Dodaj do ulubionych

Him: największe przeboje

IP: *.toya.net.pl 14.03.04, 12:26
HIM jest wspaniały !!!! Dla mnie najwspanialsze brzmienie. Pozdrawiam
wszystkich fanów tej fińskiej grupy! Buziaczki !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: GothicGirl Re: Him: największe przeboje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 19:30
      choć płytki jeszcze w prawdzie nie mam i tak wiem ze bedzie swietna w koncu
      znam wszystkie piosenki oprócz jednej tongue_outtongue_outtongue_out HIM THE BEST
    • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Him: największe przeboje IP: *.toya.net.pl 15.03.04, 20:11
      "HIM jest wspaniały !!!! Dla mnie najwspanialsze brzmienie." Zaiste, HIM jest
      wspaniały.. dla 14latek czytających bravo girl. Ponoć HIM miał być hołdem
      złożonym Black Sabbath. Za taki hołd serdecznie dziękuję.
    • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 19:41
      nie zartuj big_grinDDDDDD!
      • klymenystra Re: Him: największe przeboje 16.03.04, 20:58
        woooooow... jak na grupe grajaca muzyke tak ciezko przystepna (ostry rock,
        prawda, z zacieciem metalowym plus pentagramy i czarny cien do powiek -_-) to
        sporo tych przebojow mieli...
        • lostdog Re: Him: największe przeboje 17.03.04, 15:19
          cześć!!! mam 9 lat i właśnie dostałam od mamy nową kasetę zespołu CHIM (nie
          wiem jak to się pisze). przeczytałam o tym zespole w mojej ulóbionej
          gazetce "BRAVO"!!! i od razu zakochałam się w wokaliście tego zespołu!!! jest
          śliczny!!! założyłam jego fanklub z koleżankami!!! oprucz tego słucham jeszcze
          BRITNEY SPIRS i EWANESCENCE!!! pozdrawiam wszystkie mroczne trzecioklasistki!!!
          • Gość: Wicked Re: Him: największe przeboje IP: *.brzezno.gda.pl 22.03.04, 16:14
            Bardzo śmieszne....Trzeba mieć nasrane w głowie( albo w ogóle jje nie mieć),
            żeby pisać takie rzeczy. Niestety w Polsce żyją już chyba tylko wyłącznie
            chamscy ludzie, którzy słuchają hip-hopu, techno lub popu i nie potrafią
            pogodzić się z tym, że ktoś może słuchać i lubić inną muzykę i inny zespół.
            Polskie społeczeństwo stać wyłącznie na niezbyt inteligentne komentarze...Ja
            osobiście HIM'a uwielbiam, a przeczytać o tym zespole można w Metal Hammerze,
            Tylko Rock czy innej tego typu gazecie(niestety w takich jak Bravo też, ale mam
            nadzieję, że się to zmieni).Jeżeli chodzi o wiek słuchaczy: HIM'a słuchają
            osoby w różnym wieku, osobiście znam 25 czy 30-latków, którzy uwielbiają ten
            zespół i wcale nie są dziewczynkami, które kochają się w wokaliście( który
            faktycznie jest śliczny, zapewne odwrotnie do osób piszących te komentarze),
            ale dorosłymi facetami o orientacji heteroseksualnej.
            Na przyszłość proszę, niech osoby piszące te idiotyczne komentarze zastanowią
            się zanim coś napiszą...
            • ruda-kotka Re: Him: największe przeboje 22.03.04, 17:32
              Gość portalu: Wicked napisał(a):

>Ja
              > osobiście HIM'a uwielbiam, a przeczytać o tym zespole można w Metal Hammerze,
              > Tylko Rock czy innej tego typu gazecie(niestety w takich jak Bravo też, ale
              mam nadzieję, że się to zmieni).

W "MH" mozesz przeczytac tez o Evanescence czy Linkin' Park, a "TR" nie
              skomentuje bo poziom tej gazety jest zaden w porownaniu z tym co bylo chociazby
              7-8 lat temu.
              Pozatym od kiedy o jakosci zepolu decyduje to w jakich gazetach sie o nich pisuje?

> Jeżeli chodzi o wiek słuchaczy: HIM'a słuchają
              > osoby w różnym wieku, osobiście znam 25 czy 30-latków, którzy uwielbiają ten
              > zespół i wcale nie są dziewczynkami, które kochają się w wokaliście( który
              > faktycznie jest śliczny, zapewne odwrotnie do osób piszących te komentarze),
              > ale dorosłymi facetami o orientacji heteroseksualnej.

To ciekawe bo wsrod 25-30 letnich heteroseksualnych (skad ta homofobia Wicked?,
              czyzby geje nie mogli sluchac TAKIEJ muzyki? i czego Twoim zdaniem sluchaja
              geje?) mezczyzn ktorych znam kilkudziesieciu, zaden HIMa nie slucha.

> Na przyszłość proszę, niech osoby piszące te idiotyczne komentarze zastanowią
              > się zanim coś napiszą...

A pamietasz ten tekst o belce i zdzble w oku blizniego?

HIM wedlug mnie reprezentuje zadnem poziom, zarowno jesli chodzi o muzyke jak i
              o image.
              Heartagram i ckliwe teksty to Cie kreci?

ruda-kotka
              23 latka, w dodatku bi.
              • klymenystra Re: Him: największe przeboje 22.03.04, 17:48
                ciii kotko spokojnie... sluchamy techno i hip hopu wiec sie nie znamy...
                • ruda-kotka Re: Him: największe przeboje 22.03.04, 17:50
                  klymenystra napisała:

> ciii kotko spokojnie... sluchamy techno i hip hopu wiec sie nie znamy...

Ups, I did it again... zapomnialam smile
            • Gość: Uszczypnij_muzo Tell me people, am I going insane? IP: *.toya.net.pl 22.03.04, 19:24
              Gość portalu: Wicked napisał(a):

>Niestety w Polsce żyją już chyba tylko wyłącznie
              > chamscy ludzie, którzy słuchają hip-hopu, techno lub popu i nie potrafią
              > pogodzić się z tym, że ktoś może słuchać i lubić inną muzykę i inny zespół.

Oczywiście, rozumiem, że ktoś może lubić inną muzykę. Zobaczmy więc definicję
              muzyki w słowniku j. polskiego: "sztuka konstruowania dzieła muzycznego przez
              układanie dźwięków w strukturalną i rytmiczną całość oraz ich wykonywania przy
              użyciu instrumentów muzycznych oraz głosu ludzkiego". Sztuka konstruowania
              dzieła muzycznego - panowie z HIM'a zapomnieli, cyzm jest owo dzieło muzyczne.
              • lostdog Re: Tell me people, am I going insane? 22.03.04, 20:14
                bardzo przepraszam, jeśli uraziłem czyjeś uczucia - nie mam 9 lat i nie czytam
                bravo wink. ale faktem jest, że większość ludzi słuchających zespołów pokroju HIM
                lekko przecenia jego wartość artystyczną. mam tu na myśli zjawisko powstawania
                nowych "zjawisk" nu-metalowych typu evanescence, linkin park, etc., które nie
                wnoszą nic nowego do kultury muzycznej, a tylko - tak, powiem to - ją spłycają.
                ale o gustach się nie dyskutuje. tęsknię tylko za czasami, w których prym wiódł
                stary, dobry rock...
                • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Tell me people, am I going insane? IP: *.toya.net.pl 22.03.04, 20:45
                  Szczerze mówiąc, ja też tęsknię. Jednakże, te czasy już nie wrócą - żyjemy w
                  szarym "tu i teraz". Niech ludzie sobie słuchają takiej komercyjnej "muzyki",
                  jak HIM i inne tego typu, ale niech mnie, na Boga, nie katują tym codzień.
                  • Gość: Wicked Re: Tell me people, am I going insane? IP: *.brzezno.gda.pl 22.03.04, 23:49
                    Doskonale wiem, że gazeta nie zawsze informuje o jakości i klasie zespołu. Nie
                    mam żadnych uprzedzeń do homo czy biseksualistów, wręcz przeciwnie- większość
                    moich znajomych jest odmiennej orientacji niż ja, w ogóle mi to nie
                    przeszkadza. Chciałam tylko zaznaczyć wtedy, że nie wszyscy słuchający HIM'a
                    słuchają ich wyłącznie dla wyglądu poszczególnych członków zespołu.
                    Linkin Park, Evanesce(jak to się pisze?) i inne nu-metalowe kapele- nie słucham
                    tego, nie dlatego, bo jest taka nagonka na tego typu zespoły, tylko dlatego, że
                    mi się to nie podoba. Z kolei HIM'a uwiebiam, rozumiem, że nie każdemu musi ten
                    zespół przypaść do gustu, tylko proszę- nie róbcie takiej jazdy, tylko dlatego,
                    że nie lubicie tej muzyki. O gustach się przecież nie gada, każdy lubi, to co
                    lubi i nikt nie ma prawa się do tego wtrącać. A facetów słuchających HIM(
                    lostdog- tak to się piszesmile znam sporo, jadę z nimi na koncert, jak tylko
                    będzie wyznaczona data.
                    Stary, dobry rock... A wiecie, że ja właśnie miałam to szczęście(tak-szczęście,
                    cokolwiek na to powiecie), poznać ten stary, dobry rock poprzez HIM'a. Gdyby
                    nie to, że na początku dostałam lekkiego świra na punkcie tego zespołu i
                    czytaniu każdego wywiadu, jaki się pojawi, to być może do dziś bym nie słuchała
                    Iron Maiden, Black Sabbath, stareg, dobrego Ozzy'ego, Pearl Jam, nie zaczęłam
                    bym słuchać np. Iced Earth, In Flames, Slayer'a itd. Bo słucham wszystkiego, co
                    mi się spodoba, nie patrząc na to(jak niektórzy), jak się dany zespół nazywa,
                    jaką muzykę wykonuje i czy właśnie w danym momencie ludzie na to najeżdżają.
                    Dajcie innym słuchać tego, na co mają ochotę, to jest indywidualna sprawa
                    każdego z nas i tylko indywidualna. Ja na pewno nie zmienię mojego stosunku do
                    HIM. Pozdrawiam wszystkich fanów
                    • ruda-kotka Re: Tell me people, am I going insane? 23.03.04, 00:08
                      > O gustach się przecież nie gada, każdy lubi, to co
                      > lubi i nikt nie ma prawa się do tego wtrącać.

Alez gada sie gada. Cala krytyka (nie mylic z krytykanctwem) to dyskusja o
                      gustach. Po to powstalo m. in. to forum.

> Stary, dobry rock... A wiecie, że ja właśnie miałam to szczęście(tak-szczęście,
                      > cokolwiek na to powiecie), poznać ten stary, dobry rock poprzez HIM'a. Gdyby
                      > nie to, że na początku dostałam lekkiego świra na punkcie tego zespołu i
                      > czytaniu każdego wywiadu, jaki się pojawi, to być może do dziś bym nie
                      słuchała Iron Maiden, Black Sabbath, stareg, dobrego Ozzy'ego, Pearl Jam, nie
                      zaczęłam
                      > bym słuchać np. Iced Earth, In Flames, Slayer'a itd. Bo słucham wszystkiego, co
                      > mi się spodoba, nie patrząc na to(jak niektórzy), jak się dany zespół nazywa,
                      > jaką muzykę wykonuje i czy właśnie w danym momencie ludzie na to najeżdżają.

Zelazna Dziewica musi byc dumna z tego ze HIM utorowal jej droge do Twego serca...
                      • Gość: Wicked Re: Tell me people, am I going insane? IP: *.brzezno.gda.pl 23.03.04, 16:45
                        Każdy od czegoś musi zacząć. W moim przypadku to HIM, a ja słucham ich dlatego,
                        bo chę, nie patrząc na to czy, tak jak napisałaś, Żelazna Dziewica(brawo, znasz
                        angielski!) będzie dumna z tego czy nie. To tylko i wyłącznie moja sprawa,
                        nikomu nic do tego, tobie też.
                        • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Tell me people, am I going insane? IP: *.toya.net.pl 23.03.04, 19:04
                          >To tylko i wyłącznie moja sprawa, nikomu nic do tego, tobie też.

Powiem więcej - na szczęście jest to twoja sprawa. Katuj swoje uszy tą pseudo-
                          muzyką, byle zdala ode mnie.
                      • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Tell me people, am I going insane? IP: *.toya.net.pl 23.03.04, 19:02
                        ruda-kotka napisała:

> Zelazna Dziewica musi byc dumna z tego ze HIM utorowal jej droge do Twego
                        serca

Mądrze mówi, dać jej piwa. Dla ścisłości, nie jestem zagorzałym fanem IM.
                        Miałem onegdaj okazję przesłuchania wszystkich dokonań owego zespołu, słuchając
                        kolejną płytę doszedłem do wniosku, że ok. 90% na nowszych płytach jest
                        uderzająco podobnych do utworów na albumach poprzednich.

Co do postu fanki HIM'a- z tzw. "starego dobrego rocka" wymieniłaś Tylko BS i
                        Ozzy'ego.
            • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: 62.29.134.* 29.03.04, 12:10
              o kurka wodna... mialam juz nic nie pisac ale...
              dopiero teraz to przeczytalam ;>
              to moze udaj sie na forum czytalnikow 'bravo', tam na pewno znajdziesz sie z
              wiekszym zrozumieniem. w koncu Polska jak sama twierdzisz jest wolnym krajem,
              wiec nie musisz gadac z tymi debilami- czytelnikami wyborczej ROTFL
    • Gość: Paula Re: Him: największe przeboje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:57
      Ruda troche przesadzasz. Him to calkiem przyzwoity zespol.
      Moze faktycznie troche komercyjny ale maja mnostwo naprawde udanych piosenek.
      Nie tylko nastolatki sluchaja Him'u.

-------
      Come on and lay with me
      Come on and lie to me
      Tell me you love me
      Say I'm the only one

• lostdog Re: Him: największe przeboje 23.03.04, 17:28
        tu nie chodzi o zespół. him, linkin park czy inny iron maiden nie odgrywają
        żadnej indywidualnej roli. nie klasyfikuję ludzi ze względu na rodzaj muzyki
        przez nich słuchany, to nie ma sensu... him jest tylko przykładem
        komercjalizacji muzyki - ubezwłasnowolnienia muzyków w mniejszym lub większym
        stopniu. wytwórnia nakazuje zespołowi nagranie określonej ilości albumów w
        określonym czasie - odbywa się to za wiedzą i zgodą obydwu stron, ponieważ
        zostaje podpisany kontrakt. zespół w zamian za "muzyczny konformizm", czyli
        tworzenie piosenek na zasadzie zwrotka, zwrotka, refren, zwrotka, refren (w
        różnych wariacjach) i umieszczanie na albumie średnio dwóch ballad, dostaje
        naprawdę duże pieniądze. na tej samej zasadzie określany jest wygląd artystów -
        "mroczny" image hima z początków kariery ustąpił dreadom gitarzysty i jeszcze
        bardziej cukierkowej aparycji sz.p. ville vallo. cóż... w show-biznesie nie ma
        miejsca na naturalność. teraz modny jest underground i "no-logo" tongue_out...
    • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 20:15
      dzisiaj weszlam do empiku zeby poszukac czegos czego oczywiscie nie znalazlam.
      za to na pierwszym planie w dziale "nowosci" stala sobie jakas nowa skladanka
      him hehe. a z glosnikow leciala wlasnie rzeczona skladanka. moge tylko
      powiedziec, ze to bylo cos ohydnego. bez ladu i skladu jakies disko-metal. him
      nie ubliza metalowi, on ubliza muzyce w ogole. graja jakies g... i smia to
      nazywac muzyka. fujjj.
      • Gość: Wicked Re: Him: największe przeboje IP: *.brzezno.gda.pl 24.03.04, 14:55
        Ale kto ci do cholery karze tego słuchać? Nikt! I jaki kurwa disco-metal? Tak,
        całe szczęście, to tylko moja sprawa czy ich słucham czy nie. Tak naprawdę
        rozmowa tutaj nie ma żadnego sensu, bo ani wy nie zmienicie zdania na ten
        temat, ani tym bardziej ja. Życzę wam tylko, żebyście nauczyli się tolerancji.
        Nikt mi z was nie powie, że nie spotkaliście się z opiniami, że "metal to
        gówno", "metale to brudasy" i inne tego typu brednie. Takie jest widać nasze
        polskie społeczeństwo... I widzę, że wy też się do tego zaliczacie...Nie chodzi
        mi o kulturalne komentarze, takie są ok. Ale tych jest tu niewiele...Żegnam
        • lostdog Re: Him: największe przeboje 24.03.04, 15:37
          z całym szacunkiem dla hima - TO NIE JEST METAL!!!
          • Gość: Wicked Re: Him: największe przeboje IP: *.brzezno.gda.pl 24.03.04, 16:15
            Wiem że nie ale ivy666(cóż za nick) napisałą, że HIM to podono disco-metal. Ja
            tylko cytowałamsmile
            • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 18:36
              chamko glupio nie kurwuj tu bo to nie bylo o tobie tylko o him ogolnie. g...
              mnie obchodzi czego sluchasz, sluchaj se najgorszego g... jak tak to lubisz. ja
              nie gustuje glownie w metalu, wiec sie ode mnie odp., a him sam pier... ze gra
              metal, a swoja plyte nazwali 'love-metal', o ile nie mam zaburzen pamieci, wiec
              nie gadaj tu glupot, bo mi zal d... sciska. a o himie napisalam, bo mi uszy
              wiedna, jak go slysze.
              A TAK MUSZE GO SLUCHAC< KARZA MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              PRZECIEZ NIE PODEJDE DO JAKIEGOS SPRZEDAWCY CZY OCHRONIARZA I NIE
              POWIEM "WYLACZ PAN TO PSEUDOMUZYCZKE BO MNIE PIEKIELNIE WQ" KAPUJESZ JUZ CZY
              JESZCZE NIE?
              • Gość: Wicked Re: Him: największe przeboje IP: *.brzezno.gda.pl 24.03.04, 21:14
                Wyjść ze sklepu zawsze możesz, podobno Polska jest krajem wolnym...Chociaż
                właściwie....A chamką nie jestem, po twoim komentarzu wydaje mi się, że ktoś
                innym jest chamską osobą...A jeśli chodzi o "love metal"- dobrze słyszałaś, tak
                się nazywa płyta, tylko właśnie to "love metal", nie metal, nie moja wina, że
                nie rozumiesz...Właściwie, chamska może i jestem, ale nie głupia, więc mnie nie
                obrażaj
                • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 21:44
                  nie mam zamiaru wychodzic ze sklepu z powodu jakiejs beznadziejnej muzyki. a
                  skoro Polska jest wolnym krajem to moge krytykowac co chce i gdzie chce. a
                  chamska jestem jak mnie ktos wq.
                  niech ci bedzie ze him to nie metal ale disko zostawiam. nie moja wina ze to
                  tak wlasnie brzmi. jak jakas kiepska dyskotekowa muzyka taneczna w metalowym
                  stylu. no nic na to nie poradze, a sluchac ci tego nikt nie zabrania.
                  dla kogo mam byc tolerancyjna? dla zespolu, ktory z premedytacja gra jakies
                  paskudztwo, zeby sciagac kase z niemajacych za grosz gustu nastolatek? wolne
                  zarty!
                  • Gość: Wicked Re: Him: największe przeboje IP: *.brzezno.gda.pl 24.03.04, 22:38
                    Wiesz co? Jeżeli twoim zdaniem HIM to zespół,"ktory z premedytacja gra jakies
                    > paskudztwo, zeby sciagac kase z niemajacych za grosz gustu nastolatek" to już
                    twoja sprawa. Ale ja dodam jeszcze swoje zdanie: ten zespół powstał jeszcze po
                    to, żeby tacy idioci jak ty mieli o czym gadać. Widocznie ci się nudzi, tylko
                    że za bardzo nie masz nic ciekawego do powiedzenia...niezły
                    nick....666...jesus....
                    • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 09:36
                      nick mam taki nie inny z powodu poczucia humoru. bo akurat tak stylizowana
                      muzyka delikatnie mowiac smieszy mnie...
                      poza tym zauwaz ze ja sie nie czepiam ciebie osobiscie, ale tak to juz jest, ze
                      jak sie nie ma argumentow to sie atakuje osobe eh... zalosna jestes
                      • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 09:40
                        moglabym sie jednak dowiedzeć co oznacza to kretynskie 'lovemetal' bo widze ze
                        uciekasz od tematu...
                • Gość: ivy666 Re: Him: największe przeboje IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 21:49
                  a moge wiedziec co wedlug ciebie oznacza to durnowate 'love metal'. nowy rodzaj
                  disko polo/disko finy?
              • Gość: Wicked Re: Him: największe przeboje IP: *.brzezno.gda.pl 24.03.04, 22:42
                Będę upierdliwa ale- każą się pisze przez "ż" a nie "rz"smile

"KARZA MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
                • vulture w kwestii ortograficznej 24.03.04, 22:44

"każą" = rozkazują (bezokol. kazać)

"karzą" = wyznaczają karę (karać)
                  • lostdog Wielki Brat patrzy :D.... 24.03.04, 23:16
                  • Gość: Wicked Re: w kwestii ortograficznej IP: *.brzezno.gda.pl 25.03.04, 16:02
                    Wiem. Tylko chodziło o to, że w tamtym zdaniu się pomyliła. Ale właściwie co to
                    ma do rzeczy...spadam
    • vulture pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie 28.03.04, 09:46
      Him o poprockowy zespół, ucharakteryzowany na mrocznych metalowców. Muzycznie z
      metalem nie ma i nigdy nie miał nic wspólnego. Stylizacja jest a) żartobliwa,
      bo i tak wszyscy wiedzą, że to nie metal b) chamskim wykorzystywaniem
      mentalności naiwnych nastolatek, które kupując album Him myślą, że słuchają
      metalu.
      • Gość: Wicked Re: pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie IP: *.brzezno.gda.pl 28.03.04, 19:29
        Mam nadzieję, że pod nazwą"naiwne nastolatki" nie miałeś na myśli mnie.
        Doskonale wiem, że HIM nie gra metalu, tylko rock, w żadnym komentarzu nie
        pisałam, że to metal. Co do Twojego komentarza(będę chamska, ale napiszęsmile:
        przeczysz sam sobie. Najpierw piszesz, że "Stylizacja jest a) żartobliwa,
        > bo i tak wszyscy wiedzą, że to nie metal", a później, że naiwne nastolatki,
        myślą, że słuchają metalusmile Coś tu nie gra. W ogóle to nie tylko nastolatki
        słuchają HIMa z tego co wiem, a wiem na ten temat sporo. Dobra, kończę, trzeba
        zajrzeć do prawasmile
        • lostdog Re: pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie 28.03.04, 23:18
          wicked, a ty masz zamiar wszystkich opieprzać?
          • vulture do Wicked 29.03.04, 06:06

1. Masz "a" lub "b" do wyboru. Dlatego są rozbieżne.

2. Życzę więcej luzu i poczucia humoru.
            • Gość: ivy666 Re: do Wicked IP: 62.29.134.* 29.03.04, 11:58
              hehe mialam racje. tak mi sie cos wydawalo ze Wicked slabo rozumie slowo pisane
              LOL
              • Gość: ivy666 Re: do Wicked IP: 62.29.134.* 29.03.04, 12:03
                ale dobra juz sie nie wypowiadam w tym watku tongue_out
          • Gość: Wicked Re: pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie IP: *.brzezno.gda.pl 29.03.04, 15:55
            Dlaczego od razu wszystkich?smile
            • Gość: Wicked Re: pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie IP: *.brzezno.gda.pl 29.03.04, 15:59
              zresztą nieważne....już brakuje mi sił...słaba jestem...nikt mi
              nie pomaga, wszyscy na mnie jadą...idę sobie;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka