Gość: fanta9 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 15:21 przede wszystkim DEEP BLUE SOMETHING z piosenką "Breakfast at Tifanny's" Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.acn.pl 02.04.04, 15:39 Jerry Rafferty - "Baker Street" Gun - "Race With The Devil" Europe - "Final Countdown" Shocking Blue - "Venus" ale tak na prawdę wykonawcami jednego przeboju jest 99 procent współczesnych wykonawców muzyki disco, dance, techno, house, rap itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: 207.159.92.* 02.04.04, 18:24 Temat-rzeka, mozna wymieniac prawie w nieskonczonosc . Dla mnie typowe "one hit wonders": - Black "Beautiful life" - Spin doctors "Two princess" - 4 non blondes "What's going on?" - "Macarena" (nawet nie pamietam nazwy zespolu ) - "Blue" Eiffel65 - i duzo, duzo innych Co ciekawe - niedawno na amerykanskim VH1 byla lista TOP 100 wlasnie wykonawcow jednego przeboju i znalazly sie na niej wykonawcy, ktorzy np. w Europie sprzedali sporo albumow, a w USA udalo im sie zaistniec tylko 1 hitem (z tego co pamietam, to np. Faith no more, A-ha). Co kraj to obyczaj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 12:37 Gość portalu: ultra75 napisał(a): > Co ciekawe - niedawno na amerykanskim VH1 byla lista TOP 100 wlasnie wykonawcow > > jednego przeboju i znalazly sie na niej wykonawcy, ktorzy np. w Europie > sprzedali sporo albumow, a w USA udalo im sie zaistniec tylko 1 hitem (z tego > co pamietam, to np. Faith no more, Co takiego ??? Gdyby post był z dnia poprzedniego to uznałbym to za żart. Przecież oni mieli co najmniej 2 WIELKIE przeboje - Epic i Easy. A takich mniejszych to całe mnóstwo że wspomnę "A small victory" tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufin Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 01:56 Easy to nie jest ich piosenka. wiec to nie ich przeboj. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture nie zgadzam się 05.04.04, 05:32 Gość portalu: rufin napisał(a): > Easy to nie jest ich piosenka. wiec to nie ich przeboj. "Easy" to nie ich piosenka, tylko Lionela, który ryczy, ale w ich wersji też była przebojem, więc to także "ich" przebój. Na tej samej zasadzie odmówiłbym prawa do przeboju The Animals ("House Of The Rising Sun") czy wspomnianej Sinead z "Nothing Compares 2U", ponieważ to przeróbki. A np. wersja O'Connor zyskała popularność, podczas gdy o poprzedniej (napisanej przez Prince'a dla grupy Family) nikt nie pamiętał i całkiem słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta od mickiewicza Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: 212.180.147.* 05.04.04, 11:20 co do nie blondynek i spin doctors... oni wydali swietne plyty, tylko nie mialy okazji trafic do szerszej rzeszy sluchaczy, bo stacje radio i tv ukatrupily ich puszczaniem w kolko jednego singla. tak sie prawie stalo z no doubt, po tym, jak te ciolki z mediow nie potrafily przestac puszczac don't speak tak dlugo i namietnie, ze wszyscy dostawali juz odruchow wymiotnych na pierwsze dzwieki... im sie udalo obronic, chociaz pierwszego sukcesu nie powtorzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.chello.pl 05.04.04, 20:15 - Black "Wonderfull life" - Los Del Rio "Macarena" ja bym dodał - Adamsky "Killer" - choc oczywiscie pozniej ten utwor byl wykonywany w wersji Seala solo i George'a Michaela. - Band Aid "Do they know it's Christmas" - McHammer "U Can Touch This" - Vanilla Ice "Ice Ice Baby" - Sam Brown "Stop" - Stardust "Music sound better with you" - Xpress2 "Lazy" - Donna Lewis "I love you always forever" - Dee Lite "Groovie in your heart" - Pizzaman "Sex on the street" [choc to ocziwiscie Norman Cook aka FatboySlim] - Bits International "Da bee good to me" [autor jak wyzej] - Laura Braningan "SelfControl" - Desireless "Vouage, vouage" [nie wiem czy dobrze napisalem] - Gazebo "I like Chopin" - Bolter "Daj mi te noc" - Robert Miles "Children" jak cos se przypomne to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: 80.51.231.* 06.04.04, 10:21 >Band Aid "Do they know it's Christmas" Na podobnej zasadzie dodaj tu USA For Africa "We are the world". Liczenie takich jednorazowych projektów zwołanych dla nagrania piosenki w szczytnym celu jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 18:51 Gerry Rafferty a nie Jerry. To tak gwoli scislosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.vline.pl / *.vline.pl 03.04.04, 12:34 Gość portalu: xyz napisał(a): >Europe - "Final Countdown" a Carrie ?? Toż to był wielki hicior!!!! No i jeszcze pamiętam Prisoners in Paradise. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Europe 03.04.04, 12:47 Gość portalu: As napisał(a): > Gość portalu: xyz napisał(a): > > > >Europe - "Final Countdown" > > a Carrie ?? Toż to był wielki hicior!!!! "Open Your Heart" "Rock The Night" "Prisoners In Paradise" Te i parę innych były sporymi hitami, również u nas, na liście Trójki chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 02.04.04, 18:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=1991812&a=2310666 i forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=1991812&a=2124713 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 12:24 Sinaed O'Connor - Nothing Compares 2 U Yokashin - Zabić siebie (bardzo dobra piosenka, mimo śmiesznego i paskudnego wokalu) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Sinead????????????????? 03.04.04, 12:29 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Sinaed O'Connor - Nothing Compares 2 U No to chyba lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Sinead????????????????? IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 12:40 No, jeszcze znam Mandinkę, wydała kilka płyt, udzielała się na płycie Moby'ego, ale według mnie to niewiele zmienia i podtrzymuję swoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture to że nie znasz, nie znaczy, że nie miała :-) 03.04.04, 12:45 Chociażby "Troy" "Fire On Babylon" "Emperor's New Clothes" "Three Babies" "Thank You For Hearing Me" Wszystkie były swego czasu dość często grane w radiu i tv. A to, że "Nothing Compares 2U" zostało megahitem, nie znaczy, że innych przebojów artystka nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: to że nie znasz, nie znaczy, że nie miała :-) IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 12:50 vulture napisał: > Wszystkie były swego czasu dość często grane w radiu i tv. A to, że "Nothing > Compares 2U" zostało megahitem, nie znaczy, że innych przebojów artystka nie > miała. Zgadam się, aczkolwiek uważam, że zdecydowana większość zjadaczy chleba kojarzy ją tylko z tą jedną piosenką (nb. nie jej autorstwa) i stąd mój typ. No i nie sposób porównać np. Europe do Sinead, co nie znaczy, że nie mogę jej postawić obok innych kapel w tym wątku. PZDRW. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: to że nie znasz, nie znaczy, że nie miała :-) 03.04.04, 12:59 Ale na tej samej zasadzie można tu wymienić 1000000000 innych artystów, tylko dlatego że AKTUALNIE radia, nadające muzykę sprzed lat, puszczają w kółko jedną i tę samą piosenkę. Dlatego uważam to za lekki bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: to że nie znasz, nie znaczy, że nie miała :-) IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 13:02 No, a ja uważam, że Sinead to "wykonawczyni jednej piosenki". Nikt ze mną nie musi się zgadzać. PZDRW! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: to że nie znasz, nie znaczy, że nie miała :-) 03.04.04, 13:04 W takim razie dopisujemy wykonawcę jednego przeboju Elvisa Presleya ("Love Me Tender") i The Beatles ("Yesterday"), bo innych nikt nie pamięta, a poza tym nie wszyscy muszą się zgadzać. PZDRW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: to że nie znasz, nie znaczy, że nie miała :-) IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 13:05 )) A ja obstaję i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ależ ja niczego nikomu nie bronię 03.04.04, 13:10 A nawet dopiszę wykonawcę jednego przeboju Franka Sinatrę ("Strangers In The Night") i - może z rodzimego rynku - Mieczysława Fogga ("Jesienne róże"). Nie wiem, czy cokolwiek innego nagrali; radio nie puszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: ależ ja niczego nikomu nie bronię IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 13:11 Fogga znam "Ta ostatnia niedziela" i "Cały rok, Miecio Fogg". Było się kiedyś na koncercie!!! DD Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ależ ja niczego nikomu nie bronię 03.04.04, 13:21 Ale ja nie znam i dlatego Fogg tu będzie. Ja nawet nie wiem kto to jest Fogg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: ależ ja niczego nikomu nie bronię IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 13:30 To żaba po angielsku chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Żaba to frog po angielsku- a ja myslalem, ze.. 03.04.04, 16:54 ... "frog" to "zaba" po angielsku... pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Ludzie!!! Przecież dałem -> ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: to że nie znasz, nie znaczy, że nie miała :-) 03.04.04, 15:21 > Zgadam się, aczkolwiek uważam, że zdecydowana większość zjadaczy chleba kojarzy ją tylko z tą jedną piosenką (nb. nie jej autorstwa) i stąd mój typ. hmmm... jest to jakas logika. ale uwazam, ze zdecydowana wiekszosc zjadaczy chleba kojarzy led zeppelin tylko ze schodami do nieba... co chyba nei znaczy, ze byl to zesopl jednego pzreboju... pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta od mickiewicza Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: 212.180.147.* 05.04.04, 11:29 heh..nawet mialam kiedys kasete yokashin... rzeczywscie rozplyneli sie w powietrzu.. Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 03.04.04, 14:59 przede wszystkim DEEP BLUE SOMETHING z piosenką "Breakfast at Tifanny's" > Kto jeszcze? a ja uwazam, ze cala ta plyta jest dobra. moze nie bardzo dobra, ale nie jest tez kiepska. w kazdym razie warto jej posluchac. kupilem ja przez przypadek. gdy bylemo statnio w polsce wstapilem do sklepiku z uzywanymi plytami. grzebalem z deep purple, znalazlem deep purple in rock, a zaraz za nia lezala wlasnei ta plyta z tym ze byla na niej naklejona jakas naklejka i widac bylo tylko : "Deep". nie przygladalem sie specjalnie choc okladka mi do purpli nie pasowala ale plytka byla po 10 zl a ja sie spieszylem, wiec wzialem i dopiero w domu zorientowalem sie, ze to nie to po czym zaczalem jej sluchac i bardzo mi sie spodobala. pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 03.04.04, 15:52 może spróbujmy sprecyzować pojęcie "wykonawca jednego przeboju" jak dla mnie to ktoś, kto może i nagrał 10 płyt, ale w pewnym momencie wdarł się do TV, radia, list przebojów, o którym zasłyszała masa ludzi - niekoniecznie gustujaca w tym akurat gatunku muzycznym. Wykonawca ten święcił przez parę tygodni, miesiecy triumfy, być może dzięki sukcesowi pierwszej piosenki udało mu się "wepchnąć" do stacji radiowych parę innych, ale żadna nie powtórzyła sukcesu pierwszej i wykonawca ten zaczął powoli przygasać. A ponieważ nie wykształciła się pokaźna grupa jego fanów, koeljen jego płyty nie wzbudzały już powszechengo entuzjazmu. Ktoś uzupełni/poprawi definicję? Dla mnie tacy wykonawcy: Eifell 65 - blue Los Del Rio - Makarena Ci od Coco Jambo Ci od Ciquitikitak (czy jakkolwiek to szło) Ci od Samby De Janeiro Trio - Da Da Da Rotary - Na jednej z dzikich plaż Nena - 99 Luftbalons Liquido - Narcotic* Eagle Eye Cherry - Save tonight* Są to więc przeważnie "przeboje lata" - niestety tylko jednego Z Tatu byłoby podobnie - zostałyby zapomniane po nas nie dogoniat, gdyby tak dużo szumu koło siebie nie narobiły. Tak się zastanawiam, kto z obecnych gwiazdeczek bedzie tekową gwiazdką jednej piosenki? Stawiam na Ingrid, Kate Ryan,Groove Coverage, 18L i resztę tego radiowego chłamu. --- * nie jestempewna, może mieli jakieś inne przeboje, ale takich nie udało mi się zasłyszeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.chello.pl 05.04.04, 20:18 > Ci od Coco Jambo to Mr.President Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 05.04.04, 21:27 Przypomniałam sobie o kolejnych: Hanson - Mmmbop LO27 - Mogę wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay Save tonight.. IP: *.tele2.pl 06.04.04, 15:31 > Eagle Eye Cherry - Save tonight tez bym powiedziala, ale ostatnio w mtv classic bylo 'Are you still having fun?', i skojarzylam ze cos takiego bylo. choc to prawda, ze eagle tylko z tonight sie kojarzy, to tamto rzeczywiscie bylo, do tego fajne. melodia przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay cherry IP: *.tele2.pl 11.04.04, 15:33 to jeszcze dodam siostre, czyli Neneh Cherry - Woman czy woman's world, lubie, tylko nie pamietam tytulu. ale pewnie wiecie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 15:59 Sam Brown - "Stop" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobak Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 21:38 www.onehitwondercentral.com/ i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Vulture!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:45 www.onehitwondercentral.com/90s.cfm - 12. piosenka! Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Vulture!!! 06.04.04, 13:03 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > www.onehitwondercentral.com/90s.cfm - 12. piosenka! > > Tylko nie wiem czy zauważyłeś, że ta strona dotyczy jedynie amerykańskiej listy przebojów. Dlatego znalazła się tam między innymi Sinead O'Connor, jak również Kate Bush. www.onehitwondercentral.com/criteria.cfm Gdyby wzieto pod uwagę również zestawienia europejskie Sinead O'Connor na pewno by się tam nie pojawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobak Re: Vulture!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 14:09 heh,ta strona nie jest zadnym tam autorytetem,ma tylko motywowac do dyskusji... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vulture no i ch__ z tego 06.04.04, 21:47 Siouxie and the Banshees, Agnetha Falkskog czy Frankie Goes to Hollywood to nie są wykonawcy jednego przeboju. Do dupy z taką stroną, sam mogę sobie założyć i wpieprzę tam The Beatles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobak Re: no i ch__ z tego IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 12:48 vulture napisał: > > Siouxie and the Banshees, Agnetha Falkskog czy Frankie Goes to Hollywood to > nie są wykonawcy jednego przeboju. Do dupy z taką stroną, sam mogę sobie > założyć i wpieprzę tam The Beatles. A czy ja mowi ze to jest autorytet???Jezuuuuu,Vulture zaloz strone,wszyscy Ci beda cholernie wdzieczni etc. Serio -> czasem moglbys wyluzowac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: no i ch__ z tego 07.04.04, 15:54 Gość portalu: bobak napisał(a): > A czy ja mowi ze to jest autorytet??? Nie, ale skoro umieściłeś link do tej strony, to licz na to, że niektórzy forumowicze wypowiedzą się na jej temat, co też uczyniłem. A w ogóle to mógłbyś wyluzować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobak Re: no i ch__ z tego IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 19:05 cooz,przyjalem to dosc personalnie,szczegolnie ze Twa wypowiedz byla nieco agresywna... Nie draznic sepa.... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ?????????????????????? 07.04.04, 19:06 Gość portalu: bobak napisał(a): > cooz,przyjalem to dosc personalnie,szczegolnie ze Twa wypowiedz byla nieco > agresywna... Nie draznic sepa.... Moja agresywna? Nie mów że jestem agresywny, bo Ci zajebię!!! )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 06.04.04, 14:17 Dishwalla - "Counting Blue Cars" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quest Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: 217.153.142.* 07.04.04, 12:18 "Para mieszana" L-4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 13:34 Everything Butch Girl "Missing" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: 80.51.231.* 07.04.04, 15:50 Chodzi o Everything But The Girl? Też bez przesady może, że to zespół jednego przeboju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan LosLobos, LasKetchup i Scatman! IP: *.chello.pl 10.04.04, 00:55 - Los Lobos "LaBamba" [nienawidze tego utworu] - Las Ketchup "(Asereje) Ketchup Song" - nie sadze aby te laski nagraly cos porownywalnego popularnością z tym "arcydzielem" - Scatman John "Scatman" Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: LosLobos, LasKetchup i Scatman! 10.04.04, 01:00 > - Los Lobos "LaBamba" [nienawidze tego utworu] nagrali jeszcze Guantanamerę - co prawda nie aż tak przebojową jak La Bamba, ale swoje triumfy też święciła Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: LosLobos, LasKetchup i Scatman! 10.04.04, 18:08 No i "Bamboleios' czy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: LosLobos, LasKetchup i Scatman! IP: *.chello.pl 16.04.04, 23:08 Scatman nie żyje i niech ma mu się dobrze na tamtym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 10.04.04, 15:28 Chesney Hawkes 'I'm the one and only' Kaoma 'Lambada' )) Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 10.04.04, 18:06 jak sie nazywał kawałek śpiewany przez takiego kolesia, akcja teledysku działa się w supermarkecie, w którym nastolatki przejęły władzę i np. wpierniczali lody prosto z automatu do gęby, dorosli pozamykani w klatkach, itp.????? pamięta to ktoś? bo ja siedzę i mam meganatręctwo ale posunięta skleroza nie pozwala mi przypomnieć sobie... koleś na voc na teledysku ma szara koszulke i nasuniętą czapkę na oczy, śpiewa falsecikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 10.04.04, 18:14 To była kapela The New Radicals a kawałek sie zwał "You Get What You Give". Cała płyta była całkiem fajna (taki mniej komercyjny "alternatywny" pop), szkoda, że z niczym innym już nie wypłyneli. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 10.04.04, 18:16 ron_obvious napisał: > To była kapela The New Radicals a kawałek sie zwał "You Get What You Give". tak jest!!!!!! DZIĘKI!! boszsz, jak mnie to męczyło no, fakt, szkoda, miło się ich słuchało, thnx za odblokowanie mojej zapory Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 10.04.04, 18:14 Zespół nazywał się New Radicals, piosenka "You Get What You Give", a pan się nazywa Greg Alexander i obecnie pisze piosenki dla innych wybitnych artystów, np. Ronana Keatinga. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 10.04.04, 18:17 vulture napisał: > > Zespół nazywał się New Radicals, piosenka "You Get What You Give", Tobie też dziękuję za odblokowanie zapory Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 10.04.04, 18:27 Całe zastępy kiczowatych letnich gwiazd, a z poważniejszych propozycji to poza wspomnianymi: - Soul Asylum "Runaway Train" - pewnien Szwed (Andreas Johansson???)z kawałkiem "Glorious" - Boo Radleys "Wake Up Boo" - Urge Overkill "Girl, You'll Be a Woman Soon" - Scott Mc Kenzie "San Francisco" - Edwyn Collins "A Girl Like You" no i oczywiscie Pythoni "Always Look on the Bright Side of Life" Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 11.04.04, 12:52 i jeszcze Crush test Dummies "Mmmmmmmmmmmmm" Blind Melon "No Rain" Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: WYKONAWCY JEDNEGO PRZEBOJU! 11.04.04, 13:21 kolejne mi się przypomniało:: "Twoja lawa" zespołu Sixteen albo Seventeen - nie wiem dokąłdnie którego, bo trochę zamieszania z tym było, w każdym razie z Dąbkowską. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture 16/17 11.04.04, 13:27 Sixteen było z Dąbkowską, ale sporym przebojem była jeszcze piosenka "Spadające myśli" (łudząco podobna do "Torn" Natalie Imbruglia) i mniejszymi przebojami staly się "Obudź we mnie Wenus" i eurowizyjne "To takie proste". Po śmierci Jarosława Pruszkowskiego i odejściu Dąbkowskiej zespół przemianował się na Seventeen, nagrał płytę, którą wszyscy olali, a następnie przemianował się na Sixteen-Seventeen i nagrał płytę, którą wszyscy olali. Niedlugo wyda nową płytę i chyba jestem w stanie przewidzieć jej losy. Odpowiedz Link Zgłoś