izaak_widmower 21.02.03, 19:55 he he he. dobre, ale mogło być ostrzej, bo idol to straszna kupa jest przecież. mp3.wp.pl/p/informacje/njus/207555.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laurka1 Re: kazik mówi 'idol' 21.02.03, 21:57 Niezły kawałek - 100% kabaretu. Faktycznie, mogłoby być bardziej z jajem a tak troszkę niedosytu taka krytyka pozostawiła we mnie. Ale polecam fragment o Philu Collinsie Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Kazik mówi 'jestem nudny' 22.02.03, 17:23 Kazik zaczyna mnie już po prostu nudzić. Mam wrażenie, że cierpi on na brak nowych, dobrych pomysłów. A kogo on ocenia? Niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Kazik mówi 'jestem nudny' IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.03, 17:09 zgadzam sie z przedmówcą, nudne to było jak cholera, no ale tak to jest jak gosć chce koniecznie zaistnieć i wszędzie wrzucić swoje jebane 12 groszy Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: Kazik mówi 'jestem nudny' 23.02.03, 17:16 Gość portalu: q napisał(a): > zgadzam sie z przedmówcą, nudne to było jak cholera, no ale tak to jest jak > gosć chce koniecznie zaistnieć i wszędzie wrzucić swoje jebane 12 groszy Czy mogę prosić o kontynuowanie dyskusji bez rozmieniania się na grosze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Kazik mówi 'jestem nudny' IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.03, 17:23 astir napisała: > Czy mogę prosić o kontynuowanie dyskusji bez rozmieniania się na grosze? alez oczywiscie - gosc zaproponował jakis pozal sie boze przesmiewczy utwór, który jest nudny,błahy, miałki i na siłe;cenie go jako "muzyka" lecz niestety czasem odnosze wrazenie ze jego utwóry tzw. "komentujące rzeczywistosc" sa mocno wymuszone i niestety od strony muzycznej nedzne Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Kazik mówi 'jestem nudny' 23.02.03, 17:18 Kazik ma za duzy potencjal tworczy i nawet nic nie robiac pracuje i tworzy... byc moze jakby wszystko to co robi mialo ten sam poziom nie czuloby sie przesytu? Odpowiedz Link Zgłoś
paiha Bede bronic Kazika:) 23.02.03, 17:26 Poniewaz juz "w pierwszych slowach listu" wspomina niezly film ( jaki? Pai-ha Odpowiedz Link Zgłoś
laurka1 Re: Bede bronic Kazika:) 23.02.03, 17:54 Mnie się kawałek podoba ale nadaje się on do "HBO na stojaka" a nie na scenę czy na płytkę. Poza tym nigdy Kazika naprawdę nie słuchałam więc wszystko co nagrał brzmi dla mnie jakoś tak podobnie ;P Ale czemu artyści nie mają mieć prawa do komentowania rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 19:01 To może jakieś stowarzyszenie niewielkie utworzymy? Też lubię Kazika i w razie czego pod odpowiednią petycją się podpiszę)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.02.03, 19:25 astir napisała: > To może jakieś stowarzyszenie niewielkie utworzymy? > Też lubię Kazika i w razie czego pod odpowiednią petycją się podpiszę)) Tylko uważajcie. Zaraz tu wskoczy Miecio i powie że Kazik jest stary, gruby, brzydki a na dodatek nie ma nic do powiedzenia od 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 19:30 Ja go nie bronię, ale go lubię, mimo że wspomniana piosnka jest trochę debilna. Choć kawałek o Philu C. przedni )) Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_widmower Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) 23.02.03, 19:30 do miłych dziewczyn: moglibyśmy się nazwać TWAK, ale może to zbytnie naśladownictwo? do miłego gościa q: nie rozumiem czemu zarzucasz tej piosence niski poziom muzyczny? ja w twórczości kazika odnajduje podobnych kiczowatości b. wiele, to część pewnego stylu. posłuchaj np. "jesiennej deprechy" kur - jest to realizacja podobnych założeń teoretycznych. no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to cóż, zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 19:45 izaak_widmower napisał: > no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to cóż, > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie? > Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem Izaak Widmowera... Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_widmower Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) 23.02.03, 20:14 Gość portalu: kubasa napisał(a): > izaak_widmower napisał: > > > > no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to cóż, > > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie? > > > > Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem Izaak > Widmowera... możesz rowinąć swoją myśl? co takiego wybitnego jest w guście izaaka widmowera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 20:17 izaak_widmower napisał: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > izaak_widmower napisał: > > > > > > > no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), no to > cóż, > > > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie? > > > > > > > Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem Izaak > > Widmowera... > > możesz rowinąć swoją myśl? > co takiego wybitnego jest w guście izaaka widmowera? Wytlumacz mi czemu dla Ciebie ktos kto nie lubi Kur lub Kazika automatycznie musi lubic Loaktorow, co pewnie dla Ciebie jest synonimem zlego gustu? Walcze z takimi jak twoj tekstami na wielu w Polsce forach. Rzadko wychodzi, ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) 23.02.03, 20:37 > izaak_widmower napisał: i może trochę przesadził z tymi 'lokatorami', ale czy sprawa indywidualnych preferencji musi być przyczynkiem do tego rodzaju, jak wasze, dyskusji? > > > Gość portalu: kubasa napisał(a): Walcze z > takimi jak twoj tekstami na wielu w Polsce forach. Rzadko wychodzi, ale coz... A może nie trzeba walczyć? Wystarczy polemizować - w granicach dobrego smaku)) Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_widmower ok 23.02.03, 20:39 Gość portalu: kubasa napisał(a): > izaak_widmower napisał: > > > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > > > izaak_widmower napisał: > > > > > > > > > > no a jeżeli razi cie kazikowe poczucie humoru (lub jego brak), n > o to > > cóż, > > > > zawsze pozostaje serial "lokatorzy", nie? > > > > > > > > > > Coz za genialna arguemntacja. Padam na kolana przed wybitnym gustem I > zaak > > > Widmowera... > > > > możesz rowinąć swoją myśl? > > co takiego wybitnego jest w guście izaaka widmowera? > > Wytlumacz mi czemu dla Ciebie ktos kto nie lubi Kur lub Kazika automatycznie > musi lubic Loaktorow, co pewnie dla Ciebie jest synonimem zlego gustu? Walcze z > > takimi jak twoj tekstami na wielu w Polsce forach. Rzadko wychodzi, ale coz... no teraz rozumiem i spróbuję wytłumaczyć. a) chciałem poczynić tę złośliwą uwagę, odpowiadając pięknym za nadobne niejakiemu q. b) jeśli na podstawie wyraźnie złośliwego twierdzenia wyciągasz tak kategoryczne (poważne)wnioski, to zachodzi obawa, że sam(a) kierujesz się pewną złośliwością tudzież (nad)gorliwością - jak na krucjatę przystało c) tak, oglądanie serialu "lokatorzy" jest dla mnie synonimem "złego gustu", tzn. posiadania poczucia humoru, który nie ma prawie nic wspólnego z moim. (zauważ jednak, że nie domagam się zdjęcia tego serialu z anteny itp.) d) dlaczego walczysz z takimi jak mój tekstami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: dziewczyny i izaak bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 20:57 Walcze z takimi tekstami, bo rozbijaja zawsze dyskusje. Tak jakbym zalozyl watek: Radiohead rzadzi i wszystkim ktorzy mieliby inne zdanie rzucilbym swojskie: pewnie wolisz Maje Kraft? Czy uznalbys to za wysoki poziom dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_widmower izaak broni izaaka 23.02.03, 21:31 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Walcze z takimi tekstami, bo rozbijaja zawsze dyskusje. Tak jakbym zalozyl > watek: Radiohead rzadzi i wszystkim ktorzy mieliby inne zdanie rzucilbym > swojskie: pewnie wolisz Maje Kraft? Czy uznalbys to za wysoki poziom dyskusji? ale ja nie założyłem wątku "kazik rządzi", więc twój przykład nie jest analogiczny - logika jest bezwzględna. mój post był odpowiedzią na atak q. ale zgadzam się, że gdybym był wystarczająco kulturalny, to darowałbym sobie takie przyganianie. tak sie jednak składa, że nie zawsze trzymam poziom (rozechwiana osobowość). spójrz na pierwszy post, pisałem tam coś o kupie... fuj... no i powstań już z tych kolan! w takiej pozycji chyba trudno się dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: izaak broni izaaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:36 izaak_widmower napisał: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > Walcze z takimi tekstami, bo rozbijaja zawsze dyskusje. Tak jakbym zalozyl > > > watek: Radiohead rzadzi i wszystkim ktorzy mieliby inne zdanie rzucilbym > > swojskie: pewnie wolisz Maje Kraft? Czy uznalbys to za wysoki poziom > dyskusji? > > ale ja nie założyłem wątku "kazik rządzi", więc twój przykład nie jest > analogiczny - logika jest bezwzględna. > > mój post był odpowiedzią na atak q. ale zgadzam się, że gdybym był > wystarczająco kulturalny, to darowałbym sobie takie przyganianie. tak sie > jednak składa, że nie zawsze trzymam poziom (rozechwiana osobowość). spójrz na > pierwszy post, pisałem tam coś o kupie... fuj... > > no i powstań już z tych kolan! w takiej pozycji chyba trudno się dyskutuje. > > moja pozycja to moja sprawa!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_widmower Re: izaak broni izaaka 23.02.03, 21:52 eh, gdybyś na początku napisał "nie przyszedłem pana nawracać", to byłaby szansa, że się dogadamy. a tak, już na zawsze pozostaniemy wrogami... z poważaniem, izaak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: izaak broni izaaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:53 izaaku nie zauwazyles tych trzech ? Dla mnei tam zadnym wrogiem nie jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
paiha Uznaje tylko 23.02.03, 19:48 Stowarzyszenie Umarlych Poetow, a poniewaz Kazikowi zycze jak najlepiej, zatem nie liczcie na mnie. Mam nadzieje, ze swoje kobiecosc zachowac moge Pai-ha Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 19:42 i ja też się chcę dołączyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 20:57 eee tam bronia.. ja nie bronie! wg mnie kawalki z ostatniego Kultu to na jakims kacu byly tworzone, z przedostatniej zreszta tez.. Kazik moglby mies troche wiecej dystansu do swojej tworczosci, czasem zamiast trzech plyt wystarczy wydac jedna a dobra.. na kazdej pisze "kto piraci ten jest chujem" (czy cos w tym stylu - wiec my kupujacy jego plyty mamy go szanowac, ale on nas nie szanuje wydajac na nich wszystko jak popadnie chyba warto zadbac o jakis poziom? no a poza tym Kazik jest stary i brzydki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 20:59 mallina napisała: , z > przedostatniej zreszta tez.. > > A nie, tu sie nie zgodze, bo jednak poziom OKSK byl wiele wiekszy od tego jak to sie tam nazywalo... Salon recreativo, o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.02.03, 21:43 Gość portalu: kubasa napisał(a): > mallina napisała: > > , z > > przedostatniej zreszta tez.. > > > > > > > A nie, tu sie nie zgodze, bo jednak poziom OKSK byl wiele wiekszy od tego jak > to sie tam nazywalo... Salon recreativo, o! A ja pozwolę sobie na podwójne niezgodzenie się Krach według mnie jest płytą bardzo dobrą, Salon jest płytą dobrą. Ale to tylko moje zdanie i prawdopodobnie nikt go nie podziela Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 21:46 ja nie twierdze ze obie pyty sa do niczego - ale jak je porownam do tych starszych to az..zal mnie sciska.. na tych ostatnich plytach mozna bylo zamiescic nieco mniej kawalkow a nie upychac ile tylko wlazlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.02.03, 21:53 mallina napisała: > ja nie twierdze ze obie pyty sa do niczego - ale jak je porownam do tych > starszych to az..zal mnie sciska.. > > na tych ostatnich plytach mozna bylo zamiescic nieco mniej kawalkow a nie > upychac ile tylko wlazlo. > Fakt, są one trochę za długie. Ale to w ogóle przypadłość naszych czasów, teraz w ogóle płyty są dłuższe niż kiedyś, i nie zawsze wypada to na korzyść muzyki. Co do porównywania, to bywa różnie. Np. taka "Kaseta" w porównaniu z "Krachem" wypada blado, debiutancki album również. Ale to tylko moje zdanie A tak w ogóle to cieszę się że Kult przestał wydawać płyty z serii "Tata" - ten okres generalnie uważam za średnio udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: dziewczyny bronią Kazika:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 21:54 Gość portalu: As napisał(a): > mallina napisała: > > > ja nie twierdze ze obie pyty sa do niczego - ale jak je porownam do tych > > starszych to az..zal mnie sciska.. > > > > na tych ostatnich plytach mozna bylo zamiescic nieco mniej kawalkow a nie > > upychac ile tylko wlazlo. > > > > > Fakt, są one trochę za długie. Ale to w ogóle przypadłość naszych czasów, teraz > > w ogóle płyty są dłuższe niż kiedyś, i nie zawsze wypada to na korzyść muzyki. > Co do porównywania, to bywa różnie. Np. taka "Kaseta" w porównaniu z "Krachem" > wypada blado, debiutancki album również. Ale to tylko moje zdanie > A tak w ogóle to cieszę się że Kult przestał wydawać płyty z serii "Tata" - ten > > okres generalnie uważam za średnio udany. Moze to pomysl na nowy watek: najlepsza plyta kultu jest...? Chyab ze juz byl... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: dziewczyny bronią Kazika:) 23.02.03, 22:03 kubasa..teraz Ty prowokujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q dla izaaka widmowera IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.02.03, 09:35 jestem ponownie, sory ze tak znaczna czesc watku odbyla sie bez mojego udzialu, ale postaram sie nadrobic zaleglosci; drogi izaak_widmower'rze: 1) rzeczywiscie zarzucam tej piosence niski poziom muzyczny bo jak juz napisalem jest to po prostu nudne i na siłe, w dodatku poziom zespołu kury, który zreszta b cenie jest z tego co słyszę, dla kazika nieosiągalny, miejmy obaj nadzieje ze "na razie"; 2) co do serialu "lokatorzy" - nie oglądam, ale jak ktoś lubi to proszę bardzo, w końcu jak ktoś nie lubi to zawsze pozostaje "ogród sztuk" nie? 3) zareagowałeś na moj wpis dosć histerycznie, nie wiem, moze wieszasz plakaty Kazika w pokoju i tak Cię to zabolało? uraziłem Twego "idola" ? 4) z tego co pamietam nie pisałem że nie lubie Kazika - przeciwnie, lubie go i cenie, ale uwazam ze w pewnych momentach chłopina mogłby po prostu odpuscić 5) kubasowi dziekuje za obiektywizm pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_widmower do q 24.02.03, 10:59 Gość portalu: q napisał(a): > jestem ponownie, sory ze tak znaczna czesc watku odbyla sie bez mojego udzialu, > > ale postaram sie nadrobic zaleglosci; > drogi izaak_widmower'rze: > 1) rzeczywiscie zarzucam tej piosence niski poziom muzyczny bo jak juz > napisalem jest to po prostu nudne i na siłe, w dodatku poziom zespołu kury, > który zreszta b cenie jest z tego co słyszę, dla kazika nieosiągalny, miejmy > obaj nadzieje ze "na razie"; > 2) co do serialu "lokatorzy" - nie oglądam, ale jak ktoś lubi to proszę bardzo, > > w końcu jak ktoś nie lubi to zawsze pozostaje "ogród sztuk" nie? > 3) zareagowałeś na moj wpis dosć histerycznie, nie wiem, moze wieszasz plakaty > Kazika w pokoju i tak Cię to zabolało? uraziłem Twego "idola" ? > 4) z tego co pamietam nie pisałem że nie lubie Kazika - przeciwnie, lubie go i > cenie, ale uwazam ze w pewnych momentach chłopina mogłby po prostu odpuscić > 5) kubasowi dziekuje za obiektywizm > pozdrawiam wszystkich odpowiadam: 1) ja też bardziej cenię sobie kury niż najnowszą twórczość kazika, nadal jednak nie rozumiem, dlaczego tak cię uwiera poziom muzyczny utworu "idol", tzn. dlaczego przykładasz taką wagę do czegoś, co w rzeczywistości żadnej wagi nie posiada? piszesz: jest nudne i na siłę. wporząsiu, tylko że kilka linijek niżej dziękujesz kubasie za obiektywizm. rozumiem, że chodzi tylko o jego obiektywizm, nie o twój. 2) ta, ogród sztuk jest ok, można se obejrzeć zamiast durnych wiadomości. 3) nie mam w mieszkaniu plakatów kazika, a moi idole są innego rodaju. widać jestem po prostu z natury histerykiem, proszę więc, uszanuj to. uznaję, słowa "zawsze musi dorzucić te jebane 12 groszy" pisałeś ze stoickim spokojem. 4) ja też nie pisałem że (nie) lubię kazika. tematem wątku był jego jeden utwór, no ale jak ktoś metodą dedukcji lubi dochodzić to tak ogólnych wniosków jak twoje, to ja nic na to nie poradzę. 5) gdyby z obiektywizmu zrobić zasadę dyskusji, to wszelkie fora przestałyby istnieć, nieprawdaż? pzdr. p.s. możesz bez problemu odmieniać moje imię i nazwisko, wg zasad stosowanych dla polskich imion i nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q do izaaka_widmowera IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.02.03, 11:53 izaak_widmower napisał: > 1) ja też bardziej cenię sobie kury niż najnowszą twórczość kazika, nadal > jednak nie rozumiem, dlaczego tak cię uwiera poziom muzyczny utworu "idol", > tzn. dlaczego przykładasz taką wagę do czegoś, co w rzeczywistości żadnej wagi nie posiada? chodzi o to, że ja właśnie nie przykładam wagi do tego utworu, bo jak pisałem jest zwyczajnie kiepski > kilka linijek niżej dziękujesz kubasie za obiektywizm. rozumiem, że chodzi tylko o jego obiektywizm, nie o twój. chodzi o obiektywizm w podejsciu do krytyki kogos kogo się lubi;kubas w przeciwienstwo do Ciebie nie zarzucił mi oglądactwa serialu lokatorzy (ah boże jak bardzo poczułem się urażony )), a bardzo trafnie ujał mechanizm który Ty zastosowałeś tzn (w uproszczeniu):nie lubi/nie szanuje kazika - znaczy ogląda klan i lubi just 5 > widać jestem po prostu z natury histerykiem, proszę więc, uszanuj to. szanuje to jak najbardziej )) > tematem wątku był jego jeden utwór, no ale jak ktoś metodą dedukcji lubi dochodzić to tak ogólnych wniosków jak twoje, to ja nic na to nie poradzę. akurat ten jeden utwór, pomimo ze to on był tematem wątku, skłonił mnie do podsumowania działalności kazika na odcinku komentowania rzeczywistości w jego tfurczości solowej > gdyby z obiektywizmu zrobić zasadę dyskusji, to wszelkie fora przestałyby > istnieć, nieprawdaż? prawdaż, tyle że nie chodziło mi o obiektywizm dyskusji jako takiej, a jedynie o dystans do krytyki kogoś kogo się lubi, bez jednoczesnego zarzucania krytykującemu sympatii do czegoś czego samemu się nie lubi/ceni (vide właśnie lokatorzy) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_widmower no dobrze dobrze... 24.02.03, 12:32 Gość portalu: q napisał(a): > izaak_widmower napisał: > > > 1) ja też bardziej cenię sobie kury niż najnowszą twórczość kazika, nadal > > jednak nie rozumiem, dlaczego tak cię uwiera poziom muzyczny utworu "idol" > , > > tzn. dlaczego przykładasz taką wagę do czegoś, co w rzeczywistości żadnej > wagi nie posiada? > chodzi o to, że ja właśnie nie przykładam wagi do tego utworu, bo jak pisałem > jest zwyczajnie kiepski > > kilka linijek niżej dziękujesz kubasie za obiektywizm. rozumiem, że chodzi > > tylko o jego obiektywizm, nie o twój. > chodzi o obiektywizm w podejsciu do krytyki kogos kogo się lubi;kubas w > przeciwienstwo do Ciebie nie zarzucił mi oglądactwa serialu lokatorzy (ah boże > jak bardzo poczułem się urażony )), a bardzo trafnie ujał mechanizm który Ty > > zastosowałeś tzn (w uproszczeniu):nie lubi/nie szanuje kazika - znaczy ogląda > klan i lubi just 5 > > > widać jestem po prostu z natury histerykiem, proszę więc, uszanuj to. > szanuje to jak najbardziej )) > > > tematem wątku był jego jeden utwór, no ale jak ktoś metodą dedukcji lubi > dochodzić to tak ogólnych wniosków jak twoje, to ja nic na to nie poradzę. > akurat ten jeden utwór, pomimo ze to on był tematem wątku, skłonił mnie do > podsumowania działalności kazika na odcinku komentowania rzeczywistości w jego > tfurczości solowej > > > gdyby z obiektywizmu zrobić zasadę dyskusji, to wszelkie fora przestałyby > > istnieć, nieprawdaż? > prawdaż, tyle że nie chodziło mi o obiektywizm dyskusji jako takiej, a jedynie > o dystans do krytyki kogoś kogo się lubi, bez jednoczesnego zarzucania > krytykującemu sympatii do czegoś czego samemu się nie lubi/ceni (vide właśnie > lokatorzy) > pozdrowionka a) nie no, gdybyś nie przykładał wagi do tego utworu, to byś go nie krytykował. ja napisałem tylko "he he, fajne", a robi sie ze mnie jakiegoś ortodoksa b) zgadzam się całkowicie, że nie spojrzałem na twoją krytykę z dystansu. ale nie żałuję. ...no dobrze dobrze: przepraszam. c) dzięki, moge teraz ze spokojny sumieniem krzyczeć, tupać i toczyć z ust pianę d) "komentatorom rzeczywistości" zawsze można wiele zarzucić, np. to że się powtarzają (ale kazik nie spiewał jeszcze o idolu przecież ) albo że próbują na tej fali wypłynąć. słyszałeś może tę nową piosenkę pudelsów? jak dla mnie porażka. e) ja po prostu z zasady nie ufam temu co "obiektywne", więc i sam nie staram się o obiektywizm. p.s. czy zgodzisz się, q, żebyśmy przerwali pociskanie tych pierdów? mam troche roboty... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: no dobrze dobrze... IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.02.03, 12:53 zgadzam sie jak najbardziej, też ma sporo roboty;podsumowując - kazik jest ok, ale czasem mógłby sobie darować;pudelsów widziałem i szczerze mowiąc tekstowo i wizualnie ok, ale muzycznie już nie, maleńczuk klepie sztuke moim zdaniem; no ale przeciez czas w koncu przestać mieszkać w krakowie i zaczać zarabiać nie? lata lecą... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: Kazik śpiewa Waitsa 28.02.03, 18:35 PPA Wrocław - 12 marca 2003 ceny biletów: 50, 80 i 120 zł - sprzedaż od 3 marca jeszcze nie wiadomo gdzie i o której godzinie, w każdym razie dolnośląski dodatek 'gazety' tej informacji nie podaje po przejrzeniu programu PPA jeszcze jedno, chyba interesujące zdarzenie - 15 marca, w drugiej części koncertu finałowego, występ AM: godz. 16 00 i 21 00 w Teatrze Polskim, bilety po 100, 200 i 250 zł. Odpowiedz Link Zgłoś