Dodaj do ulubionych

JAZZ & ROCK Radio w Polsce

27.12.03, 01:47
poranek. pierwsza kawa. szybka walka z przysznicem i hop do pracy. odpalamy
radio. a tam....
przez cały dzień szmira, szmira i jeszcze raz szmira.
PR3 - niegdyś stacja OK, dziś zabijająca słuchaczy totalną muzyczną padaką.
Ostał się tylko express i minimax, jeśli chodzi o jakiekolwiek słuchalne
audycje.
RADIOSTACJA - kiedyś Rozgł.Harcerska, kawał historii muzyki młodych.Jako
amator Brum i RH własnie, przez pierwsze lata miło przysłuchiwałem się
poczynaniom Radiostacji. Jednak od przejęcia jej przez RadioZet - nie
potrafię "Nowych rytmów" słuchać dłużej niż 2 minuty, bo po prostu mam
ochotę strzelic do odbiornika. Straszna, okropna i haniebna porażka. Z radia
z dobrą przesłością, emitującego wartościowe kawałki (od grunge'a po dobre
techno), obecnie Radiostacja strzela do słuchaczy kaszanką pełną wymiocin.
Wystarczy włączyć i wytrzymac 1 minutę...To styraszne, bo bardzo ceniłem to
radio.
RMF FM - czy ktoś jeszcze pamięta czasy, gdy ta stacja była rockowa?
RADIO ZET-no comments.
ESKA-no comments.
RADIO KOLOR-odgrzewance,nie zawsze dobrze zebrane do kupy,nie zawsze
trafiają do zmęczonych Britneyką ludzi.
TOK FM-wartościowe (nie nadają tego całego popcornowo-rnb-pseudohiphopowego
shitu.
To, co teraz dzieje sie na falach UKF woła o pomstę do nieba. Skoro już
przytargałem do pracy odbiornik, to po to by się relaksować a nie by zdychać
w pracy z powodu nadawanej w radio muzyki!
Czy kiedyś w końcu - tak jak to jest w innych krajach - powstanie z
prawdziwego zdarzenia jakieś ogólnopolskie Jazz/Rock Radio? Bez
ingerowania "sił wyższych" związanych z komercyjnymi rzygami? Tylko dobra
muza? Czy w Polsce możliwe jest lub będzie nadawanie czegokolwiek normalnego
poza Ich troje, Britney, pseudokontestatorami typu pseudohiphop i innych
podobnych alizee?
Kto jest za ogólnopolskim Jazz/rock radio? czy to ma rację bytu?

Obserwuj wątek
    • vulture Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce 27.12.03, 08:21
      Nie słucham radia, ale jestem za. Bądź za pacyfikacją stacji już istniejących,
      ponieważ zdarza mi się przebywać w miejscach, gdzie radio jest włączone non
      stop i paw we mnie wzbiera, gdy słyszę jingiel "łagooodne przeboooje", a potem
      papkę selindijonowo-dżołkokerowo-filokolinsowską. Do wyrzygu.
    • peternurek1 Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce 28.12.03, 00:48
      mash 190 % mojego poparcia . Naprawde potrzebne yest nam coś takiego . Z
      dobrych stacji których czasami słucham zostały resztki Rock Radia (w którym
      leci ciągle to samo z playlisty) , czasem jakieś audycje w trójce
      (Minimax ,Expres, dobre koncerty ja się trafią, czasem jakieś audycje Manna)
      ... i yest jeszcze 94... trzeba trafić na dobrą audycje, bo tak nie da się
      słuchać , tzn. muzyka nawet może być ale jak zaczynają coś mówić... naprawdę
      mam ochotę wywalić sprzęt przez okno. jazz&rock radio... super pomysł , tylko
      kto w tym genialnym kraju coś takiego zrobi?...
    • mapmuh Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce 28.12.03, 10:28
      Kurwa.
      Przepraszam, ale inaczej tego nie da się podsumować. W Krakowie było do niedawna
      BARDZO DOBRE radio - Flash. Grało tylko rocka, choć rozumianego bardzo szeroko (dało się tam usłyszeć Łzy, ale w ramach rekompensaty również Purpli, Joy Division i Hot Hot Heat) Pograło sobie radio rok (w sensie 12 miesięcy) po czym wzięło i się zamknęło, nie tłumacząc dlaczego.
      Dziekuję więc mentalnym ciotom za podbijanie słupków słuchalności gównianym rozgłośniom w typie rmf, zet, wawa bla bla bla.
      Ogólnopolskie rock/jazz radio - podpisuję petycję.
      • peternurek1 Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce 28.12.03, 15:16
        Rock radio na siebie zarabiało , ale zamknął ja radiokomitet (przepraszam
        KRRiTV) trójka była jedną z najchętniej słuchanych stacji , jeszcze przed
        zmianami, więc odpada argument że to by się nie sprzedało, a juz się z takim
        spotkałem.
        • Gość: next Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.04, 00:09
          nie wierze ze w tym kraju wszystkim podoba sie kicz i nikt nie ma zamiaru nic
          z tym robic!
          z glosnika sacza sie totalne rzygi,a prezenterzy przescigaja sie w ich
          serwowaniu; w moim miescie (Wroclaw) dziala kilka prywatnych stacji z ktorych
          na uwage zasluguje tylko Radio Kolor-puszczaja stare rzeczy i tylko to ich
          ratuje.Cala reszta (Blue FM, Eska, RAM)- do kitu. Boje sie pomyslec jaka
          muzyke z dziecinstwa beda wspominac "wspolczesne" dzieci.Czy wspominac beda
          wylacznie rzygi?
      • m85 Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce 11.01.04, 12:52
        > Kurwa.

Jesli chodzi radio Flash popieram calkowicie...

m.
      • stalowy_szczur1 Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce 12.01.04, 15:15
        Radio Flash to mój kandydat na kretynów roku. Może zamiast kupować Smarta który
        parkował na Wadowickiej 10 trzeba było zainwestować parę złotych w promocję ?
        Przecież literalnie nikt wiedzieć nie miał prawa, że takie radio w Krakowie
        nadaje- brak jakichkolwiek informacji o działalności ś.p. stacyjki. O Flashu
        najwięcj mówi się teraz, gdy radio zmarło z braku słuchalności. A skąd do
        cholery człowiek maił o nim wiedzieć ???
        Pzdr !
        Szyba
    • Gość: tymon Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 16:10
      najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest koncesja ogólnopolska dla JazzRadia,
      które w tej chwili można słuchać w Warszawie i Krakowie i okolicach tych
      miast. Będąc przez 5 dni w Krakowie na sylwestra nie wyłączałem tego radia
      nawet w nocy. wychowałem się na RDST i myśle że tylko JazzRadio jest w stanie
      sprostać naszym oczekiwaniom.
      nie liczcie na to że nagle w zetce czy rmffm i tym podobnym radiowym śmieciom
      odmieni się nagle mentalność muzyczna. nie ma szans

JAZZRADIO - www.jazzradio.pl
      czasem słucham go przez internet ale niestety łącze czasem mnie zawodzi i mam
      możliwość słuchania dopiero w godzinach wieczornych po 22.00.

pozdrowienia dla wszystkich którzy chcą takiego radia w całej Polsce
      • Gość: chris Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce IP: *.icpnet.pl 10.01.04, 22:35
        Fakt, Radio Jazz jest nienajgorszym rozwiązaniem, chociaż po pierwsze trudno
        się z nim połączyć przez internet (a tylko tak mogę go słuchać, bo mieszkam w
        Poznaniu), a po drugie jak już się połączę to są te audycje, które akurat mniej
        lubię.
        W związku z powyższym, a także z tym, że żadnego polskiego radia nie słucham,
        bo papka, na razie słucham radia przez internet/internetowych i staram się
        rozbudować swoją kolekcję CD

I czekam właśnie na jakieś dobre radio jazzowo-rockowe.
        • buboo Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce 13.01.04, 00:49
          Musze przyznac, ze jestem szczesciara, bo mieszkam w Krakowie, jednym z miast,
          w których JazzRadio nadaje. Powinni rozszerzyc swoja dzialalność na cala
          Polske, zdecydowanie!!! W tym momencie jest to chyba najlepsza stacja radiowa
          (w mojej opinii). Rownież sie podpisuje: JazzRadio dla calego kraju!
      • Gość: next Re: JAZZ & ROCK Radio w Polsce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 13:49
        nie wiecie czy JazzRadio planuja rozrost na Wroclaw?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka