pszemcio1 19.05.07, 09:27 jest już nowa piosenka. youtube.com/watch?v=KzDREHUfNTY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostra_pelagia Re: nowa płyta smashing pumpkins 19.05.07, 12:21 Nie porywa mnie ten utwór. Ale wypadałoby posłuchać płytę, bo o ile pamiętam to ze starego składu tylko Corgan i chyba jeszcze jakiś gitarzysta został. I ostatnio to raczej głośno było o ich problemach związanych z narkotykami i kłótniami wewnątrz zespołu niż o muzyce. I jakoś mnie te dołująco- egzystencjalne klimaty muzyczne nie bardzo ruszają. Ale płytę oczywiście przesłucham, może zaproponują coś innego. Chociaż znając Corgana to on do swych stanów depresyjnych jest bardzo przywiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio1 Re: nowa płyta smashing pumpkins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 13:12 siostra_pelagia napisała: > Nie porywa mnie ten utwór. Ale wypadałoby posłuchać płytę, bo o ile pamiętam to > > ze starego składu tylko Corgan i chyba jeszcze jakiś gitarzysta został. I > ostatnio to raczej głośno było o ich problemach związanych z narkotykami i > kłótniami wewnątrz zespołu niż o muzyce. I jakoś mnie te dołująco- > egzystencjalne klimaty muzyczne nie bardzo ruszają. Ale płytę oczywiście > przesłucham, może zaproponują coś innego. Chociaż znając Corgana to on do swych > > stanów depresyjnych jest bardzo przywiązany. został perkusista i Corgan, btw. komuś się chyba czas zatrzymał w miejscu. jak mogłaś słyszeć o kłótniach w zespole? SP nie istniał bodajże od 2001 roku, a ostatnią płytą nagraną w oryginalnym składzie (z Darcy i Jamesem Iha) było Adore z 1998. Problemy z narkotykami u Pumpkinsów były nagłośnione za czasów Mellon collie, a więc między 1995, a 98r. a "ostatnio" Corgan nagrywał ze Zwan, potem solo. Za każdym razem z fatalnym skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Re: nowa płyta smashing pumpkins 19.05.07, 13:34 Dla mnie czas się nie zatrzymał w miejscu. To raczej dla muzyki Smashing Pumpkins. Od czasu zawieszenia swej działalności w 2000 czy 2001 muzycznie o Corganie niewiele było słychać. A ostatnie lata działalności zespołu to raczej kłopoty personalne i narkotykowe. Może tylko niefortunnie używałam słowa ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: nowa płyta smashing pumpkins 20.05.07, 10:52 > został perkusista i Corgan ...co swoją drogą nie byłoby takim problemem, bo Corgan i tak podobno na niektórych płytach (Siamese Dream?) wszystkie partie gitar sam nagrywał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio1 Re: nowa płyta smashing pumpkins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:05 roar napisał: > > został perkusista i Corgan > > ...co swoją drogą nie byłoby takim problemem, bo Corgan i tak podobno na niektó > rych płytach (Siamese Dream?) wszystkie partie gitar sam nagrywał... tajemnicą nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Zwan 21.05.07, 10:44 Zwan - jeden kawałek bardzo mi się podobał. Jeszcze jeden nawet średni - reszta o kant pupy potłuc. Solowa płyta bardzo ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio1 Re: nowa płyta smashing pumpkins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:39 youtube ocenzurowano więc jeszcze raz link do kawałka , tym razem ze Spinnera: www.spinner.com/2007/05/18/new-music-tarantula-by-smashing-pumpkins/ Odpowiedz Link Zgłoś