srootootoo 17.04.03, 14:59 Dla mnie "Come with me" P.Daddy/Page (kashmir) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janek0 Re: Najlepszy cover 17.04.03, 15:02 srootootoo napisał: > Dla mnie "Come with me" P.Daddy/Page (kashmir) a dla mnie "we're the champions" w wykonaniu yo la tengo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veegan Re: Najlepszy cover IP: *.bki.net.pl 17.04.03, 15:22 a dla mnie "My Generation" Free i "Light My Fire" Doorsow w wykonaniu Pearl Jam Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: walcover :))) (n/t) 17.04.03, 16:46 bardzo naciągany ten cover ))) a ja się przyłączam do Buckleya z "Hallellujah" Cohena tu poniżej wspomnianego Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: walcover :))) (n/t) 17.04.03, 18:09 martolka napisała: > bardzo naciągany ten cover ))) Eee tam, od razu naciagany )) Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: walcover :))) 17.04.03, 18:15 h8red napisał: > Eee tam, od razu naciagany )) > szczególnie jak się nad nim przejdzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Najlepszy cover IP: 143.26.82.* 17.04.03, 15:41 a ja podam dwa swiezutkie kowerki ktorych ostatnio slucham Paradise Lost "Xavier" Dead Can Dance i Paradise Lost "Small Town Boy" Bronski Beat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TON Re: Najlepszy cover IP: 81.210.22.* 17.04.03, 16:12 A dla mnie Jeff Buckley i "Halelujah" Cohena a także "All Along The Watchtower" Dylana zarówno w wersji Hendrixa jak i wersji Brygady Kryzys (oba covery sa pikne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xamel Re: Najlepszy cover IP: *.acn.pl 17.04.03, 16:33 moze jestem nieprawomyslny ale dla mnie The Wall Acid Drinkers jest lepszy od orginalu no i wypada wspomniec o wersji flamenco Seek&Destroy w wykonaniu Acidow Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: Najlepszy cover 17.04.03, 16:49 o taaaaak, popieram acidzi graja swietne covery podba mi sie jeszcze plyta vadera - future of the past zagrali min. numery black sabbath, trrorizer, depeche mode, sodom ciezsze granie, ale miodne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Re: Najlepszy cover IP: *.msk.net.pl 17.04.03, 19:11 a co powiecie na "light my fire" w wykonaniu brytyjskiego ajdola (nie pamietam nazwiska ale to chyba mala strata). mnie nie rozpalil, ale z pewnoscia wzbudzil emocje . Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 "Astronomy Domine" Voivoda 17.04.03, 17:47 A za profanowanie klasyki (Led Zeppelin, Police) sztuczkami z czarnej muzki powinno się zsyłać na dożywocie do rosyjskich kopalni uranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus O kurcze! IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 19:36 osobiście nie cierpię tej "Come with me" -czyli "Kashmiru" w wykonaniu Page i Daddy. Oryginał jest doskonały - a ta przeróbka jak dla mnie tragiczna. "In held twas in I" Procol Harum - fajną wersję tej suity nagrał parę lat temu Transatlantic. A pisanie,że wersja "Another Brick in the Wall pt2" w wykonaniu Acid Drinkers jest lepsza niż oryginał, to niezły żart świąteczny. Nawet ja ponurak się uśmiechnąłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Chronology Of Love Affair ? IP: *.orasoft.net.pl 17.04.03, 21:09 to pytanie do mroczniejszych forumowiczow: a jak się Wam podoba ta płytka Love Like Blood z ich coverami gotyckich hiciorow od Bauhausu i Joy Division poczynając ?Dla mnie kilka numerow (a w szczegolnosci Cure, LLB i Killing Joke ) jest lepszych niz oryginaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marxx Re: Najlepszy cover IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 17.04.03, 21:55 Polecam Hey Joe w wykonaniu Soft Cell (jedna z lepszych piosenek SC) Hey Joe w wykonaniu Mink de Ville (doskonala wersja i orginalna, sami zobaczcie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Najlepszy cover IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 22:06 Gość portalu: marxx napisał(a): > Polecam > Hey Joe w wykonaniu Soft Cell (jedna z lepszych piosenek SC) > Hey Joe w wykonaniu Mink de Ville (doskonala wersja i orginalna, sami zobaczcie > ) No i "Hey Joe" w wykonaniu Deep Purple- coś wspaniałego! Odpowiedz Link Zgłoś
srootootoo Re: Najlepszy cover 17.04.03, 22:33 "Turn the page"Boba Segera w wykonaniu Metallici. Odpowiedz Link Zgłoś