Dodaj do ulubionych

liquid tension experiment

IP: *.chello.pl 25.08.03, 19:47
Nie wiem czy na tym forum padla juz ta nazwa, ale jezeli nie, to bardzo
goraco zachecam. Muzyczka niebanalna, zadziwiajaco przyjemna w odbiorze.
Laczy tradycje artrockowego grania spod znaku King Crimson (Tony Levin) z
nieco mocniejszym brzmieniem reprezentowanym przez Dream Theater (John
Petrucci, Mike Portnoy und fenomenalny Jordan Rudess). Taka muzyczna
kompilacja dwoch stylow (uczciwie trza przyznac, ze nie az tak bardzo od
siebie odleglych) przyniosla tutaj efekt dla mnie wprost piorunujacy. Moze
znajdzie sie jeszcze ktos komu ta muzyczka przyniesie sporo radosci.smile)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Argus Re: liquid tension experiment IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 19:59
      Ta muzyka przyniosła mi sporo radości smile. Uwielbiam dwie płyty - jednak ze
      wskazaniem na dwójkę. Szczególnie cudny utwór pod tytułem "When the water
      breaks" robi na mnie piorunujące wrażenie. Panowie z pewnego zespołu który
      kontynuuje tradycję grania za którym nie przepadam a które nazywa się przerost
      formy nad treścią - w tym zespole spisują się fenomenalnie i chwała im za to.
      Także nie jakieś tam Dream... - lecz Liquid Tension Experiment. Fenomenalna
      muzyka. PER - plus za przypomnienie. smile
    • Gość: As Re: liquid tension experiment IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 25.08.03, 20:07
      Akurat tego nie słyszałem, ale coś mi się wydaje że Explorers Club o którym
      założyłem wątek w tamtym tygodniu to podobna muzyczna półka. Jak ktoś
      zainteresowany to może odgrzebać, a ja będę polował na nagrania Liquid Tension
      Experiment.
      • Gość: Jacek Re: liquid tension experiment IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 20:52
        Gość portalu: As napisał(a):

> Akurat tego nie słyszałem, ale coś mi się wydaje że Explorers Club o którym
        > założyłem wątek w tamtym tygodniu to podobna muzyczna półka.<

To było tu :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=78&w=7444834&a=7444834&v=2&strona=0

Pzdr.
        • Gość: As Re: liquid tension experiment IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 25.08.03, 20:56
          Wiesz, trochę głupio było mi przywoływać własny wątek - dzięki że zrobiłeś to
          za mnie smile
          Niedługo chyba będę miał dostęp do drugiej części Explorerów - już jestem
          ciekaw smile
          Link trzeba skopiować w całości gdyż klikanie w niego powoduje wyświetlenie
          następującego komunikatu: Wystąpił błąd: brak parametru: "numer wątku"
          • Gość: Jacek Re: liquid tension experiment IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 21:10
            Link wkleiłem w całości, ale coś go podzieliło, widocznie był za długi.Spróbuję
            jeszcze raz, trochę inaczej :
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7444834
            BTW, nie wiem czy już o tym było, ale warto posłuchać jeszcze formacji Gordian
            Knot (IMO zbliżone do omawianych tu zespołów), dwie płyty, ta druga z tego roku.
            Pzdr/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka