Gość: Przemo IP: *.magma / *.magma-net.pl 09.03.04, 23:36 czy taka impreza w Polsce ma jeszcze jakikolwiek sens? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda N. Fryderyki 2003 IP: *.udn.pl 09.03.04, 23:39 to jest to... tak samo bym wytypowala :] Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Fryderyki 2003 09.03.04, 23:40 Przepraszam ale to jest Paranoja nagrode dla najlepszego wokalisty wygrywa jakis Rozynek czy jak mu tam. Co to jest? Te dziwaki z tej akademi w ogole nie maja sluchu czy co? Dobrze, ze nie wygral Wisnieski bo to juz bylby skadal. Za takie werdykty powinno sie wyrywac uszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: col Re: Fryderyki 2003 IP: *.veranet.pl 09.03.04, 23:48 no cóż...wygląda na to,że wszystko jest względne a nagroda pozostaje subiektywną oceną)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb_ Re: Fryderyki 2003 IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 10.03.04, 00:04 1, 2, 3, to jakaś totalna blacha. jesus christi !!! najlepsza płyta dajdo- hahahahahaha. to jakiś absurd!! wokalista - rodzynek? uattahel??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dno!!!! Re: Fryderyki 2003 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.04, 00:05 poza nagroda dla smolika (to rzeczywiscie jakis nowy powiew na polskiej scenie muzycznej) Innych wyroznien nie ma chyba nawet sensu komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek z DETROIT Re: Fryderyki 2003 IP: *.rosvle01.mi.comcast.net 10.03.04, 09:15 TA CALA RENI,JAK TAKIE DNO MOGLO DOSTAC NAGRODE,NIESTETY JESTEM ZMUSZONY SLUCHAC JEJ W RADIU ZET,ALE TO SKANDAL,GDZIES CZYTALEM ZE CZLONKIEM AKADEMII JEST NINA TERENTIEW,WIEC CHYBA NIE MA SIE CO DZIWIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gej [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 00:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 co za belkot IP: 5.2.* / 213.46.162.* 10.03.04, 01:56 n szczescie wszyscy szanujacy sie wykonawcy co maja cos do powiedzenia maja fryderyki totalnie w dupie ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JESSS [...] IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.04, 09:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Fryderyki 2003 10.03.04, 02:47 a czego się spodziewaliście?? ja już od dawna nie oglądam , nie interesuje się , i poprostu nie chce nic wiedzieć na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ...tadaaaaaaam!!!! (zwycięzcy) 10.03.04, 05:38 Pierwszy wymieniony to ten, który dostał nagrodę, a reszta to nominowani. Grupa roku: Raz, Dwa, Trzy Blue Cafe Hey Myslovitz Sistars Wokalista: Marcin Rozynek Maciej Maleńczuk Adam Nowak Artur Rojek Ryszard Rynkowski Wokalistka: Anna Maria Jopek Reni Jusis Kayah Beata Kozidrak Katarzyna Nosowska Piosenka roku: Raz, Dwa, Trzy - "Trudno nie wierzyć w nic" Blue Cafe - You May Be In Love Reni Jusis - Kiedyś Cię znajdę Kayah - Testosteron Rozynek - Siłacz Najlepszy album zagraniczny: Dido - "Life for Rent" Blur - Think Tank Outkast - Speakerboxxx/The Love Below Radiohead - Hail To The Thief The White Stripes - Elephant Album roku - pop: Anita Lipnicka & John Porter - "Nieprzyzwoite piosenki" Borysewicz& Kukiz - Borysewicz & Kukiz Anna Maria Jopek - Farat Kayah - Stereotyp Marcin Rozynek - Księga urodzaju Album roku - alternatywa: Raz, Dwa, Trzy - "Trudno nie wierzyć w nic" Cool Kids Of Death - 2 Pogodno - Tequila Püdelsi - Wolność słowa Voo Voo - Voo Voo z kobietami Album roku - hip hop: Sistars - "Siła sióstr" Mezo/Lajner - Mezokracja Paresłów - Ironia Tede - Trzyha hajs hajs hajs Vienio & Pele - Autentyk 2 Album roku - rock: Hey - "Music, Music" Armia - Pocałunek mongolskiego księcia Hey - Hey Koncertowy T.Love - T.Live Tosteer - Testosterone Album roku - muzyka klubowa: Reni Jusis - "Trans misja" Fisz Emade Jako Tworzywo Sztuczne - F3 Andrzej Smolik - Smolik 2 Album roku - heavy metal: Frontside - "...i odpuść nam nasze winy" Contra - Zmienne nastroje rytmów nowoczesnych Wrinkled Fred - Crack y rocc Album roku - etno/folk: Dziubek - "Total blaga" Brathanki - Galoop Swoją Drogą - Art.pl Tołhaje - A w niedziela rano Zespół Pieśni i Tańca "Śląsk" - Albośmy to jacy tacy Album roku - piosenka poetycka: Stanisław Soyka - "Tryptyk Rzymski" Wojciech Młynarski - Zamknięty rozdział Jan Kanty Pawluśkiewicz - Con sensus Kuba Sienkiewicz - Powrót brata Tadeusz Woźniak - Ballady polskie Album roku - reedycje/nagrania archiwalne: Czesław Niemen - "Niemen od początku" (6 CD) De Press - Block To Block Lady Pank - Antologia (Box) Jeremi Przybora i Jerzy Wasowski - Piosenki jeszcze Starszych Panów (4 CD) Republika - Komplet (13 CD) Teledysk roku: Pudelsi - "Wolność słowa" "Księga urodzaju" - Marcin Rozynek "Kiedyś Cię znajdę" - Reni Jusis "Muka!" - Hey "Testosteron" - Kayah "Trudno nie wierzyć w nic" - Raz, Dwa, Trzy Kompozytor: Andrzej Smolik Jan Borysewicz Kayah Marcin Rozynek Paweł Rurak-Sokal Autor: Adam Nowak Kayah Maciej Maleńczuk Katarzyna Nosowska Marcin Rozynek Nowa twarz fonografii: Sistars 15 Minut Projekt Ewelina Flinta Makowiecki Band Tosteer Produkcja muzyczna roku: Marcin Pospieszalski/Rafał Paczkowski - "Trudno nie wierzyć w nic" - Raz, Dwa, Trzy Leszek Biolik/Marcin Gajko - "Księga Urodzaju" - Marcin Rozynek Reni Jusis/Michał Przytuła - "Kiedyś Cię znajdę" - Reni Jusis Paweł Krawczyk/Leszek Kamiński - "Muka!" - Hey Krzysztof Pszona/Kayah/Leszek Kamiński "Testosteron" - Kayah Skandal. Beacie Fryderyka nie dali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da House N-Gineer Re: ...tadaaaaaaam!!!! (zwycięzcy) IP: *.seabridge.pl 10.03.04, 08:20 Jestem po prostu tym że KAYAH nie dostała ŻADNEJ NAGRODY, a RENI tylko jedną !!!!Jak to możliwe że Jopek, która nagrała koncertowy Farat ze starymi piosenkami była w ogóle nominowana? No i to pieprzone Raz Dwa Trzy tkwiące w poprzedniej epoce muzycznej ! Co oni nagradzają ? Odgrzewane kotlety ???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: ...tadaaaaaaam!!!! (zwycięzcy) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 01:16 trafiles w sedno. jak widac po nagrodach polski rynek muzyczny jest conajmniej kilka lat do tylu wgledem zachodnich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Fryderyki 2003 IP: *.proxy.lucent.com 10.03.04, 09:30 Ro(d)zynek to powinien dostac nagrode z WYJCA roku. Przez niego przestalem sluchac Trojki. Jak mozna promowac takie _cos_ i to tak na sile?!? Maja racje ci, ktorzy maja gleboko w d... te cale Fryderyki. Zenada totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture czy ktoś się jeszcze przejmuje tymi nagrodami? 10.03.04, 12:41 Bo mi osobiście zwisa, komu co przyznano. Jest to tak prestiżowe wyróżnienie jak okolicznościowy medal drewniany z okazji 98. urodzin teściowej sołtysa Zadupic Niskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marq Re: czy ktoś się jeszcze przejmuje tymi nagrodami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:58 Ok, Miśki, ale jednak każdy szanujący sie kraj ma takie nagrody. Pomijam fakt, że gdzie indziej rynek muzyczny jest zdrowszy, ale nagrody w Polsce byc powinny i basta. Tak sie promuje rodzimy przemysł. Niestety Polska Akademia PseudoMuzyczna stwierdziła ze Frycki służyc będą li i jedynie do promocji (czytaj: układamy się, która wytwórnia ile zgarnie). I po tym przydługim wywodzie pytanie: W takim razie KTO powinien dostać Fryderyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAYAH Re: czy ktoś się jeszcze przejmuje tymi nagrodami IP: *.seabridge.pl 10.03.04, 13:07 Kayah powinna dostac 7 Fryderyków!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier A dlaczego nie: Oleś/Trzaska/Oleś, Paralaksa, 12.03.04, 13:35 Pink Freud? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: czy ktoś się jeszcze przejmuje tymi nagrodami 10.03.04, 13:10 Gość portalu: marq napisał(a): > Ok, Miśki, ale jednak każdy szanujący sie kraj ma takie nagrody. Pomijam fakt, > że gdzie indziej rynek muzyczny jest zdrowszy, ale nagrody w Polsce byc powinny > > i basta. Kiedy właśnie ten drobny fakt powoduje, że są one bez sensu. >KTO powinien dostać > Fryderyka??? Irena Jarocka. Za to, że w zeszłym roku nie wydała żadnej płyty. Powinna dostać Fryderyka w kategorii "Oszczędzanie słuchaczy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macro Re: czy ktoś się jeszcze przejmuje tymi nagrodami IP: *.chello.pl 10.03.04, 21:54 No z tą Santor to trochę przegięcie. Przecież głuchy nawet usłyszy jaki to czysty i mocny głos. Trochę pokory !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macro Re: czy ktoś się jeszcze przejmuje tymi nagrodami IP: *.chello.pl 10.03.04, 21:59 Ale wtopa. Tak czytałem te posty i myślałem o Irenie Santor......... Ponadczasowa. Absolutnie. Nie chodzi oczywiście o repertuar ale o jakość wykonania. I tu Irena ... ale Jarocka. O k....... skomentowałem jakbym przeczytał Santor. sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: czy ktoś się jeszcze przejmuje tymi nagrodami IP: 81.210.9.* 12.03.04, 08:15 hej!przeczytalam Twój komentarz na temat fryderyków...zajeb...mi sie podobal.pozdrawiam nie z zadupic niskich,lecz z gda... Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz1000 Re: Fryderyki 2003 10.03.04, 18:28 Skandal!!!!!!!!! Płyty które uznawano za najlepsze w tym roku("Stereo Typ" Kayah,"Transmisja"Reni Jusis,"Smolik 2","Music Music" Heya) wokalistki które zrobiły coś NOWEGO w tym roku w przeciwieństwie do Jopek (Kayah, Reni, Kasia Nosowska) prawie nic nie dostali! Fantastyczny teledysk do "Kiedyś cie znajde" oraz "Testosteronu" uznawane za jedne z tych które moglibyśmy bez wstydu pokazać w Europie. Super teksty Kayah i Nosowskiej. Rozumiem uznanie dla Smolika, Reni, Heya, uważam że są świetni. Frycek dla Rozynka jako Wyjca Roku. Jakieś 1 2 3 które według mnie absolutnie nie należy do muzyki alternatywnej, które grało 20 lat temu a teraz Trójka to odgrzewa. Jopek lubiłem, przestanę. Ale po co ja się tak denerwuje? Fryderyki jak dla mnie spadły do zera po obdarowaniu statuetkami Arki Noego(Kiedy ostatnio o nich słyszeliście?). Miałem nadzieję, że teraz podniosą rangę imprezy choć trochę. Myliłem się. Może MTV Polska zaczęłaby rozdawać jakieś swoje statuetki w polskich kategoriach? Byłoby lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Fryderyki 2003 13.03.04, 12:48 mateusz1000 napisał: > wokalistki które zrobiły coś NOWEGO w tym roku w przeciwieństwie do Jopek > (Kayah, Reni, Kasia Nosowska) " NOWEGO " - hihihi )) > prawie nic nie dostali! Fantastyczny teledysk do "Kiedyś cie znajde" > oraz "Testosteronu" uznawane za jedne z tych które moglibyśmy bez wstydu > pokazać w Europie. Tak. Szczególnie " Testosteron " pokażmy Europie. Zorientują się, że mimo naszego wejścia do Unii dalej jesteśmy śmiesznym narodem > Jopek lubiłem, przestanę. Słusznie. W końcu w przeciwieństwie do boskich Reni i Kayah, raczej ciężko by było do niej tańczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
barylak Re: Fryderyki 2003 10.03.04, 18:45 Kategoria hip-hop: rozumiem sukces Sistars, że mają fajną płyte (nietety nie słuchałem) ale one są z innej Bajki. Nie powinny być nominowani w tej kategorii, ponieważ jak same powiedziałały w pewnym programie (kubuś wojewódzki to one nie są artyskami hip-hopowymi, nagrode powinien dostać jakiś prawdziwy zespół czy MC w który siedzi w tym biznesie. P.S. Proponuje rozszerzyć fryderyki do nowych kategorii: 1.Najlepszy MC 2.NAjlepszy Sqad Hip-hopowy 3.Najlepszy Dj Odpowiedz Link Zgłoś
vulture hehehehehehehehehe 10.03.04, 18:51 barylak napisał: > Proponuje rozszerzyć fryderyki do nowych kategorii: > 1.Najlepszy MC > 2.NAjlepszy Sqad Hip-hopowy > 3.Najlepszy Dj Sądzisz, że to komukolwiek zrobi różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: culture Re: hehehehehehehehehe IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 10.03.04, 19:07 takim niedojebom jak Ty napewno nie Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: hehehehehehehehehe 10.03.04, 22:04 Gość portalu: culture napisał(a): > Jestem maksymalnym debilem i nie miałem co napisać. Ależ rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka mateusz1000 co Ty pitolisz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 19:07 Co Ty chcesz od AJM? Jako jedyna ma poczucie estetyki i dobrego smaku. "Testosteron" Kayah najlepszym klipem? Toż to badziewie!!! Takie klipy to Pan Szoda i Pawica robili już 10 lat temu, żadnej innowacji...trąci myszką. Od "Kiedyś Cię Znajdę" lepszy jest 1000 razy klip "Ostatni Raz" Jusisowej .Tak ja myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan X Re: mateusz1000 co Ty pitolisz? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 21:59 Mhm. Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak17 Re: Fryderyki 2003 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 22:16 Fryderyki mają sens,ale bez sensu jest to, że nie ma żadnej transmisji ani w telewizji ani nawet w radiu. W gazetach to samo: "Głos Wlkp." poświęcił Fryderykom słownie ćwierć kolumny tekstu! Śmiechu warte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieca sratatatata IP: *.asm.bellsouth.net 10.03.04, 23:40 Fryderyki to zenada !!!! Polska scena muzyczna to kaszanka !! Nic swiezego tylko taka ciagla ch..j...n.a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maćkos Re: Fryderyki 2003 IP: *.gdynia.mm.pl 10.03.04, 23:43 Dido jako album zagraniczny roku??? Nie powiem, ze jest zły ale pojawiły sie lepsze...cos to jury na psy schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukn Re: Fryderyki 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 00:25 Nie czy jeszcze ale czy w ogole ma sens? Chyba nie. w Polsce przyznawanych jest za duzo nagrod i tego typu imprez. Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
monia_m4 Re: Fryderyki 2003 11.03.04, 09:00 Prosze o wymienienie tych nagrod muzycznych, ktorych ponoc jest "za duzo"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Fryderyki 2003 IP: 212.191.80.* 11.03.04, 13:27 fryderyki w obecnych czasach nie maja zupełnie sensu, ponieważ mamy do czynienia z zupełnym krachem muzycznym, jeżeli zespół raz, dwa, trzy otrzymuje pieć fryderyków, to jest coś nie tak , nie chodzi mi o to, ż e to to włanie oni, ale jeżeli zespół wydaje z tej płyty tylko dwa single powszechnie znane a połowie lat 90-tych jak ktoś dostawał dwa fryderyki to wszyscy znali pieć mega przebojów z płyty, a nie dwa, przepraszam bardzo, zresztą taka tandetę jaka prezentuje kajah która o dziwo wydała jeden znany wszystkim singiel chciała się raptec obłowić z powodu sześciu nominacji, porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Fryderyki 2003 IP: 62.181.161.* 11.03.04, 18:50 A gdzie nagrodzeni w dziale muzyka klasyczna? PARANOJA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
omen44 ....... 12.03.04, 10:13 Powiem językiem Andrzeja Leppera: Niech warszafka sobie przyznaje nagrody, a Ci co kupują płyty tak ich rozliczą. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Za nim Lepper jedzie/ Po nim lepiej bedzie/ 12.03.04, 10:45 Siedzi na lawecie/ Liczy ecie-pecie Traktorami drogi grodzi/ Owce na manowce wodzi Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Za nim Lepper jedzie/ Po nim lepiej bedzie/ 13.03.04, 14:44 Co to w ogole jest? Dlaczego Łzy nie dostaly Fryderyka w kategorii- najlepszy zespol gotycki roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blautango@o2.pl Album Roku - Muzyka Kameralna IP: *.polkomtel.com.pl 19.03.04, 10:15 Kto jest wykonawcą-laureatem w kategorii Album Roku - Muzyka Kameralna: "Astor Piazzolla - Tango". Czy chodzi o plyte ktora nagrali Tomasz Strahl , Klaudiusz Baran , Michał Nagy i Royal String Quartet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Album Roku - Muzyka Kameralna IP: *.polkomtel.com.pl 19.03.04, 10:21 Tak - szczegolowe wyniki sa na stronie www.zpav.pl/akademia/fryderyki_03.asp Odpowiedz Link Zgłoś