Gość: piecyk gazowy Re: Najlepszy.. IP: *.visp.energis.pl 02.11.03, 17:27 peter.steele napisał: > utwór „Not My Kinda Scene” – Powderfinger > solówka Tu nie mam zdania. Napiszę, tylko, że moja ulubiona kapela to GN’R. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Najlepszy.. 02.11.03, 18:09 Co do utworu nie wypowiadam się, natmiast już dawno temu bodajże magazyn "Guitar Player" uznał za najlepszą solówkę gitarową tę, którą Ritchie Blackmore wygrywa w utworze "Highway Star". Faktycznie, i melodyjna, i pomysłowa, i porywająca; trudno sie nie zgodzić. Lubię wiele solówek, ale najchętniej słucham organowych popisów Jona Lorda, na przykład z utworu "Speed King" bądź z "Burn". Niesamowicie grał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Najlepszy.. IP: 81.210.124.* 02.11.03, 18:59 Hehe solo Blackmore'a w tym utworze jest dobre, ale zaraz żeby najlepsze. Posłuchaj sobie "Tornado Of Souls" Megadeth to jest solo. Ja słyszałem, że najlepsze solówki nagrywał Jimmy Page i się z tym w 100% zgadzam. Page i Friedman rządzą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Najlepszy.. 02.11.03, 19:05 Ja tekst o Blackmorze przytoczyłem jako ciekawostkę, ale akurat on mnie interesuje bardziej niż Page, którego grania nie lubię. Tym samym sola Blackmore'a uważam za lepsze. Piszę w swoim imieniu - przecież "najlepszy" dla każdego znaczy "ten, którego ja lubię". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Najlepszy.. IP: 81.210.124.* 02.11.03, 19:10 Ja nie porównuję Page'a do Blackmore'a (którego gry nie lubię - ale bardzo szanuję). Posłuchaj tylko czegoś innego niż Deep Purple, ponieważ nie na Nich świat sie zatrzymał... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Najlepszy.. 02.11.03, 19:13 Gość portalu: hmmm napisał(a): > Ja nie porównuję Page'a do Blackmore'a (którego gry nie lubię - ale bardzo > szanuję). Posłuchaj tylko czegoś innego niż Deep Purple, ponieważ nie na Nich > świat sie zatrzymał... To że napisałem tu o Blackmorze nie znaczy że słucham tylko DP. Cenię też innych instrumentalistów (bo rozumiem, że wątek nie tylko solówek gitarowych dotyczy). Ale nie widzę powodu żebym miał nie pisać o tym, co mi się akurat najbardziej podoba. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Najlepszy.. IP: 81.210.124.* 02.11.03, 19:20 Ale wcale nie musisz się tłumaczyć. Zaproponowałem Ci tylko żebyś sobie posłuchał solówki z "Tornado Of Souls" i podobnie jak Ty stwierdziłeś, że to solo Blackmore'a gdzieś było najlepsze, tak ja napisałem, że Page'a według "specjalistów" grał najlepsze sola: gdzieś były zestawy tych "specjalistów od wszystkiego" i znalazły się tam chyba 4 solówki Page'a (najwięcej solówek jednego gitarzysty). Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Najlepszy.. 02.11.03, 19:24 "Tornado Of Souls" i twórczość Megadeth znam i faktycznie jest tam fajne solo, ale mimo wszystko zdania nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Highway star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 16:22 W tymze utworze w wersji z "Made in Japan" solowki (zarwono organowa jak i gitarowa) sa obledne;nie chodzi tu o to czy Blackmore byl lepszy od Planta czy nie (bo byl )) ,ale o to ,ze dzieki calemu zespolowi (nie tylko soliscie) pasuja do tytulu utworu i sa porywajace (doslownie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Hehe koleś poucz sie troche... IP: 81.210.124.* 03.11.03, 17:11 Gość portalu: Lukas napisał(a): > > W tymze utworze w wersji z "Made in Japan" solowki (zarwono organowa jak i > gitarowa) sa obledne;nie chodzi tu o to czy Blackmore byl lepszy od Planta czy > nie (bo byl )) ,ale o to ,ze dzieki calemu zespolowi (nie tylko soliscie) > pasuja do tytulu utworu i sa porywajace (doslownie). No w sumie Blackmore grał lepiej od Planta na gitarze, ale dobrze że był lepszy tylko w grze na gitarze. Lukas ty tylko znasz Deep Purple z koncertówki "Made In Japan"??? Tak jak już napisałem Page i Friedman rządzą - przynajmniej dla mnie PS: Ja pierdziele porównuje Planta do Blackmore'a. Rozumiem, że to był żart... Jeżeli nie to muszę Ci powiedzieć, że John Bonham był lepszy od Johna Lorda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: my mistake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 17:59 Przepraszam za pomylke ,panowie Page i Plant zawsze mi sie myla.Ale widze ,ze nie pozostawilo cie to obojetnym,wiec pewnie mamy tu do czynienia z LZ fanem.Bardzo dobrze.....oto poprawka: >nie chodzi tu o to czy Blackmore byl lepszy od Page'a > > czy > > nie (bo byl )) ,ale o to ,ze dzieki calemu zespolowi (nie tylko solisci > e) > > pasuja do tytulu utworu i sa porywajace (doslownie). Ot ,i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Najlepszy.. 02.11.03, 19:34 Gość portalu: hmmm napisał(a): > "Tornado Of Souls" Megadeth to jest solo. Ewentualnie to co się dzieje na końcu, a właściwie od środka "Hangar 18" )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Najlepszy.. IP: 81.210.124.* 02.11.03, 19:01 Utwór??? Trudno powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
rocco_siffredi Re: Najlepszy.. 03.11.03, 13:43 najlepszy utwór nie wiem - ale znam dwie najlepsze riffy type o negative - prelude to agony i gravity i solpowka na basie w i know u fuckin' someone else Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Najlepszy.. 03.11.03, 15:27 peter.steele napisał: > utwór nie mam > solówka Lynyrd Skynyrd "Free Bird" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Najlepszy.. IP: 80.51.237.* 03.11.03, 15:33 żadnych solówek! znacie takie hasło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Najlepszy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 16:18 Gość portalu: jack9 napisał(a): > żadnych solówek! > znacie takie hasło? No ba ,jak ktos nie umie grac to tworzy takie hasla Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najlepszy.. 03.11.03, 17:13 Ostatnio chyba Dave Murray w " The Evil That Men Do " Ironów. Dlaczego ? Proste, podniosłe, melodyjne, piękne. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś