Dodaj do ulubionych

(wreszcie) nowy album Tiamat

IP: *.orasoft.pl 17.09.03, 22:54

27/10 ukaze sie nowy album Tiamat !!! Gorąco-metalowy koniec października
się nam szykuje. Nowy album Szwedow, koncert Paradise Lost w Wwie i
Wrocławiu, a we wrześniu jeszcze nowy Moonspell smile Giganci cięzkiego,
gotyckiego grania powracają. Więcej info na:

www.churchoftiamat.com/
Obserwuj wątek
    • vulture Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 05:13
      • ugugunana Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 13:17

Widać żyją...*-) Co więcej, w ciemno przewiduje, że pobiją na głowę ostatnie
        wypociny Metallicy...*-)

Hail!
        • Gość: AgentCooper Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 18.09.03, 14:11
          a ja bardzo lubie ostatnie plyty. Zarowno Judas Christ jak i Skeleton Skeletron
          uwazam moze nie za genialne ale na pewno bardzo dobre plyty. Mroczna i ciezka
          muzyka podlana melancholijno-pinkfloydowskimi klimatami. Malo jest kapel ktore
          tak graja, a Szwedzi na pewno maja swoj niepowtarzalny styl.

A przy okazji - szkoda, ze poboczny projekt Edlunda czyli Lucyfire chyba
          skonczyl sie na pierwszej plycie.
          • jasiek666 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 14:20
            Gość portalu: AgentCooper napisał(a):

> A przy okazji - szkoda, ze poboczny projekt Edlunda czyli Lucyfire chyba
            > skonczyl sie na pierwszej plycie.

Eh, tego akurat bym specjalnie nie żałował. Banalne, wesołe i prymitywne
            pioseneczki niemalże w rytmie disco. I wypada jedynie cieszyc się, ze johan nie
            wydał tego pod szyldem Tiamat.
            • Gość: AgentCooper Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 18.09.03, 14:32
              ze wesole to sie do pewnego stopnia zgodze. Na pewno melodyjne, ale tz
              dynamiczne i mocno gitarowe. Co do prymitywnych i banalnych: stanowcze NIE !
              Ale zgadzam sie ze Tiamat jest zupelnie inny takze dobrze ze jest na ta muzyke
              inna kapelka. PRzy okazji - a na Paradajsa pan Jasio sie wybiera ?
              • jasiek666 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 14:43
                odpuszcze sobie, bo sie boje ze bedą grać kawałki z "hosta" wink
                ale na tyjamata to zawsze chętnie.
                • Gość: AgentCooper Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 18.09.03, 15:15
                  Nie boj nie boj. W zalaczeniu setlista z aktualnej trasy ktora jest grana z
                  niewielkimi zmianami na wszystkich koncertach:
                  Isolate,Mouth,Hallowed lands,So much is lost ,Rememberance,Two
                  Worlds,Mistify,Symbol of life,Enchantment,Erased,As I die,Self-
                  Obsessed,Mercy,Small Town Boy

encoressmirkay just words, The Last Time,One Second

jak widac glownie najnowszy material, pare rzeczy z drakonskich czasow i
                  starszych...A ja swoja droga Host bardzo lubie. Ta plytka powinna sie tez Nice
                  podobac.
                  • nikka007 interwencja 18.09.03, 15:57
                    Host mi sie nie podoba. Wiecej nie napisze bo w kawiarence alty nie dzialaja i
                    to glupio wyglada.
                    Ide na Paradajsow bo Nick sliczny.I blondyn wink)
                    • Gość: AgentCooper a ja myslalem IP: 5.3.1R* / *.pg.com 18.09.03, 17:17
                      ze to raczej szatyn...Ale moze nie bede sie w tym temacie wypowiadal...No to
                      idziemy. a gdzie mozna kupic bilety ?
                      • nikka007 Re: a ja myslalem 18.09.03, 18:40
                        na pewno nie jest łysy.O. a bilety to nie wiem, gdzieś chyba są
                  • nikka007 suplement 18.09.03, 15:57
                    a Small town boy to sie pewnie Jaskowi spodoba ;-P
                    • jasiek666 Re: suplement 18.09.03, 16:12
                      A jakże. Jimi sommerville jest w końcu niekwestionowanym prekursorem gothic i
                      doom metalu.
                • vulture Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 15:48
                  jasiek666 napisał:

> odpuszcze sobie, bo sie boje ze bedą grać kawałki z "hosta" wink

No co Ty, nie lubisz Depeszów? smile)))))))))))
                  • jasiek666 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 15:57
                    nie. ale znam kogoś kto lubi.
                    • vulture Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 16:03
                      jasiek666 napisał:

> nie. ale znam kogoś kto lubi.

O, to ciekawe!!! Nie przypuszczałbym...
                      • jasiek666 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 16:15
                        Ja też nie. Nie zdawałem sobie z tego sprawy, dopoki nie przeczytałem swoich
                        powyzszych postów.
                    • nikka007 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 18.09.03, 18:41
                      to ciekawe. a osobiście znasz?
                      • vulture Depeche Lost 18.09.03, 18:45
                        Ciekawe, czy gdyby ktoś mi pozamieniał piosenki z "host" i "songs of faith and
                        devotion" to bym zauważył...
                        • argus1 Re: Depeche Lost 18.09.03, 21:02
                          vulture napisał:

> Ciekawe, czy gdyby ktoś mi pozamieniał piosenki z "host" i "songs of faith
                          and
                          > devotion" to bym zauważył...

Jeżeli nie znasz obu tych albumów - to byś nie zauważył.
                          A jeżeli znasz - jednak wokale trochę się różnią wink
                          • Gość: AgentCooper Paradise Mode IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 18.09.03, 21:49
                            i mimo sycko na Host gitary momentami slychac....A na zywo to juz w ogole jest
                            trash/death/grindcore metal
                          • vulture Re: Depeche Lost 18.09.03, 22:01
                            argus1 napisał:
                            > Jeżeli nie znasz obu tych albumów - to byś nie zauważył.
                            > A jeżeli znasz - jednak wokale trochę się różnią wink

Wiem. To taki żarcik <śmiech>
                            • argus1 Vulture Lost 18.09.03, 23:17
                              vulture napisał:

> argus1 napisał:
                              > > Jeżeli nie znasz obu tych albumów - to byś nie zauważył.
                              > > A jeżeli znasz - jednak wokale trochę się różnią wink
                              >
                              > Wiem. To taki żarcik <śmiech>

Naprawdę to był żart? smile Tym postem rozśmieszyłeś mnie na poważnie...A czemu -
                              to mi się tłumaczyć nie chce.
                              Pozdrawiam.

• vulture emerson lake and argus 19.09.03, 05:07
                                argus1 napisał:

> Tym postem rozśmieszyłeś mnie na poważnie...A czemu -
                                >
                                > to mi się tłumaczyć nie chce.

Wiem czemu, ale ostatnio jakoś odczuwam potrzebę pisania, co jest żartem, a co
                                nie. Tak na wszelki wypadek.
                                • argus1 5.06 - Every Strangers Eyes 19.09.03, 09:01
                                  vulture napisał:

> argus1 napisał:
                                  >
                                  > > Tym postem rozśmieszyłeś mnie na poważnie...A czemu -
                                  > >
                                  > > to mi się tłumaczyć nie chce.
                                  >
                                  > Wiem czemu, ale ostatnio jakoś odczuwam potrzebę pisania, co jest żartem, a
                                  co
                                  > nie. Tak na wszelki wypadek.
                                  >

Widzę po godzinie Twego wpisu, że właśnie kończyłeś słuchać "Vulture's Pros and
                                  Cons of internet hitch-hiking" Rogera W. Bardzo dobra płyta.
                                  • vulture Rendez Vous 6.02 19.09.03, 16:20
                                    argus1 napisał:
                                    > Widzę po godzinie Twego wpisu, że właśnie kończyłeś słuchać "Vulture's Pros
                                    and
                                    >
                                    > Cons of internet hitch-hiking" Rogera W. Bardzo dobra płyta.

Ja o tej porze wstaję, a nie chodzę spać.
                      • jasiek666 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 19.09.03, 10:42
                        nikka007 napisała:

> to ciekawe. a osobiście znasz?

a kto to jest ten osobiście ?
                        • nikka007 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 19.09.03, 12:52
                          to nowy minister finansów wink
                          • jasiek666 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 19.09.03, 12:53
                            a to nie znam.
                            • nikka007 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 19.09.03, 13:05
                              dziś jest konferencja nowego ministra, o 19
                              • jasiek666 Re: Matko! To oni jeszcze żyją!!! 19.09.03, 13:14
                                a potem lampka dobrego wina w restauracji "Pszczółka"
                                • Gość: AgentCooper ejjjj (ze zacytuje Miecia) IP: 5.3.1R* / *.pg.com 19.09.03, 13:26
                                  to jest watek poswiecony panu Johanowi Edlundowi oraz jego kolegom. Prosze
                                  merytorycznie sie wypowiadac na ten temat.
                                  • nikka007 Johan Edlund 19.09.03, 13:28
                                    to fajny facet. A jeśli chodzi o "Pszczółkę" to nowy minister lubi wódkę. To
                                    ten minister z piątką z finansów wink
                                    • agentcooper Re: Johan Edlund 19.09.03, 13:37
                                      nikka007 napisała:

> to fajny facet. A jeśli chodzi o "Pszczółkę" to nowy minister lubi wódkę. To
                                      > ten minister z piątką z finansów wink

Bylby gupi jakby wodki nie lubil. Kazdy mondry wodke lubi. A Johan to wogole
                                      rulez. BTW - nie wiesz gdzie sprzedaja bilecik na PL ? Bo jakby zbraklo to by
                                      mi bylo przykro....
                                      • nikka007 Re: Johan Edlund 19.09.03, 13:41
                                        nie mam pojęcia. A miałoby zabraknąć? eee...taki popyt na paradajsów? najlepiej
                                        zobaczyć gdzie grają i tam pójść. A jak się dowiesz to poinformuj mnie wink
                                        • agentcooper Re: Johan Edlund 19.09.03, 13:48
                                          nikka007 napisała:

> nie mam pojęcia. A miałoby zabraknąć? eee...taki popyt na paradajsów?
                                          najlepiej
                                          >
                                          > zobaczyć gdzie grają i tam pójść. A jak się dowiesz to poinformuj mnie wink

No dobrze. A zatem niech i tak bedzie, choc jak grali ten opozniony koncertw
                                          Proximie jakies 2 czy 3 lata temu to zbraklo biletow....A apropo Tiamatu to
                                          jest juz teledysk z singlem z nowej plyty.
                                          • nikka007 Re: Johan Edlund 19.09.03, 13:49
                                            Ja tak myślę, że po ostatnich dokonaniach PL to tłumu może nie być. Może się
                                            mylę, kurka...
                                            • Gość: AgentCooper Re: Johan Edlund IP: 5.3.1R* / *.pg.com 19.09.03, 14:44
                                              ostatnia plyta to taki lekki powrot do korzeni, wiec ci ktorym sie nie podobal
                                              Host czy One second powinni przyjsc. W zeszlym roku na MEtalmanii zagrali
                                              zdecydowanie metalowo....Aha, udalo mi sie odtworzyc czesc mojego twardego
                                              dysku na ktorym mialem m.in. Xaviera i Small Town Boy i uwazam ze te covery w
                                              ich wykonaniu sa po prostu genialne....A gdyby tak jeszcze zagrali Walk Away
                                              pana Avalanche'a...ech cudnie, by bylo....
                                              • vulture Re: Johan Edlund 19.09.03, 15:02
                                                Gość portalu: AgentCooper napisał(a):

> ostatnia plyta to taki lekki powrot do korzeni

Chyba do przypraw korzennych w kuchni wokalisty. Nuda i miałkość. Ot co.
    • dreaded88 Syf będzie 19.09.03, 16:17
      Po "Deeper Kind of Slumber" J.E. najwyraźniej się wystraszył i poleciał
      komercją (na miarę swoich skromnych możliwości oczywiście). "SS" był jeszcze w
      zasadzie w porządku, "JC" już nie. Tak mi się przynajmniej wydaje.
      Podobno i Danzig grzebie przy kolejnym albumie, a żywoty obu dżentelmenów są od
      pewnego momentu symetryczne (tyle, że "I Luciferi" jest o piekło lepszy
      od "JC").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka