08.09.06, 10:56
Na OS pisze ze trzecim singlem z fundamental ma być NUMB. Premiera
przewidywana na 16 października, "Bonus tracks will be "Party song"
and "Bright young things", the former produced by Pet Shop Boys and the
latter by Pet Shop Boys and Chris Zippel.". I co wy na to?? Tak przeczuwalam
Odkąd pierwszy raz usłyszałam NUMB, że nie pozostanie tak ot sobie...Dla
niektórych najsłabszy kawałek z płyty, dla mnie- wręcz odwrotnie(najczesciej
wlaczam Fundamental tylko dla Numb i ewentuAlnie Casanowa in hellsmile) ciesze
sie że w koncu moze ktos doceni nalezycie Ten kawalek... Awogóle to teledysk
bomba, koncówka w stylu Pancernika Potiomkina, , w porównaniu do MINIMAL
to wypada o wiele wiele lepiej
Obserwuj wątek
    • verybilingual Re: NUMB 08.09.06, 20:58
      Po 1 - o tym że Numb będzie singlem wiadomo juz od dawna, po drugie, masz racje
      dla WIELU to NAJGORSZA piosenka na albumie, po trzecie - nie wierze by to był
      prawdziwy teledysk i mam też taką nadzieję bo choć utwór tragiczny to klip
      zieje nudą a koniec kiedy w szklanej bańce czy czymś podobnym pojawiają się
      panowie Neil and Chris jest po prostu tandetny i pewnie zmontowany. Mam
      nadzieję że powstanie do tej piosenki jakiś porządny klip.
      Teraz pytanie co 4 single:

Macie do wyboru:

Integral
      Psychological
      Luna Park

Ja głusuję całym sercem za Psychological!
      • 1_and_1_make_5 Re: NUMB 08.09.06, 22:35
        Witam,
        teledysk do "Numb" zrobił na mnie ogromne wrażenie (jak już o tym pisałem). Piękne słowa, a spokojne, tragiczne obrazy doskonale do nich pasują. Fantastyczny początek - samotny statek to kwintesencja ludzkiej samotności i walki z przeciwnościami losu. Nie sądzę, że to nuda, moim zdaniem to trafne podsumowanie historii ludzkości, w której szary człowiek jest tylko pionkiem in all this madness. A jedyne, co mu pozostaje to iśc po prostu dalej i jakoś życ, choc czasem chce sie tylko przestac czuc cokolwiek. To historia o przemijaniu, bo koniec nas wszystkich dopadnie i o tym, że niestety my ludzie nie uczymy sie na błędach - nie ma chyba w historii roku bez wojny, nawet jesli toczy sie ona daleko od nas.
        Moze rzeczywiscie Neil i Chris pojawijący sie na końcu to pewna przesada, ale to w końcu teledysk (coś, a la znak wodny na banknocie). Mnie podoba sie on bardziej niz półnagie laski + prężący się faceci albo kolorowe obrazki wirujące bez większego sensu (patrz klipy z Very, choc tam nie ma lasek....).

Pzdr
        1_and_1_make_5

Ps.1 Wydaje mi sie, ze idealnie nadawalby sie jako singiel do "Pancernika" - chyba widac nawet fragment (orkiestra).
        Ps.2 Mysle, ze na wszystko patrzymy przez pryzmat naszych przezyc, doswiadczen (wlasnych lub najblizszych) i niestety wieku....
        Plyta F. generalnie jest chyba proba rozliczenia otaczajacego Nas "szalenstwa"..
        • eliks Re: NUMB 09.09.06, 10:08
          dzieki 1_and_1 - to byl dobry glos w tej troszke dziwnej sprawie. moja opinia:

- Numb jest utworem przereklamowanym, choc sympatycznym. Za duzo sie o nim
          mowilo przed wydaniem plyty.

- Klip jest OK, choc wg. mnie jest fejkowy. chociaz kto wie....

- Czwartym singlem (jesli taki bedzie) NIE powinien byc Integral (po wielu
          przesluchaniach uwazam ze wlasnie ten utwor jest na Fund. najslabszy)
          • dafio1 Re: NUMB , NASTĘPNY SINGIEL 09.09.06, 21:04
            Moim zdaniem teledysk do NUMB jest wspaniały. Inaczej go nie mogę nazwać, ma w
            sobie piękno, którego nie mają czasy 21 wieku, choć opowiada o bardzo
            tragicznej historii.Wg mnie NUMB jest jak wino, im dłużej dostępny, tym
            lepszy.A na następny singiel ZDECYDOWANIE INTEGRAL. Chyba żeby EMI pozwoliło na
            TSAGS. Ale to mało prawdopodobne. ELIKS myślę, że mylisz się co do najsłabszej
            piosenki na FUND. Ale to Twoje zdanie... Ja cały czas uważam że aranże ten
            utwór ma niedopracowane, ale potencjał na singiel INTEGRAL posiada ogromny. smile
            • eliks Re: NUMB , NASTĘPNY SINGIEL 09.09.06, 22:24
              Dafio - w tym to sie zgadzamy: Integral MOZE byc singlem, nawet jest spora
              szansa ze bedzie. ale gdybym to ja mial wybierac, to wskazalbym najmocniejsze
              punkty Fund. czyli Sodom i Fugitive, ktore wg. mnie sa genialne. Integral tez
              nie jest zly - po prostu po pierwszym niewatpliwie dobrym wrazeniu zaczynam
              miec watpliwosci co do wspanialosci tego kawalka. ale to tylko moje zdanie.
              • 1_and_1_make_5 Integral i Fugitive.... 10.09.06, 13:20
                Witam,
                chcialbym aby nastepnymi singlami byly wlasnie te dwa...
                Mysle, ze jesli plyte F. porownac do Very to wlasnie Integral moze byc takim przebojem jak Go west... Jak dla mnie to material na ogromny hit!
                Fugitive chcialbym, ale pewno nie bedzie...

Pzdr
                1_and_1_make_5
                • verybilingual Re: Integral i Fugitive.... 10.09.06, 16:04
                  Co do Numb, może dlatego że jestem taki młody i pełen życia nie podoba mi się
                  ten klip, myślę że jest trochę zbyt mało wyraźny oeaz pojawia się w nim zbyt
                  wiele różnych ujęć a do tego dochodzi czerń i biel, nie przepadam za taką formą
                  klipów + brak Neila i Chrisa (o końcówce nie piszcie bo to nic)
                  Myślę że niechęć do klipu powoduje także to że po prostu Numb jest słabszym
                  utworem i jako ballade uważam go za pomysł wyeksploatowany przez innych, choć
                  nie przypominam soie podobnego songa...widzę opinie na innych forach.
                  Uważam że Numb to utwór dobry, po prostu F. jest za silny a Numb faktycznie
                  przereklamowany uncertain Wolałbym go na Popart a na Fundamental wrzuciłbym Flamboyant.

Co do 4 singla to będzie bo nawet była dyskusja na OF (nazwijmy tak oficjalne
                  forum) PSB i były osoba, która rozmawiała z Neilem i ten powiedział jej że
                  będzie 4 (z liczby postów i wypowiedzi wnioskuję że FAN całym znaczeniem tego
                  słowa więc..wątpie czy kłamał) i w sumie wcale mnie to nie dziwi że nie 3 tylko
                  4.
                  Teraz można się zastanowić co lepiej zrobi PSB - wydanie super-disco-dance-mega-
                  hitu Integral czy raczej bardziej mrocznego i artystycznego Psychological i
                  kolejna ballada - Luna Park. Jestem pewny na 90% że tylko te songi się liczą bo
                  na pewno nie Indefinite, I Made...(ulubiona piosenka Neila nigdy nie jest na
                  singlu chyba big_grin)God Willing (wiadomo), Casanova (za krótko i ostro big_grin),
                  Twentieth...(dobre, ale PSB nie zwariowali chyba jeszcze) więc została nam ta 3
                  (o Sodomie nie wspomnę sad )
                  Obstaję nadal przy Psychological ze względu na świetny klip (a przynajmniej
                  szansza!!! na niego) + dobry tekst, nie kąśliwy tak jak w przypadku Integral.
                  Minimal było, miało być hitem wakacji, bardzo przebojowe szybkie...i przepadło
                  bez śladu więc czym podbije świat Integral??
                  Luna Park jest piękny i znów ze świetnym tekstem, ale singiel, tylko w
                  przypadku połączenia go na nim z The Sodom And Gomorrah Show/Luna Park - pasuj
                  idealnie!

PS - Integral/Psychological - to też świetne według mnie.
                  • balshoy Re: Numb,Integral , Psychological i Fugitive.... 10.09.06, 18:50
                    Numb..piosenka mnie nie zraża, teledysk też nie odstrasza, ale wolałbym może
                    jednak coś inaczej w obrazie( ale w sumie to mamy cos takiego, gdy w obrazie sa
                    piłkarze Anglii w różnych sytuacjach)
                    jestem całym sercem za Integral na singla, to ma kopa!
                    Fugitive byłby genialny, ale raczej zdajemy sobie sprawę,że nie będzie
                    lansowany..ma dużo ze starego sznytu PSB...już puszczałem go znajomym, bardzo
                    się podobał...
                    a Psychological..hmm, to w sumie wyskoczył najwcześniej jako promo dla djów, w
                    wersji instrumental to teżjestem zdania,że tego nie wydadzą..bardzo jestem
                    ciekaw jak zabrzmi podczas koncertu...
                    baby, baby, drive me crazy..please ..o yeah!!!
                    • verybilingual Re: Numb,Integral , Psychological i Fugitive.... 14.10.06, 10:32
                      www.petshopboys-forum.com/viewtopic.php?t=14622&start=15&sid=1b5b3ebeed00d323cf6ae791da61a8dc
                      Po kliknięciu na link, należy zjechać na dół i tam jeden z userów ma w ofercie,
                      krótkie fragmenty (1 minuta, tylko Numb Acapella 21 skeund) nowych utworów z
                      singla Numb. Party Song jest świetnie, kolejny kawałek na płyte (choć wiele nie
                      mogę jeszcze powiedzieć bo słaba jakość i 1 minutka. BYT jest podobne do
                      oryginału tylko tekstowo bo powstał z niego niezły ,,dance''.
    • michal.kowalewski Re: NUMB 31.10.06, 21:53
      Dziś po raz pierwszy obejrzałem "Numb".
      Oniemiałem.
      Tak zjawiskowego teledysku nie widziałem dawno. Smutek, depresja, ból.
      Oparte na cudownym połączeniu archiwaliów z CGI.
      Tylko dlaczego, do cholery, nie ma DVD??? Żeby zmusić do kupienia "Life in pop"?
      Cóż, czuję się zmuszony...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka