Gość: kosmaty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 14:10 ZDECYDOWANIE RADIOHEAD!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kosiak Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 14:13 Pozwole sobiue wlozyc kij do mrowiska - przereklamowane nudy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 20.12.03, 14:42 Gość portalu: kosiak napisał(a): > Pozwole sobiue wlozyc kij do mrowiska - przereklamowane nudy.... I po co znowu zaczynać kolejną bezsensowną dyskusję o tym samym...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 16:20 Gość portalu: kosiak napisał(a): > Pozwole sobiue wlozyc kij do mrowiska - przereklamowane nudy.... Pozwole sobie odpowiedziec na poziomie rozmowcy: bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 14:59 Zgadzam sie.Smieszy i dziwi mnie szum robiony wokol tego zespolu.Chlopaki sobie rzepola,moze cos w tym jest ,ale zeby od razu na kolanach do tego podchodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 20.12.03, 16:13 na pewno nie radiohead... czego takiego w tym roku dokonali??? dla mnie w tym roku wyróżniają się the libertines, chociaż nie wydali płyty. są w tej chwili zdecydowanie najlepszym zespołem koncertowym, no i w żadnym innym zespole nie doszło w tym roku do takich rzeczy jak chociażby aresztowanie i osądzenie gitarzysty za to, że włamał się do domu kumpla z zespołu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 16:22 tak gdyby brac pod uwage czynniki nie tylko artystyczne to chyba The White Stripes. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 20.12.03, 16:31 za jedną bójkę, trzy randki z "bridget jones" i czerwono-czarne kalesony??? Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 21.12.03, 16:06 libertine napisał: > na pewno nie radiohead... czego takiego w tym roku dokonali??? dokładnie tak. Radiohead uwielbiam, ale w tym roku niewiele pokazali więc trochę dziwi mnie ten pierwszy post (w poprzednich latach - gdy wydawali nowe albumy - nie zdzwiwiłby mnie). Jak już gdzie indziej pisałem, nie wiem czemu wszyscy tak powaznie traktują ten album radiohead...to jest pożegnanie zespołu z fanami preferującymi mniej eksperymentalne brzmienia, a jak na pożegnanie (czyli generalnie dość wtórną i średnio ambitną muzyka) zrobili to wyśmienicie i z klasą - nawet fan elektroniki może znaleźc na tej płycie kilka ciekawostek, i nikt mi też nie wmówi że alternatywni artyści którzy wykorzystywali od dawna patenty użyte teraz przez radiohead, wykorzystywali je własnie w ten sposób - przy bardzo melodyjnych, pełnych instumentów i różnych brzmieć _piosenkach_ (inaczej mówiąc: np. Autechre może i tu słychać, ale Autechre nigdy swojego brzmienia do takiego czegoś nie wykorzystało! - stąd na swój sposób _są_ progresywni). Dlatego też szanuję jak najbardziej HTTT, jest u mnie w pierwszej 10, za same 2 czy 3 kawałki, ale patrzę na ten album z przymrużeniem oka i tyle, czekając tak naprawdę na nowy album. Wiele hałasu o płytę, która wcale nia miała być genialna, odkrywcza, powalająca czy coś takiego. Po prostu zbiór kilkunastu piosenek. Inna sprawa, że piosenki nawet na tym "średnim" albumie biją 90% tego co, miałem okazję posłuchac w audycjach Piotra Kostrzewy...(sorry) pozdrawiam exodus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouPeter Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 19:54 Na polskim rynku zdecydowanie HEY. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 20.12.03, 20:25 Na polskim rynku mile mnie zaskoczyl Closterkeller. Naprawde niewiele sie juz po tej kapeli spodziewalem. Nie bylem faunem ich ostatnich albumow, a tu taka plyta... Anja, RESPECT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostak Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 20:44 Zdecydowanie Evanescence! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thedude Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 21:55 Evani co??? - kolejne przereklamowane nudy - wyciskacze tego co zostalo po numetalu. Rok był baaardzo nudny. Metallica bardzo zawiodla. A jedene ozywcze klimaty pojawily sie podczas słuchania nowych plytek Iron MAiden i Jane's Addiction Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 20.12.03, 23:38 shivo napisał: > The Cooper Temple Clause osobiście dużo bardziej lubię ich pierwszy album..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 12:20 dla mnie AUDIOSLAVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: The Beatles IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 13:25 jakie kryteria brane są pod uwagę w przypadku głosowania na zespół roku? jeżeli chodzi o ilośc sprzedanych płyt, to chyba nie jest zadanie forumowiczów tylko odpowiednich zestawień popularność? nie wiadomo jak to zmierzyć jeżeli to ma być inne kryterium niż sprzedaż płyt. ilość razy pojawiania sie w prasie: Michael JacKson chyba wygra. Może osobicie najważniejsza postać dla każdego z nas? a to nie zawsze musi być zespół który jest obecnie na tapecie. dla mnie osobiście zespołem roku będą .......yyyyy, chyba nie prowadzę takich zestawień. chyba równie bezsensowne jak każde zestawienie dotyczące kwestii muzycznych (nie licząc tyh prowadzonych w celu innym niż czyste hobby, czyli marketing). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawer Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: 62.233.197.* 21.12.03, 13:34 mój typ to : EVANESCENCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mechateodor Re: ZESPÓŁ ROKU 2003 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.12.03, 17:14 Blur Odpowiedz Link Zgłoś