szarykot 26.08.02, 19:03 na gitarze grał przeciętnie, śpiewał też nienajpiękniej. był alkoholikiem (nawet wszywki sobie wyrywał no i zaćpał się na śmierć... ...jakby się uprzeć to można nawet stwierdzić, że na swój sposób walczył z systemem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 26.08.02, 19:06 Mam w domu kilkanaście analogów, wydanych parę ładnych lat temu przez "Melodię" w serii z nagraniami W.W. Niektóre brzmią bardzo punkowo, zwłaszcza jeśli chodzi o czystość zapisu i czasem precyzję wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: Władimir Wysocki - pankowcem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.02, 20:42 ja wiem ze to miał być komplement ale brzmi jak oblega Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 26.08.02, 20:57 Graue Katze.. sugerujesz ze muzycy punkowych kapel nie maja pojecia o graniu?? ze nie maja umiejetnosci znaczy sie? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Wysocki grał ska 26.08.02, 23:33 Zależy których kapel - punka też trzeba umieć zagrać, inaczej wychodzi coś takiego, czego namnożyło się w Polsce na początku lat 90-tych: hordy frajerów, którym rzeczywiście zdawało się że do grania punka wystarczy odróżnić gitarę od gaśnicy. A przedmówczynie chyba zbyt poważnie potraktowały wątek... )) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 26.08.02, 23:40 ) vulture..czyli watek w ktorym Ty wypowiesz sie wczesniej niz np ja moge traktowac juz niepowaznie?))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Wysocki był hardrockowcem ;P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 10:54 wątek był z założenia mało poważny vulture jaką masz definicję ska? bo żadna mi znana nijak do Wysockiego nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 27.08.02, 23:57 Gość portalu: LadyBlue napisał(a): > wątek był z założenia mało poważny > vulture jaką masz definicję ska? bo żadna mi znana nijak do Wysockiego nie > pasuje. Chodziło mi o podobieństwo brzmieniowe szybszych utworów WW - wolniejsze zahaczają natomiast o doom metal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomjk Re: Wysocki był hardrockowcem ;P IP: 217.98.105.* 28.08.02, 07:41 szarykot, vulture, mallina - mam fragment w sam raz dla was i waszych nicków: Песня о переселении душ Кто верит в Магомета, кто - в Аллаха, кто - в Иисуса, Кто ни во что не верит, даже в черта, назло всем. Хорошую религию придумали индусы: Что мы, отдав концы, не умираем насовсем. Стремилась ввысь душа твоя, - Родишься вновь с мечтою, Но, если жил ты, как свинья, - Останешься свиньею. więc proszę - jaj sobie z Wołodi nie róbcie, bo to był fajny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 28.08.02, 09:03 Gość portalu: tomjk napisał(a): если жил ты, как свинья, - > Останешься cвиньею. > > więc proszę - jaj sobie z Wołodi nie róbcie, bo to był fajny gość. Nie poczuwam się, ale zawsze mogę zmienić nicka na "feniks" w celu umożliwienia sobie reinkarnacji. Koty mają też kilka żyć. Ciekaw jestem, ile żyć mają Malliny? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 28.08.02, 09:03 Gość portalu: tomjk napisał(a): если жил ты, как свинья, - > Останешься cвиньею. > > więc proszę - jaj sobie z Wołodi nie róbcie, bo to był fajny gość. Nie poczuwam się, ale zawsze mogę zmienić nicka na "feniks" w celu umożliwienia sobie reinkarnacji. Koty mają też kilka żyć. Ciekaw jestem, ile żyć mają Malliny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Wysocki był metalem ;P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.02, 12:45 jaja mi niepotrzebne bom kobieta. a w ogóle co to ma znacyzć - zakaz śmiania się? postawić na piedestał i traktowac śmiertelnie poważnie? chyba nie rozumiesz żadnego z tekstów Wysockiego jesli tak myślisz. vulture - dalej mi to nie przypomina ska (wg. definicji: rege grane dwa razy szybciej punk ewentualnie (cóż za nobilitacja dla punka). a niektóre kawałki podchodzą pod death-metal ;P Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 28.08.02, 15:30 > więc proszę - jaj sobie z Wołodi nie róbcie, bo to był fajny gość. ??? wiem że był fajny* gość - bardzo go szanuję, uważam, że był wielkim Twórcą. ale dlaczego nie można sobie z niego hmm... pożartować...? gdyby był nikim, to ten wątek nikogo by nie zainteresował. sam powiedz, czy otworzyłbyś wątek o tytule np. "swiatosław wakarczuk jest death-metalowcem" ? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture NIEWOLNOŻARTOWAĆNIEWOLNOPOWAŻNIEMABYĆ 28.08.02, 16:44 Ostatnio w Warszawie odbył się przegląd najgorszych polskich filmów lat 80- tych. Oczywiście natychmiast obruszył się rzecznik polskiego kina Andrzej Wajda, który napisał do "GW", że to jest ośmieszanie kina polskiego i w ogóle jak tak można. Nie porównuję tu absolutnie twórczości Wysockiego do płodów reżyserów polskich, ale czy w tym cholernym kraju zawsze wszystko będzie brane na poważnie?! (i tutaj jeszcze bardzo brzydki wyraz) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: NIEWOLNOŻARTOWAĆNIEWOLNOPOWAŻNIEMABYĆ 29.08.02, 13:40 vulture napisał: > Ostatnio w Warszawie odbył się przegląd najgorszych polskich filmów lat 80- > tych. Oczywiście natychmiast obruszył się rzecznik polskiego kina Andrzej > Wajda, który napisał do "GW", że to jest ośmieszanie kina polskiego i w ogóle > jak tak można. Nie porównuję tu absolutnie twórczości Wysockiego do płodów > reżyserów polskich, ale czy w tym cholernym kraju zawsze wszystko będzie brane > na poważnie?! > > (i tutaj jeszcze bardzo brzydki wyraz) Tak z ciekawości który polski film "wygrał" ? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Do tego wyżej i do tej niżej 29.08.02, 16:58 Do tego wyżej: Wygrał film Zanussiego, ale oczywiście tytuł, który znałem, wyleciał mi z głowy. Do tej niżej: CD Wysockiego są do nabycia w Empikach, np w Warszawie, w dość sporej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: Do tego wyżej i do tej niżej IP: *.de.ihost.com 30.08.02, 11:49 vulture napisał: > Do tego wyżej: Wygrał film Zanussiego, ale oczywiście tytuł, który znałem, > wyleciał mi z głowy. > > Do tej niżej: CD Wysockiego są do nabycia w Empikach, np w Warszawie, w dość > sporej ilości. DZIĘKI - przekażę zainteresowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: Władimir Wysocki - pankowcem? IP: *.de.ihost.com 29.08.02, 14:13 a czy wiecie gdzie mozna w Polsce zakupic plyty Wladimira? pozdr! ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 29.08.02, 21:00 > a czy wiecie gdzie mozna w Polsce zakupic plyty Wladimira? we Wrocławiu nie ma problemów ani z oryginalnymi winylami (trochę się ich widuje) ani z CD-reedycjami (Empik). Odpowiedz Link Zgłoś