Dodaj do ulubionych

Najlepszy Rock`owy Vocal

24.09.04, 21:48
Jakoże lubie słyszeć słowa to obstawiam: James Hetfield, zdarty wokal Ac/Dc i
może jeszcze z cięższych głosików Max`a Cavallerę i 1 ze Slipknot. Pozdrawiam
fanów Rocka.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 24.09.04, 21:57
      Paaaaaaaatton Mike!
      Tym razem nie mam wątpliwoścismile
      • michalgajzler Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 24.09.04, 23:10
        humbak napisał:

> Paaaaaaaatton Mike!
        > Tym razem nie mam wątpliwoścismile

Dobrze mówi, dać mu piwawink. Dodałbym jeszcze kilku wokalistów ale nie chce mi
        się myślećwink, poza tym możliwe że mam trochę gust spaczony - swego czasu pare
        osób pomstowało na śpiewającego Hendrixa, a mi całkiem odpowiada taki wokal...
        • michalgajzler Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 24.09.04, 23:11
          Właściwie skoro już zacząłem myślećwink...Ozzy(pod warunkiem że śpiewa względnie
          wyraźnie), Chris Farlowe (choć to już zupełnie inny styl)...
          • Gość: Hough Mike Patton jest OK ;-)) IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 24.09.04, 23:24
      • emilaya Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 18:11
        .. no tak Patton zdecydowanie ma najlepszy wokal i nie ma co do tego watpliwosci
        rzeczywiscie... lecz ja jeszcze dodam tu Roberta Smitha; wielu jego glos drazni
        ale dla mnie zasluguje na miano najlepszego wokalisty niekoniecznie za glos,
        ktory moze pozostawiac wiele do zyczenia ale przede wszystkim za pomysly na
        spiewanie ( no i akcent oczywisciesmile)
      • Gość: MoleR Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.bci.net.pl 05.10.04, 16:19
        humbak napisał:

> Paaaaaaaatton Mike!
        > Tym razem nie mam wątpliwoścismile

absolutnie masz rację smile
        • Gość: arti Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 10:56
          a co sądzicie o Vedderze???
    • Gość: wypierdek mamuta Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:23
      Michał Wiśniewski
      • humbak Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 24.09.04, 22:24
        Nie znasz się! Stachursky!
    • silesius.funkulo Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 24.09.04, 22:55
      Bracia brothers Cugovscy. No bo kto im podskoczy?
    • Gość: As Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 23:27
      skynet_00 napisał:

> zdarty wokal Ac/Dc i

Ale który ?? Bon Scott czy Brian Johnson ?? Ja wolę jednak tego pierwszego,
      miał większe wyczucie w głosie.
    • wdzielonagora Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 00:16
      Dave Lee Roth, Philipp Lynott, David Coverdale, Ian Gilla, Robert Plant.
      • wdzielonagora Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 00:17
        Miało być Gillan smile
        • film-maker Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 11:24
          Thom Yorke.
          • Gość: As Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 25.09.04, 12:33
            film-maker napisał:

> Thom Yorke.

To Yorke ma rockowy wokal ? Nigdy bym nie przypuszczał. Więcej tam jęków i
            płaczliwego zawodzenia niż rockowego śpiewu.
            • humbak Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 12:35
              Asie, przecież takie wątki zawsze prowadzą do zachwalania swoich ulubieńców.
              Radiohead jest uznawane za zespół rockowy. Najwyraźniej to wystarczy.
              • Gość: j-cobb Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.ostnet.pl 25.09.04, 15:54
                Zdecydowanie Eddie Vedder
                • eirinn Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 16:38
                  Wiem, że jestem nudna, ale... Bono.
                • Gość: mRoczna Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: 213.17.233.* 27.09.04, 16:59
                  ZDECYDOWANIE!!! Eddie Vader nie równa sie z nikim!
                  • humbak Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 27.09.04, 17:12
                    Nie za ostra ta ocena?wink
    • mordimer_madderin Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 18:09
      A ja do tego zbiorowiska facetów dorzuce ładna laseczke big_grin
      Amy Lee jest the best

mordimer.blox.pl/html/
      • carrramba Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 25.09.04, 18:53
        Robert Plant
    • Gość: thedude Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 21:57
      A Bruce "Syrena alarmowa" Dickinson??? trudno chyba o lepszy wokal?
      • emilaya Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 26.09.04, 00:03
        kocham Iron Maiden i kocham Bruce'a, ale no nie potrafie go nazwac najlepszym
        wokalista, choc go cenie i podziwiam...
    • Gość: kad Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:36
      świerza, polska krew: Łukasz Lach (jak najbardziejsmile
    • Gość: RunDLL32 Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.chello.pl 26.09.04, 02:20
      Patton został już rzucony, pozostaje mi dołożyć:
      - typa z System Of A Down (nie pamiętam jak się nazywa, a nie chce mi się
      sprawdzać) za iście pattonowską paletę ekspresji i orientalne ornamenty
      - Davida Edwardsa (16 Horsepower) i Jeffa Buckleya za żarliwość
      - Courtneya Taylora (Dandy Warhols) za totalny zwis
      - śp. Layne'a Staleya z przyczyn nostalgicznych
      • humbak Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 26.09.04, 02:24
        Z proponowaniem w takich zestawieniach Mike'a trza się spieszyćwink
    • Gość: bosambo Najlepszy Rockowy Vocal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 14:56
      Pominiety tu zostal norweski bog mikrofonu - Jorn Lande. Z innej beczki
      nalezaloby wspomniec Glenna Hughesa - nikt inny nie ma takiego feelingu.
    • Gość: m. Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.sieradz.mediaclub.pl 27.09.04, 15:02
      thom yorke (raduihead) i paul banks (interpol).
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 27.09.04, 15:13
      oczywiscie mick jagger
      potem jeszcze obowiazkowo springteen
      dalej bono
      z mlodych ziutkow no to mam taka trojce: mr x, jego kumpel jesse malin i do
      tego jacob dylan
      • Gość: Majkel Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.aster.pl 09.10.04, 00:05
        Ja stawiam na klasykę. Młodszą lub starszą ale klasykę. Wokalistów którzy
        wstrząsnęli światem swoją oryginalnością i niepowtarzalnością. Bruce
        Springsteen - za swój zachrypnięty aczkolwiek wyrazisty głos i akcent; Brian
        Johnson (AC/DC) - chrypa na którą ciężko zapracował opróżniając kolejne butelki
        whisky; Axl Rose (Guns n' Roses) - niesamowita sprawność kontrolowania i
        skalowania głosu i zero obaw przed zdarciem gardła, po prostu full; Bruce
        Dickinson - niesamowita skala i moc; James Hetfield - tak właśnie brzmi głos
        dojrzałego faceta z jajami; Ozzy Osbourne (Black Sabbath) - niepowtarzalna
        barwa i ciekawy akcent. Mógłbym tak wymieniać bez końca...
    • crazy.berserker Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 27.09.04, 15:25
      Maynard James Keenan, Chris Cornell, nieodżałowani Freddie Mercury i Jim
      Morrison
      • Gość: Majkel Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.aster.pl 08.10.04, 23:50
        Freddy Mercury był wręcz świątynią dobrego głosu i miał niesamowity warsztat.
        Co do Jima Morrisona to powiedziałbym raczej, że legenda trochę przerosła jego
        wokal. Co oczywiście nie wpływa na ogólny charakter The Doors, wręcz
        przeciwnie, to się u nich sprawdzało i było niepowtarzalne.
    • Gość: Mimic Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:39
      R.J.DIO,na wieki wieków,ale i KING DIAMOND,i wielu wielu innych.
      • Gość: RunDLL32 Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: 195.245.217.* 27.09.04, 15:45
        > R.J.DIO,na wieki wieków,ale i KING DIAMOND,i wielu wielu innych

Zaiste, w plebiscycie na najśmieszniej wyglądającego rockowego wokalistę
        mieliby wielkie szanse.
    • Gość: seventh son Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:34
      1.Bruce Dickinson
      2.Jaymz Hetfield
      3.Peter z Vadera wink
    • mycha Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 28.09.04, 10:21
      oj jest kilku, których uwielbiamsmile np. m. patton, l. staley, e. vader, czy j.
      elliott... ale naj z nich wszystkich to jest stanowczo robert plantsmile))
      • Gość: razorback Tim Armstrong z Rancida i Transplants! IP: 62.233.163.* 28.09.04, 11:42
        ... i tyle...
    • a-aricia Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 03.10.04, 16:09
      Eddie Vedder
      Layne Stanley
      • Gość: qq Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:05
        tak zdecydowanie ci dwaj i jeszcze chris cornell
    • Gość: Tomasz z Akwenu Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.chello.pl 03.10.04, 17:10
      Bruce Dickinson z Iron Maiden
      Greg Lake z pierwszego King Crimson i z EL&P
      Ian Gillan z Deep Purple
    • aerie_avariel Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 03.10.04, 18:11
      Eddie Vedder - szczegolnie za starych czasow, vocal napelniony boska energiasmile
      Maynard James Keenan - czystosc absolutna
      Layne Stanley, niech spoczywa w pokoju, glos daleki od czystosci, ale czasem
      przenika mnie do szpiku kosci [to nie mialo sie rymowac:/]
      • Gość: dzio Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:00
        no cóż. moją wielką trójcę już ktoś zapisał, jak widzę. smile dodaję do tego roberta planta, chrisa cornella, kurta cobaina (tak wiem, na niego lecą trzynastki, którym się nie chce myć włosów. generalnie mam to gdzieś) i pierwszego świra dzisiejszego zestawienia, czyli mike'a pattona. smile
    • yatzeq3 Re: Najlepszy Rock`owy Vocal 04.10.04, 16:53
      James LaBrie- to jest esencja rockowego gBosu!
      tu| za nim Hetfield, potem Gillan, nastpnie Morrison
      • Gość: As Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 04.10.04, 17:01
        James LaBrie to zdecydowanie najsłabsze ogniwo Dream Theater. A jego śpiew
        na "Awake", gdy usiłuje śpiewać w wyższych rejestrach i bardziej drapieżnie,
        jest wręczy irytujący. To tylko przyzwoity rzemieślnik, który nie powinien
        zapuszczać się w rejony nieodpowiednie dla jego głosu.
      • Gość: gACEK Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:58
        Lubie Dream Theater, ale La Brie jest zdecydowanie najsłabszym elementem tej
        kapeli. Barwę głosu ma dość przyjemną, ale technicznie jest kiepski.
        Dlatego proponuję raczej:
        Dio, Gillan, Coverdale, Bonett, Dickinson, Ozzy, Belew, Geddy Lee (!!!), Burke
        Shelley, Robert Plant, Peter Gabriel, Glenn Hughes, Jon Anderson, Ian
        Anderson... i tak dalej
    • Gość: Clean Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 04.10.04, 18:00
      Gahan
      • Gość: spookato Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.slrhc.org 05.10.04, 14:45
        yamatsuka eye, damo suzuki, mike patton, john lydon, tom araya, lee dorian,
        david vincent - wlasnie tak
    • Gość: Go Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:22
      Krzysiek Zalewski, wokalista Papa Roach
    • Gość: Go Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:23
      a jeszcze pan Manson
      • Gość: frank Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 19:33
        Technicznie i pod względem mozliwości oraz talentu:
        tylko MIKE PATTON!
        • Gość: ajłonka Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.aster.pl 05.10.04, 22:26
          Amy Lee z evanescence
    • Gość: catfish Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 06.10.04, 15:38
      Mike Patton - jak najbardziej, chociaz ja tam osobiscie i tak najbardziej lubie
      Stevena Wilsona...
      Rockowcy wszystkich krajow - laczcie sie!!!
      • Gość: gienek Re: Najlepszy Rock`owy Vocal IP: *.toya.net.pl 06.10.04, 15:49
        Chypis z normalsów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka