cobolt 25.03.04, 22:06 Hm... Ta płyta ma specyficzny klimat, jest Hard Rockowa i tyle i tak powinno być. Po prostu dobra surowa płyta a nie jakiś kicz w stylu Wydry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mike Re: Chylińska, "Winna" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:45 Tez mysle ze pan krytyk musi z zalozenia cos zjechac w madrych i "pieknych" slowach, zeby byc ponad tym. A moze by nam pan cos sam zaspiewal albo zagral? Chyba jednak latwiej wystukiwac na komputerku jakies paszkwile niz cos zagrac. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Chylińska, "Winna" 25.03.04, 23:14 Czyli według Ciebie, krytykować muzyków mogą tylko inni muzycy? A pisarzy - pisarze? A na brzydkie domy mogą narzekać jedynie budowlańcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Chylińska, "Winna" IP: 80.51.237.* 26.03.04, 07:26 cze67 napisał: > Czyli według Ciebie, krytykować muzyków mogą tylko inni muzycy? A pisarzy - > pisarze? A na brzydkie domy mogą narzekać jedynie budowlańcy... Oczywiście ze tak ...a prawo do głosowania w wyborach powinni mieć tylko politycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony baron Re: Chylińska, "Winna" IP: 134.130.194.* 26.03.04, 09:11 ja tam nie wiem ale nie wybralbym zawodu krytyka. 100-kroc wolalbym zostac ciesla, krytykow juz nikt nie slucha bo sa tak samo nastawialni jak wszelkie "obiektywne" testy sprzetu elektronicznego. sa tego swiadomi ale brak poczucia wlasnej wartosci probuja zastapic madrymi wyrazeniami swiadczacymi o ich ponadludzkich zdolnosciach percepcyjnych. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmx Re: Chylińska, "Winna" IP: *.neurosoft.net 26.03.04, 09:36 nie musi zjechac. ale moze wyrazic swoje zdanie. tak samo jak chylinska moze przeklinac na plycie. w koncu krytyk, tak samo jak ja i ty jest potencjalnym sluchaczem. czyli chylinska zrobila ta plyte dla nas czyli mamy prawo ja oceniac. slyszalem pare kawalkow i sie w 100% zgadzam z krytykiem. wyszla taka gorsza wersja ONA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warzyf Re: Chylińska, "Winna" IP: 193.23.174.* 15.04.04, 17:18 gdzie Wy tu widzicie podobienstwa do ONA? to zupelnie inny klimat zupelnie inny styl. jedyne co ta plyta ma wspolnego z ONA to glos Chylinskiej. to sie nie wszystkim musi podobac... nie wiem na co czekaliscie? chyba na kolejne utwory robione przez KOMBIaka ;P ku mojej uciesze plyta jest extra nie podoba mi sie tylko jeden kawalek a jest to "Goraca Prosba" ale przeciez nie ma plyty ktora jest super od A do Z. ale i tak slucham jej w kolko pozdr. w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Chylińska, "Winna" IP: *.pam.szczecin.pl 26.03.04, 14:55 A ja w pełni popieram opinie, krytyka. Plyta (jak i sama Chylinska ) jest beznadziejna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praksa Re: Chylińska, "Winna" IP: 80.51.220.* 26.03.04, 23:22 zgadzam się z krytykiem. z gówna bata nie ukręcisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornelka do Mike IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 26.03.04, 17:58 Mike, mialam zajecia na Uniwerku z tym panem. Na zajeciach odnosilismy wrazenie ze ten pan uwielbia słuchac sam siebie. Wpadal w ekstaze jak jego zdaniem udalo mu się coś trafnie spuentować. Troche nas to bawiło. Teraz czytając jego teksty w GW odnoszę to samo wrażenie. Przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: do Mike IP: *.chello.pl 26.03.04, 22:00 Jeśli rzeczywiście studiowałaś tam, gdzie "ten pan" miał zajęcia, to twoje sądy nie świadczą o tobie najlepiej. Polonista, który uważa, że efektowna puenta w recenzji (abstrahuję od tego, czy trafna, czy nie) to błąd, powinien zastanowić się nad jakością swojej wiedzy. Z drugiej strony tam z roku na rok coraz więcej ludzi przyjmują, więc i odsetek imbecyli w naturalny sposób rośnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Chylińska, "Winna" IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 09:31 Cóż za nonsens! Zastanów się zanim uderzysz w klawisz chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz k. Re: Chylińska, "Winna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 16:15 To kulawa argumentacja, postaraj się o lepszą. Co do samej pani Chylińskiej, to sądząc po jej wypowiedziach jest to osoba, mówiąc eufemistycznie, niezbyt mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icik mcartman No jasne, ze nie kicz w stylu Wydry IP: *.chello.pl 26.03.04, 04:15 Recenzent pojechal. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Re: Chylińska, "Winna" IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 26.03.04, 09:56 Nie wiem na jakiej zasadzie tego typu postać może przez lata być pokazywana na ekranie . Postacie takie jak Chylińska ,Wojewódzki ,Wisniewski - stanowia liczna grupę moich pacjentów ale w odróżnieniu od w/wym - mają szansę na wyleczenie.Ci nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolenniczka Re: Chylińska, "Winna" IP: 192.56.25.* 26.03.04, 16:37 Panie krytyku!Pan powinien zastanowic sie powaznie nad swoja opinia na temat tworczosci muzyki Agnieszki Chylinskiej.Jesli sucha Pan boysbendow lub podobnych kapel to oczywiste,ze nie moze Pan zrozumiec Chylinskiej.Jej muzyka trafia to okreslonego grona ludzi,ktorzy ja podziwiaj i sa z nia w kazdej sytuacji.ps.Moze powinien Pan zmienic zawod?!?!M. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Chylińska, "Winna" 26.03.04, 16:53 Gość portalu: Zwolenniczka napisał(a): > Panie krytyku!Pan powinien zastanowic sie powaznie nad swoja opinia na temat > tworczosci muzyki Agnieszki Chylinskiej.Jesli sucha Pan boysbendow lub > podobnych kapel to oczywiste,ze nie moze Pan zrozumiec Chylinskiej.Jej muzyka > trafia to okreslonego grona ludzi,ktorzy ja podziwiaj i sa z nia w kazdej > sytuacji.ps.Moze powinien Pan zmienic zawod?!?!M. Niezwykle ciekawe spojrzenie na złożony problem krytyków muzycznych: Sankowski - nie spodobała ci się płyta Chylińskiej - won z zawodu! Niezwykle oryginalna i głęboka myśl: nie pasuje ci muzyka Chylińskiej - na pewno słuchasz boysbandów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Common Immortal Ma Czego słucha recenzent? IP: *.cpip.pl / *.cpip.pl 30.05.04, 16:41 Czego słucha recenzent - nie wiem. Ale mnie zdarza się (i to często) słuchać tej muzyki, którą wykonuje Chylińska, czyli szeroko pojętego hard-and-heavy: Black Sabbath, Led Zeppelin, Iron Maiden, Deep Purple, Jimi Hendrix, AC/DC, Scorpions, MC5, z polskich - np. TSA, Turbo i wczesny Perfect... I niestety muszę (z przykrością) stwierdzić, że na tle wyżej wymienionych Agnieszka Ch. wypada cokolwiek blado. A szkoda, bo lubię dobrego hard-rocka i chciałbym mieć kolejną dobrą płytkę do kolekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Chylińska, "Winna" IP: 192.56.25.* 26.03.04, 16:43 Ludzie!!!Co wy wiecie o muzyce???Podzielam slowa Agnieszki zawarte na nowej plycie.Cytuje "Wszystkim tym, ktorym nie pasuja slowa na tej plycie zespol dedykuje refren szostej piosenki".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainman Re: Chylińska, "Winna" IP: 213.17.179.* 26.03.04, 10:33 Po przeczytaniu wywiadu z Chylińską w Przekroju dochodzę do wniosu że jest bardzo prymitywna i zupełnie odeszła mi ochota na słuchanie jej muzycznych wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutan Re: Chylińska, "Winna" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:49 jeden lubi cieplo drugi miod a mnie wszystko jedno bo ja lubie miod. Krytycy wiedza swoje Fani wiedza swoje a ja wiem ze to kawal dobrej muzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CommonImmortalMan Re: Chylińska, "Winna" IP: *.cpip.pl / *.cpip.pl 30.05.04, 16:43 Ja tam wolę CAŁĄ dobrą muzę, niż tylko kawał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #ABUK# Re: Chylińska, "Winna" IP: 195.94.193.* 26.03.04, 15:43 Komuś się chyba Hard Rock z Disko Polo pomylił. Przecież to jakieś nędzne wypociny artystki która niepotrafi sie określić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riviere Ha Ha ...Chylinska to jakies totalne pomylenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 16:33 w stylu ich troje ktora swoje beztalencie nadrabia niewyparzona gębą i żeruje na tych co nie maja dostepu do ciekawej i dobrej muzyki a są skazani na takie odpadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Ha Ha ...Chylinska to jakies totalne pomyleni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:20 No jak nie odróżniasz Ich Troje od Chylińskiej, to nie wiem czy Ty w ogóle coś słyszysz. Nie kolekcjonuję płyt Chylińskiej, a Ich Troje, to już tym bardziej nie. Ale nie można twierdzić, że jest beztalenciem, jak to ktoś wcześniej ujął. Na pewno jest niezłą (jeśli nie najlepszą) wokalistką rockową w tym kraju. Na prawdę nie jest łatwo robić z głosem takie różne rzeczy. Talentu, po prostu nie można jej odmówić. W ONA pracowała z bardzo doświadczonymi zawodowcami. Jeśli trafi na dobry zespół, to może jeszcze nie jedną ciekawą płytę nagrać. Pokręcona to ona może i jest, a może robi taki image. Tym co artyści z siebie robią i co wygadują mało się przejmuję. Ważne jak grają i śpiewają. Fakt, że lubię MUZYKĘ Jimiego Hendrixa nie oznacza przecież, że chciałbym żyć dokładnie tak jak on albo że zgadzam się ze wszystkim, co powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANKA CHYLIŃSKA MA STYL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 15:43 Chylińka ma w sobie to COŚ, bez niej O.N.A. by nie istniało, nagrała kawał dobrej muzyki , najbardziej podziwiam ją za to, że potrafi wyrazic to co czuje w utworach i nie boi się pisać ostrych tekstów, ma swój styl i według mnie, takiego głosu jak ona nie ma nikt inny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Chylińska, "Winna" IP: 195.246.26.* 26.03.04, 20:54 Gratuluje Robertowi Sankowskiemu (bardzo szanuje zdanie tego krytyka). Chylinska zawsze uwazalam za osobe smieszna, ktora stara sie byc tak bardzo mroczna, ze az sama sobie rysuje karykature. Jedyne co w ONA bylo dobre to granie Skawinskiego. A tekst "Krzysztof Misiak solo, k...a mac" rozbawil mnie do lez Chylinska naprawde osiagnela apogeum pretensjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanfan Re: Chylińska, "Winna" IP: *.wmc.com.pl 26.03.04, 21:32 nie jest żle, jesteś winna!!! ...dobrej płyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewinna Re: Chylińska, "Winna" IP: *.zetosa.com.pl 27.03.04, 11:00 Demon zła! Nic więcej.Ale ona nie winna swoich narodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remox Re: Chylińska, "Winna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 13:53 Chylińskiej wydaje się, że to ona kreuje swój wizerunek, a tak na prawdę wykreował go Skawiński - była moda na takie panieny, to Chyla była OK, moda przeszła i śmieszna Chyla została sama na scenie ze swoimi kompletnie nieautentycznymi symbolami "buntu". Nie ma nic autentycznego do powiedzenia, bo jak może być autentyczna po latach współpracy z KOMBI. Ona jest tak zbuntowana jak ja kiedy śpię. To taka śmieszna panienka, która umie rzucić k...ą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Chylińska, "Winna" IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.09.04, 09:51 jak już prędzej wspominałam jak się nie znasz to się nie wpie...aj to świetna plyta świetna babka i wogóle jest zaj...!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk Re: Chylińska, "Winna" IP: *.chello.pl 27.03.04, 14:23 Chylinskiej nie lubie jako czlowieka, ale plyta mnie mile zaskoczyla. Pewien czlon z GW, godny nastepca Leszczynskiego, stwierdzil, ze jest to rock ("popmetal"!) archaiczny. A mnie wlasnie takiego archaicznego grania brakuje. Pod wzgledem muzycznym zrobione to zostalo naprawde przyzwoicie. Tesktow komentowac nie zamierzam, natomiast wokal Chylinskiej albo sie lubi, albo nie. Mnie nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utr Re: Chylińska, "Winna" IP: *.tpnets.com 28.03.04, 19:26 do autora recenzji: czy ty slyszales "groaca prozbe"? "wyp******** stad!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzy1 Re: Chylińska, "Winna" IP: *.citicorp.com 29.03.04, 22:25 zupełnie nie zgadzam się z panem krytykiem... jedyne co mu zostało po przesłuchaniu płyty to bluzgi i "archaiczny rock"?? niezbyt dobrze to o nim świadczy fakt "Winna" jest czysto rockowa płytą, czymś czego cholernie brakuje na naszym polskim rynku muzycznym, jest tu odejście od klimatów z "Mroku" za to są fenomenalne ballady i ostrzejsze kawałki, z pazurem i ciekawą linia melodyczną, świetnie wyśpiewane przez babkę z genialnym głosem, ze zmianami tempa, rytmu, może nie tak oczywiste w pierwszym odbiorze a jeśli ktoś widzi tylko to jak Agnieszka Chylińska wygląda, zachowuje się, to już jego sprawa, dla mnie najważniejsza jest muzyka! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Chylińska, "Winna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:30 Sama nazwa tego zawodu jest bezsensowna: krytyk. NIe lepiej wynajdywac w muzyce ciekawe fragmenty i o nich pisac zamiast krytykowac? Przeciez juz sama krytyka reklamuje sie dany produkt, pisze sie, ze cos wyszło i zacheca sie do jego kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kid Re: Chylińska, "Winna" IP: *.ebar.dtu.dk 07.05.04, 17:29 ale dlaczego zachecac do kupna czegos, co nie jest dobre? widocznie w muzyce Miss Chylinskiej (tekst "Nie jest zle/ja jestem winna/dobrze jest/zawsze bede winna" godzien jest Nobla, zaprawde) niewiele tego dobrego jest.zreszta odgrzewanie po raz setny tych samych schematow niewiele dobrego daje. gdyby chociaz pierwszy singiel byl dobry i oryginalny..ale nie,totalna zrzynka z "Du hast"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Chylińska, "Winna" IP: *.acn.pl 30.03.04, 22:09 krytyk R. Sankowski czy to nie były naczelny Brawo ? jeżeli tak to "ładnie" kształtował gusty młodzieży- promocja miernoty i masówki w kolorowych opakowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Chylińska, "Winna" IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 01.04.04, 02:21 a mi płyta się podoba, nawet bardzo. a co do przekleństw to na początku też byłam zdania, że nie za bardzo pasują, ale teraz, po kilkunastu przesłuchaniach płyty dochodzę do wniosku, że wprowadzają one po prostu autentyczność. do muzyki żadnych zastrzeżeń. rewelacyjna! a koncert w Gdańsku ok, ale dosyć krótki. mam nadzieję, że następny bedzię dłuższy i o więcej utworów z "Pieprzu" poproszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybiarz Re: Chylińska, "Winna" IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 06.04.04, 00:31 W komentarzach przewija się wątek ostrych tekstów, bezkompromisowych słów w utworach ONA czy Chylińskiej. Jednak chętnie poznam zdanie wypowiadających się, na temat innych zespołów które przeklinają jeszcze mocniej niż Chylińska i są bardziej kontrowersyjni: Marlin Manson i Korn (pierwsze z brzegu). Czy to też chłam? Czy może po angielsku można przeklinać i pisać wulgarne teksty bo tego tak nie słychać. Nawet jak ktoś je zna to i tak w obcym języku brzmią inaczej, mniej wulgarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Chylińska, "Winna" 06.04.04, 05:32 1. Marilyn Manson i Korn są co najmniej tak kontrowersyjni jak Boney M. 2. Można bluzgać, ale najwyraźniej nie zawsze odnosi to zamierzony efekt. W momencie, gdy Chylińska krzyczy "Wyp___laj stąąąąąąąd!", słuchacza ogarnie raczej wesołość, a nie szok, co pewnie było zamierzeniem A.Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willpower Żałosne IP: 213.77.157.* 06.04.04, 16:14 Żałosny jest poziom tej płyty, ale jeszcze bardziej żałosny jest fakt, że ktoś nazywa to dobrą płytą. Ta płyta ma mniej więcej tyle wspólnego z ciężką gitarową muzyką, co Linkin Park. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzy1 Re: Żałosne IP: *.citicorp.com 15.04.04, 20:23 pod jakim względem "poziom płyty" jest żałosny?? na pewno nie pod względem brzmienia, bo te jest bez zarzutu, jest bardzo przyzwoicie wyprodukowana, co naszym rodzimym artystom nie zdarza się zbyt często, brzmienie, dynamika i czystość dźwięku jest więcej niż ok i nie boli słuchanie jej na sprzęcie lepszym niż Technics (lub zestaw kina domowego zakupiony w hipermarkecie). hmm co dalej? na tak przekaz artystyczny, tu Cię boli? no widzisz o gustach... itd. dla mnie to fajna muzyka, babka z fenomenalnym głosem i kilka naprawdę super utworów z potencjałem na tzw.hita pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Żałosne 15.04.04, 21:28 Gość portalu: bzy1 napisał(a): dla mnie to fajna muzyka, babka z fenomenalnym > głosem i kilka naprawdę super utworów z potencjałem na tzw.hita > pozdrawiam To przykre, że dałeś "", a nie "". Równie smutne jest to, że ten zespół rozpala tak wielkie namiętności wśród słuchaczy. "Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie..." O czym my mówimy w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzy1 Re: Żałosne IP: *.citicorp.com 15.04.04, 23:06 hehe albo kochac albo nienawidzić ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
jonah7 Re: Chylińska, "Winna" 09.05.04, 12:49 Muzyka może być ale sama Aga Ch. mnie odrzuca i dlatego nie kupię tej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mArek13 Re: Chylińska, "Winna" IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 17:21 Chla powinna być leczona .Zepsuta do cna suka, ale moze ma jeszcze szanse - jeśli się wcześniej nie pochlasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CommonImmortalMan Hard-rock - ale jaki? IP: *.cpip.pl / *.cpip.pl 30.05.04, 16:49 Zaiste, płyta jest hard-rockowa... co jednak nie czyni z niej automatycznie DOBREJ płyty hard-rockowej. Takiej choćby na miarę wczesnego TSA czy Turbo... A kicz? Kicz niejedno ma imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Hard-rock - ale jaki? IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.09.04, 10:00 tsa to ma być coś?Chylińska to jest coś!!! wokalista tsa -gość z chorym gardłem który nie umie śpiewać faktycznie świetna sprawa a Chylińska to prawie (kazdy ma jakies wady)same superlatywy umie śpiewać a nie ktore jej kawałki są ostrzejsze od np.metalica korn a juz napewno lepsze od tsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGA Re: Chylińska, "Winna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:46 OSTATNIO KUPILAM PŁYTE AGI I MUSZE WAM POWIEDZIEC ZE NIE ZASKOCZYLA MNIE ONA,KAŻDA JEJ NOWA PŁYTA MA JAKIES PODWOJNE DNO.NIE MOGE OCENIĆ JEJ PRACY ZE JEST DO KITU PONIEWAŻ PISAŁA TO CO CZULA I JAK JEJ SERCEDYKTOWALO A TO JEST NAJWAZNIEJSZE Odpowiedz Link Zgłoś
blackened1 Re: Chylińska, "Winna" 14.09.04, 15:47 Genialna muza, Chylińska jest kapitalna jako wokalistka Rockowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Chylińska, "Winna" IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.09.04, 09:31 co wy chcecie od Chylińskiej śpiewa o tym co myśli i za to ją wszyscy lubią a jak ktoś się nie zna to niech się nie udziela Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Re: Chylińska, "Winna" 30.09.04, 09:52 zerzniety kawalek z Rammsteina Links 1,2,3. Posluchajcie i ocencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Chylińska, "Winna" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:50 Ta płyta jest super! Agnieszka też!!! Odpowiedz Link Zgłoś