Dodaj do ulubionych

Nowa płyta Kazika

IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.04, 19:11
jego muzyla jest taksamo popier....... jak i on sam to hała i syf zachowuje
się jak debil w zoo
Obserwuj wątek
    • Gość: wiedom Re: Nowa płyta Kazika IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 30.09.04, 19:23
      Kriss tyś sie chyba z chujem na łby powymieniał.

Wróćmy do tematu Kazik jest "profesorem" polskiej muzy ambitnej. Jego teskty sa
      prawdziwym przekazem rzeczywistości, a nie jakąś tam papką medialną. Znam jego
      muzę porzeszło dziesięc lat i od samego początku mój szacunek do niego jest
      wielki. Jutro wybieram sie do sklepiku po nową płytkę.
      Pozdro all mądrych ludzi, a nie takich popierdoleńców jak fan Dody - niejaki
      Kriss.
      • Gość: tow. stalin Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:09
        kriss od jakiegoś czasu strasznie cierpi, bo mu Disco Relax zdjęli z ramówki
        Polsatu i od tego czasu nie zrozumiał ani jednego tekstu piosenki. i ja mu
        współczuję, bo jak tak można, zupełnie bez kultury...
        • Gość: ssilesian Re: Nowa płyta Kazika IP: 157.25.152.* 01.10.04, 11:57
          brawo!brawo!brawo!
          • Gość: kalba Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:00
            no dobra, ale za co to brawo, brawo, brawo?
            Za co konkretnie?
            Dla mnie wszystko oprocz "12 groszy", to belkot.
            • Gość: Salou czy wszystko oprócz "12 groszy" to bełkot ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 09:39
              Jeśli tak twierdzisz, to może nie poświęciłeś odpowiednio dużo czasu by się
              wsłuchać w pozostałe utwory Kazika. Z tą muzyką jest tak, że dla większości
              ludzi (w tym dla mnie) przez pierwsze kilka "przesłuchań" płyty większość
              utworów jest trudna do zaakceptowania i dopiero po kilku razach człowiek
              zaczyna się przekonywać do tego co słyszy.

Spróbuj przesłuchać sobie całą płytę kilka (może nawet kilkanaście) razy - może
              wtedy choć część utworów poznasz na tyle, że je zaakceptujesz a potem może
              nawet bardzo Ci się spodobają.

Mimo wszystko do dzisiaj jest wiele utworów Kazika, do których sam nie jestem
              przekonany ale przecież nie o to chodzi by wszystko co stworzył podobało się
              wszystkim - w przeciwieństwie do np. Britney, która by chciała podobać się
              wszystkim - za każdą cenę !
      • Gość: trexx Re: Nowa płyta Kazika IP: 213.17.181.* 01.10.04, 11:01
        ja slucham Kazika i Kultu od roku 1984 i zasze jestem pelen podziwu...
        • Gość: siouxie Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 23:11
          ja też
        • Gość: bwh Re: Nowa płyta Kazika IP: *.adminpan.waw.pl 18.10.04, 14:21
          A ja slucham od 1954 r.... jestem lepszy od ciebie...
      • Gość: RunDLL32 Re: Nowa płyta Kazika IP: 195.245.217.* 01.10.04, 12:00
        > Kazik jest "profesorem" polskiej muzy ambitnej

Kazik był profesorem muzyki ciekawej i względnie oryginalnej. Kiedyś. Odkąd, po
        spotkaniu z guru Mazzolem, uwierzył, że cokolwiek wypluje, będzie miało
        wartość - nie jestem w stanie go słuchać.
        Po przeczytaniu recenzji nowej płyty wiem, że nie mam ochoty jej poznawać.
        Najeżdżanie na Busha i na "Idola" - toć już, panie, łatwiej nie można.
        Niekwestionowany król błyskotliwych obserwacji (płyta "Spalam się" to dla mnie
        do tej pory najlepszy tekstowo polski album wszechczasów) zajął się strzelaniem
        z armaty do zgniłego jaja. Smutne.
        • Gość: dzio Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:47
          w tym zarzucie żadnego sensu nie widzę. czy krytykowanie czegoś, co w sposób oczywisty zasługuje na krytykę jest "pójściem na łatwiznę"? bush jest idiotą, więc po co w ogóle o tym mówić, tak? najlepiej by było, gdyby kazik napisał kilka wiekopomnych dzieł o trudnym życiu pakistańskich chłopów i problemach argentyńskiej służby zdrowia, bo na to nikt nie zwrócił uwagi...
          • Gość: RunDLL32 Re: Nowa płyta Kazika IP: 195.245.217.* 01.10.04, 17:08
            Nic nie zrozumiałeś.
            Opierdalanie "Idola" i Busha, jak również, powiedzmy, ojca Rydzyka oraz
            Mandaryny, jest żałosne, ponieważ robią to wszyscy, a publika brawo bije, bo
            się zgadza. Pamiętam taki utwór Tymańskiego "Jazz Forum! Jazz Forum! Wszyscy
            wszystkim liżą chuja!" - można gładko odnieść to do powyżej opisanej sytuacji.
            Miłego spożywania tekstów potwierdzających po raz setny poglądy 99% młodzieży
            życzę.
            • Gość: tuciu Re: Nowa płyta Kazika IP: 141.30.103.* 01.10.04, 17:20
              > Miłego spożywania tekstów potwierdzających po raz setny poglądy 99% młodzieży
              > życzę.
              skoro mlodziez nie doczeka sie nawet cienia takich tresci w prasie oficjalnej to
              bedzie chciala je uslyszec ze sceny alternatywnej.
              Za komuny tez "najlatwiejsze" bylo nabijanie sie z systemu i plakanie jak jest
              zle, ale ze oficjalne media przemlczaly to wyniosle, to bylo to niezwykle
              popularne.
              Obowiazujace tresci w mediach RP to uwielbienie dla USA, gleboki strach, zeby
              nie podpasc kosciolowi i pelne zaangazowanie zeby zdobyc ogladalnosc, etc. Moze
              jednak warto to skrytykowac w piosence?? Kto wie??
              ----------------------------------
              Jakis lepszy argument prosze smile))
              • Gość: RunDLL32 Re: Nowa płyta Kazika IP: 195.245.217.* 03.10.04, 21:30
                > skoro mlodziez nie doczeka sie nawet cienia takich tresci w prasie oficjalnej
                > to bedzie chciala je uslyszec ze sceny alternatywnej.

I dochodzimy w ten sposób do stanu następującego: w telewizji obowiązuje jedno
                spojrzenie, na scenie alternatywnej drugie. Czarno-biało. Od Staszewskiego
                oczekiwałbym czegoś więcej, bo cóż to za niezależność, która każe skakać po
                trupie?
      • Gość: qwerty Re: Nowa płyta Kazika IP: *.toya.net.pl 01.10.04, 14:22
        odkładałem pieniądze na inną płytę, ale co tam. tą inną kupię potem. jutro idę
        do sklepu po nową kazika.
      • Gość: PAN Z WARSZAWKI BRAWO KAZIU, TAK TRZYMAJ !!! IP: *.chello.pl 01.10.04, 18:59
        BARDZO CIĘ LUBIĘ. JESTEŚ JEDYNYM W TYM KRAJU, KTÓRY NIE ŚPIEWA POD PUBLICZKĘ.
        POSIADASZ DAR " OBIEKTYWNEGO " SPOJRZENIA NA OTACZAJĄCĄ CIĘ RZECZYWISTOŚĆ I
        JEDZIESZ PO KAŻDYM SKUR..SYŃSTWIE OD POLITYKÓW ZACZYNAJĄC, NA KOŚCIELE KOŃCZĄC.
        SPECJALNIE KUPIĘ TWOJĄ PŁYTKĘ W ORYGINALE ( A NIE NA STADIONIE ZA 10 ZŁ. ), BO
        NIE BEDĘ CIĘ OKRADAŁ. TACY JAK TY MUSZĄ PRZETRWAĆ.
      • Gość: zielony_rycerz Re: Nowa płyta Kazika IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.10.04, 20:03
        POPIERAM Cie, stary!

Powiem tak: nie slucham Kazika, bo nie jest to "moja" muzyka. Ale bardzo go
        szanuje. Ten czlowiek jest wielki.
      • Gość: mack Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 08:57
        Brawo. Nic dodać nic ująć
      • Gość: Kazikmenka Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:16
        jestem fanka kazia od dawna, kochany panie kriss. a wiesz, dlaczego? bo wierze
        w jego madre, zyciowe, calkowicie niekomercyjne, prawdziwe, satyryczne, ciete,
        pisane przez rzeczywistosc teksty. nie sadze, zebys zrozumial to ostatnie
        zdanie, ale coz, jak na kogos z umyslowoscia na poziomie Disco Relax powinienes
        sie cieszyc, ze umiesz czytac... pozdrowki dla wszystkich prawdziwych fanow
        Kazika. www.kazikmenka.blog.onet.pl
      • Gość: uh uh pu pu po pu Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:59
        uh uh pu pu po pu psa kal klok jkio klop bifd
        de rrrrr fff eh he he ehe he ehe he
        kk
        k k k
        kaaa
        lliuueee
        ku.. won mi stad!
    • Gość: Jess Re: Nowa płyta Kazika IP: *.dwi.uw.edu.pl 30.09.04, 19:25
      To że nie podobac Ci się muzyka KAzika po 1 nie upoważnia Cię do wyzywania go
      od debili....może po prostu nie rozumiesz co ten człowiek tworzy, a po 2 życzę
      Ci żebyś Ty ze swoją muzyką utrzymał się tak długo i w takiej sławie jak KAzik
      Staszewski .
    • Gość: Diana Re: Nowa płyta Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:27
      Jeśli ktoś słucha tylko disco-polo jak ty Kriss to nie dziwię się, że masz taką
      opinię na ten temat. Kazik porusza tematy, które dotyczą każdego z nas w
      mniejszym lub większym stopniu, ale nie wypowiada tego dosłownie, lecz skłania
      nas do refleksji i wyciągnięcia własnych wniosków. Podoba mi się jego muzyka,
      bo w porównaniu do zagranicznych imrowizowanych hitów nie jest banalna i
      przykro mi tylko, że ty jej nie rozumiesz. Widocznie przerasta ona twoja
      inteligencję...
    • Gość: <<< TDi >>> Re: Nowa płyta Kazika IP: *.tkchopin.pl 30.09.04, 19:32
      Ja z kolei nie biegne po te nowa plyte... Ale cenie Kazika i lubie wiele jego
      utworow. Nie watpie, ze nowy album jest trudny w odbiorze, ale tego artyste
      nalezy szanowac, bo jest, byl i bedzie na polskiej scenie muzycznej. Moda
      przemija, o charakterze zawsze pozostanie pamiec.
    • Gość: kubasa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:09
      Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma Waitsa"
      czy "Salon Recreativo". Ale mam nadzieje, ze tym razem jest to NAPRAWDE niezly
      album...
      • Gość: k Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:07
        > Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma Waitsa"
        >
        > czy "Salon Recreativo". Ale mam nadzieje, ze tym razem jest to NAPRAWDE niezly
        > album...

...akurat piosenki Waitsa były niesamowite... jak ktoś nie lubi takich klimatów
        to trudno
        • ziggystardust Re: Nowa płyta Kazika 30.09.04, 22:28
          Gość portalu: k napisał(a):

>
          > ...akurat piosenki Waitsa były niesamowite... jak ktoś nie lubi takich klimatów
          > to trudno
          zgadzam się w 100%, klimat niepowtarzalny
          • Gość: beta Re: Nowa płyta Kazika IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.10.04, 10:02
            Pewnie że Waits świetny!
            Jako i wszystko Kazika - pozdowienia DLA KAZIKA I JEGO FANÓW! TAK TRZYMAĆ!!!
            Po nową płytę lecę pędem!
            • Gość: mic Re: Nowa płyta Kazika IP: 81.210.97.* 01.10.04, 10:27
              Rzecz gustu, słucham Kazia od z górka 10 lat. Naprawde go szanuje ale płyty z
              piosenkami Toma Waits'a nie trawie. Może dlatego ze tak bardzo je lubie w
              orginale. Dla mnie one poprostu nie mają tej siły i emocji jakie wkładał w nie
              autor.
              • Gość: miraclees Re: Nowa płyta Kazika IP: 193.109.212.* 01.10.04, 11:03
                Waits jest trudno do "coverowania" przez ten swoj odjechany glos. To jest jego
                znak firmowy i trudno sie z tym zmierzyc - podobnie jak jest to (przynajmniej w
                mojej opinii) z Dylanem. Choc Dylana latwiej zaspiewac, bo jego utwory mniej
                traca gdy aranzowane i spiewane sa w inny sposob, niz jest to w przypadku
                Waitsa.

Sluchalem "Piosenek..." i na poczatku mialem podobna opinie jak mic, ale z
                czasem jakos mnie wciagnela ta wersja. KS cos z siebie tam dodal i nawet z
                niezlym skutkiem.

pzdr
                miraclees
        • Gość: kubasa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:33
          Gość portalu: k napisał(a):

> > Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma W
          > aitsa"
          > >
          > > czy "Salon Recreativo". Ale mam nadzieje, ze tym razem jest to NAPRAWDE n
          > iezly
          > > album...
          >
          > ...akurat piosenki Waitsa były niesamowite... jak ktoś nie lubi takich
          klimatów
          > to trudno

Dla mnie to koszmarna profanacja, za ktora Waits moglby Kaziak pzowac do sadu,
          ale jesli ktos lubi to juz jego problem...
          • Gość: ja Re: Nowa płyta Kazika IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.09.04, 23:22
            Przed wydaniem płyty Waits zatwierdził wersję śpiewania Kazika, oraz przekłady Kołakowskiego.
            • Gość: forni Re: Nowa płyta Kazika IP: *.waw-smy.sint.pl 30.09.04, 23:26
              A po wydaniu płyty był nią zachwycony i e-mailowo dziękował Kazikowi. Z czego
              Kazik był dumny niemożebnie.
            • Gość: kubasa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:41
              Gość portalu: ja napisał(a):

> Przed wydaniem płyty Waits zatwierdził wersję śpiewania Kazika, oraz
              przekłady
              > Kołakowskiego.

Ta, slyszalem o tym. Dla mnie dalej Kazikowe "Innocent When You Dream" to jedna
              z wiekszych pomylek zeszlego roku...
        • Gość: peter Re: Nowa płyta Kazika IP: 217.153.88.* 01.10.04, 10:12
          Myślę że jak ktoś nie lubi lub nie rozumie Waitsa, którego muzyka do "łatwych i
          przyjemnych" nie należy to trudno mu zrozumieć to co nagrał Kazik
          nie slucham Kazika zbyt często ale dla mnie to jest instytucja muzyczna,
          niewiele jest prawdziwych artystów którzy mają tak oryginalny własny styl
        • Gość: Maciej Re: Nowa płyta Kazika - Waits IP: *.net.flashnet.pl 03.10.04, 12:41
          szkoda tylko, że "czego zechcesz synu ..." to melodia "rozpacz płynie rzeką
          poprzez świat" chyb apiosenki Waitsa za duże piętno odcisnęły na Kaziku
      • Gość: As Re: Nowa płyta Kazika IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 01.10.04, 00:36
        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma
        Waitsa"
        >
        > czy "Salon Recreativo".

Naprawdę nie podoba Ci się "Salon Recreativo" czy piszesz tak bo zjechali ten
        album na porcysie i nie wypada mieć odmiennego zdania ??
        Wiem, złośliwy jestem.
        • kubasa Re: Nowa płyta Kazika 01.10.04, 00:51
          Gość portalu: As napisał(a):

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
          >
          > > Kazda plyte Kaziak recenzenci chwala nawet tak denne jak "Piosenki Toma
          > Waitsa"
          > >
          > > czy "Salon Recreativo".
          >
          > Naprawdę nie podoba Ci się "Salon Recreativo" czy piszesz tak bo zjechali ten
          > album na porcysie i nie wypada mieć odmiennego zdania ??
          > Wiem, złośliwy jestem.

Przestan pieprzyc. Mialem Salon jak jeszcze porcysa nie znalem bo to byl okres
          bodaj wrzesnia 2001 i o stalym necie nie mialem co marzyc wtedy. Od poczatku
          rzucila mi sie absolutna niesluchalnosc tego albumu . Przy czym wyrazny kryzys
          widzialem juz za czasow Melassy, ktora nie podobala mi sie w ogole. Projekt El
          Doopy odbieralem za natretne Kazikowe wpierdolenie sie wszedzie gdzie sie da,
          zrobione z wyjatkowo marnym efektem. Weila nie oceniam, a Waits srednio mi sie
          pdoobal do keidy nie poznalem wszystkich tych utworow Waitsa i kiedy blziej sie
          z Waitsem nie zapoznalem. Potem juz widac bylo, ze to lipa. A Porcysowi chwala
          za krytyke Salonu choc i tak 3 z fragmentem to w ich skali nawet sporo jak na
          takie cos.
          • Gość: kow3l Re: Nowa płyta Kazika IP: 81.210.124.* 01.10.04, 01:02
            • Gość: kow3l Re: Nowa płyta Kazika IP: 81.210.124.* 01.10.04, 01:11
              Cos Ci sie stary pomylilo, w sumie to wszystkie piosenki mi sie podobaly z
              Waitsa,a nie tylko jedna czy dwa. Niepowtarzalna ta plyta jest.Widac ze na
              Kazika mozna zawsze liczyc. Nie kazdemu sie moze podobac, ale nie mozesz
              kwestionowac tego ze komus sie podba, a podoba sie wielu ludiom. Cos tak
              niekomercyjnego nie mialoby prawa sie sprzedac w takim nakladzie. To chyba
              zasluga tylko i wylacznie kazika, ze potrafil cos takiego zrobic. Mam w sumie
              rpawie kazda jego plyte i tylko cos ala el dupa uwazam za porazke. Mellasa mial
              swoj kilmat, salon recreativo inny (ale kult lubial cos takiego grywac).Solowe
              nagrania kazika byly zawsze dobr. Szkoda tylko, ze na kazika na zywo nie ma co
              juz liczyc. Ale w sumie ile mozna bylo grac w takim samym stylu
      • Gość: a_ndzia Re: Nowa płyta Kazika IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.04, 08:00
        a salon recreativo to zdaje się płyta Kultu, a nie Kazika?
    • Gość: kiki Re: Nowa płyta Kazika IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 30.09.04, 22:05
      Sam jestes debilem i trzeba Cie zamknac do zoo Jak Ci sie nie podoba muzyka
      Kazika to nikt Cie nie zmusza do jej sluchania To nie dla debili
      • Gość: Raio Re: Nowa płyta Kazika IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.09.04, 22:31
        kris, bury misiu jak cie cos przerasta to nie oplowaj tego. Ubolewam z powodu
        twego niedorozwiniecia choc moglbym w twoim stylu piszac nazwac cie kretynem. A
        czy plyta jest fajna to sie dopiero okarze
    • zwora Re: Nowa płyta Kazika 30.09.04, 22:59
      Jutro idę do sklepu i kupuje!!!
    • Gość: k2 Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:10
      uwaga do krissa pewnie jestes kilkunastoletnim gnojkiem ktoremu rodzice
      oplacaja internet aby mogl sobie sluchac komercyjnej papki i wypowiadac sie o
      muzykach o ktorych nie ma najmniejszego pojecia , wygladasz zapewne jak zryty
      leb sluchajacy powszechnie dostepnego hip hopu nie wysilajac sie na poszukanie
      lub posluchanie czegos co ma w sobie cos wiecej do przekazania niz tylko jak to
      jest zle bez kasy wychowywac sie w bloku , krotko mowiac mlotku sam z zoo
      uciekles zalaczam pozdrowienia prdolsie!
    • czendler Re: Nowa płyta Kazika 30.09.04, 23:11
      ja tam sadze ze kazik nie powinien odchodzic z kombi,wtedy rzeczywiscie
      osiagnal apogeum,teraz to popluczyny jeno i siodma woda po kisielu smile
      • Gość: Jacek Re: Nowa płyta Kazika IP: *.cs.ubc.ca 01.10.04, 02:04
        Z jakiego Kombi??? Cos ci sie zdrowo popieprzylo...

J.
        • Gość: kamis Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:06
          Kolega widze że w temacie bo wyKOMBInoiwał coś... Kazik Staszewski nigdy w
          Kombi nie śpiewał ani tymbardziej nie grał!!! nastepnym razem dobrze się
          zastanów co piszesz. Lecę po płyte smile
          A ty Kriss to prdl się na ryj! goopi choojoo
    • agkrz Re: Nowa płyta Kazika 30.09.04, 23:26
      jezeli cos ci sie nie podoba to nie sluchaj nikt ci nie karze, a Kazika nie
      znasz więc nie możesz sie o nim wypowiadac a tym bardziej stwierdzić, że jest
      p.......
      • Gość: Kubaa Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:30
        A dla mnie będzie to pierwsza płyta Kazika po którą polecę do sklepu w dniu
        premiery...

Pozdrawiam!
      • Gość: Kazik Staszewski Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:55
        A kiedy wyjdzie nowa plyta "Ich Troje" i te no.. hip-hop-siup-tralalala ??
        Pytam bo sa dla mnie inspiracja .
        • martinex1 Re: Nowa płyta Kazika 19.05.05, 03:33
          A WISNIEWSKI padl w GDYNI W "70 ,a ten teraz to cienki klon...
    • Gość: ryter Re: Nowa płyta Kazika IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.10.04, 01:24
      Bardzo cieszy mnie rozkład głosów w ankiecie, bo Kazik jest artystą niezależnym.
      Nie lubię Kultu, ani nie jestem też fanem Kazika solo, ale postawa Kazika daje
      mi nadzieję - dowodzi, że można być dorosłym i nie jednocześnie nie iść na
      kompromis.
      • Gość: ryter Re: Nowa płyta Kazika IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.10.04, 01:27
        jednocześnie nie iść na kompromis, rzecz jasna.
    • Gość: Sylwia buahahahahaha a kto ty jestes zeby oceniac....? IP: 146.145.37.* 01.10.04, 01:56
      cos z toba stary nie wporzadku przejde do rzeczy i powiem ze to ty jestes
      zdrowo pie....rdol...nie...ty smieje ci sie frajerzyno prosto w twarz i leje
      na ciebie
    • Gość: GULI Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 07:01
      QRVVA - JAK MOZESZ PISAC JE8ANY PSIE, ŻE KAZIK JEST POPIER...... LEPIEJ SIĘ NIE
      ODZYWAJ I POSŁUCHAJ SOBIE tWOICH UKOCHANYCH iCH tROJE !!!!! ja pi3rd0le, ale
      mnie wpi3Rd0lił ten cieć kriss .....
    • Gość: yaqp Paszoł won disco prowokatorze :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 07:15
      Słucham Kazika od '93, wychowałem się na jego muzyce, cenię go za teksty i to że ciągle ewoluuje a nie stoi w miejscu jak wiekszość polskich artystów - wyustarczy policzyć ilosć wydanych albumów i nakłady w jakich sie rozchodziły ! Wkrótce wypłata trzeba będzie odwiedzić sklep muzyczny smile A co do trudnej i drażniącej muzyki jaką nam serwuje...... "Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę ... " pozdrawiam wszystkich fanów [szczecin]
    • Gość: autor Re: Nowa płyta Kazika IP: *.outsourcing.atman.pl 01.10.04, 07:19
      nie dorosles do tego szczawiu
    • Gość: pch Re: Nowa płyta Kazika IP: *.gerda.pl / *.gerda.pl 01.10.04, 07:21
      Nie obrażaj ludzi szanujących Kazika-debilu!
    • Gość: irQu Re: Nowa płyta Kazika IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 01.10.04, 07:26
      Koleś jeżeli Ty słuchasz "ich3" to nic dziwnego ,że Kazik przerasta twoją myśl
      muzyczną
    • Gość: mandella1 Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 08:00
      KAZIK BYL, JEST I BEDZIE FAJNY DLA LUDZI KTORZY GO SLUCHAJA I LUBIA. A CO DO
      JEGO MUZYKI TO TRZEBA PO PROSTU POSLUCHAC Ją WIECEJ NIZ RAZ ZEBY JA ZROZUMIEC.
    • conena Re: Nowa płyta Kazika 01.10.04, 08:23
      a to by się Kazik ucieszył widząc jakie emocje w narodzie wywołujesmile)
      bluzgając jedni na drugich upodobniacie się do drechów z Klapków Małych na
      sobotniej dyskotece.
      celem Kazika nie jest i nigdy nie było tworzenie muzyki dla mas. w związku z
      czym krisowi i reszcie dziwić się nie można.
      mnie niepokoi jeden fakt. gdzieś wyczytałam, że ponoć Kazik stwierdził, że jest
      to pierwsza płyta z której jest zadowolony całkowicie. obym się myliła, ale
      jest to często sygnał mówiący, że płyta jest nienajlepszej jakości. posłuchać
      płyty jednak muszę, bo jestem bardzo ciekawa co tam się Kazimierzowi pod
      czaszką kotłujesmile

a już 28.10. KULT w Poznaniu!!!!!
    • Gość: bimbom Re: Nowa płyta Kazika IP: *.pagi.pl 01.10.04, 08:27
      masz rację Kriss, ja też wolę bayer full!!!
    • Gość: emes Nie wiecie czy... IP: 62.29.248.* 01.10.04, 08:56
      czy na tej płycie wydał piosenkę o dyrygencie Kroloppie??? czy tez bał sie
      konsekwencji?? bo piosnka jest zajebista...
    • sem.mes Re: Nowa płyta Kazika 01.10.04, 08:57
      Płyty jeszcze nie słyszałem, ale na pewno posłucham bo Kazik to takie zjawisko
      w Polsce emanujące nadzieją dla muzyki, jak tchnie nadzieją, że może jednak nie
      do końca wszystko w Polsce kupione z postawionych zarzutów przez Białostocką
      prokuraturę apelacyjną Sokołowskiej, Galińskiej i Łopackiemu wink
    • Gość: Dee To nie jest trudna muzyka... IP: *.acn.waw.pl 01.10.04, 09:17
      Moze dla ludzi,ktorzy przyzwyczajeni zostali do pop list,bravoskładanek itd to
      jest trudna muzyka,ale tak naprawde to przeciez jakis odłam muzyki do
      sluchania.Trudna muzyka to David Sylvian(choc dla mnie miodzio),King Crimson
      (choc moge sluchac do sniadania) itd.Ciesze sie,ze Kazik wydal cos co wykracza
      poza 4 Pokoje itd.Moze czas na to by wreszcie oddzielic ambitnych artystów od
      chłamu.Problem w tym,ze Polska wypełniona jest miliardem paradoksów,a w tym
      miedzy innymi paradoksem kultury niskiej stojącej w kontrze do teoretycznie
      wysokiej patrząc przez pryzmat tradycji narodowej(chocby Chopin).Niestety media
      wmawiają nam co jest dobre,nie dając chwili wytchnienia i czasu na
      refleksje.Moja dziewczyna u siebie w pracy niestety skazana jest na sluchanie
      radia wraz z kolezankami ze swojego pokoju.Opowiadała mi,ze wymusila ostatnio
      na nich by leciała Trójka(mniejsze zło w komercyjnym bagnie).Poniewaz
      Trójka,jak to Trójka wśród mainstreamowego chłamu puszcza czasem rzeczy może
      nie tyle ambitne,co po prostu nieco lepsze jakościowo,ostatnio promuje
      Blackfield.No i co?Okazuje się ze przyzwyczajone do łupaniny koleżanki mojej
      dziewczyny w ogóle nie reagują na ten kawałek.Kręcą tyłkami i podśpiewują sobie
      pod nocem wszystko,całe tu gówniane disco,a gdy leci Blackfield,to tak jakby
      nic nie leciało.A przeciez to bardzo przyjemny utwór-muzyka w stylu lat 70 tych-
      harmonia ala Electric Light Orchestra.Coś co nasi rodzice traktowali jako
      normalną muzykę.
      • Gość: niewolnik Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 01.10.04, 09:26
        z tym naszym radiem to swięta prawda, jeszcze nigdy nie słyszałem w radiu Audioslave
        • Gość: suri Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:35
          Z radiem w naszym pięknym kraju to faktycznie prz....ane. Było sobie raz na
          Śląsku Rock Radio (jeszcze jest w Poznaniu i jednym ośrodku, ale już nie
          pamiętam), lecz niestety 15.08.2004 musieli zakończyć nadawanie. Dlaczego? Bo
          KRRiTV nie przedłużyła koncesji. I tak zaledwie po roku nadawania skończyło się.
          Komu to przeszkadzało?
          • Gość: poprawka Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:46
            rock radio zgasło 15.08.2003
          • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: To nie jest trudna muzyka... IP: *.chello.pl 01.10.04, 19:04
            JESLI CHODZI O ROCK RADIO, TO NADAJE ONO TAKŻE W WARSZAWIE NA 95,8 MHZ.
            CAŁKIEM NIEZŁE RADIO. SZKODA TYLKO,ŻE WŁADZE TEGOŻ RADIA TAK ŁATWO PODDAŁY SIĘ
            NA ŚLĄSKU. PRZECIEŻ MOGLI NADAWAĆ BEZ KONCESJI. OCZYWIŚCIE JEST TO NIELEGALNE,
            ALE KAŻDE RADIO ZACZYNAŁO W TEN SPOSÓB, A I WIELE DZIŚ ZACZYNA.
      • ankats Re: To nie jest trudna muzyka... 01.10.04, 18:55
        Mam podobne odczucia co do dzisiejszego stanu "umuzykalnienia" ludzi. Jest
        jedno wyjście: Zwracajmy uwagę, czego słuchają nasze dzieci. Teraz słuchanie
        muzyki zaczyna się b. wcześnie. Trudno wtedy dzieciakom wciskać coś szczególnie
        ambitnego, ale ja stosowałam metodę małych podstępnych kroczków. Puszczałam
        moje kasety i sprawdzałam, czy robią jakiekolwiek wrażenie. I przy minimalnym
        zainteresowaniu dawałam w prezencie coś podobnego. Czasem nie słuchała tego,
        ale byłam wytrwała. Na początek strzałem w dziesiatkę było Dire Straits. Dziś,
        owszem, słucha też tego, co wszystkie nastolatki (i próbuje bezskutecznie nas
        do tego przekonać), ale oprócz tego np. Kazika czy Carminy Burany. I wierzę, że
        na tym się nie skończy...
    • Gość: Author Re: Nowa płyta Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:18
      Kaziu, tak trzymać, obyśmy się doczekali płyty 81. Hej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka