Gość: andy IP: *.ibb.waw.pl 16.09.04, 15:14 nie słucham rapu ale wpadł mi w ucho kawałek "rapowe ziarno" naprawdę dobry kawałek moim zdaniem podobno jego twórcą jest gutek, ktoś wie coś o tym gościu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RunDLL32 Re: rapowe ziarno IP: 195.245.217.* 16.09.04, 15:37 "Szyderap (rapowe ziarno)" to numer firmowany przez Abradaba (Marcina Martena, kiedyś używał ksywy mmDAB) ze słynnego składu Kaliber 44. Gościnnie pojawia się faktycznie Gutek (Piotr Gutowski aka. Jaram Takie Ilości Że Już Widzę Na Zielono) z mało aktywnego ostatnio składu Mustafarai. Gutek ów rozpoczął swoją przygodę z branżą od udziału w projekcie Piotra Banacha (Hey) pt. Indios Bravos, zatem nawet jeśli nie słuchasz rapu to możesz pamiętać go stamtąd. Utwór jest singlem promującym wydaną w tym roku płytę "Czerwony album". Co jeszcze chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: rapowe ziarno 16.09.04, 15:40 mozna jeszcze dodac ze Gutek wspolpracowal takze z Paktofonika Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: rapowe ziarno 16.09.04, 17:47 a także zaśpiewał w utworze 'As One' projektu Masala Sound System. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: rapowe ziarno IP: *.ibb.waw.pl 16.09.04, 16:58 thnx ja tak tylko sie pytam... "rapowe ziarno" ciągle obecne w radiostacji, muzycznie niezły kawałek, choć text nie jestem pewien pewnie posłucham "czerwony album" co to jest szyderap?? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: rapowe ziarno 16.09.04, 17:16 szyderap) no ciekawa jestem jaki kto ma pomysl byc moze to skrot od "szyderczy rap"? tekstowo nie jest to najlepszy kawalek, to fakt - ale muzycznie bardziej zachecajacy do przesluchania calej plyty niz utwor "miasto jest nasze", ktory to byl dawno temu zwiastunem "czerwonego albumu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: rapowe ziarno IP: *.ibb.waw.pl 16.09.04, 18:04 no właśnie... OCB w refrenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: rapowe ziarno IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 16.09.04, 17:23 A ja myślałem że w katolickim programie dla dzieci "Ziarno" zaczęli występować raperzy i temu poświęcony jest ten wątek, hihi. Odpowiedz Link Zgłoś