21.07.10, 21:30
Wybieram się 1,08 do Pomoria (na kwaterę).Może Ktoś tam był i zechciałby się
podzielić wrażeniami. Jak tam jest? Jaka plaża? Gdzie można dobrze/niedrogo
pojeść? Może jakieś atrakcje w pobliżu (jedziemy z 15-latkiem)? Na co uważać?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Renia
Obserwuj wątek
    • misiam19931993 Re: Pomorie 25.07.10, 10:08
      Byłam , wróciłam i jestem bardzo zadowolona. A najważniejsze że zadowolona jest też moja nastolatka bo nie ma nic gorszego niż niezadowolone dziecię w wieku trudnym, zepsuje skutecznie każdy urlop. Ceny przystępne, knajp całe mnóstwo, byłam w\tylko 8 dni więc codziennie jadałam w innej i jeszcze nie zaliczyłam nawet 1/4. Bardzo smakowało nam w knajpie przy porcie Serbska Skara czyli grill. Można zabrać na wynos albo zjeść na miejscu, muzyczka na żywo z tańcami. Z kanjp przy plaży polecam knajpkę nazwy której nie pamiętam ale mieściła się tuż przy Neptunie. Mają tam takie duże pierogi z ciasta francuskiego z różnymi nadzieniami , nazywa się to czeburak i kosztuje 2 lewa za sztukę. w ogóle wzdłuż plaży jest całe mnóstwo knajpek z widokiem na morze czynnych od rana do nocy tak, że można jeść w nich i przekąskę podczas plażowania jak i nastrojową kolację wieczorem. Fajna , tania kanjpka mieściła się też na ulicy Aheloy, wychodziły na nią okna mojego pokoju więc widziałam że ma wzięcie zarówno wśród Bułgarów jak i innych m.in Czechów , Rosjan ,Słowaków no i Polaków chociaż tych ostatnich w Pomorie jak na lekarstwo . Poszłam do niej raz wychodząc z założenia że skoro tyle tam ludzi to musi być ok. Rzeczywiście było smacznie, duże porcje i niedrogo, za kolację dla mnie i mojej córki (2 zupy,jedne frytki,jedna sałatka i dwa dania główne (giuwecze i kawarma) oraz dwa duże piwa zapłaciłam 21,50. Co do plaży to są dwie, ta przy ulicy Krajbrzeznej jest podzielona na kilka mniejszych oddzielonych betonowymi molami. Na niektórych są płatne parasole i leżaki, niektóre są dla preferujących własny sprzęt. Zawsze na którejś miejsce się znajdzie, tylko nieraz trzeba si trochę nachodzić. Sporo koszy na śmieci ale nie zawsze wystarczało w nich miejsca i czasami śmieci leżały obok albo na plaży jednak nigdy na drugi dzień ich nie widziałam więc chyba ktoś plażę sprzątał. Polecam też korzystanie z błot ponoć leczniczych w które można zaopatrzyć się w Pomorijskim Jeziorze w okolicy hotelu Grand pomorie a smarować się na plaży co praktykowało wielu plażowiczów (nawet młodzież więc chyba to ma właściwości nie tylko lecznicze). Dla dzieci jest wesołe miasteczko, place zabaw a dla młodzieży dyskoteki w hotelu Inter Pomorie i Messalina oraz kilka klubów muzycznych. Jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem na forum albo na maila . Pisz na adres misiam1993@go2.pl
      • Gość: maranka Re: Pomorie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 14:01
        musisz trochę pogrzebac , bo całkiem niedawno były pytania o Pomorie i
        pisałam o cenach , knajpkach itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka