Dodaj do ulubionych

Nowa płyta Kazika

• Gość: naftoil@op.pl Jestes pedałem Kriss IP: 62.68.38.* 01.10.04, 17:29
      Na pewno, do tego glupcem , sluchaj przejezdzajacych pociagow, pierdzenia ojca,
      i szumu wody splukiwanej w kiblu, sluchaj skrzypienia drzwi i lozka, sluchaj
      bełkotu pianej zony, sluchaj miotanych w twoim kirunku przeklenstw twoich
      dzieci,sluchaj meneli w knajpie , sluchaj bo to muzyka twojego zycia ...
    • Gość: MIKE Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:15
      A ja już mam na kompie 10 utworów z tej płyty i będąc z kazikiem na dobre i złe
      z parenaście lat stwierdzam uczciwie, że są tam piosenki średnie i zajebiste z
      przewagą zajebistych (wyjątek 40 lat minęło). Miłego słuchania wszystkim życzę
      • Gość: wiedom Re: Nowa płyta Kazika IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 02.10.04, 22:33
        a skąd masz te kawałki, ukradłeś je czy zripowałeś sobie z oryginału
      • Gość: Seraf Re: Nowa płyta Kazika IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.10.04, 08:52
        na Boga! nie okradajcie KaziKa! genialne 24 kawałki, dwie i pół godziny
        intelektualnej pożywki, 2 cd i wszystko za 29.99zł! nie sądzicie, że należy
        jakoś wynagrodzić pracę kazika i jego kompanów? nie okradajcie przynajmniej
        polskich artystów uncertain
    • Gość: MIKE Re: BAYER FULL FAN - POZDRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:18
      100% sie zgadzam z moim przedmówcą
    • Gość: kazek mistrz TRASA PAŹDZIERNIKOWA JUŻ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.04, 18:22
      Jak bardzo zmienisz się by sprzedać swą muzykę?
      Kazio nigdy się nie zmienił.
      A w 1. dziesiątce wszechczasów polskiej muzy jest co najmniej 5 płyt jego i
      Kultu kropka amen
      • Gość: maciek katowice kaziu uber alles! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:20
        co tu dużo mówić, kaziu jedynym prawidziwym artystą jest i choćby
        niewiemconawet nic tego nie zmieni. nie będę komentował wypowiedzi
        niedojebanych ludziuf na przedzie. ja dziś tradycyjnie już w dniu premiery
        poleciałem z rańca do sklepiku po czterdziestegopierwszegokaziwego,
        rzeczywiście trudniejsza płyta, ale podobnie jak każda kazia inna niż
        wszystkie. dziś i jutro mam wolne to i sobie posłucham...
        po pierwszych trzech przesłuchaniach juz mi pasuje. nie jest to knż ale piękne
        i tak...
        • Gość: Maryjan Re: kaziu uber alles! IP: 62.233.177.* 01.10.04, 19:45
          KAZELOT NA PREZYDENTA!!!
          • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: kaziu uber alles! IP: *.chello.pl 01.10.04, 19:52
            MUSZĘ PRZYZNAĆ, ŻE TWÓJ POST JEST NAJLEPSZY NA TYM FORUM.
            MOŻE TO JEST ROZWIĄZANIE.
        • Gość: Kaśka-Biskupiec Re: kaziu uber alles! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 20:04
          Ja jeszcze nie słuchałam, ale sądząc po opisie płyty w tym artykule będzie ona
          jak każda poprzednia super!!! Mimo tego, że ten artykuł chyba jednak w
          podtekście miał na celu zniechęcenie do płytki, to wierni fani napewno już
          teraz wyłapali, że jest to super płytka. Już słyszę te instrumenty dęte, a
          zwłaszcza moją ulubioną waltornię (może trochę bardziej KULTOWĄ), no i teksty.
          Lecę i kupuję, nie mogę się doczekać!!!
    • Gość: leo Re: Nowa płyta Kazika IP: *.idea.pl 01.10.04, 23:50
      ty sam jesteś popierdolony i powinieneś się ogranczać muzyczny analfabeto do
      słuchania moniki brodki choc przypuszczam, że to i tak będzie za skomplikowane
      dla ciebie matole
    • roody102 Intrygująca... 02.10.04, 00:58
      Przesłuchałem dwukrotnie. Bardzo interesująca. Z jednej strony bardzo
      nietypowa, z drugiej jednak wynika w jakiś sposób z dotychczasowej drogi
      Kazika. Nie mogę stwierdzić z całą mocą, że mi się podoba, ale na pewno wciąga.

• Gość: Kaper Re: Nowa płyta Kazika IP: *.brwsa.com.pl 02.10.04, 07:44
      Już sam Twój podpis świadczy że poza ambitną muzykę sławetnego zespołu Kriss
      Kross nie wychyliłeś nosa nigdzi dalej, dlatego bardzo proszę nie wypowiadaj
      się na tematy tak bardzo Ci obce.
    • Gość: Lorrock Re: Nowa płyta Kazika IP: 80.51.235.* 02.10.04, 11:50
      Kriss nie dorosłeś do muzyki Kazika więc się nie wypowiadaj tylko słuchaj sobie spokojnie swojego "odjazdowego" disco, techno czy innego badziewia typu polski pożałowania godny hip-hop.
      • roody102 Re: Nowa płyta Kazika 02.10.04, 13:00
        Śmieszni jesteście trochę z tym ripostowaniem hip-hopem, bo w końcu nie kto
        inny, jak Kazik właśnie miał dla polskiego hip-hopu spore dokonania i nie
        chodzi mi o to, że się inspirował klasykami HH, tylko bardziej o to, że
        promował takie zespoły, jak Kaliber 44 choćby. Bądź co bądź to SP Records,
        wydawca Kazika, pierwszy wydawał hip-hop w Polsce. Tak więc Wasze riposty
        świadczą o tym, że sami macie dość hermetyczne pojmowanie muzyki... a szkoda,
        bo czego się można od Kazika uczyć w tym względzie, to właśnie pewnej
        otwartości na różne brzmienia i gatunki... Pytanie, kto do czego dorósł
        pozstawiam otwarte tongue_out

• Gość: Maciek Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:24
      czytajac twoja wypowiedz sądze że jak kazik rozkręcał muzyke w polsce to ciebie
      jeszcze twoi rodzice w planach nie mieli!!!weż człowieku najpier zastanów się
      nad polska scena muzyczna i pomyśl... a pozniej dopiero komentuj!!! a jak ci
      się nie chce ruszać szarymi komurkami(jak więkrzości społeczeństwa:[) albo ci
      ich brak to posluchaj lepiej MEZO albo jakiegos innego HIP_HOPOPOLO lub jakiejś
      wieśniackiej i bezwartościowej Jazdyyy i dalej zapychj swoja glowe tym chłamem
      i trocinami!!!!!!!!!

pozdro dla wszystkich prawdziwych fanow[koneserów] muzyki w roznych formach i
      wydaniach! :]
    • Gość: janooo Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:56
      kazik to wielki autorytet jesli codzi o teksty jak również o muzykę. nie mogę
      się doczekać kiedy uslyszę to jak mam nadzieje kolejne wielkie dzieło.
      pozdrowienia z miasta sw wiezy
    • Gość: Witaj kriss Re: Nowa płyta Kazika IP: 194.242.52.* 02.10.04, 21:17
      Podobnie jak ty mam jedenaście lat i kiepskie pojęcie o muzyce Kultu i Kazika.
      • Gość: Sluchajac Kazika Ino sie pochlastac, odkrecic gaz i wyskoczyc oknem IP: 152.75.124.* 03.10.04, 04:55
      • Gość: Klimat Rozedrgana muzyka nerwowego Kazika IP: 152.75.124.* 03.10.04, 04:56
    • Gość: Salou jeśli krytykujesz, to sam pokaż choć trochę klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 09:33
      Niestety ani Twoje słownictwo, ani gramatyka, ani ortografia nie świadczą o
      tym, byś był osobą szczególnie uprawnioną do wystawiania sądów o innych. Nie
      umiesz pisać na klawiaturze ("muzyla") a z Twej ortografii to śmieją się dzieci
      w drugiej klasie podstawówki.

I Ty chcesz by Twój sąd o Kaziku miał jakiekolwiek znaczenie ???

W dodatku, nie popierasz swej wypowiedzi ŻADNYMI argumentami - potrafisz tylko
      bluzgać i obrażać a to bardzo źle świadczy o Twoim poziomie intelektualnym i
      tym, jak Cię wychowano (a raczej nie wychowano).

Mam nadzieję, że moja opinia nie spotka się z Twoimi kolejnymi bluzgami i
      zastanowisz się nad sobą i swym życiem, byś w przyszłości mógł zaimponować
      również swą wiedzą i autorytetem - zamiast dzisiejszego "krzykactwa".

Pozdrawiam serdecznie.

PS. Nie jestem zajadłym fanem Kazika - jest wiele jego utworów, które mi nie
      odpowiadają. Po prostu wybieram te które lubię a resztę zostawiam w spokoju.
      • Gość: bayer full fan hmmmm IP: *.bbtec.net 03.10.04, 09:59
        ciekawe....
    • Gość: Maciej Przebojem będzie: "dzisiaj przyjeżdża Krysia" IP: *.net.flashnet.pl 03.10.04, 12:27
      najsympatyczniejszy kawałek z całej płyty, który od razu wpada w ucha; reszta
      faktycznie wymaga wielokrotnego słuchania i wyrozumiałości dla autora
    • Gość: Kuba CZTERDZIESTY PIERWSZY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:43
      Po pierwszym przesłuchaniu bardzo ciężka płyta. Im dłużej jej słucham tym jest
      lepsza. Teraz już uważam, że jest bardzo dobra. A "Dzisiaj przyjeżdża Krysia"
      to chyba najlepszy materiał na singla. Ogólnie: Kazik jesteś mistrzem!!!
    • Gość: XXX Re: Nowa płyta Kazika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.04, 20:17
      Zastanów się co ty człowieku pierdolisz, tylko dzięki takim ludzią jak Kazik
      istnieje polska muzyka. Pewnie słuchasz tego chuj... szajsu hip-hopu.. bo nikt
      inny jak zwykły prostak by tak nie powiedział....
    • Gość: wosq CZTERDZIESTY PIERWSZY IP: 150.254.99.* 04.10.04, 15:34
      O- i jeszce tutaj jest miejscesmile : ...a może jeszcze tu sobie wkleje bo może
      ktoś jeszcze rzuci gałą i może mi odpisze bo e fak nikt mi nie piszesmile
      [dwukropek,cudzysłów] mam!!!- już 22 godziny posiadam:-0!- nareszcie!- czekałem
      na to rok ponad i się doczekałem (bo miało być gdy 40 lat minęło ale nie wyszło
      bo +365 dni minęło i dlatego tytuł to zmieniło ale że już jest więc miło),
      recenzent "teraz rocka" posiadał rację- płyta jest o bardzo więcej bardziej niż
      bardzo dobra; miło się słucha bo jak zawsze każdy zajebisty tekst fajny,
      wielkie dzięki Sz.P.Kazimierzu za "Sfizohremję", "Bombę" i "dżordż busz dablju
      (celowo z małej bo go szczerze olewam) kocha Polskę"- bo poglądy zupełnie jak
      moje, "Stalingrad"- Das Meisterstuck!,a jeśli chodzi o "Polska płonie" to żaden
      syf, gnój i katastrofa - bo jakim cudem skoro Polska ma TAKĄ MUZYKĘ!?- i tylko
      mieć nadzieję że choć a piece of this polish motłoch posłucha tego ziarenka
      prawdy o sobie i zmądrzeje- PABIEDA BĘDZIE Z NAMI!!!smile
    • Gość: Monopolowy Re: Nowa płyta Kazika IP: *.chello.pl 05.10.04, 08:39
      Kriss, chyba cię powaliło. idź sluchać swojej britney i christiny a nie
      zaśmiecaj netu takimi wypowiedziami.
    • Gość: UPRZEJMY TRUDNA... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.10.04, 16:03
      płytka na serio trudna w odbiorze - jedna z najtrudniejszych w całej
      dyskografii kazika.
      jej walory dostrzegą tylko najbardziej wysmakowani fani kazika. dla innych
      bedzie to zupełnie haotyczny twór bez wartosci - dla takich osób polecam coś
      łątwiejszego w odbiorze - mozę cos z twórczoći skachurskyego?? smile
    • Gość: Agg Re: Nowa płyta Kazika IP: 193.28.239.* 07.10.04, 11:40
      Kazik jest Extra !!!!
      • makum Kawał muzyki! 07.10.04, 15:43
        Ponad dwie i pół godziny słuchania - to robi wrażenie. Nie jest to łatwa muzyka
        więc wymaga skupienia. Nie jest więc łatwo, ale warto! Przesłuchałem dopiero
        raz więc trudno ocenić. Zauważyłem, że część tekstów nawiązuje do felietonów
        Kazika w "Wyborczej" - podobne sformułowania, tematy. Jak zwykle świetny i
        aktualny komentarz do naszej rzeczywistości. Po pierwszym przesłuchaniu w ucho
        wpada: Idol, Nasza kompania, Dzisiaj przyjeżdża Krysia.
    • Gość: meloman Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:35
      Jest to najlepsza kazikowa płyta. Ale (UWAGA!) stwierdziłem to, dopiero po 15
      przewsłuchaniu, więc się, k..., nie zrażajcie tak szybko!
      • Gość: mik Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:52
        nie wiem dla kogo oprócz siebie Kazik nagrał tą płytę? -muzycznie jest żadna
        -jakie poszukiwania? czy eksperymenty -kakofonia na 2 chwytach, okropnie zgrana
        perkusja -po rewelacyjnej Melassie to dużych krok do tyłu a raczej spadek w
        przepaść -cóż, dobre jak zwykle teksty to nie wszystko -głębokie rozczarowanie
        -a tak mu ufałem...
    • Gość: zombal Re: Nowa płyta Kazika IP: *.torun.mm.pl 15.11.04, 22:24
      bez komantarza pozostawie twój skrajnie prymitywny tekst
    • Gość: josephe Re: Nowa płyta Kazika IP: 62.111.139.* 02.03.05, 17:12
      płyta jest po prostu genialna a "chaos" na niej panujący jest tylko złudzeniem
      posłuchaj jej kilka razy a zobaczysz sam!
    • dr_lux Re: Nowa płyta Kazika 05.03.05, 14:17
      Gość portalu: Kriss napisał(a):

> jego muzyla jest taksamo popier....... jak i on sam

Krissie, moze bys uargumentowal? Moim zdaniem plyta jest swietna, acz trudna.
      Nie uda sie przez nia przejsc po pierwszym razie. Trzeba dawkowac powoli, a
      pierwszy utwor jest cholernie nudny.

>Zachowuje
      > się jak debil w zoo

OK.OK. Tylko zapomniałeś w pierwszym wyrazie zmienić "e" na "ę".

• Gość: antyRama Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:04
      zgadzam sie z pierwszym wpsiem, scheiße, błazen, nieestetyczny wykonawca, po
      prostu zero.
      • Gość: fan disco polo Re: Nowa płyta Kazika IP: *.acn.waw.pl 19.05.05, 18:46
        w dupie byles i gowno widziales smile
        • vox-nihili Re: Nowa płyta Kazika 29.05.05, 16:40
          Gość portalu: fan disco polo napisał(a):

> w dupie byles i gowno widziales smile

dodam:

w lesie wychowany,drzazgą oświecony...
    • Gość: orankdfjdinb Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:32
      człowieki, kto ti jest popie..ny, to widac po tym, że nie umie docenić muzyki
      Staszewskiego. Jak jest za trudne dla ciebie trochę pomyśleć przy słychaniu to
      włącz sobie (ku..) techno - pajacu!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka