miles9 02.09.07, 20:24 "TRIO" - Marcin Wasilewski/Sławomir Kurkiewicz/Michał Miśkiewicz ,spokojna muza na wrześniowy wieczór. m9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kossace Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 02.09.07, 21:04 David Torn - Cloud About Mercury (ECM, 1986) feat. Bill Bruford, Mark Isham, Tony Levin pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 02.09.07, 21:17 "A Love Supreme" (deluxe edition). Właśnie sobie kupiłam, pięknie wydana i ta muzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 03.09.07, 08:01 Sean Bergin & Radio Freedom All Stars-jazz for freedom Tim Berne - Science Friction jakos mnie wzieło Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 05.09.07, 08:39 'empyrean isles'-sekcja z drugiego kwintetu i fantastyczny hubbard na trabce-prawdopodobnie jedna z najlepszych plyt jazzowych w historii-i to wszystko za jedyne 20 plnow w mm mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 06.09.07, 19:37 Richard Bona - "Reverence" Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Nic nie słuchamy 07.09.07, 00:20 bo mi się odtwarzacz w aucie zepsuł! Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Współczujemy ... 07.09.07, 01:09 ... i cieszymy się, że u nas wszystko gra. Np.: Bobby Bradford - John Carter Quintet "Comin' On". Życzymy udanej naprawy. Pozdrawiam(-y) Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Współczujemy ... 07.09.07, 09:27 Beata Przybytek - "Wonderland" ♫♫♫♫♫ Richard Bona - "Tiki" ♫♫♫♫ Brad Mehldau - "Largo" ♫♫♫♫♫ Alchemik - "Dracula in Bucharest" ♫♫♫♫♫ Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 08.09.07, 18:34 sky.fm/modern jazz/Archie Sheep/hambone/live version/ Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 08.09.07, 18:39 koss.ania napisała: > sky.fm/modern jazz/Archie Sheep/hambone/live version/ hehehe, cos w podobie owcy mi z Archiego wyszlo Shepp, naturliś Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 08.09.07, 22:20 Dziś słucham muzyki cały dzień. Odpalam płytę od płyty i nasłuchać się nie mogę. Teraz w słuchawkach - Bugge Wesseltoft. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 08.09.07, 22:25 a u mnie relaksacyjnie..., Wegier Tibor Szemzo - Snapshot From The Island pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 08.09.07, 22:34 Oglądam mecz i chwilowo nic nie słucham, ale pozdrawiam serdecznie wszystkich słuchających. m9 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 09.09.07, 00:41 Trzeba by chyba Krzynówkowi podarować jakąś fantastyczną płytę jazzową za tę bramkę w końcówce,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 09.09.07, 15:35 jasiek_natolin napisał: > Trzeba by chyba Krzynówkowi podarować jakąś fantastyczną płytę > jazzową za tę bramkę w końcówce,nie? nie koncertujący jakoś ostatnio (a szkoda) zespół batyskaf miał w swoim repertuarze utwór "jacek krzynówek" Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 16.09.07, 16:48 Zbigniew Seifert - Kilimanjaro Słuchałem tej muzyki tak wiele razy,a każdy kolejny to przeżycia, nastrój i przyjemność. m9 Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 09.09.07, 15:37 a mnie wzięło na koncerty fortepianowe chopina. to chyba nie jest jazz, ale muzyka wspaniała. pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 10.09.07, 14:00 Teraz jesienny Kurt Elling "This Time It's Love". Poza tym też nie jazzowe klimaty, typu Radiohead. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 11.09.07, 22:31 był thomas chapin "avantango", teraz pink freud "zawijassy" Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 11.09.07, 23:18 Cecil McBee Sextet "Compassion". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
libra_a Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 13.09.07, 20:10 Anders Widmark - Carmen. Miło, spokojnie. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 13.09.07, 20:42 Jacek Kochan, Cuong Vu, Skerik, Aarset "New Expensive Head" - uwielbiam tą płytkę, a zaraz potem japoński Gnu/Suro, obie z 2003 choć ta druga to chyba nie jazz ale obie niezly odjazd. Pozdr. E. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 13.09.07, 20:49 ewce1 napisała: > Jacek Kochan, Cuong Vu, Skerik, Aarset "New Expensive Head" - uwielbiam tą > płytkę, > mi rowniez sie podoba.. , ciesze sie ze Tobie rowniez teraz leci u mnie Custom Trio - Free Bop z 1999 z Przybielskim pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 13.09.07, 20:56 kossace napisał: > mi rowniez sie podoba.. , ciesze sie ze Tobie rowniez > > teraz leci u mnie Custom Trio - Free Bop z 1999 z Przybielskim > pozdr Cześć kossace, masz swoje zasługi w kształtowaniu mojego muzycznego gustu, i dlatego szczególnie Cię pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.kl Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 13.09.07, 21:08 a moze tu warto sie wybrac...? www.luksfera.pl/aktualnosci.php?news=81&LANG=pl Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 16.09.07, 19:30 sylwia.kl napisała: > a moze tu warto sie wybrac...? > www.luksfera.pl/aktualnosci.php?news=81&LANG=pl Warto, warto! Sylwia wrzuć ten link do koncertów. Tu link do strony p.Bebela www.janbebel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.kl Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 24.09.07, 22:14 oj, chyba za pozno... ale koncerty swietne. niech zaluje kto nie byl! Szemburski, Masecki...cuda, cuda.. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 16.09.07, 20:08 ciekawy program, zwłaszcza na shofar bym się wybrał... Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 14.09.07, 14:16 Michel Portal "Minneapolis" portal doskonały swietna inspirujaca muzyka reszta muzyków tez niczego sobie Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 16.09.07, 20:11 tricphonix "tricphonix" fajna płytka, bardzo dynamiczna, byłem wczoraj na koncercie, zespół w znakomitej formie i słychać, że się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Czego/kogo słuchamy we wrześniu 29.09.07, 18:32 Miles Davis "Miles in the sky", muzyka, która pozytywnie na mnie działa w ten smutny, deszczowy dzień. m9 Odpowiedz Link Zgłoś