Gość: Kriss IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.04, 19:11 jego muzyla jest taksamo popier....... jak i on sam to hała i syf zachowuje się jak debil w zoo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiedom Re: Nowa płyta Kazika IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 30.09.04, 19:23 Kriss tyś sie chyba z chujem na łby powymieniał. Wróćmy do tematu Kazik jest "profesorem" polskiej muzy ambitnej. Jego teskty sa prawdziwym przekazem rzeczywistości, a nie jakąś tam papką medialną. Znam jego muzę porzeszło dziesięc lat i od samego początku mój szacunek do niego jest wielki. Jutro wybieram sie do sklepiku po nową płytkę. Pozdro all mądrych ludzi, a nie takich popierdoleńców jak fan Dody - niejaki Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. stalin Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:09 kriss od jakiegoś czasu strasznie cierpi, bo mu Disco Relax zdjęli z ramówki Polsatu i od tego czasu nie zrozumiał ani jednego tekstu piosenki. i ja mu współczuję, bo jak tak można, zupełnie bez kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssilesian Re: Nowa płyta Kazika IP: 157.25.152.* 01.10.04, 11:57 brawo!brawo!brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalba Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:00 no dobra, ale za co to brawo, brawo, brawo? Za co konkretnie? Dla mnie wszystko oprocz "12 groszy", to belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salou czy wszystko oprócz "12 groszy" to bełkot ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 09:39 Jeśli tak twierdzisz, to może nie poświęciłeś odpowiednio dużo czasu by się wsłuchać w pozostałe utwory Kazika. Z tą muzyką jest tak, że dla większości ludzi (w tym dla mnie) przez pierwsze kilka "przesłuchań" płyty większość utworów jest trudna do zaakceptowania i dopiero po kilku razach człowiek zaczyna się przekonywać do tego co słyszy. Spróbuj przesłuchać sobie całą płytę kilka (może nawet kilkanaście) razy - może wtedy choć część utworów poznasz na tyle, że je zaakceptujesz a potem może nawet bardzo Ci się spodobają. Mimo wszystko do dzisiaj jest wiele utworów Kazika, do których sam nie jestem przekonany ale przecież nie o to chodzi by wszystko co stworzył podobało się wszystkim - w przeciwieństwie do np. Britney, która by chciała podobać się wszystkim - za każdą cenę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trexx Re: Nowa płyta Kazika IP: 213.17.181.* 01.10.04, 11:01 ja slucham Kazika i Kultu od roku 1984 i zasze jestem pelen podziwu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouxie Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 23:11 ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bwh Re: Nowa płyta Kazika IP: *.adminpan.waw.pl 18.10.04, 14:21 A ja slucham od 1954 r.... jestem lepszy od ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Nowa płyta Kazika IP: 195.245.217.* 01.10.04, 12:00 > Kazik jest "profesorem" polskiej muzy ambitnej Kazik był profesorem muzyki ciekawej i względnie oryginalnej. Kiedyś. Odkąd, po spotkaniu z guru Mazzolem, uwierzył, że cokolwiek wypluje, będzie miało wartość - nie jestem w stanie go słuchać. Po przeczytaniu recenzji nowej płyty wiem, że nie mam ochoty jej poznawać. Najeżdżanie na Busha i na "Idola" - toć już, panie, łatwiej nie można. Niekwestionowany król błyskotliwych obserwacji (płyta "Spalam się" to dla mnie do tej pory najlepszy tekstowo polski album wszechczasów) zajął się strzelaniem z armaty do zgniłego jaja. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:47 w tym zarzucie żadnego sensu nie widzę. czy krytykowanie czegoś, co w sposób oczywisty zasługuje na krytykę jest "pójściem na łatwiznę"? bush jest idiotą, więc po co w ogóle o tym mówić, tak? najlepiej by było, gdyby kazik napisał kilka wiekopomnych dzieł o trudnym życiu pakistańskich chłopów i problemach argentyńskiej służby zdrowia, bo na to nikt nie zwrócił uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Nowa płyta Kazika IP: 195.245.217.* 01.10.04, 17:08 Nic nie zrozumiałeś. Opierdalanie "Idola" i Busha, jak również, powiedzmy, ojca Rydzyka oraz Mandaryny, jest żałosne, ponieważ robią to wszyscy, a publika brawo bije, bo się zgadza. Pamiętam taki utwór Tymańskiego "Jazz Forum! Jazz Forum! Wszyscy wszystkim liżą chuja!" - można gładko odnieść to do powyżej opisanej sytuacji. Miłego spożywania tekstów potwierdzających po raz setny poglądy 99% młodzieży życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuciu Re: Nowa płyta Kazika IP: 141.30.103.* 01.10.04, 17:20 > Miłego spożywania tekstów potwierdzających po raz setny poglądy 99% młodzieży > życzę. skoro mlodziez nie doczeka sie nawet cienia takich tresci w prasie oficjalnej to bedzie chciala je uslyszec ze sceny alternatywnej. Za komuny tez "najlatwiejsze" bylo nabijanie sie z systemu i plakanie jak jest zle, ale ze oficjalne media przemlczaly to wyniosle, to bylo to niezwykle popularne. Obowiazujace tresci w mediach RP to uwielbienie dla USA, gleboki strach, zeby nie podpasc kosciolowi i pelne zaangazowanie zeby zdobyc ogladalnosc, etc. Moze jednak warto to skrytykowac w piosence?? Kto wie?? ---------------------------------- Jakis lepszy argument prosze )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Nowa płyta Kazika IP: 195.245.217.* 03.10.04, 21:30 > skoro mlodziez nie doczeka sie nawet cienia takich tresci w prasie oficjalnej > to bedzie chciala je uslyszec ze sceny alternatywnej. I dochodzimy w ten sposób do stanu następującego: w telewizji obowiązuje jedno spojrzenie, na scenie alternatywnej drugie. Czarno-biało. Od Staszewskiego oczekiwałbym czegoś więcej, bo cóż to za niezależność, która każe skakać po trupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Nowa płyta Kazika IP: *.toya.net.pl 01.10.04, 14:22 odkładałem pieniądze na inną płytę, ale co tam. tą inną kupię potem. jutro idę do sklepu po nową kazika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI BRAWO KAZIU, TAK TRZYMAJ !!! IP: *.chello.pl 01.10.04, 18:59 BARDZO CIĘ LUBIĘ. JESTEŚ JEDYNYM W TYM KRAJU, KTÓRY NIE ŚPIEWA POD PUBLICZKĘ. POSIADASZ DAR " OBIEKTYWNEGO " SPOJRZENIA NA OTACZAJĄCĄ CIĘ RZECZYWISTOŚĆ I JEDZIESZ PO KAŻDYM SKUR..SYŃSTWIE OD POLITYKÓW ZACZYNAJĄC, NA KOŚCIELE KOŃCZĄC. SPECJALNIE KUPIĘ TWOJĄ PŁYTKĘ W ORYGINALE ( A NIE NA STADIONIE ZA 10 ZŁ. ), BO NIE BEDĘ CIĘ OKRADAŁ. TACY JAK TY MUSZĄ PRZETRWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony_rycerz Re: Nowa płyta Kazika IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.10.04, 20:03 POPIERAM Cie, stary! Powiem tak: nie slucham Kazika, bo nie jest to "moja" muzyka. Ale bardzo go szanuje. Ten czlowiek jest wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 08:57 Brawo. Nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazikmenka Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:16 jestem fanka kazia od dawna, kochany panie kriss. a wiesz, dlaczego? bo wierze w jego madre, zyciowe, calkowicie niekomercyjne, prawdziwe, satyryczne, ciete, pisane przez rzeczywistosc teksty. nie sadze, zebys zrozumial to ostatnie zdanie, ale coz, jak na kogos z umyslowoscia na poziomie Disco Relax powinienes sie cieszyc, ze umiesz czytac... pozdrowki dla wszystkich prawdziwych fanow Kazika. www.kazikmenka.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uh uh pu pu po pu Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:59 uh uh pu pu po pu psa kal klok jkio klop bifd de rrrrr fff eh he he ehe he ehe he kk k k k kaaa lliuueee ku.. won mi stad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jess Re: Nowa płyta Kazika IP: *.dwi.uw.edu.pl 30.09.04, 19:25 To że nie podobac Ci się muzyka KAzika po 1 nie upoważnia Cię do wyzywania go od debili....może po prostu nie rozumiesz co ten człowiek tworzy, a po 2 życzę Ci żebyś Ty ze swoją muzyką utrzymał się tak długo i w takiej sławie jak KAzik Staszewski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:27 Jeśli ktoś słucha tylko disco-polo jak ty Kriss to nie dziwię się, że masz taką opinię na ten temat. Kazik porusza tematy, które dotyczą każdego z nas w mniejszym lub większym stopniu, ale nie wypowiada tego dosłownie, lecz skłania nas do refleksji i wyciągnięcia własnych wniosków. Podoba mi się jego muzyka, bo w porównaniu do zagranicznych imrowizowanych hitów nie jest banalna i przykro mi tylko, że ty jej nie rozumiesz. Widocznie przerasta ona twoja inteligencję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<< TDi >>> Re: Nowa płyta Kazika IP: *.tkchopin.pl 30.09.04, 19:32 Ja z kolei nie biegne po te nowa plyte... Ale cenie Kazika i lubie wiele jego utworow. Nie watpie, ze nowy album jest trudny w odbiorze, ale tego artyste nalezy szanowac, bo jest, byl i bedzie na polskiej scenie muzycznej. Moda przemija, o charakterze zawsze pozostanie pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:09 Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma Waitsa" czy "Salon Recreativo". Ale mam nadzieje, ze tym razem jest to NAPRAWDE niezly album... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:07 > Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma Waitsa" > > czy "Salon Recreativo". Ale mam nadzieje, ze tym razem jest to NAPRAWDE niezly > album... ...akurat piosenki Waitsa były niesamowite... jak ktoś nie lubi takich klimatów to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
ziggystardust Re: Nowa płyta Kazika 30.09.04, 22:28 Gość portalu: k napisał(a): > > ...akurat piosenki Waitsa były niesamowite... jak ktoś nie lubi takich klimatów > to trudno zgadzam się w 100%, klimat niepowtarzalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Nowa płyta Kazika IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.10.04, 10:02 Pewnie że Waits świetny! Jako i wszystko Kazika - pozdowienia DLA KAZIKA I JEGO FANÓW! TAK TRZYMAĆ!!! Po nową płytę lecę pędem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Nowa płyta Kazika IP: 81.210.97.* 01.10.04, 10:27 Rzecz gustu, słucham Kazia od z górka 10 lat. Naprawde go szanuje ale płyty z piosenkami Toma Waits'a nie trawie. Może dlatego ze tak bardzo je lubie w orginale. Dla mnie one poprostu nie mają tej siły i emocji jakie wkładał w nie autor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miraclees Re: Nowa płyta Kazika IP: 193.109.212.* 01.10.04, 11:03 Waits jest trudno do "coverowania" przez ten swoj odjechany glos. To jest jego znak firmowy i trudno sie z tym zmierzyc - podobnie jak jest to (przynajmniej w mojej opinii) z Dylanem. Choc Dylana latwiej zaspiewac, bo jego utwory mniej traca gdy aranzowane i spiewane sa w inny sposob, niz jest to w przypadku Waitsa. Sluchalem "Piosenek..." i na poczatku mialem podobna opinie jak mic, ale z czasem jakos mnie wciagnela ta wersja. KS cos z siebie tam dodal i nawet z niezlym skutkiem. pzdr miraclees Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:33 Gość portalu: k napisał(a): > > Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma W > aitsa" > > > > czy "Salon Recreativo". Ale mam nadzieje, ze tym razem jest to NAPRAWDE n > iezly > > album... > > ...akurat piosenki Waitsa były niesamowite... jak ktoś nie lubi takich klimatów > to trudno Dla mnie to koszmarna profanacja, za ktora Waits moglby Kaziak pzowac do sadu, ale jesli ktos lubi to juz jego problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowa płyta Kazika IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.09.04, 23:22 Przed wydaniem płyty Waits zatwierdził wersję śpiewania Kazika, oraz przekłady Kołakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forni Re: Nowa płyta Kazika IP: *.waw-smy.sint.pl 30.09.04, 23:26 A po wydaniu płyty był nią zachwycony i e-mailowo dziękował Kazikowi. Z czego Kazik był dumny niemożebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:41 Gość portalu: ja napisał(a): > Przed wydaniem płyty Waits zatwierdził wersję śpiewania Kazika, oraz przekłady > Kołakowskiego. Ta, slyszalem o tym. Dla mnie dalej Kazikowe "Innocent When You Dream" to jedna z wiekszych pomylek zeszlego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Nowa płyta Kazika IP: 217.153.88.* 01.10.04, 10:12 Myślę że jak ktoś nie lubi lub nie rozumie Waitsa, którego muzyka do "łatwych i przyjemnych" nie należy to trudno mu zrozumieć to co nagrał Kazik nie slucham Kazika zbyt często ale dla mnie to jest instytucja muzyczna, niewiele jest prawdziwych artystów którzy mają tak oryginalny własny styl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Nowa płyta Kazika - Waits IP: *.net.flashnet.pl 03.10.04, 12:41 szkoda tylko, że "czego zechcesz synu ..." to melodia "rozpacz płynie rzeką poprzez świat" chyb apiosenki Waitsa za duże piętno odcisnęły na Kaziku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Nowa płyta Kazika IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 01.10.04, 00:36 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma Waitsa" > > czy "Salon Recreativo". Naprawdę nie podoba Ci się "Salon Recreativo" czy piszesz tak bo zjechali ten album na porcysie i nie wypada mieć odmiennego zdania ?? Wiem, złośliwy jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Nowa płyta Kazika 01.10.04, 00:51 Gość portalu: As napisał(a): > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma > Waitsa" > > > > czy "Salon Recreativo". > > Naprawdę nie podoba Ci się "Salon Recreativo" czy piszesz tak bo zjechali ten > album na porcysie i nie wypada mieć odmiennego zdania ?? > Wiem, złośliwy jestem. Przestan pieprzyc. Mialem Salon jak jeszcze porcysa nie znalem bo to byl okres bodaj wrzesnia 2001 i o stalym necie nie mialem co marzyc wtedy. Od poczatku rzucila mi sie absolutna niesluchalnosc tego albumu . Przy czym wyrazny kryzys widzialem juz za czasow Melassy, ktora nie podobala mi sie w ogole. Projekt El Doopy odbieralem za natretne Kazikowe wpierdolenie sie wszedzie gdzie sie da, zrobione z wyjatkowo marnym efektem. Weila nie oceniam, a Waits srednio mi sie pdoobal do keidy nie poznalem wszystkich tych utworow Waitsa i kiedy blziej sie z Waitsem nie zapoznalem. Potem juz widac bylo, ze to lipa. A Porcysowi chwala za krytyke Salonu choc i tak 3 z fragmentem to w ich skali nawet sporo jak na takie cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Nowa płyta Kazika IP: 81.210.124.* 01.10.04, 01:11 Cos Ci sie stary pomylilo, w sumie to wszystkie piosenki mi sie podobaly z Waitsa,a nie tylko jedna czy dwa. Niepowtarzalna ta plyta jest.Widac ze na Kazika mozna zawsze liczyc. Nie kazdemu sie moze podobac, ale nie mozesz kwestionowac tego ze komus sie podba, a podoba sie wielu ludiom. Cos tak niekomercyjnego nie mialoby prawa sie sprzedac w takim nakladzie. To chyba zasluga tylko i wylacznie kazika, ze potrafil cos takiego zrobic. Mam w sumie rpawie kazda jego plyte i tylko cos ala el dupa uwazam za porazke. Mellasa mial swoj kilmat, salon recreativo inny (ale kult lubial cos takiego grywac).Solowe nagrania kazika byly zawsze dobr. Szkoda tylko, ze na kazika na zywo nie ma co juz liczyc. Ale w sumie ile mozna bylo grac w takim samym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_ndzia Re: Nowa płyta Kazika IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.04, 08:00 a salon recreativo to zdaje się płyta Kultu, a nie Kazika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Nowa płyta Kazika IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 30.09.04, 22:05 Sam jestes debilem i trzeba Cie zamknac do zoo Jak Ci sie nie podoba muzyka Kazika to nikt Cie nie zmusza do jej sluchania To nie dla debili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raio Re: Nowa płyta Kazika IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.09.04, 22:31 kris, bury misiu jak cie cos przerasta to nie oplowaj tego. Ubolewam z powodu twego niedorozwiniecia choc moglbym w twoim stylu piszac nazwac cie kretynem. A czy plyta jest fajna to sie dopiero okarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:10 uwaga do krissa pewnie jestes kilkunastoletnim gnojkiem ktoremu rodzice oplacaja internet aby mogl sobie sluchac komercyjnej papki i wypowiadac sie o muzykach o ktorych nie ma najmniejszego pojecia , wygladasz zapewne jak zryty leb sluchajacy powszechnie dostepnego hip hopu nie wysilajac sie na poszukanie lub posluchanie czegos co ma w sobie cos wiecej do przekazania niz tylko jak to jest zle bez kasy wychowywac sie w bloku , krotko mowiac mlotku sam z zoo uciekles zalaczam pozdrowienia prdolsie! Odpowiedz Link Zgłoś
czendler Re: Nowa płyta Kazika 30.09.04, 23:11 ja tam sadze ze kazik nie powinien odchodzic z kombi,wtedy rzeczywiscie osiagnal apogeum,teraz to popluczyny jeno i siodma woda po kisielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nowa płyta Kazika IP: *.cs.ubc.ca 01.10.04, 02:04 Z jakiego Kombi??? Cos ci sie zdrowo popieprzylo... J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamis Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:06 Kolega widze że w temacie bo wyKOMBInoiwał coś... Kazik Staszewski nigdy w Kombi nie śpiewał ani tymbardziej nie grał!!! nastepnym razem dobrze się zastanów co piszesz. Lecę po płyte A ty Kriss to prdl się na ryj! goopi choojoo Odpowiedz Link Zgłoś
agkrz Re: Nowa płyta Kazika 30.09.04, 23:26 jezeli cos ci sie nie podoba to nie sluchaj nikt ci nie karze, a Kazika nie znasz więc nie możesz sie o nim wypowiadac a tym bardziej stwierdzić, że jest p....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubaa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:30 A dla mnie będzie to pierwsza płyta Kazika po którą polecę do sklepu w dniu premiery... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Staszewski Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:55 A kiedy wyjdzie nowa plyta "Ich Troje" i te no.. hip-hop-siup-tralalala ?? Pytam bo sa dla mnie inspiracja . Odpowiedz Link Zgłoś
martinex1 Re: Nowa płyta Kazika 19.05.05, 03:33 A WISNIEWSKI padl w GDYNI W "70 ,a ten teraz to cienki klon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Nowa płyta Kazika IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.10.04, 01:24 Bardzo cieszy mnie rozkład głosów w ankiecie, bo Kazik jest artystą niezależnym. Nie lubię Kultu, ani nie jestem też fanem Kazika solo, ale postawa Kazika daje mi nadzieję - dowodzi, że można być dorosłym i nie jednocześnie nie iść na kompromis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Nowa płyta Kazika IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.10.04, 01:27 jednocześnie nie iść na kompromis, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia buahahahahaha a kto ty jestes zeby oceniac....? IP: 146.145.37.* 01.10.04, 01:56 cos z toba stary nie wporzadku przejde do rzeczy i powiem ze to ty jestes zdrowo pie....rdol...nie...ty smieje ci sie frajerzyno prosto w twarz i leje na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GULI Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 07:01 QRVVA - JAK MOZESZ PISAC JE8ANY PSIE, ŻE KAZIK JEST POPIER...... LEPIEJ SIĘ NIE ODZYWAJ I POSŁUCHAJ SOBIE tWOICH UKOCHANYCH iCH tROJE !!!!! ja pi3rd0le, ale mnie wpi3Rd0lił ten cieć kriss ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaqp Paszoł won disco prowokatorze :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 07:15 Słucham Kazika od '93, wychowałem się na jego muzyce, cenię go za teksty i to że ciągle ewoluuje a nie stoi w miejscu jak wiekszość polskich artystów - wyustarczy policzyć ilosć wydanych albumów i nakłady w jakich sie rozchodziły ! Wkrótce wypłata trzeba będzie odwiedzić sklep muzyczny A co do trudnej i drażniącej muzyki jaką nam serwuje...... "Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę ... " pozdrawiam wszystkich fanów [szczecin] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Nowa płyta Kazika IP: *.outsourcing.atman.pl 01.10.04, 07:19 nie dorosles do tego szczawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pch Re: Nowa płyta Kazika IP: *.gerda.pl / *.gerda.pl 01.10.04, 07:21 Nie obrażaj ludzi szanujących Kazika-debilu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irQu Re: Nowa płyta Kazika IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 01.10.04, 07:26 Koleś jeżeli Ty słuchasz "ich3" to nic dziwnego ,że Kazik przerasta twoją myśl muzyczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandella1 Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 08:00 KAZIK BYL, JEST I BEDZIE FAJNY DLA LUDZI KTORZY GO SLUCHAJA I LUBIA. A CO DO JEGO MUZYKI TO TRZEBA PO PROSTU POSLUCHAC Ją WIECEJ NIZ RAZ ZEBY JA ZROZUMIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Nowa płyta Kazika 01.10.04, 08:23 a to by się Kazik ucieszył widząc jakie emocje w narodzie wywołuje) bluzgając jedni na drugich upodobniacie się do drechów z Klapków Małych na sobotniej dyskotece. celem Kazika nie jest i nigdy nie było tworzenie muzyki dla mas. w związku z czym krisowi i reszcie dziwić się nie można. mnie niepokoi jeden fakt. gdzieś wyczytałam, że ponoć Kazik stwierdził, że jest to pierwsza płyta z której jest zadowolony całkowicie. obym się myliła, ale jest to często sygnał mówiący, że płyta jest nienajlepszej jakości. posłuchać płyty jednak muszę, bo jestem bardzo ciekawa co tam się Kazimierzowi pod czaszką kotłuje a już 28.10. KULT w Poznaniu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbom Re: Nowa płyta Kazika IP: *.pagi.pl 01.10.04, 08:27 masz rację Kriss, ja też wolę bayer full!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Nie wiecie czy... IP: 62.29.248.* 01.10.04, 08:56 czy na tej płycie wydał piosenkę o dyrygencie Kroloppie??? czy tez bał sie konsekwencji?? bo piosnka jest zajebista... Odpowiedz Link Zgłoś
sem.mes Re: Nowa płyta Kazika 01.10.04, 08:57 Płyty jeszcze nie słyszałem, ale na pewno posłucham bo Kazik to takie zjawisko w Polsce emanujące nadzieją dla muzyki, jak tchnie nadzieją, że może jednak nie do końca wszystko w Polsce kupione z postawionych zarzutów przez Białostocką prokuraturę apelacyjną Sokołowskiej, Galińskiej i Łopackiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee To nie jest trudna muzyka... IP: *.acn.waw.pl 01.10.04, 09:17 Moze dla ludzi,ktorzy przyzwyczajeni zostali do pop list,bravoskładanek itd to jest trudna muzyka,ale tak naprawde to przeciez jakis odłam muzyki do sluchania.Trudna muzyka to David Sylvian(choc dla mnie miodzio),King Crimson (choc moge sluchac do sniadania) itd.Ciesze sie,ze Kazik wydal cos co wykracza poza 4 Pokoje itd.Moze czas na to by wreszcie oddzielic ambitnych artystów od chłamu.Problem w tym,ze Polska wypełniona jest miliardem paradoksów,a w tym miedzy innymi paradoksem kultury niskiej stojącej w kontrze do teoretycznie wysokiej patrząc przez pryzmat tradycji narodowej(chocby Chopin).Niestety media wmawiają nam co jest dobre,nie dając chwili wytchnienia i czasu na refleksje.Moja dziewczyna u siebie w pracy niestety skazana jest na sluchanie radia wraz z kolezankami ze swojego pokoju.Opowiadała mi,ze wymusila ostatnio na nich by leciała Trójka(mniejsze zło w komercyjnym bagnie).Poniewaz Trójka,jak to Trójka wśród mainstreamowego chłamu puszcza czasem rzeczy może nie tyle ambitne,co po prostu nieco lepsze jakościowo,ostatnio promuje Blackfield.No i co?Okazuje się ze przyzwyczajone do łupaniny koleżanki mojej dziewczyny w ogóle nie reagują na ten kawałek.Kręcą tyłkami i podśpiewują sobie pod nocem wszystko,całe tu gówniane disco,a gdy leci Blackfield,to tak jakby nic nie leciało.A przeciez to bardzo przyjemny utwór-muzyka w stylu lat 70 tych- harmonia ala Electric Light Orchestra.Coś co nasi rodzice traktowali jako normalną muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 01.10.04, 09:26 z tym naszym radiem to swięta prawda, jeszcze nigdy nie słyszałem w radiu Audioslave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:35 Z radiem w naszym pięknym kraju to faktycznie prz....ane. Było sobie raz na Śląsku Rock Radio (jeszcze jest w Poznaniu i jednym ośrodku, ale już nie pamiętam), lecz niestety 15.08.2004 musieli zakończyć nadawanie. Dlaczego? Bo KRRiTV nie przedłużyła koncesji. I tak zaledwie po roku nadawania skończyło się. Komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:46 rock radio zgasło 15.08.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.chello.pl 01.10.04, 19:04 JESLI CHODZI O ROCK RADIO, TO NADAJE ONO TAKŻE W WARSZAWIE NA 95,8 MHZ. CAŁKIEM NIEZŁE RADIO. SZKODA TYLKO,ŻE WŁADZE TEGOŻ RADIA TAK ŁATWO PODDAŁY SIĘ NA ŚLĄSKU. PRZECIEŻ MOGLI NADAWAĆ BEZ KONCESJI. OCZYWIŚCIE JEST TO NIELEGALNE, ALE KAŻDE RADIO ZACZYNAŁO W TEN SPOSÓB, A I WIELE DZIŚ ZACZYNA. Odpowiedz Link Zgłoś
ankats Re: To nie jest trudna muzyka... 01.10.04, 18:55 Mam podobne odczucia co do dzisiejszego stanu "umuzykalnienia" ludzi. Jest jedno wyjście: Zwracajmy uwagę, czego słuchają nasze dzieci. Teraz słuchanie muzyki zaczyna się b. wcześnie. Trudno wtedy dzieciakom wciskać coś szczególnie ambitnego, ale ja stosowałam metodę małych podstępnych kroczków. Puszczałam moje kasety i sprawdzałam, czy robią jakiekolwiek wrażenie. I przy minimalnym zainteresowaniu dawałam w prezencie coś podobnego. Czasem nie słuchała tego, ale byłam wytrwała. Na początek strzałem w dziesiatkę było Dire Straits. Dziś, owszem, słucha też tego, co wszystkie nastolatki (i próbuje bezskutecznie nas do tego przekonać), ale oprócz tego np. Kazika czy Carminy Burany. I wierzę, że na tym się nie skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Author Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:18 Kaziu, tak trzymać, obyśmy się doczekali płyty 81. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś