Dodaj do ulubionych

Negatyw - Pamitaj

17.02.04, 23:48
No..nareszcie zbliża sie płytka i trasa . Singielek nowy jest i
gteledysk..boa przednie i negatywowe czyli takie jak lubię . Trasa zaczyna
sie u mnie czyi we Wrocławiu 16.03 czyli dzieńpo premierze płyty . Dwa dni
później koncert w studio im. Agnieszki Osieckiej w Trójce . Będzie się działo
oj będzie . Odbiję sobie nieudane wrocłąwskie myslovitz .

jak wam sie singielek podoba ?

" mam oczy skierowane w ścianę ...kochanie " ...takes mietallowy ale melodia
wżyna się w mózg !

manonthemon
Obserwuj wątek
    • Gość: Jony Re: Negatyw - Pamitaj IP: *.icpnet.pl 18.02.04, 14:38
      Lepiej takich pochwalnych recenzji nie wypisuj tu, bo na tym forum z chorobliwa
      nienawiscia nie cierpi sie tego zespolu. Przynajmniej kiedys tak bylo. Nie
      wiem, czy niektorzy sie zreformowali, czy spokornieli, ale i tak jest to
      ryzykowne smile)
      Ja dolaczam sie do Towjego glosu, bo lubie ten zespol.
      • Gość: goosia Re: Negatyw - Pamitaj IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 15:31
        no i ja sie przyczepaim......negatyw niewatpliwie cos soba pokazuje...
    • miecio4 Re: Negatyw - Pamiętaj 18.02.04, 15:36
      Zapewne sugerujesz sie tytułem pierwszej płyty Negatywu "Paczatarez" i
      pomyślałeś że zespół wymyslił równie ketyński tytuł drugiej płyty: "Pamitaj",
      ale niestety mylisz sie- to wyraz to zwykłe jednoznaczne słowo "Pamiętaj".
      ps. A ja lubię Negatyw.
      • ilhan Re: Negatyw - Pamiętaj 18.02.04, 16:39
        A ja lubię muzykę Negatywu, ale nie lubiję śpiewu pana Mietala. "Amsterdam" to
        w zasadzie jedyny ich utwór, który przekonał mnie tak od początku do końca.
        • Gość: goosia Re: Negatyw - Pamiętaj IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 22:37
          na poczatku tez go nie trawiłam ale teraz wiem ze znajduje sie on na własciwiym
          miejscu
          • jazzkam Re: Negatyw - Pamiętaj 18.02.04, 22:45
            glos ma taki sobie smile ja lubie Lubie was procz Amsterdamu hehe smile i chetnie sie
            wybiore na koncert we wrocku
          • ilhan Re: Negatyw - Pamiętaj 18.02.04, 22:57
            Gość portalu: goosia napisał(a):

> na poczatku tez go nie trawiłam ale teraz wiem ze znajduje sie on na
            > własciwiym miejscu

To nie jest żadne "na początku". Zespół Negatyw znam od dwóch lat.
            • joolz Re: Negatyw - Pamiętaj 18.02.04, 23:04
              Czy Negatyw stanie się kiedyś Pozytywem? Oto jest pytanie! Ja mam wątpliwości ;-
              )
    • czabik2 Re: Negatyw - Pamitaj 18.02.04, 22:44
      Lubię Negatyw, ale ten nowy singiel coś średnio im się udał...
    • mallina Re: Negatyw - Pamitaj 18.02.04, 22:52
      wyjdzie ze sie czepiam..ale koniecznie musi to byc plytka a zaraz po niej
      singielek?
      chyba ze ta plyta to w rzeczywistosci singiel, a singielek to cos znacznie
      mniejszego niz singielwink)))
    • vulture pioseneczka zespoliku na singielku z płytki 18.02.04, 23:11
      Fajne, śmiałem się przez pół godziny: "Jjjjjjjjjaaaa na ciiiiiiiiiiebiiiijjje
      czeeeekaaaaaaaam aa ciiiiiiiijeeeeeebiiiijeeee niiiijjjjeeeeee maaaaaa"

Buahaha. To nie jest płyta, to jest płytka. Bardzo płytka. Autor miał rację.
      • nefil Re: pioseneczka zespoliku na singielku z płytki 18.02.04, 23:40
        Kazdy mejdzers ma w swojej stajni takiego Myslovitza na jakiego zasluzyl wink
        • vulture fabryczka płytek z pioseneczkami 18.02.04, 23:41
          nefil napisał:

> Kazdy mejdzers ma w swojej stajni takiego Myslovitza na jakiego zasluzyl wink

A kto wydaje którego Myslovitza?
          • nefil Re: fabryczka płytek z pioseneczkami 18.02.04, 23:45
            Myslovitz- d. Sony, teraz Pomaton
            Negatyw- Warner
            Jest jeszcze kapela Strange Days, ale nie pomne kto ich wydal.
            • vulture AAAAAAAAA Warner.... 18.02.04, 23:48
              nefil napisał:

> Myslovitz- d. Sony, teraz Pomaton
              > Negatyw- Warner
              > Jest jeszcze kapela Strange Days, ale nie pomne kto ich wydal.

Dla Warnera nagrywa taki łysy perkusista, zaraz zaraz, jak on się nazywał,
              jakoś na F...

big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDD
              • Gość: mamto Re: AAAAAAAAA Warner.... IP: *.katowice.agora.pl 19.02.04, 11:47
                strange days też w sony,

a nowy numer negatywu kojarzy mi się z krótką piosenką o milości myslovitz (ten
                akordeon) -
            • Gość: Alfi Re: fabryczka płytek z pioseneczkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 13:54
              > Myslovitz- d. Sony, teraz Pomaton
              > Negatyw- Warner
              > Jest jeszcze kapela Strange Days, ale nie pomne kto ich wydal.

...i pamiętajcie, że eM wydaje debiutancką płytę (zdaje się wydawcą jest
              Polskie Radio), a przypuszczam, że wielu z Was będzie ich zaliczać do podobnego
              kręgu muzycznego co Negatyw i Myslovitz...

pozdrawiam,
              Alf
              • Gość: ozzy Re: fabryczka płytek z pioseneczkami IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 14:12
                I jeszcze Kombajn, ale oni chyba są bez kontraktu
    • lord_jack a wszystko to popowe dno 19.02.04, 16:19

nawet do rymu smile
    • manonthemon Re: Negatyw - Pamitaj 20.02.04, 23:30
      No tak... mi tam wszystko jedno komu sie podoba komu nie...ja ich
      uwielbiam ...po części za muzykę po części za to jakimi są fajnymi kolesiami .
      Pełen kontakt po koncertach z fanami itd . Teksy...rzeczywiście słabe , wokal
      polubiłem , muzycznie...uwielbiam . Miałęm przyjemnosc międzyinnymi w ich
      towarzystwie spotkać się z R.E.M . przed warszawskim koncertem . Wszyscy mieli
      dla remu jakieś upominki a panowie z negatywu...listy do
      radiohead smile..orginalnie . ( no i pochwaliłem się że tam byłem smile)

tymczasem... jest już okłądka płyty...która mi sie nie podoba zupełnie bo to
      marnej jakości komputerowo zmajstrowana fota ...jakością wykonania kojaży mi
      się z "miłością w czasach popkultury" któa byłą wspaniałą płytą w ochydnej
      wprost okłądce...mam nadzieje że tym razem będzie podobnie .

a drugie news to że z zespołu podobno odszedł Błażej...basista...a raczej
      podobno odmówiono mu dalszej współpracy .. narazie nic wiecej nie wiadaomo .

no to tyle puki co o negatywie

aha..dziewczyny ! nie palcie marihuany ! smile
      • lord_jack o okładkach :) 21.02.04, 14:34
        dobra a teraz napisz czego jeszcze słuchasz?
        bo chcę wiedzieć jak fan negatywu i myslovitz jest wyedukowany muzycznie
        bo jeśli chodzi o doznania estetyczne do okładek to twój gust jest jak
        najbardziej wporządku okładka miłości.. to dno przy całym szacunku dla Horowitza
        jak oni mogli coś takiego chcieć brrry
        • ihopeyouwilllikeme Re: o okładkach :) 21.02.04, 16:12
          lord_jack napisał:

> dobra a teraz napisz czego jeszcze słuchasz?
          > bo chcę wiedzieć jak fan negatywu i myslovitz jest wyedukowany muzycznie

Idiotyczne pytanie.
          • manonthemon Re: o okładkach :) 21.02.04, 17:06

>
            > > dobra a teraz napisz czego jeszcze słuchasz?
            > > bo chcę wiedzieć jak fan negatywu i myslovitz jest wyedukowany muzycznie

wyedukowany ? ..hmmm..szkoła muzyczna pierwszego stopnia - fortepian smile

a słucham z wielkiem zamiłowaniem Oasis od wielu wilu lat i wcale sie tego nie
            wstydze chociaż w Polsce jest to często uznawane za tzw. obciach . No ale jak "
            the fab five " uwielbiam , miałem przyjemnosć być na trzech ich koncertach 9(
            znowu sie pochawliłem ! smile ) i uważam ich za najlepszą kapelę na świecie...moim
            świecie smile

Zaraz potem jest R.E.M ( które też widziałęm 3 razy : ) i którego wielkim fanem
            jest mój brat więć ja przy nim mogę mieć co najwyżej status fana
            zwyczajnego...nie zmienia to faktu że mam dostep dp pełnej dyskografi tdgo
            zespołu i uwielbiam ją całą i w kawałkach ze szczwegulnym uwzgldnieniem
            płyy "UP" którą uważam za jedną z najpiękniejszych ever .

dalej jest już szara masa bez konkretów...żadnej muzyce nie jestem wierny na
            stałe poza wyżej wymienionymi zespołami . lubię manic street preachers , lubię
            stina , lubię beatlesów , doorsów i inne takie klsyki . lubię coldpalya ( też
            miałem przyjemnosc widzieć ich na żywo i wrażenia pozostały nie zatarte ) .
            Lubie Tori Amos , Anna Marię Jopek , stereophonics , alanis morissette i wiele
            innych ...jest to dość szszerokie grono tak że ciężko wymieniać . A w drodze
            powortnej z uczelni na której właśnie jestem bde słuchał Grzegorza turnaua albo
            Led Zeppelin...czyli rozstrzał jest niczego sobie smile

no to tyle .

manonthemon
            • lord_jack Re: o okładkach :) 21.02.04, 18:29
              Pytanie nie było idiotyczne tylko żle sformułowane smile
              Niechce nikogo obrażać ale nie zaskoczyłeś mnie,
              napiszę tak: nie jesteś wymagający, Jak na fan muzyki do której nurtu zawszelką
              cene chce należyć Myslovitz inni, nie wymieniłeś nawet Ride a z takimi
              kamieniami milowymi jak Jesus and Mary Chain lub Primal Scream powinieneś się
              już zapoznać napewno. Pisząc to niechce oczywiście umniejszać twojej osobie ale
              jakbyś zgłębił muzyczne regiony choćby w tak małym kawałku jak wyżej pewnie
              muzyka naszych "gwiazd" przestała być tak interesjąca (Jeśli oczywiście liczyć
              negatyw już jako gwiazdę, ale słuchając trójki w której ten wałek leci
              nachalnie do bólu można mieć takie wrażenie) a teraz możecie mnie atakować smile)
              • Gość: kubasa Re: o okładkach :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 18:46
                A ja znam i Primal Scream i Ride i J&MC i Myslovitz i najbardziej z plyt tych
                zespolow lubie "Milosc w czasach popkultury". Nie musze najbardziej lubic tego
                co najbardziej uznane.

Poza tym Manonthemoon nie serwuje nam wykladow z historii rocka, tylko mowi o
                swoich ulubiencach. Wsrod nich nie musi byc "kamieni milowych".

A nuz ow forumowicz jest znawca muzyki klasycznej i tych zespolow slucha sobie
                dla przyjemnosci?
                • lord_jack dla przyjemności 21.02.04, 19:12
                  No to tak jak ja smile

www.republika.pl/ultra_velvet/
              • ilhan Re: o okładkach :) 21.02.04, 23:35
                Primal Scream i Myslovitz? Chyba żeś chłopie zabłądził lekko... wink))
              • manonthemon Re: o okładkach :) 22.02.04, 18:31
                ale nie zaskoczyłeś mnie,
                > napiszę tak: nie jesteś wymagający, Jak na fan muzyki do której nurtu
                zawszelką
                >
                > cene chce należyć Myslovitz inni, nie wymieniłeś nawet Ride a z takimi
                > kamieniami milowymi jak Jesus and Mary Chain lub Primal Scream powinieneś się
                > już zapoznać napewno.

Napisełem czego ucham a nie z czym sie zapoznałem ...bo zapoznałem się
                oczywiście ze znacznie większą liczbą wykonawcó i bynajmniej nie jest mi obce
                ride , Ps itd ..ale ich nie słucham i tyle

jak mnie ktoś pyta czego słucham odpowiadam natychmiast że oasis i rem bo to
                wlasnie pradziwa odpowiedz ...to czy znam sie na muzyce to już zupełnie inna
                sprawa .

manonthemon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka