Dodaj do ulubionych

teoria muzyki

24.01.11, 13:59
co polecacie początkującemu grajkowi? proszę o radysmile
Obserwuj wątek
    • Gość: wojteX Re: teoria muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 13:10
      to zależy co byś chciała żeby Ci polecać... właściwie to przydało by się też wiedzieć co to znaczy początkujący - w sensie ile już umiesz? A do polecenia chcesz książki, programy...?
      • Gość: gość gość Re: teoria muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.11, 11:50
        to racja że nie wiem czego szukasz ale może książka popławskiego....? ja z niej korzystam..
        • Gość: muzyk Re: teoria muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:50
          no to jest dobra książka, ale nic Ci nie zastąpi praktyki - wiadomo smile tak więc grać, grać i jeszcze raz grać! smile a co do pomocy technicznych to możesz też spróbować programy.. jak ja zaczynałem to czegoś takiego nie było uncertain ale teraz są na rynku różne programy komputerowe do nauki muzyki. To wydaje mi się będzie dobre uzupełnienie do czystej teorii książkowej smile
    • sadul Re: teoria muzyki 29.01.11, 16:35
      Żadna książka nie zastąpi obcowania z fachowcem, który konkretnie odpowie na wszystkie powstające pytania...
      • mari-ka26 Re: teoria muzyki 01.02.11, 09:38
        no tak tylko, że nie każdego stać na prywatne korepetycje... sad dlatego jak najwięcej chcę nauczyć się sama a do fachowca iść już z konkretnymi pytaniami, z którymi nie poradzę sobie sama...
        • andrewper Re: teoria muzyki 01.02.11, 11:41
          Wszystko to piękne.! Fachowe książki,kompetentni nauczyciele -racja! ale najważniejsza według mnie to jest pasja! to coś co cię porywa ,<unosi> sprawia że poza tym nic się nie liczy.
          Wydaje mi się że wówczas odniesiesz prawdziwy sukces. Z pewnością musi być to poparte ciężką pracą a wyniki ...przyjdą. jestem muzykiem z 20 -letnim stażem gry na instrumencie i wiem co mówię . dlatego życzę Ci wytrwałości w dążeniu do celu.pozdrawiam!
          • sadul Re: teoria muzyki 05.02.11, 10:45
            Ale czym byłaby ta pasja, gdyby nie wieloletnia droga przez mękę? Samej pasji niestety nie wystarczy... a nawet wrodzonych zdolności artystycznych... tych to wystarczy najwyżej na gorsze lub lepsze granie łatwych przeróbek "znanych melodii na keyboard", i na nic więcej.
            • andrewper Re: teoria muzyki 05.02.11, 14:56
              Niestety nie zgadzam się,że pasja to za mało.Szanuję ciężką pracę mało tego uważam ,że jest nieodzowna ale beż tego przysłowiowego daru Bożego praca staję się bardzo ciężka i droga do sukcesów bardzo odległa.
              Nie można więc ryzykować twierdzenia , że talent i pasja to mało i nic nie znaczący czynnik .....zwłaszcza jeśli chodzi o muzykę. Przykładów można podać wiele. I nie odkrywam ameryki pisząc ,że praca poparta talentem i chęcią dążenia do celu to swoiste naczynie połączone . pozdrawiam serdecznie i do miłego...............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka