Dodaj do ulubionych

METAL RZYJE

IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 10:31
wyborcza kłamie
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiek Re: METAL RZ( Ż ???)YJE IP: *.mofnet.gov.pl 17.10.01, 12:50
      a napisała ze umarł ????
      • Gość: Belfi Re: METAL RZ( Ż ???)YJE IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 13:15
        Gość portalu: jasiek napisał(a):

> a napisała ze umarł ????

Nie, ale jedno i drugie to faktsmile)))
    • Gość: METELÓWA SZCZEGÓLNIE PRZEZ "RZ" !!!!!!!!!!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 12:51
    • Gość: SnowDog Re: METAL RZYJE IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 13:14
      Nie znacie się na rzartach. METELÓWA? A co to k... jest METEL?
      • Gość: benicio Re: Co to za słowo, nie znam takiego! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.10.01, 14:48
      • Gość: METELÓWA Re: METAL RZYJE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 13:14
        METELÓWA to pseudonim, a k... szukaj gdzie indziej!

Pozdrawiam!
    • Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 17.10.01, 14:48
      Uwaga, metalowcy popisują się ortografią.
      • Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.10.01, 14:49
        Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Uwaga, metalowcy popisują się ortografią.

To wszystko przez szatana, on ogłupia.

• Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 17.10.01, 15:06
          Przez szatana? To przez Kasztana! Kasztan żyje i miesza ogonem! smile)
          • Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.10.01, 15:10

> Przez szatana? To przez Kasztana! Kasztan żyje i miesza ogonem! smile)

*powinno być "rzyje i mieża okonem". smile

• Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 17.10.01, 15:32
              Metalowcy!
              Pisanie tekstów nie tylko na Forum ułatwi Wam "Słownik ortograficzny"
              Jodłowskiego i Taszyckiego.
              O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...!
              • Gość: Belfi Re: METAL RZYJE IP: *.polkomtel.com.pl 17.10.01, 16:17
                Rzartofniś pszede wszystkiem, klocki.
                Nie wiem jaki związek ma mieć w/g was metal z szatanem?
                Może Szatan jest Metalem? A może z metalu?
                Tm 2,3 to zdaje się też metal??
    • Gość: Pstryk Re: METAL RZYJE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 19:26
      Chyba chodziło Ci kolego o temat Metal Ryje !?
      • Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 18.10.01, 13:10

>Uwaga, metalowcy popisują się ortografią.
        >To wszystko przez szatana, on ogłupia.
        >Przez szatana? To przez Kasztana! Kasztan żyje i miesza ogonem! smile)

No tak. Prędzej czy później prawda musiała wyjść na światło dzienne. My -
        metalowcy nie mamy zielonego pojęcia o ortografii i nie za bardzo nawet wiemy co
        to dziwne słowo na "o" miałoby oznaczać. A wszystko przez to, iż każdemu z nas
        udało się z wielkim trudem skończyc jedynie dwie klasy szkoly podstawowej. Ja z
        klasy piwrwszej do drugiej zdałem jedynie dzięki pomocy mojego pana Szatana
        (który notabene wcale nie ogłupia, a po poświęceniu paru piwnicznych kotów bywa
        bardzo pomocny), zaś klasę drugą powtarzałem aż do osiągnięcia wieku, w którym
        obowiązek nauki w szkole przestał już mnie dotyczyć.
        Wszystkiemu jednak winne jest to, że w młodości zamiast tak jak wszyscy dookoła
        radośnie przytupywać w rytm Modern Talking, wolałem sobie posłuchac "ride the
        lightning" i "reign in blood". Przecież jak powszechnie wiadomo, ludzie
        inteligentni słuchają tylko disco i popu, a nie jakiś tam ogłupiająych wrzasków.
        Szłyszałem także, że na szczyt wyżyn intelektualnych można dostać się jedynie po
        wysłuchaniu kilku płyt rickiego martina, enrique iglesiasa i just5. No cóz, dla
        mnie te rejony zawsze były nieosiągalne.

>Metalowcy!Pisanie tekstów nie tylko na Forum ułatwi Wam "Słownik ortograficzny"
        >Jodłowskiego i Taszyckiego.

Słownik ortograficzny bardzo by nam sie przydał, gdybyśmy oczywiście umieli
        czytać. W każdym razie dzięki za pomoc.

>O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...!

Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadaista" oznacza.

>Chyba chodziło Ci kolego o temat Metal Ryje !?

Bardzo bym prosił o doprecyzowanie, o co w tym pytaniu chodzi, a w szczególności,
        czy użyłeś słowa "ryje" jako czasownika w trzeciej osobie, czy też jako
        rzeczownika w liczbie mnogiej.

P.S.
        Tekst pozbawiony jest rażących błędów ortograficznych tylko dlatego, iż wcześniej
        poddałem go sprawdzeniu "Wordzie 97".

pzdr.

• Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.10.01, 15:20
          Zastanawiam się czy to wrażliwość, czy brak odrobiny poczucia humoru.
          pozdr
          • Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 18.10.01, 15:45
            Gość portalu: benicio napisał(a):

> Zastanawiam się czy to wrażliwość, czy brak odrobiny poczucia humoru.
            > pozdr

I jedno i drugie, aczkolwiek w nierównych proporcjach (70% wrażliwość, 30% braki
            w poczuciu humoru). My metalowcy, wbrew temu co sie o nas mówi jesteśmy ludźmi
            niesamowicie wrażliwymi. Ja na przykład, po przesłuchaniu takiego "buthered at
            birth" Cannibal corpse, zawsze lubie sobie poczytać poezję Szymborskiej.

pzdr.
            • Gość: benicio Re: METAL RZYJE IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.10.01, 18:59

> Gość portalu: benicio napisał(a):
              >
              > > Zastanawiam się czy to wrażliwość, czy brak odrobiny poczucia humoru.
              > > pozdr
              >
              > I jedno i drugie, aczkolwiek w nierównych proporcjach (70% wrażliwość, 30% brak
              > i
              > w poczuciu humoru). My metalowcy, wbrew temu co sie o nas mówi jesteśmy ludźmi
              > niesamowicie wrażliwymi. Ja na przykład, po przesłuchaniu takiego "buthered at
              > birth" Cannibal corpse, zawsze lubie sobie poczytać poezję Szymborskiej.
              >
              > pzdr.

Aha! A ja po wysłuchaniu "Tomb of the mutilated" siegam po prozę Pilcha,
              natomiast "Eaten back to life" nastraja mnie na Kapuścińskiego.

• Gość: Belfi Re: METAL RZYJE IP: *.polkomtel.com.pl 19.10.01, 08:57
                A ja po wysłuchaniu "Blackwater Park" idę na spacer do lasu z małolatą.
                Żebyście nie mieli wątpliwości- wracamy stamtąd oboje, i to w dobrych humorach.
                • Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 11:54
                  Gość portalu: Belfi napisał(a):

> A ja po wysłuchaniu "Blackwater Park" idę na spacer do lasu z małolatą.
                  > Żebyście nie mieli wątpliwości- wracamy stamtąd oboje, i to w dobrych humorach.

Jestem wzruszon wielce i łza mi się w oku zakręciła. Toż to doskonały temat na
                  telenowelę!!! Na początek proponuję 600.000 odcinków, co dalej zobaczymy. Jeśli
                  idzie o tytuł to:"Skup Metali Kolorowych, czyli Czułe Oczy Gwoździa" będzie chyba
                  idealny?

• Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 19.10.01, 10:20
                Gość portalu: benicio napisał(a):

> "Eaten back to life" nastraja mnie na Kapuścińskiego.

hehe, to akurat zrozumiałe - w niektórych krajach Afryki kanibalizm jest niemalże
                narodową tradycją.
              • Gość: ozzy Re: METAL RZYJE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 22:50
                przestań z tym swoim 'my metalowcy'! ile Ciebie jest? ja nie bardzo chcę żeby
                mnie wrzucono to tego samego wora co Ciebie tylko dlatego, że słucham bobrego
                metalu.
                • Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 23.10.01, 08:32
                  Gość portalu: ozzy napisał(a):

> przestań z tym swoim 'my metalowcy'! ile Ciebie jest?

Odpowiem Ci cytatem z Nowego Testamentu: "Na imię mam Legion, gdyż jest nas wielu"
                  Cytat może trochę nieadekwatny, ale fajnie brzmi, no nie ???

> ja nie bardzo chcę żeby
                  > mnie wrzucono to tego samego wora co Ciebie tylko dlatego, że słucham bobrego
                  > metalu.

A co to jest "bobry" matal ?
                  czy to jakiś nowy podgatunek ? czy to ma coś wspólnego z bobrami ??
                  proszę o wiecej szczegółów, bo przyznam, że nic nie wiem na ten temat.

A tak swoją drogą, to nie przypominam sobie, aby ktoś ostatnio wrzucał mnie do
                  jakiegoś wora.

pzdr.
                  • Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 23.10.01, 15:57
                    Sorry Ozzy...
                    troche chyba przecholowałem ze złośliwością w poprzednim poście...

pozdrawiam.
                    jasiek

Aha, "down to earth" rządzi.
        • Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 12:07

>
          > Słownik ortograficzny bardzo by nam sie przydał, gdybyśmy oczywiście umieli
          > czytać. W każdym razie dzięki za pomoc.

Nie ma sprawy. Chętnie służę pomocą.
          >
          > >O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...!
          >
          > Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadaista" oznacz
          > a.

To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encyklopedii.
          >
          >
          > P.S.
          > Tekst pozbawiony jest rażących błędów ortograficznych tylko dlatego, iż wcześni
          > ej
          > poddałem go sprawdzeniu "Wordzie 97".

I tak trzymaj!

pozdro!
          • Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 19.10.01, 12:27

> > >O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...!
            > >
            > > Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadaista" o
            > znacz
            > > a.
            >
            > To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encyklopedii.

Po raz kolejny wielkie dzięki za okazaną pomoc. Obawiam się jednak, że do
            poprawnego korzystania z encylkopedii również wymagana jest umiejętność czytania.

pozdr.

• Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 12:33

> Gość portalu: Sasza napisał(a):
              >
              > > > >O kurde! A jeśli Belfi to metal- dadaista...!
              > > >
              > > > Do tego nie potrafie sie ustosunkować, gdyż nie wiem co słowo "dadais
              > ta" o
              > > znacz
              > > > a.
              > >
              > > To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encyklopedi
              > i.
              >
              > Po raz kolejny wielkie dzięki za okazaną pomoc. Obawiam się jednak, że do
              > poprawnego korzystania z encylkopedii również wymagana jest umiejętność czytani
              > a.
              Poproś mamę.

pozdro
              • Gość: jasiek Re: METAL RZYJE IP: *.mofnet.gov.pl 19.10.01, 14:00

> > >
                > > > To proste. Aby poznać znaczenie tego słowa należy skorzystać z encykl
                > opedi
                > > i.
                > >
                > > Po raz kolejny wielkie dzięki za okazaną pomoc. Obawiam się jednak, że do
                > > poprawnego korzystania z encylkopedii również wymagana jest umiejętność cz
                > ytania
                > > Poproś mamę.
                >

Eeee..., lepiej popytam kolegów.

• Gość: Sasza Re: METAL RZYJE IP: 213.25.169.* 19.10.01, 15:04

> Eeee..., lepiej popytam kolegów.

Eee, lepiej nie.

• Gość: jasiek Re: METAL ŻYJE IP: *.mofnet.gov.pl 24.10.01, 13:49
      No dobra.
      A tak całkiem już poważnie, to jasne, że metal żyje i w dodatku ma sie calkiem
      dobrze. Jest to jedyny chyba gatunek muzyczny, który pomimo istnienia od ponad
      30 lat (pierwsza płyta metalowa to moim zdaniem "paranoid") ustawicznie
      ustrzega się popadania w rutynę i odgrywania cały czas tych samych schematów
      (co przecież w świecie wszechobecnego popu jest niemal regułą). Jest to gatunek
      żywy i rozwijający się, obejmujący dziesiątki najrózniejszych odmian i
      powstających nieustannie nowych podgatunków. Przecież metal to zarówno black
      sabbath jak i morbid angel, darkthrone i tiamat, dream theater i slayer. Metal
      to zarówno thrash, death, black, doom, gothic, heavy, power, speed, jak
      równiez setki kapel, których muzyka umyka wszelkim próbom jej sklasyfikowania.
      Metal żyje. Pomimo całkowitej niemal nieobecności w mediach.
      Z reszta ostatnio ukazało się kilka na prawdę rewelacyjnych płyt. Przykłady ?
      Prosze bardzo:
      Kreator - "violent revolution" (jak dla mnie płyta roku)
      Therion - "Secrtes of the runes" (Therion znowu gra na prawdę
      cieżko, "deggial" przy tym to zwykły pop)
      Bathory -"destroyer of the worlds" (wielki powrót po latach, chociaż może
      niektórzy ortodoksi będą marudzić...)
      Ozzy Osbourne - "down to earth" (the antichrist is back...)

Czkam jeszcze na nowy Emperor. A jesli już o nich mowa, to ostanio nieźle
      rozbawiła mnie panienka w MTV2 - video do "Empty" zapowiedziała jako "death
      metalowy zespół Emperor z Norwegii, który pali koscioły".

pzdr.

• kathy ale co to za rzycie... 25.10.01, 09:12

• Gość: maniek Re: METAL RZYJE IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 14:41
      ale odkrycie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka