Gość: Belfi IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 10:31 wyborcza kłamie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasiek Re: METAL RZ( Ż ???)YJE IP: *.mofnet.gov.pl 17.10.01, 12:50 a napisała ze umarł ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfi Re: METAL RZ( Ż ???)YJE IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 13:15 Gość portalu: jasiek napisał(a): > a napisała ze umarł ???? Nie, ale jedno i drugie to fakt))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METELÓWA SZCZEGÓLNIE PRZEZ "RZ" !!!!!!!!!!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 12:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SnowDog Re: METAL RZYJE IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 13:14 Nie znacie się na rzartach. METELÓWA? A co to k... jest METEL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: Co to za słowo, nie znam takiego! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.10.01, 14:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METELÓWA Re: METAL RZYJE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 13:14 METELÓWA to pseudonim, a k... szukaj gdzie indziej! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 17.10.01, 14:48 Uwaga, metalowcy popisują się ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.10.01, 14:49 Gość portalu: Sasza napisał(a): > Uwaga, metalowcy popisują się ortografią. To wszystko przez szatana, on ogłupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 17.10.01, 15:06 Przez szatana? To przez Kasztana! Kasztan żyje i miesza ogonem! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.10.01, 15:10 Gość portalu: Sasza napisał(a): > Przez szatana? To przez Kasztana! Kasztan żyje i miesza ogonem! ) *powinno być "rzyje i mieża okonem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 17.10.01, 15:32 Metalowcy! Pisanie tekstów nie tylko na Forum ułatwi Wam "Słownik ortograficzny" Jodłowskiego i Taszyckiego. O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfi Re: METAL RZYJE IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 16:17 Rzartofniś pszede wszystkiem, klocki. Nie wiem jaki związek ma mieć w/g was metal z szatanem? Może Szatan jest Metalem? A może z metalu? Tm 2,3 to zdaje się też metal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pstryk Re: METAL RZYJE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 19:26 Chyba chodziło Ci kolego o temat Metal Ryje !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 18.10.01, 13:10 >Uwaga, metalowcy popisują się ortografią. >To wszystko przez szatana, on ogłupia. >Przez szatana? To przez Kasztana! Kasztan żyje i miesza ogonem! ) No tak. Prędzej czy później prawda musiała wyjść na światło dzienne. My - metalowcy nie mamy zielonego pojęcia o ortografii i nie za bardzo nawet wiemy co to dziwne słowo na "o" miałoby oznaczać. A wszystko przez to, iż każdemu z nas udało się z wielkim trudem skończyc jedynie dwie klasy szkoly podstawowej. Ja z klasy piwrwszej do drugiej zdałem jedynie dzięki pomocy mojego pana Szatana (który notabene wcale nie ogłupia, a po poświęceniu paru piwnicznych kotów bywa bardzo pomocny), zaś klasę drugą powtarzałem aż do osiągnięcia wieku, w którym obowiązek nauki w szkole przestał już mnie dotyczyć. Wszystkiemu jednak winne jest to, że w młodości zamiast tak jak wszyscy dookoła radośnie przytupywać w rytm Modern Talking, wolałem sobie posłuchac "ride the lightning" i "reign in blood". Przecież jak powszechnie wiadomo, ludzie inteligentni słuchają tylko disco i popu, a nie jakiś tam ogłupiająych wrzasków. Szłyszałem także, że na szczyt wyżyn intelektualnych można dostać się jedynie po wysłuchaniu kilku płyt rickiego martina, enrique iglesiasa i just5. No cóz, dla mnie te rejony zawsze były nieosiągalne. >Metalowcy!Pisanie tekstów nie tylko na Forum ułatwi Wam "Słownik ortograficzny" >Jodłowskiego i Taszyckiego. Słownik ortograficzny bardzo by nam sie przydał, gdybyśmy oczywiście umieli czytać. W każdym razie dzięki za pomoc. >O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...! Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadaista" oznacza. >Chyba chodziło Ci kolego o temat Metal Ryje !? Bardzo bym prosił o doprecyzowanie, o co w tym pytaniu chodzi, a w szczególności, czy użyłeś słowa "ryje" jako czasownika w trzeciej osobie, czy też jako rzeczownika w liczbie mnogiej. P.S. Tekst pozbawiony jest rażących błędów ortograficznych tylko dlatego, iż wcześniej poddałem go sprawdzeniu "Wordzie 97". pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.10.01, 15:20 Zastanawiam się czy to wrażliwość, czy brak odrobiny poczucia humoru. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 18.10.01, 15:45 Gość portalu: benicio napisał(a): > Zastanawiam się czy to wrażliwość, czy brak odrobiny poczucia humoru. > pozdr I jedno i drugie, aczkolwiek w nierównych proporcjach (70% wrażliwość, 30% braki w poczuciu humoru). My metalowcy, wbrew temu co sie o nas mówi jesteśmy ludźmi niesamowicie wrażliwymi. Ja na przykład, po przesłuchaniu takiego "buthered at birth" Cannibal corpse, zawsze lubie sobie poczytać poezję Szymborskiej. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.10.01, 18:59 Gość portalu: jasiek napisał(a): > Gość portalu: benicio napisał(a): > > > Zastanawiam się czy to wrażliwość, czy brak odrobiny poczucia humoru. > > pozdr > > I jedno i drugie, aczkolwiek w nierównych proporcjach (70% wrażliwość, 30% brak > i > w poczuciu humoru). My metalowcy, wbrew temu co sie o nas mówi jesteśmy ludźmi > niesamowicie wrażliwymi. Ja na przykład, po przesłuchaniu takiego "buthered at > birth" Cannibal corpse, zawsze lubie sobie poczytać poezję Szymborskiej. > > pzdr. Aha! A ja po wysłuchaniu "Tomb of the mutilated" siegam po prozę Pilcha, natomiast "Eaten back to life" nastraja mnie na Kapuścińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfi Re: METAL RZYJE IP: *.polkomtel.com.pl 19.10.01, 08:57 A ja po wysłuchaniu "Blackwater Park" idę na spacer do lasu z małolatą. Żebyście nie mieli wątpliwości- wracamy stamtąd oboje, i to w dobrych humorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 11:54 Gość portalu: Belfi napisał(a): > A ja po wysłuchaniu "Blackwater Park" idę na spacer do lasu z małolatą. > Żebyście nie mieli wątpliwości- wracamy stamtąd oboje, i to w dobrych humorach. Jestem wzruszon wielce i łza mi się w oku zakręciła. Toż to doskonały temat na telenowelę!!! Na początek proponuję 600.000 odcinków, co dalej zobaczymy. Jeśli idzie o tytuł to:"Skup Metali Kolorowych, czyli Czułe Oczy Gwoździa" będzie chyba idealny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 19.10.01, 10:20 Gość portalu: benicio napisał(a): > "Eaten back to life" nastraja mnie na Kapuścińskiego. hehe, to akurat zrozumiałe - w niektórych krajach Afryki kanibalizm jest niemalże narodową tradycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzy Re: METAL RZYJE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 22:50 przestań z tym swoim 'my metalowcy'! ile Ciebie jest? ja nie bardzo chcę żeby mnie wrzucono to tego samego wora co Ciebie tylko dlatego, że słucham bobrego metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 23.10.01, 08:32 Gość portalu: ozzy napisał(a): > przestań z tym swoim 'my metalowcy'! ile Ciebie jest? Odpowiem Ci cytatem z Nowego Testamentu: "Na imię mam Legion, gdyż jest nas wielu" Cytat może trochę nieadekwatny, ale fajnie brzmi, no nie ??? > ja nie bardzo chcę żeby > mnie wrzucono to tego samego wora co Ciebie tylko dlatego, że słucham bobrego > metalu. A co to jest "bobry" matal ? czy to jakiś nowy podgatunek ? czy to ma coś wspólnego z bobrami ?? proszę o wiecej szczegółów, bo przyznam, że nic nie wiem na ten temat. A tak swoją drogą, to nie przypominam sobie, aby ktoś ostatnio wrzucał mnie do jakiegoś wora. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 23.10.01, 15:57 Sorry Ozzy... troche chyba przecholowałem ze złośliwością w poprzednim poście... pozdrawiam. jasiek Aha, "down to earth" rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 12:07 Gość portalu: jasiek napisał(a): > > Słownik ortograficzny bardzo by nam sie przydał, gdybyśmy oczywiście umieli > czytać. W każdym razie dzięki za pomoc. Nie ma sprawy. Chętnie służę pomocą. > > >O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...! > > Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadaista" oznacz > a. To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encyklopedii. > > > P.S. > Tekst pozbawiony jest rażących błędów ortograficznych tylko dlatego, iż wcześni > ej > poddałem go sprawdzeniu "Wordzie 97". I tak trzymaj! pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 19.10.01, 12:27 Gość portalu: Sasza napisał(a): > > >O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...! > > > > Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadaista" o > znacz > > a. > > To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encyklopedii. Po raz kolejny wielkie dzięki za okazaną pomoc. Obawiam się jednak, że do poprawnego korzystania z encylkopedii również wymagana jest umiejętność czytania. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 12:33 Gość portalu: jasiek napisał(a): > Gość portalu: Sasza napisał(a): > > > > >O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...! > > > > > > Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadais > ta" o > > znacz > > > a. > > > > To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encyklopedi > i. > > Po raz kolejny wielkie dzięki za okazaną pomoc. Obawiam się jednak, że do > poprawnego korzystania z encylkopedii również wymagana jest umiejętność czytani > a. Poproś mamę. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 19.10.01, 14:00 Gość portalu: Sasza napisał(a): > > > > > > To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encykl > opedi > > i. > > > > Po raz kolejny wielkie dzięki za okazaną pomoc. Obawiam się jednak, że do > > poprawnego korzystania z encylkopedii również wymagana jest umiejętność cz > ytania > > Poproś mamę. > Eeee..., lepiej popytam kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 15:04 Gość portalu: jasiek napisał(a): > Eeee..., lepiej popytam kolegów. Eee, lepiej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: METAL ŻYJE IP: *.mofnet.gov.pl 24.10.01, 13:49 No dobra. A tak całkiem już poważnie, to jasne, że metal żyje i w dodatku ma sie calkiem dobrze. Jest to jedyny chyba gatunek muzyczny, który pomimo istnienia od ponad 30 lat (pierwsza płyta metalowa to moim zdaniem "paranoid") ustawicznie ustrzega się popadania w rutynę i odgrywania cały czas tych samych schematów (co przecież w świecie wszechobecnego popu jest niemal regułą). Jest to gatunek żywy i rozwijający się, obejmujący dziesiątki najrózniejszych odmian i powstających nieustannie nowych podgatunków. Przecież metal to zarówno black sabbath jak i morbid angel, darkthrone i tiamat, dream theater i slayer. Metal to zarówno thrash, death, black, doom, gothic, heavy, power, speed, jak równiez setki kapel, których muzyka umyka wszelkim próbom jej sklasyfikowania. Metal żyje. Pomimo całkowitej niemal nieobecności w mediach. Z reszta ostatnio ukazało się kilka na prawdę rewelacyjnych płyt. Przykłady ? Prosze bardzo: Kreator - "violent revolution" (jak dla mnie płyta roku) Therion - "Secrtes of the runes" (Therion znowu gra na prawdę cieżko, "deggial" przy tym to zwykły pop) Bathory -"destroyer of the worlds" (wielki powrót po latach, chociaż może niektórzy ortodoksi będą marudzić...) Ozzy Osbourne - "down to earth" (the antichrist is back...) Czkam jeszcze na nowy Emperor. A jesli już o nich mowa, to ostanio nieźle rozbawiła mnie panienka w MTV2 - video do "Empty" zapowiedziała jako "death metalowy zespół Emperor z Norwegii, który pali koscioły". pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: METAL RZYJE IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 14:41 ale odkrycie Odpowiedz Link Zgłoś