GoĹÄ: mhz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 02:09 Właśnie słucham Tribe after tribe, płyty Pearls before swine. Jak dla mnie jedna z najbardziej niedocenionych płyt lat dziewięćdziesiątych... Nie pomógł nawet Jeff Ament na basie... Zna ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Tribe after tribe 11.12.04, 10:38 Miałem okazję zapoznać się z jednym ich albumem (Love Under Will). Było to niestety pewien czas temu, i pamiętam w tej chwili zaledwie brzmienie jednego kawałka, o tytule jak dobrze pamiętam Walk on. Wrażenia jakie mi pozostały są raczej pozytywne. Z resztą o ile się nie mylę panowie są z RPA, a u mnie to taki pozamuzyczny plus Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dave Re: Tribe after tribe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:39 Zgadzam się świetna kapela a niestety mało znana. Love Under Will jakoś mi nie podchodzi ale Pearls Before Swine jest rewelacyjna. Tylko małe sprostowanie, Jeff Ament nie grał w Tribe After Tribe ale w Three Fish gdzie faktycznie śpiewał Robbi Robb wokalista Tribe... Także warto posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pszemcio Re: Tribe after tribe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 09:48 świetny album...polecam też three fish bo to podobne klimaty i ten sam wokal Gość portalu: Dave napisał(a): > Tylko małe sprostowanie, Jeff Ament nie grał w Tribe After Tribe ale w Three Fi > sh gdzie faktycznie śpiewał Robbi Robb wokalista Tribe... Także warto posłuchać > . mylisz się. na tej płycie (pearls before swine) wystąpił Ament (gościnnie) Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: Tribe after tribe 12.12.04, 12:14 Jeszcze jest ich pierwsza płyta, "Tribe After Tribe" - równie godna polecenia jak pozostałe. BTW: czy ktoś zauważył, że istnieje dość duża różnica między wokalem Robba w TAT, a w Three Fish? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dave Re: Tribe after tribe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:06 Gość portalu: pszemcio napisał(a): > > świetny album...polecam też three fish bo to podobne klimaty i ten sam wokal > > Gość portalu: Dave napisał(a): > > Tylko małe sprostowanie, Jeff Ament nie grał w Tribe After Tribe ale w Th > ree > Fi > > sh gdzie faktycznie śpiewał Robbi Robb wokalista Tribe... Także warto > posłuchać > > . > > mylisz się. na tej płycie (pearls before swine) wystąpił Ament (gościnnie) Nie wiedziałem, myślałem, że pomyliło mu się z 3 Fish, ale skoro tak to biję się w piersi. Odpowiedz Link Zgłoś