecy, parapetów balkonów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palioza Re: Usterki na Rezydowej IP: 91.188.109.* 24.02.10, 12:39 generalnie u mnie usterek za duzo nie bylo pomijajac, ze tynki nie sa polozone jakos super (czytaj nierowno) no i awaria ktora powodowala, ze peszlem od kabla elektrycznego wlewala sie woda do garazu jak i rozchodzila sie innymi peszlami elektryczyni po calym domu (ale naprawilem sam od strony domu, od strony elektryki PONOC naprawil to ktos od Murka i tyle). Ogladalem swoj dom kamera termowizyjna i musze powiedziec, ze calkiem niezle to wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22-1 Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? 02.02.10, 10:14 Witam, czy ktoś planuje wprowadzać się w lutym? Z tego co widzę to sporo ludzi kończy wykończeniówkę, a więc myślę, że niedługo zamieszkamy. Pozdrawiam, P.s. Dzielmy się uwagami na temat prac wykończeniowych: panele, dzrzwi wewn itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firma od wnetrz wętrza - IP: *.chello.pl 02.02.10, 13:01 Witam wszytkich serdecznie, z przyjemnością informujemy że nasza firma zajmuje sie wykańczaniem oraz aranżacją wnętrz. zapraszam serdecznie wszytkich zainteresowanych. Próbkę naszych prac możemy pokazać na jednym z domków. Konkurencyjne ceny i bezkonkurencyjna jakość wykonanych prac:) Podpisujemy umowy, udzielamy gwarancji. e-mail: elbrus@plusnet.pl Tel. kom.: +48601306620 Zapraszamy chętnych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wętrza - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 11:42 Co do firmy ,która się reklamuje -bądżcie czujni.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karpik34 Re: wętrza - 04.02.10, 21:36 Witam Mieszkańców; Moja firma świadczy usługi wykończeniowe wewnętrzne i zewnętrzne. -tarasy -podjazdy -ogródki -ogrodzenia na każde zlecenie podpisuje umowę,udzielam gwarancji. kontakt tel.509-616-746 Odpowiedz Link Zgłoś
karpik34 Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? 04.02.10, 21:49 Witam Mieszkańców; Moja firma świadczy usługi wykończeniowe wewnętrzne i zewnętrzne. -tarasy -podjazdy -ogródki -ogrodzenia na każde zlecenie podpisuje umowę,udzielam gwarancji. kontakt tel.509-616-746 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.chello.pl 23.02.10, 17:42 Mam pytanie czy ktoś z Was Drodzy sąsiedzi podjoł jakies kroki prawne wobec spółki MUWEN?? Prosze o kontakt bo chyba inwestycje będziemy musieli dokończyc Sami;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gleba56 Niestety nawet -gdyby dzisiaj byłyby zrealizowane IP: *.chello.pl 13.03.10, 17:01 posmak stracony ;checi też-a poczucie oszustwa kipi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLEBA56 CO TAK NAGLE-cisza...zaopuata??? IP: *.chello.pl 14.03.10, 11:02 NASTAŁA CISZA Z ZAOPUSTA???-JUZ JEST OK WSZYSCY ZAMIESZKALI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga podłączenie usług TP IP: 109.243.243.* 20.03.10, 22:50 Jak pewnie już się zdążyliście zorientować, ciężko u nas z podłączeniem jakiejkolwiek usługi kablowej (internet, telefon). Jest szansa na podłączenie TP, ale trzebaby się o to trochę postarać i musimy zadziałać razem. Jeśli ktoś jest zainteresowany - mój mail: kingaogl@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: podłączenie usług TP IP: *.mtl-london.co.uk 21.03.10, 09:09 czesc Kinga! z doswiadczenia wiem ze TPS-Y nalezy unikac bardziej bym sie zastanowil nad netia jesli jest taka mozliwosc? co nalezy zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: podłączenie usług TP IP: 188.33.23.* 21.03.10, 13:06 a netia robi jakieś własne inwestycje? bo zawsze słyszałam, że korzystają z połączeń TPS-y:) ja też miłośniczką TP nie jestem, ale lepszy rydz niż nic. Mi zależy na szybkim internecie głównie, radiowe raczej demonami prędkości nie są;) W skrócie, żeby zrobili inwestycję - muszą być chętni, tzn. złożone zamówienia (zamówienia, nie umowy). Zatem im więcej zamówień byśmy złożyli, tym większe szanse na podłączenie kabli. Więcej informacji jak chcecie to na maila, nie chcę tutaj tak pisać. Przydałoby się zamknięte forum dla przyszłych mieszkańców, bo pewnie jest więcej spraw takich do omówienia, albo spotkanie - takie bez firmy Muwen, bez rozmów na temat naszych niedokończonych domków, tylko nasze wspólne sprawy organizacyjne. Niektóre rzeczy trzebaby zrobić/omówić teraz, póki drogi jeszcze nie ma - jak np. sprawa domofonu. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Internet na Zaopusta? IP: 91.215.228.* 22.03.10, 14:24 Witam, czy orientował się ktoś jak wygląda sprawa z możliwością podłączenia netu na naszym osiedlu? Czy pozostaje mi tylko iplus itp, czy jest jakaś inna możliwość? Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Internet na Zaopusta? IP: 109.243.207.* 22.03.10, 16:43 Jest możliwość neostrady - co opisałam w osobnym wątku i czekam na chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga FORUM IP: 109.243.1.* 24.03.10, 14:37 Aby ułatwić nam komunikację założyłam forum dla mieszkańców Zaopusta, dostępne jest pod adresem www.zaopusta.fora.pl Jest kilka spraw, które warto byłoby omówić niezależnie od aktualnych stanów naszych domków i stosunków z firmą Muwen. Najbardziej pilną chyba są domofony, których sprawę już tam poruszyłam, ale z czasem znajdą się też i następne - jak śmietniki, odśnieżanie itp. Myślę, że będzie to najwygodniejszy sposób komunikacji i mam nadzieję, że tam dołączycie:) Forum jest dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, abyśmy mogli tam swobodnie pisać i aby nikt z zewnątrz też nie podsycał niepotrzebnie atmosfery. Więc musicie się tam zarejestrować, proponuję aby podać w loginach nr domku np. domek-44, lub przedstawić się w odpowiednim dziale, aby wiadomo było kto jest kto i łatwiej było się kontaktować między sobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: FORUM IP: 109.243.183.* 26.03.10, 08:27 Aby konto było od razu aktywowane wpisujcie w loginie nr domku, albo jeśli chcecie inny to przy rejestracji w polu "Skąd" wpiszcie numer domku, Ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 12:17 Witam moja firma wykonuje kompleksowe usługi brukarskie tel 798549531 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: FORUM IP: *.40.169.241.sub.mbb.three.co.uk 31.03.10, 14:35 hejka! nie moge sie zarejestrowac:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: FORUM IP: 94.254.153.* 01.04.10, 21:10 Dlaczego nie? być może konto jest zarejestowane ale nie aktywowane? jeśli ani w loginie, ani w polu Skąd nie został wpisany numer domku przed aktywacją konta wysyłam maila z pytaniem o numer. W razie problemów proszę o kontakt kingaogl@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiat wg. .... Re: FORUM IP: *.adsl.alicedsl.de 05.04.10, 13:03 Hej! Tak sie sklada,ze znam Pana G.Murka. Miedzy nami uklada sie fatalnie,mysle ze mozemy rozpoczac krecic nowy, wspolny serial TV "Swiat wedlug Murka".Widze tutaj duza kwote ogladalnosci! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Spotkanie 6 kwietnia 2010 IP: 212.160.172.* 06.04.10, 11:33 Witajcie, Proponujemy spotkac się dziś o godzinie 18.30 na budowie. W obecnej sytuacji, gdzie Muwen nie robi nic, musimy podjąć już jakieś konkretne kroki. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.10, 16:43 Witam wszystkich ! Będziemy oczywiscie,bo mamy juz dosyc kolejnych obietnic bez pokrycia,cierpliwosc juz sie skonczyła dawno ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: MUWEN S.C. - czy ktoś zna tego dewelopera? IP: *.40.98.134.sub.mbb.three.co.uk 06.04.10, 23:43 witajcie! czy bylo spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 spotkanie IP: 212.160.172.* 07.04.10, 09:33 Tak, było spotkanie. Kolejne jutro, czyli w czwartek o godzinie 18 na budowie. Pan Grzegorz ma przygotować wykaz kosztów za poszczególne prace. Szczegóły na naszym prywatnym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Re: spotkanie_forum wewnętrzne IP: 212.160.172.* 07.04.10, 10:40 Niestety mam problem z założeniem tematu głównego z wczorajszego spotkania na naszym prywatnym forum. Czy ktos mógłby to zrobić? Myślę, że warto wpisać tam nasze wczorajsze wstępne ustalenia, aby osoby, których wczoraj nie było mogły pomysleć nad swoim stanowiskiem i jutro miec gotową odpowiedź. Tematy sa ważne i nasza postawa oraz nasze stanowiska również. Ważne, aby każdy mógł poznać ewentualne możliwe rozwiązania przed jutrzejszym spotkaniem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: spotkanie_forum wewnętrzne IP: *.40.209.108.sub.mbb.three.co.uk 07.04.10, 10:50 jaka mamy pewnosc ze p. Murek jutro bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 Re: spotkanie_forum wewnętrzne IP: 212.160.172.* 07.04.10, 12:06 Nie rozumiem szczerze mówiąc pytania. Może zadzwon do niego i zapytaj. Nigdy nie ma na nic pewności. Zawsze jednak można podjąć wysiłek i przychodzić na spotkania, które się odbywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: spotkanie_forum wewnętrzne IP: *.40.168.181.sub.mbb.three.co.uk 07.04.10, 13:20 nie rozumiesz pytania? a wiec powtarzam je jeszcze raz -jaka mamy pewnosc czy pan. murek bedzie na spotkaniu? odpowiedzi mozna udzielic roznie np. kontaktowalem sie z panem Murkiem i mam jego potwierdzenie odnosnie przybycia na spotaknie i tyle w temacie na taka odpowiedz liczylam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopusta1 do Marioli- Mario IP: 212.160.172.* 07.04.10, 14:14 Jeśli chce się być na bieżąco w tematach należy przychodzić na spotkania po prostu. My podjęlismy wczoraj wysiłek i poszliśmy. Odpisaliśmy Ci również na Twoje pytanie o spotkanie. Nie będziesz jednak w sposób nie kulturalny i bezczelny egzaminować, czy na pewno zadbaliśmy o to czy Pan Murek jutro będzie. Może najpierw zastanów się co i do kogo piszesz, albo lepiej nie pisz tylko bądź bardziej aktyny/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: do Marioli- Mario IP: *.40.117.230.sub.mbb.three.co.uk 08.04.10, 00:37 nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu! i nikogo nie egzaminuje tylko sie grzecznie pytam ale widocznie masz inne zdanie na ten temat.przepraszam bardzo ze urazilam wielmozne panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: spotkanie_forum wewnętrzne IP: *.przyrow2.gre.pl 07.04.10, 18:28 Założyłam temat dotyczący ustaleń po wczorajszym spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: spotkanie_forum wewnętrzne IP: *.przyrow2.gre.pl 07.04.10, 19:24 Założyłam też temat "Pomoc techniczna". Jeśli macie jeszcze jakieś problemy z obsługą forum to piszcie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaopusta ustalenia Pana Murka!!!! 12.04.10, 20:08 Witam, czy Pan Murek do kogoś dzwonił lub w jakiś inny sposób się kontaktował w sprawie np. budowy drogi oraz pozostałych rozliczeń??? Odpowiedz Link Zgłoś