gilevans 05.08.08, 18:28 Dave Liebman "1st Visit". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gilevans Re: w sierpniu słuchamy 07.08.08, 12:57 Sonny Rollins - DeJohnette - Montreal '82. Odpowiedz Link Zgłoś
gilevans Re: w sierpniu słuchamy 08.08.08, 06:50 Ravi Cltrane Live in Koln 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w sierpniu słuchamy 08.08.08, 21:00 Chico Freeman "Groovin' late", przed jutrzejszym koncertem. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: w sierpniu słuchamy 08.08.08, 22:07 jazzfoxy napisała: > Chico Freeman "Groovin' late", przed jutrzejszym koncertem. To gdzie zbiórka i jak się poznamy? Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: w sierpniu słuchamy 10.08.08, 00:14 I jak wrażenia? Moim zdaniem Chico się nie przemęczał, choć kilka razy pokazał dużą klasę, cały koncert opierał się na Barbarze i ona wspaniale to uniosła. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w sierpniu słuchamy 10.08.08, 14:34 winoman napisał: > I jak wrażenia? Moim zdaniem Chico się nie przemęczał, choć kilka razy pokazał > dużą klasę, cały koncert opierał się na Barbarze i ona wspaniale to uniosła. > > Pozdrawiam! Jak dla mnie - za dużo hammondów. Może dlatego, że nastawiłam się jednak na Freeman'a. PS Wypatrywałam Cię, ale tłum był zbyt gęsty Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: w sierpniu słuchamy 10.08.08, 17:00 > PS Wypatrywałam Cię, ale tłum był zbyt gęsty Jeśli stałaś tam, gdzie ostatnio, to raczej nieustanie wpatrywałaś się w Chico ). Chyba, że to nie byłaś Ty. Niestety dotarłem zbyt późno, by przedrzeć się do pierwszego rzędu, stałem sobie trochę na lewo, prawie na wprost Barbary. A Hammonda uwielbiam, za to właśnie, co ona niemal powiedziała przed bisem, za to, że blues jest niemal wbudowany w ten instrument, a dla mnie w jazzie pierwiastek bluesowy jest najważniejszy. Bis uratował dla mnie ten koncert, cały czas czekałem na porządnego bluesa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w sierpniu słuchamy 10.08.08, 20:15 Mnie też porwał ten blues na koniec. Stałam w innym miejscu - po prawej stronie, też przyszłam za poźno. Winomanie, ja nie mam bladego pojęcia jak miałabym Cię poznać... Może jednak mnie widziałeś? Byłam z córką. Nie jestem jeszcze w wieku emerytalnym, trochę zaniżyłyśmy średnią Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: w sierpniu słuchamy 10.08.08, 23:58 > Stałam w innym miejscu - po prawej stronie, też przyszłam za poźno. Ty po prawej, ja po lewej, przez ten tłum raczej nie było szansy się dojrzeć, zwłaszcza, że nie mam dwóch metrów wzrostu ani peryskopu. > Winomanie, ja nie mam bladego pojęcia jak miałabym Cię poznać... W moim blogu w pierwszej notce jest link do strony, gdzie coś w rodzaju zdjęcia można znaleźć, choć pewnie mało czytelne > Może jednak mnie widziałeś? Byłam z córką. Nie jestem jeszcze w > wieku emerytalnym, trochę zaniżyłyśmy średnią Wy zaniżyłyście, ja zawyżyłem Nie wiem jeszcze, czy będę w najbliższą sobotę, ale zrobię wszystko, by przyjść na dwa kolejne (i niestety ostatnie) koncerty. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w sierpniu słuchamy 12.08.08, 09:29 Właśnie tak sobie Ciebie wyobrażałam - z lampką wina Mam wrażenie, że już Cię widziałam, ale mam tak z większością osób ze Starówki. Co roku przychodzi ten sam skład. Co do wieku emerytalnego, to była aluzja do tego, co ktoś tu wcześniej napisał, że jazzu słuchają emeryci. Zupełnie się z tym nie zgadzam, choć z drugiej strony, jeśli o mnie chodzi, to faktycznie im jestem starsza, tym bardziej wymagająca muzycznie. Też wybieram sie na dwa ostatnie koncerty, mogę nawet zabrać lornetkę, ale raczej nie podejdę do Ciebie, bo jestem zwyczajnie nieśmiała Wracając do ostatniego koncertu, kiedy na bis zagrali bluesa, pomyślałam, że dopiero teraz koncert mógłby się rozpocząć... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w sierpniu słuchamy 10.08.08, 20:48 "The Bridge" Sonny Rollins&Jim Hall, płyta z 62 roku. Sięgnęłam po nią znów z powodu Izzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gilevans Re: w sierpniu słuchamy 12.08.08, 14:07 Archie Shepp & Philly Joe Jones - "Same". Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w sierpniu słuchamy 15.08.08, 14:47 "Silver Rain" Marcusa Millera, dla naszych szpadzistów )) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: w sierpniu słuchamy 21.08.08, 20:39 marylin mazur i janek garbarek "elixir" - fajna, klimatyczna płyta, polecam. gdyby tak jeszcze garbarek miał zagrać z marylin mazur za tydzień na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: w sierpniu słuchamy 26.08.08, 20:09 Dziś Chet Baker "MY FUNNY VALENTINE" boxik 3-płytowy złowiony w Jazz Radio Bardzo przyjemna kompilacja utworów z lat 50-tych. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
burczybrzuch Re: w sierpniu słuchamy 07.09.08, 13:28 Eva Cassidy - Somewhere - uff you tubuje w tej chwili z Eva, nizniszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś