Dodaj do ulubionych

kazik mówi "idol"

21.02.03, 19:55
he he he.
dobre, ale mogło być ostrzej, bo idol to straszna kupa jest przecież.

mp3.wp.pl/p/informacje/njus/207555.html
Obserwuj wątek
    • laurka1 Re: kazik mówi 'idol' 21.02.03, 21:57
      Niezły kawałek - 100% kabaretu. Faktycznie, mogłoby być bardziej z jajem a tak troszkę niedosytu taka krytyka pozostawiła we mnie. Ale polecam fragment o Philu Collinsie wink
    • homohedonistus Kazik mówi 'jestem nudny' 22.02.03, 17:23
      Kazik zaczyna mnie już po prostu nudzić. Mam wrażenie, że cierpi on na brak
      nowych, dobrych pomysłów. A kogo on ocenia? Niemożliwe...
      • Gość: q Re: Kazik mówi 'jestem nudny' IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.03, 17:09
        zgadzam sie z przedmówcą, nudne to było jak cholera, no ale tak to jest jak
        gosć chce koniecznie zaistnieć i wszędzie wrzucić swoje jebane 12 groszy
        • astir Re: Kazik mówi 'jestem nudny' 23.02.03, 17:16
          Gość portalu: q napisał(a):

> zgadzam sie z przedmówcą, nudne to było jak cholera, no ale tak to jest jak
          > gosć chce koniecznie zaistnieć i wszędzie wrzucić swoje jebane 12 groszy
          Czy mogę prosić o kontynuowanie dyskusji bez rozmieniania się na grosze?
          • Gość: q Re: Kazik mówi 'jestem nudny' IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.03, 17:23
            astir napisała:

> Czy mogę prosić o kontynuowanie dyskusji bez rozmieniania się na grosze?
            alez oczywiscie - gosc zaproponował jakis pozal sie boze przesmiewczy utwór,
            który jest nudny,błahy, miałki i na siłe;cenie go jako "muzyka" lecz niestety
            czasem odnosze wrazenie ze jego utwóry tzw. "komentujące rzeczywistosc" sa
            mocno wymuszone i niestety od strony muzycznej nedzne
            • astir Re: Kazik mówi 'jestem nudny' 23.02.03, 19:02
              Teraz rozumiemwink))
        • mallina Re: Kazik mówi 'jestem nudny' 23.02.03, 17:18
          Kazik ma za duzy potencjal tworczy i nawet nic nie robiac pracuje i tworzy...

byc moze jakby wszystko to co robi mialo ten sam poziom nie czuloby sie
          przesytu?
          • paiha Bede bronic Kazika:) 23.02.03, 17:26

Poniewaz juz "w pierwszych slowach listu" wspomina niezly film ( jaki?smile
            Pai-ha
            • laurka1 Re: Bede bronic Kazika:) 23.02.03, 17:54
              Mnie się kawałek podoba ale nadaje się on do "HBO na stojaka" a nie na scenę czy na płytkę. Poza tym nigdy Kazika naprawdę nie słuchałam więc wszystko co nagrał brzmi dla mnie jakoś tak podobnie ;P

Ale czemu artyści nie mają mieć prawa do komentowania rzeczywistości?
              • astir Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 19:01
                To może jakieś stowarzyszenie niewielkie utworzymy?
                Też lubię Kazika i w razie czego pod odpowiednią petycją się podpiszęwink))
                • Gość: As Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.02.03, 19:25
                  astir napisała:

> To może jakieś stowarzyszenie niewielkie utworzymy?
                  > Też lubię Kazika i w razie czego pod odpowiednią petycją się podpiszęwink))

Tylko uważajcie. Zaraz tu wskoczy Miecio i powie że Kazik jest stary, gruby,
                  brzydki a na dodatek nie ma nic do powiedzenia od 15 lat.
                  • ayya Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 19:30
                    Ja go nie bronię, ale go lubię, mimo że wspomniana piosnka jest trochę debilna.
                    Choć kawałek o Philu C. przedni smile))
                • izaak_widmower Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) 23.02.03, 19:30
                  do miłych dziewczyn:
                  moglibyśmy się nazwać TWAK, ale może to zbytnie naśladownictwo?

do miłego gościa q:
                  nie rozumiem czemu zarzucasz tej piosence niski poziom muzyczny? ja w
                  twórczości kazika odnajduje podobnych kiczowatości b. wiele, to część pewnego
                  stylu. posłuchaj np. "jesiennej deprechy" kur - jest to realizacja podobnych
                  założeń teoretycznych.
                  no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to cóż,
                  zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie?
                  • Gość: kubasa Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 19:45
                    izaak_widmower napisał:

> no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to cóż,
                    > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie?
                    >

Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem Izaak
                    Widmowera...
                    • izaak_widmower Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) 23.02.03, 20:14
                      Gość portalu: kubasa napisał(a):

> izaak_widmower napisał:
                      >
                      >
                      > > no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to cóż,
                      > > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie?
                      > >
                      >
                      > Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem Izaak
                      > Widmowera...

możesz rowinąć swoją myśl?
                      co takiego wybitnego jest w guście izaaka widmowera?
                      • Gość: kubasa Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 20:17
                        izaak_widmower napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
                        >
                        > > izaak_widmower napisał:
                        > >
                        > >
                        > > > no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to
                        > cóż,
                        > > > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie?
                        > > >
                        > >
                        > > Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem Izaak
                        > > Widmowera...
                        >
                        > możesz rowinąć swoją myśl?
                        > co takiego wybitnego jest w guście izaaka widmowera?

Wytlumacz mi czemu dla Ciebie ktos kto nie lubi Kur lub Kazika automatycznie
                        musi lubic Loaktorow, co pewnie dla Ciebie jest synonimem zlego gustu? Walcze z
                        takimi jak twoj tekstami na wielu w Polsce forach. Rzadko wychodzi, ale coz...
                        • astir Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) 23.02.03, 20:37
                          i może trochę przesadził z tymi 'lokatorami', ale czy sprawa indywidualnych
                          preferencji musi być przyczynkiem do tego rodzaju, jak wasze, dyskusji?
                          >
                          > > Gość portalu: kubasa napisał(a):

Walcze z
                          > takimi jak twoj tekstami na wielu w Polsce forach. Rzadko wychodzi, ale coz...
                          A może nie trzeba walczyć? Wystarczy polemizować - w granicach dobrego smakuwink))
                        • izaak_widmower ok 23.02.03, 20:39

>
                          > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
                          > >
                          > > > izaak_widmower napisał:
                          > > >
                          > > >
                          > > > > no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), n
                          > o to
                          > > cóż,
                          > > > > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie?
                          > > > >
                          > > >
                          > > > Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem I
                          > zaak
                          > > > Widmowera...
                          > >
                          > > możesz rowinąć swoją myśl?
                          > > co takiego wybitnego jest w guście izaaka widmowera?
                          >
                          > Wytlumacz mi czemu dla Ciebie ktos kto nie lubi Kur lub Kazika automatycznie
                          > musi lubic Loaktorow, co pewnie dla Ciebie jest synonimem zlego gustu? Walcze
                          z
                          >
                          > takimi jak twoj tekstami na wielu w Polsce forach. Rzadko wychodzi, ale coz...

no teraz rozumiem i spróbuję wytłumaczyć.
                          a) chciałem poczynić tę złośliwą uwagę, odpowiadając pięknym za nadobne
                          niejakiemu q.
                          b) jeśli na podstawie wyraźnie złośliwego twierdzenia wyciągasz tak
                          kategoryczne (poważne)wnioski, to zachodzi obawa, że sam(a) kierujesz się pewną
                          złośliwością tudzież (nad)gorliwością - jak na krucjatę przystało
                          c) tak, oglądanie serialu "lokatorzy" jest dla mnie synonimem "złego gustu",
                          tzn. posiadania poczucia humoru, który nie ma prawie nic wspólnego z moim.
                          (zauważ jednak, że nie domagam się zdjęcia tego serialu z anteny itp.)
                          d) dlaczego walczysz z takimi jak mój tekstami?
                          • Gość: paiha Co to IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 20:47
                            jest zly gust?

smile
                        • Gość: kubasa Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 20:57
                          Walcze z takimi tekstami, bo rozbijaja zawsze dyskusje. Tak jakbym zalozyl
                          watek: Radiohead rzadzi i wszystkim ktorzy mieliby inne zdanie rzucilbym
                          swojskie: pewnie wolisz Maje Kraft? Czy uznalbys to za wysoki poziom dyskusji?
                          • izaak_widmower izaak broni izaaka 23.02.03, 21:31

> Walcze z takimi tekstami, bo rozbijaja zawsze dyskusje. Tak jakbym zalozyl
                            > watek: Radiohead rzadzi i wszystkim ktorzy mieliby inne zdanie rzucilbym
                            > swojskie: pewnie wolisz Maje Kraft? Czy uznalbys to za wysoki poziom
                            dyskusji?

ale ja nie założyłem wątku "kazik rządzi", więc twój przykład nie jest
                            analogiczny - logika jest bezwzględna.

mój post był odpowiedzią na atak q. ale zgadzam się, że gdybym był
                            wystarczająco kulturalny, to darowałbym sobie takie przyganianie. tak sie
                            jednak składa, że nie zawsze trzymam poziom (rozechwiana osobowość). spójrz na
                            pierwszy post, pisałem tam coś o kupie... fuj...

no i powstań już z tych kolan! w takiej pozycji chyba trudno się dyskutuje.
                            • Gość: kubasa Re: izaak broni izaaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:36
                              izaak_widmower napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
                              >
                              > > Walcze z takimi tekstami, bo rozbijaja zawsze dyskusje. Tak jakbym zalozyl
                              >
                              > > watek: Radiohead rzadzi i wszystkim ktorzy mieliby inne zdanie rzucilbym
                              > > swojskie: pewnie wolisz Maje Kraft? Czy uznalbys to za wysoki poziom
                              > dyskusji?
                              >
                              > ale ja nie założyłem wątku "kazik rządzi", więc twój przykład nie jest
                              > analogiczny - logika jest bezwzględna.
                              >
                              > mój post był odpowiedzią na atak q. ale zgadzam się, że gdybym był
                              > wystarczająco kulturalny, to darowałbym sobie takie przyganianie. tak sie
                              > jednak składa, że nie zawsze trzymam poziom (rozechwiana osobowość). spójrz
                              na
                              > pierwszy post, pisałem tam coś o kupie... fuj...
                              >
                              > no i powstań już z tych kolan! w takiej pozycji chyba trudno się dyskutuje.
                              >
                              >

moja pozycja to moja sprawa!!! smile))
                              • izaak_widmower Re: izaak broni izaaka 23.02.03, 21:52
                                eh, gdybyś na początku napisał "nie przyszedłem pana nawracać", to byłaby
                                szansa, że się dogadamy. a tak, już na zawsze pozostaniemy wrogami...
                                wink

z poważaniem, izaak.
                                • Gość: kubasa Re: izaak broni izaaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:53
                                  izaaku nie zauwazyles tych trzech smile? Dla mnei tam zadnym wrogiem nie jestes...
                  • paiha Uznaje tylko 23.02.03, 19:48
                    Stowarzyszenie Umarlych Poetow, a poniewaz Kazikowi zycze jak najlepiej, zatem
                    nie liczcie na mnie. Mam nadzieje, ze swoje kobiecosc zachowac mogesmile
                    Pai-ha
                • yennzfiolkowymioczami Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 19:42
                  i ja też się chcę dołączyć!!!
                  wink
                  • mallina Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 20:57
                    eee tam bronia..
                    ja nie bronie!
                    wg mnie kawalki z ostatniego Kultu to na jakims kacu byly tworzone, z
                    przedostatniej zreszta tez..
                    Kazik moglby mies troche wiecej dystansu do swojej tworczosci, czasem zamiast
                    trzech plyt wystarczy wydac jedna a dobra..
                    na kazdej pisze "kto piraci ten jest chujem" (czy cos w tym stylu - wiec my
                    kupujacy jego plyty mamy go szanowac, ale on nas nie szanuje wydajac na nich
                    wszystko jak popadnie
                    chyba warto zadbac o jakis poziom?

no a poza tym Kazik jest stary i brzydkiwink
                    • Gość: kubasa Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 20:59
                      mallina napisała:

, z
                      > przedostatniej zreszta tez..

>
                      >

A nie, tu sie nie zgodze, bo jednak poziom OKSK byl wiele wiekszy od tego jak
                      to sie tam nazywalo... Salon recreativo, o!
                      • Gość: As Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.02.03, 21:43

> mallina napisała:
                        >
                        > , z
                        > > przedostatniej zreszta tez..
                        >
                        > >
                        > >
                        >
                        > A nie, tu sie nie zgodze, bo jednak poziom OKSK byl wiele wiekszy od tego jak
                        > to sie tam nazywalo... Salon recreativo, o!

A ja pozwolę sobie na podwójne niezgodzenie się smile
                        Krach według mnie jest płytą bardzo dobrą, Salon jest płytą dobrą. Ale to tylko
                        moje zdanie i prawdopodobnie nikt go nie podziela smile
                        • mallina Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 21:46
                          ja nie twierdze ze obie pyty sa do niczego - ale jak je porownam do tych
                          starszych to az..zal mnie sciska..

na tych ostatnich plytach mozna bylo zamiescic nieco mniej kawalkow a nie
                          upychac ile tylko wlazlo.

• Gość: As Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.02.03, 21:53
                            mallina napisała:

> ja nie twierdze ze obie pyty sa do niczego - ale jak je porownam do tych
                            > starszych to az..zal mnie sciska..
                            >
                            > na tych ostatnich plytach mozna bylo zamiescic nieco mniej kawalkow a nie
                            > upychac ile tylko wlazlo.
                            >

Fakt, są one trochę za długie. Ale to w ogóle przypadłość naszych czasów, teraz
                            w ogóle płyty są dłuższe niż kiedyś, i nie zawsze wypada to na korzyść muzyki.
                            Co do porównywania, to bywa różnie. Np. taka "Kaseta" w porównaniu z "Krachem"
                            wypada blado, debiutancki album również. Ale to tylko moje zdanie smile
                            A tak w ogóle to cieszę się że Kult przestał wydawać płyty z serii "Tata" - ten
                            okres generalnie uważam za średnio udany.
                            • Gość: kubasa Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:54
                              Gość portalu: As napisał(a):

> mallina napisała:
                              >
                              > > ja nie twierdze ze obie pyty sa do niczego - ale jak je porownam do tych
                              > > starszych to az..zal mnie sciska..
                              > >
                              > > na tych ostatnich plytach mozna bylo zamiescic nieco mniej kawalkow a nie
                              > > upychac ile tylko wlazlo.
                              > >
                              >
                              >
                              > Fakt, są one trochę za długie. Ale to w ogóle przypadłość naszych czasów,
                              teraz
                              >
                              > w ogóle płyty są dłuższe niż kiedyś, i nie zawsze wypada to na korzyść muzyki.
                              > Co do porównywania, to bywa różnie. Np. taka "Kaseta" w porównaniu
                              z "Krachem"
                              > wypada blado, debiutancki album również. Ale to tylko moje zdanie smile
                              > A tak w ogóle to cieszę się że Kult przestał wydawać płyty z serii "Tata" -
                              ten
                              >
                              > okres generalnie uważam za średnio udany.

Moze to pomysl na nowy watek: najlepsza plyta kultu jest...?

Chyab ze juz byl...
                              • mallina Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 22:03
                                kubasa..teraz Ty prowokujesz...
    • Gość: q dla izaaka widmowera IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.02.03, 09:35
      jestem ponownie, sory ze tak znaczna czesc watku odbyla sie bez mojego udzialu,
      ale postaram sie nadrobic zaleglosci;
      drogi izaak_widmower'rze:
      1) rzeczywiscie zarzucam tej piosence niski poziom muzyczny bo jak juz
      napisalem jest to po prostu nudne i na siłe, w dodatku poziom zespołu kury,
      który zreszta b cenie jest z tego co słyszę, dla kazika nieosiągalny, miejmy
      obaj nadzieje ze "na razie";
      2) co do serialu "lokatorzy" - nie oglądam, ale jak ktoś lubi to proszę bardzo,
      w końcu jak ktoś nie lubi to zawsze pozostaje "ogród sztuk" nie?
      3) zareagowałeś na moj wpis dosć histerycznie, nie wiem, moze wieszasz plakaty
      Kazika w pokoju i tak Cię to zabolało? uraziłem Twego "idola" ?
      4) z tego co pamietam nie pisałem że nie lubie Kazika - przeciwnie, lubie go i
      cenie, ale uwazam ze w pewnych momentach chłopina mogłby po prostu odpuscić
      5) kubasowi dziekuje za obiektywizm
      pozdrawiam wszystkich
      • izaak_widmower do q 24.02.03, 10:59

> jestem ponownie, sory ze tak znaczna czesc watku odbyla sie bez mojego
        udzialu,
        >
        > ale postaram sie nadrobic zaleglosci;
        > drogi izaak_widmower'rze:
        > 1) rzeczywiscie zarzucam tej piosence niski poziom muzyczny bo jak juz
        > napisalem jest to po prostu nudne i na siłe, w dodatku poziom zespołu kury,
        > który zreszta b cenie jest z tego co słyszę, dla kazika nieosiągalny, miejmy
        > obaj nadzieje ze "na razie";
        > 2) co do serialu "lokatorzy" - nie oglądam, ale jak ktoś lubi to proszę
        bardzo,
        >
        > w końcu jak ktoś nie lubi to zawsze pozostaje "ogród sztuk" nie?
        > 3) zareagowałeś na moj wpis dosć histerycznie, nie wiem, moze wieszasz
        plakaty
        > Kazika w pokoju i tak Cię to zabolało? uraziłem Twego "idola" ?
        > 4) z tego co pamietam nie pisałem że nie lubie Kazika - przeciwnie, lubie go
        i
        > cenie, ale uwazam ze w pewnych momentach chłopina mogłby po prostu odpuscić
        > 5) kubasowi dziekuje za obiektywizm
        > pozdrawiam wszystkich

odpowiadam:
        1) ja też bardziej cenię sobie kury niż najnowszą twórczość kazika, nadal
        jednak nie rozumiem, dlaczego tak cię uwiera poziom muzyczny utworu "idol",
        tzn. dlaczego przykładasz taką wagę do czegoś, co w rzeczywistości żadnej wagi
        nie posiada? piszesz: jest nudne i na siłę. wporząsiu, tylko że kilka linijek
        niżej dziękujesz kubasie za obiektywizm. rozumiem, że chodzi tylko o jego
        obiektywizm, nie o twój.
        2) ta, ogród sztuk jest ok, można se obejrzeć zamiast durnych wiadomości.
        3) nie mam w mieszkaniu plakatów kazika, a moi idole są innego rodaju. widać
        jestem po prostu z natury histerykiem, proszę więc, uszanuj to. uznaję,
        słowa "zawsze musi dorzucić te jebane 12 groszy" pisałeś ze stoickim
        spokojem. wink
        4) ja też nie pisałem że (nie) lubię kazika. tematem wątku był jego jeden
        utwór, no ale jak ktoś metodą dedukcji lubi dochodzić to tak ogólnych wniosków
        jak twoje, to ja nic na to nie poradzę.
        5) gdyby z obiektywizmu zrobić zasadę dyskusji, to wszelkie fora przestałyby
        istnieć, nieprawdaż?

pzdr.

p.s. możesz bez problemu odmieniać moje imię i nazwisko, wg zasad stosowanych
        dla polskich imion i nazwisk.
        • Gość: q do izaaka_widmowera IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.02.03, 11:53
          izaak_widmower napisał:

> 1) ja też bardziej cenię sobie kury niż najnowszą twórczość kazika, nadal
          > jednak nie rozumiem, dlaczego tak cię uwiera poziom muzyczny utworu "idol",
          > tzn. dlaczego przykładasz taką wagę do czegoś, co w rzeczywistości żadnej
          wagi nie posiada?
          chodzi o to, że ja właśnie nie przykładam wagi do tego utworu, bo jak pisałem
          jest zwyczajnie kiepski
          > kilka linijek niżej dziękujesz kubasie za obiektywizm. rozumiem, że chodzi
          tylko o jego obiektywizm, nie o twój.
          chodzi o obiektywizm w podejsciu do krytyki kogos kogo się lubi;kubas w
          przeciwienstwo do Ciebie nie zarzucił mi oglądactwa serialu lokatorzy (ah boże
          jak bardzo poczułem się urażony wink)), a bardzo trafnie ujał mechanizm który Ty
          zastosowałeś tzn (w uproszczeniu):nie lubi/nie szanuje kazika - znaczy ogląda
          klan i lubi just 5

> widać jestem po prostu z natury histerykiem, proszę więc, uszanuj to.
          szanuje to jak najbardziej smile))

> tematem wątku był jego jeden utwór, no ale jak ktoś metodą dedukcji lubi
          dochodzić to tak ogólnych wniosków jak twoje, to ja nic na to nie poradzę.
          akurat ten jeden utwór, pomimo ze to on był tematem wątku, skłonił mnie do
          podsumowania działalności kazika na odcinku komentowania rzeczywistości w jego
          tfurczości solowej wink

> gdyby z obiektywizmu zrobić zasadę dyskusji, to wszelkie fora przestałyby
          > istnieć, nieprawdaż?
          prawdaż, tyle że nie chodziło mi o obiektywizm dyskusji jako takiej, a jedynie
          o dystans do krytyki kogoś kogo się lubi, bez jednoczesnego zarzucania
          krytykującemu sympatii do czegoś czego samemu się nie lubi/ceni (vide właśnie
          lokatorzy)
          pozdrowionka
          • izaak_widmower no dobrze dobrze... 24.02.03, 12:32

>
            > > 1) ja też bardziej cenię sobie kury niż najnowszą twórczość kazika, nadal
            > > jednak nie rozumiem, dlaczego tak cię uwiera poziom muzyczny utworu "idol"
            > ,
            > > tzn. dlaczego przykładasz taką wagę do czegoś, co w rzeczywistości żadnej
            > wagi nie posiada?
            > chodzi o to, że ja właśnie nie przykładam wagi do tego utworu, bo jak pisałem
            > jest zwyczajnie kiepski
            > > kilka linijek niżej dziękujesz kubasie za obiektywizm. rozumiem, że chodzi
            >
            > tylko o jego obiektywizm, nie o twój.
            > chodzi o obiektywizm w podejsciu do krytyki kogos kogo się lubi;kubas w
            > przeciwienstwo do Ciebie nie zarzucił mi oglądactwa serialu lokatorzy (ah
            boże
            > jak bardzo poczułem się urażony wink)), a bardzo trafnie ujał mechanizm który
            Ty
            >
            > zastosowałeś tzn (w uproszczeniu):nie lubi/nie szanuje kazika - znaczy ogląda
            > klan i lubi just 5
            >
            > > widać jestem po prostu z natury histerykiem, proszę więc, uszanuj to.
            > szanuje to jak najbardziej smile))
            >
            > > tematem wątku był jego jeden utwór, no ale jak ktoś metodą dedukcji lubi
            > dochodzić to tak ogólnych wniosków jak twoje, to ja nic na to nie poradzę.
            > akurat ten jeden utwór, pomimo ze to on był tematem wątku, skłonił mnie do
            > podsumowania działalności kazika na odcinku komentowania rzeczywistości w
            jego
            > tfurczości solowej wink
            >
            > > gdyby z obiektywizmu zrobić zasadę dyskusji, to wszelkie fora przestałyby
            > > istnieć, nieprawdaż?
            > prawdaż, tyle że nie chodziło mi o obiektywizm dyskusji jako takiej, a
            jedynie
            > o dystans do krytyki kogoś kogo się lubi, bez jednoczesnego zarzucania
            > krytykującemu sympatii do czegoś czego samemu się nie lubi/ceni (vide właśnie
            > lokatorzy)
            > pozdrowionka

a) nie no, gdybyś nie przykładał wagi do tego utworu, to byś go nie krytykował.
            ja napisałem tylko "he he, fajne", a robi sie ze mnie jakiegoś ortodoksa wink
            b) zgadzam się całkowicie, że nie spojrzałem na twoją krytykę z dystansu. ale
            nie żałuję.
            ...no dobrze dobrze: przepraszam.
            c) dzięki, moge teraz ze spokojny sumieniem krzyczeć, tupać i toczyć z ust
            pianę wink
            d) "komentatorom rzeczywistości" zawsze można wiele zarzucić, np. to że się
            powtarzają (ale kazik nie spiewał jeszcze o idolu przecież wink) albo że próbują
            na tej fali wypłynąć. słyszałeś może tę nową piosenkę pudelsów? jak dla mnie
            porażka.
            e) ja po prostu z zasady nie ufam temu co "obiektywne", więc i sam nie staram
            się o obiektywizm.

p.s. czy zgodzisz się, q, żebyśmy przerwali pociskanie tych pierdów? mam troche
            roboty...

pzdr.
            • Gość: q Re: no dobrze dobrze... IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.02.03, 12:53
              zgadzam sie jak najbardziej, też ma sporo roboty;podsumowując - kazik jest ok,
              ale czasem mógłby sobie darować;pudelsów widziałem i szczerze mowiąc tekstowo i
              wizualnie ok, ale muzycznie już nie, maleńczuk klepie sztuke moim zdaniem; no
              ale przeciez czas w koncu przestać mieszkać w krakowie i zaczać zarabiać nie?
              lata lecą...
              pozdr
    • astir Re: Kazik śpiewa Waitsa 28.02.03, 18:35
      PPA Wrocław - 12 marca 2003
      ceny biletów: 50, 80 i 120 zł - sprzedaż od 3 marca
      jeszcze nie wiadomo gdzie i o której godzinie, w każdym razie dolnośląski
      dodatek 'gazety' tej informacji nie podajesad

po przejrzeniu programu PPA jeszcze jedno, chyba interesujące zdarzenie -
      15 marca, w drugiej części koncertu finałowego, występ AM: godz. 16 00 i 21 00
      w Teatrze Polskim, bilety po 100, 200 i 250 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka