Gość: naftoil@op.pl Jestes pedałem Kriss IP: 62.68.38.* 01.10.04, 17:29 Na pewno, do tego glupcem , sluchaj przejezdzajacych pociagow, pierdzenia ojca, i szumu wody splukiwanej w kiblu, sluchaj skrzypienia drzwi i lozka, sluchaj bełkotu pianej zony, sluchaj miotanych w twoim kirunku przeklenstw twoich dzieci,sluchaj meneli w knajpie , sluchaj bo to muzyka twojego zycia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKE Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:15 A ja już mam na kompie 10 utworów z tej płyty i będąc z kazikiem na dobre i złe z parenaście lat stwierdzam uczciwie, że są tam piosenki średnie i zajebiste z przewagą zajebistych (wyjątek 40 lat minęło). Miłego słuchania wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedom Re: Nowa płyta Kazika IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 02.10.04, 22:33 a skąd masz te kawałki, ukradłeś je czy zripowałeś sobie z oryginału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seraf Re: Nowa płyta Kazika IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.10.04, 08:52 na Boga! nie okradajcie KaziKa! genialne 24 kawałki, dwie i pół godziny intelektualnej pożywki, 2 cd i wszystko za 29.99zł! nie sądzicie, że należy jakoś wynagrodzić pracę kazika i jego kompanów? nie okradajcie przynajmniej polskich artystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKE Re: BAYER FULL FAN - POZDRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:18 100% sie zgadzam z moim przedmówcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek mistrz TRASA PAŹDZIERNIKOWA JUŻ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.04, 18:22 Jak bardzo zmienisz się by sprzedać swą muzykę? Kazio nigdy się nie zmienił. A w 1. dziesiątce wszechczasów polskiej muzy jest co najmniej 5 płyt jego i Kultu kropka amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek katowice kaziu uber alles! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:20 co tu dużo mówić, kaziu jedynym prawidziwym artystą jest i choćby niewiemconawet nic tego nie zmieni. nie będę komentował wypowiedzi niedojebanych ludziuf na przedzie. ja dziś tradycyjnie już w dniu premiery poleciałem z rańca do sklepiku po czterdziestegopierwszegokaziwego, rzeczywiście trudniejsza płyta, ale podobnie jak każda kazia inna niż wszystkie. dziś i jutro mam wolne to i sobie posłucham... po pierwszych trzech przesłuchaniach juz mi pasuje. nie jest to knż ale piękne i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryjan Re: kaziu uber alles! IP: 62.233.177.* 01.10.04, 19:45 KAZELOT NA PREZYDENTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: kaziu uber alles! IP: *.chello.pl 01.10.04, 19:52 MUSZĘ PRZYZNAĆ, ŻE TWÓJ POST JEST NAJLEPSZY NA TYM FORUM. MOŻE TO JEST ROZWIĄZANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka-Biskupiec Re: kaziu uber alles! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 20:04 Ja jeszcze nie słuchałam, ale sądząc po opisie płyty w tym artykule będzie ona jak każda poprzednia super!!! Mimo tego, że ten artykuł chyba jednak w podtekście miał na celu zniechęcenie do płytki, to wierni fani napewno już teraz wyłapali, że jest to super płytka. Już słyszę te instrumenty dęte, a zwłaszcza moją ulubioną waltornię (może trochę bardziej KULTOWĄ), no i teksty. Lecę i kupuję, nie mogę się doczekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Nowa płyta Kazika IP: *.idea.pl 01.10.04, 23:50 ty sam jesteś popierdolony i powinieneś się ogranczać muzyczny analfabeto do słuchania moniki brodki choc przypuszczam, że to i tak będzie za skomplikowane dla ciebie matole Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Intrygująca... 02.10.04, 00:58 Przesłuchałem dwukrotnie. Bardzo interesująca. Z jednej strony bardzo nietypowa, z drugiej jednak wynika w jakiś sposób z dotychczasowej drogi Kazika. Nie mogę stwierdzić z całą mocą, że mi się podoba, ale na pewno wciąga. ________________________________________ Roody102 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaper Re: Nowa płyta Kazika IP: *.brwsa.com.pl 02.10.04, 07:44 Już sam Twój podpis świadczy że poza ambitną muzykę sławetnego zespołu Kriss Kross nie wychyliłeś nosa nigdzi dalej, dlatego bardzo proszę nie wypowiadaj się na tematy tak bardzo Ci obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lorrock Re: Nowa płyta Kazika IP: 80.51.235.* 02.10.04, 11:50 Kriss nie dorosłeś do muzyki Kazika więc się nie wypowiadaj tylko słuchaj sobie spokojnie swojego "odjazdowego" disco, techno czy innego badziewia typu polski pożałowania godny hip-hop. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Nowa płyta Kazika 02.10.04, 13:00 Śmieszni jesteście trochę z tym ripostowaniem hip-hopem, bo w końcu nie kto inny, jak Kazik właśnie miał dla polskiego hip-hopu spore dokonania i nie chodzi mi o to, że się inspirował klasykami HH, tylko bardziej o to, że promował takie zespoły, jak Kaliber 44 choćby. Bądź co bądź to SP Records, wydawca Kazika, pierwszy wydawał hip-hop w Polsce. Tak więc Wasze riposty świadczą o tym, że sami macie dość hermetyczne pojmowanie muzyki... a szkoda, bo czego się można od Kazika uczyć w tym względzie, to właśnie pewnej otwartości na różne brzmienia i gatunki... Pytanie, kto do czego dorósł pozstawiam otwarte ________________________________________ Roody102 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:24 czytajac twoja wypowiedz sądze że jak kazik rozkręcał muzyke w polsce to ciebie jeszcze twoi rodzice w planach nie mieli!!!weż człowieku najpier zastanów się nad polska scena muzyczna i pomyśl... a pozniej dopiero komentuj!!! a jak ci się nie chce ruszać szarymi komurkami(jak więkrzości społeczeństwa:[) albo ci ich brak to posluchaj lepiej MEZO albo jakiegos innego HIP_HOPOPOLO lub jakiejś wieśniackiej i bezwartościowej Jazdyyy i dalej zapychj swoja glowe tym chłamem i trocinami!!!!!!!!! pozdro dla wszystkich prawdziwych fanow[koneserów] muzyki w roznych formach i wydaniach! :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janooo Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:56 kazik to wielki autorytet jesli codzi o teksty jak również o muzykę. nie mogę się doczekać kiedy uslyszę to jak mam nadzieje kolejne wielkie dzieło. pozdrowienia z miasta sw wiezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witaj kriss Re: Nowa płyta Kazika IP: 194.242.52.* 02.10.04, 21:17 Podobnie jak ty mam jedenaście lat i kiepskie pojęcie o muzyce Kultu i Kazika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sluchajac Kazika Ino sie pochlastac, odkrecic gaz i wyskoczyc oknem IP: 152.75.124.* 03.10.04, 04:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimat Rozedrgana muzyka nerwowego Kazika IP: 152.75.124.* 03.10.04, 04:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salou jeśli krytykujesz, to sam pokaż choć trochę klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 09:33 Niestety ani Twoje słownictwo, ani gramatyka, ani ortografia nie świadczą o tym, byś był osobą szczególnie uprawnioną do wystawiania sądów o innych. Nie umiesz pisać na klawiaturze ("muzyla") a z Twej ortografii to śmieją się dzieci w drugiej klasie podstawówki. I Ty chcesz by Twój sąd o Kaziku miał jakiekolwiek znaczenie ??? W dodatku, nie popierasz swej wypowiedzi ŻADNYMI argumentami - potrafisz tylko bluzgać i obrażać a to bardzo źle świadczy o Twoim poziomie intelektualnym i tym, jak Cię wychowano (a raczej nie wychowano). Mam nadzieję, że moja opinia nie spotka się z Twoimi kolejnymi bluzgami i zastanowisz się nad sobą i swym życiem, byś w przyszłości mógł zaimponować również swą wiedzą i autorytetem - zamiast dzisiejszego "krzykactwa". Pozdrawiam serdecznie. PS. Nie jestem zajadłym fanem Kazika - jest wiele jego utworów, które mi nie odpowiadają. Po prostu wybieram te które lubię a resztę zostawiam w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Przebojem będzie: "dzisiaj przyjeżdża Krysia" IP: *.net.flashnet.pl 03.10.04, 12:27 najsympatyczniejszy kawałek z całej płyty, który od razu wpada w ucha; reszta faktycznie wymaga wielokrotnego słuchania i wyrozumiałości dla autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba CZTERDZIESTY PIERWSZY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:43 Po pierwszym przesłuchaniu bardzo ciężka płyta. Im dłużej jej słucham tym jest lepsza. Teraz już uważam, że jest bardzo dobra. A "Dzisiaj przyjeżdża Krysia" to chyba najlepszy materiał na singla. Ogólnie: Kazik jesteś mistrzem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Nowa płyta Kazika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.04, 20:17 Zastanów się co ty człowieku pierdolisz, tylko dzięki takim ludzią jak Kazik istnieje polska muzyka. Pewnie słuchasz tego chuj... szajsu hip-hopu.. bo nikt inny jak zwykły prostak by tak nie powiedział.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wosq CZTERDZIESTY PIERWSZY IP: 150.254.99.* 04.10.04, 15:34 O- i jeszce tutaj jest miejsce : ...a może jeszcze tu sobie wkleje bo może ktoś jeszcze rzuci gałą i może mi odpisze bo e fak nikt mi nie pisze [dwukropek,cudzysłów] mam!!!- już 22 godziny posiadam:-0!- nareszcie!- czekałem na to rok ponad i się doczekałem (bo miało być gdy 40 lat minęło ale nie wyszło bo +365 dni minęło i dlatego tytuł to zmieniło ale że już jest więc miło), recenzent "teraz rocka" posiadał rację- płyta jest o bardzo więcej bardziej niż bardzo dobra; miło się słucha bo jak zawsze każdy zajebisty tekst fajny, wielkie dzięki Sz.P.Kazimierzu za "Sfizohremję", "Bombę" i "dżordż busz dablju (celowo z małej bo go szczerze olewam) kocha Polskę"- bo poglądy zupełnie jak moje, "Stalingrad"- Das Meisterstuck!,a jeśli chodzi o "Polska płonie" to żaden syf, gnój i katastrofa - bo jakim cudem skoro Polska ma TAKĄ MUZYKĘ!?- i tylko mieć nadzieję że choć a piece of this polish motłoch posłucha tego ziarenka prawdy o sobie i zmądrzeje- PABIEDA BĘDZIE Z NAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monopolowy Re: Nowa płyta Kazika IP: *.chello.pl 05.10.04, 08:39 Kriss, chyba cię powaliło. idź sluchać swojej britney i christiny a nie zaśmiecaj netu takimi wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPRZEJMY TRUDNA... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.10.04, 16:03 płytka na serio trudna w odbiorze - jedna z najtrudniejszych w całej dyskografii kazika. jej walory dostrzegą tylko najbardziej wysmakowani fani kazika. dla innych bedzie to zupełnie haotyczny twór bez wartosci - dla takich osób polecam coś łątwiejszego w odbiorze - mozę cos z twórczoći skachurskyego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agg Re: Nowa płyta Kazika IP: 193.28.239.* 07.10.04, 11:40 Kazik jest Extra !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makum Kawał muzyki! 07.10.04, 15:43 Ponad dwie i pół godziny słuchania - to robi wrażenie. Nie jest to łatwa muzyka więc wymaga skupienia. Nie jest więc łatwo, ale warto! Przesłuchałem dopiero raz więc trudno ocenić. Zauważyłem, że część tekstów nawiązuje do felietonów Kazika w "Wyborczej" - podobne sformułowania, tematy. Jak zwykle świetny i aktualny komentarz do naszej rzeczywistości. Po pierwszym przesłuchaniu w ucho wpada: Idol, Nasza kompania, Dzisiaj przyjeżdża Krysia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:35 Jest to najlepsza kazikowa płyta. Ale (UWAGA!) stwierdziłem to, dopiero po 15 przewsłuchaniu, więc się, k..., nie zrażajcie tak szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:52 nie wiem dla kogo oprócz siebie Kazik nagrał tą płytę? -muzycznie jest żadna -jakie poszukiwania? czy eksperymenty -kakofonia na 2 chwytach, okropnie zgrana perkusja -po rewelacyjnej Melassie to dużych krok do tyłu a raczej spadek w przepaść -cóż, dobre jak zwykle teksty to nie wszystko -głębokie rozczarowanie -a tak mu ufałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombal Re: Nowa płyta Kazika IP: *.torun.mm.pl 15.11.04, 22:24 bez komantarza pozostawie twój skrajnie prymitywny tekst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josephe Re: Nowa płyta Kazika IP: 62.111.139.* 02.03.05, 17:12 płyta jest po prostu genialna a "chaos" na niej panujący jest tylko złudzeniem posłuchaj jej kilka razy a zobaczysz sam! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_lux Re: Nowa płyta Kazika 05.03.05, 14:17 Gość portalu: Kriss napisał(a): > jego muzyla jest taksamo popier....... jak i on sam Krissie, moze bys uargumentowal? Moim zdaniem plyta jest swietna, acz trudna. Nie uda sie przez nia przejsc po pierwszym razie. Trzeba dawkowac powoli, a pierwszy utwor jest cholernie nudny. >Zachowuje > się jak debil w zoo OK.OK. Tylko zapomniałeś w pierwszym wyrazie zmienić "e" na "ę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRama Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:04 zgadzam sie z pierwszym wpsiem, scheiße, błazen, nieestetyczny wykonawca, po prostu zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan disco polo Re: Nowa płyta Kazika IP: *.acn.waw.pl 19.05.05, 18:46 w dupie byles i gowno widziales Odpowiedz Link Zgłoś
vox-nihili Re: Nowa płyta Kazika 29.05.05, 16:40 Gość portalu: fan disco polo napisał(a): > w dupie byles i gowno widziales dodam: w lesie wychowany,drzazgą oświecony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orankdfjdinb Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:32 człowieki, kto ti jest popie..ny, to widac po tym, że nie umie docenić muzyki Staszewskiego. Jak jest za trudne dla ciebie trochę pomyśleć przy słychaniu to włącz sobie (ku..) techno - pajacu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś