Dodaj do ulubionych

Słoneczny Brzeg - Helwecja

IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 18:34
Wybieramy się w czerwcu 2011r. do hotelu Helwecja w Słonecznym Brzegu. Czy ma ktoś jakieś opinie na temat tego hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: luk Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.mikolow.multimetro.pl 25.05.11, 13:03
      ja sie wybieram w lipcu 2011 i tez własnie szukam opini
      • Gość: Aga Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 11:47
        Ja podobnie, jadę tam w czerwcu 2011- wylot dokładnie 24-go. Też podobnie jak Wy nic nie wiem na jego temat. Może wogóle nie istnieje?
        • Gość: pszczolka1229 Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 19:14
          My też lecimy 24-go czerwca z Katowic.
          hmm ciekawe może będziemy pierwszym turnusem w tym Hotelu.
          Ciężko coś znaleźć w internecie
          • Gość: ewcia78 Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.softpro2.pl 30.05.11, 21:58
            To jak wrócicie piszcie, bo my się też wybieramy ale w lipcu. A tu nic nie ma o hotelu, może dlatego, że nowy ... ?
            • Gość: truskawka Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.play-internet.pl 01.06.11, 15:32
              my tez lecimy w lipcu. Dlatego bardzo proszę, żeby osoby ktore wcześniej tam beda, po powrocie zdaly relacje:) pozdrawiam!
            • Gość: edit Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 20:59
              ja się do niego wybieram w sierpniu i powiedziano mi że to jest nowy hotel, w zeszłym rok pierwszy raz oddany do użytku.
        • Gość: SUN Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 16:24
          opinie.travelway.pl/hotel/Helwecja_Bulgaria_region_Burgas_Sloneczny_Brzeg,3978.html
          ZGADZAM SIĘ Z TYMI OPINIAMI! NIE POLECAM!!!
        • dariuskatowice Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 06.08.11, 00:38

Pobyt z AQUAMARIS BIELSKO BIAŁA w Hotelu Helwecja - TRAGEDIA
          1. Błędnie podana odległość do plaży – żadne tam 200-350 m tylko min. 800 m ( wg google po linii prostej ok. 1 km - w załączeniu wydruk). Bardzo długa, męcząca trasa z dzieckiem i podręcznym plażowym bagażem.
          2. Pobyt w Hotelu z grupą kolonijną z Polski – hotel nie jest przygotowany na tak dużą i zróżnicowaną grupę turystów tj.
          - niewystarczająca ilość leżaków przy basenie ( było tylko 17 szt., 0 parasoli)
          - mały basen i brodzik ( koloniści przebywali w brodziku uniemożliwiając wejście dla naszych dzieci)
          - mała stołówka i brak logistyki wydawania posiłków,
          3. Brak lodówki-nawet po zgłoszeniu i potwierdzeniu dokonania opłaty 15 euro za dobę (antybiotyk dziecka chłodzony w umywalce pod zimną wodą).
          4. Od 16 lipca zgłoszono niesprawny telewizor. Do końca pobytu nie naprawiono urządzenia.
          5. Hotel pod względem bezpieczeństwa jak i jakości wykonawczej oceniam na 2 gwiazdki
          - codziennie zalana łazienka,
          - wycieki do pokoju płynu z klimatyzatora,
          - brak poręczy na schodach zewnętrznych budynku
          - brak śrub mocujących poręcze balkonowe
          NIGDY Z AQUAMARIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kamil Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.oswiecim.vectranet.pl 09.06.11, 21:50
      Ja też lecę 24 czerwca. Znalazłem coś o tym hotelu na rosyjskiej stronie ftour.otzyv.ru/read.php?id=151827 Google nawet nieźle mi to przetłumaczyło :-)
    • Gość: truskawka Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 13:57
      Pamiętajcie, aby po powrocie wejsc na forum i opisac co i jak:)
      dalej w internecie nie ma zadnych informacji...
      • Gość: agnes Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.system-net.pl 29.06.11, 20:01
        witam
        siedziałam dzis kilka godzin na kompie żeby znaleźć coś na temat helwecji ale masakra żadnych opinii zastanawiam się czy hotel w ogóle istnieje? czy faktycznie plaża jest 300m, bo podobno 700m. czemu nie ma żadnych opinii?
    • asiajaromin Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 05.07.11, 18:07
      wybieram sie tez do tego hotelu ale to chyba byl blad podajcie jakies informacje ile do plazy
    • asiajaromin Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 05.07.11, 18:14
      pomocy podajcie jakies informacje ile do plazy
      • Gość: masonn Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.pke.pl 06.07.11, 10:19
        do plaży około 850 m, może w lini prostej niecałe 600 ale trzeba obejść inne hotele.do autobusu około 400 hotel niewykończony ale juz się sypiący.totalna porażka pokoje niesprzątane przez całe 10 dni. Jedzenie tragiczne brak radia lodówki telefonu w pokoju. Brak oświetlwenia w łazience nad lustrem. Brak półek, wieszków w szafach. Kilkanaście leżaków na basenie na 70 pokojowy hotel. Obejście w koło jak na budowie. wejscie do chotelu po grubych kamieńskach. TRAGEDIA!!!!
        • asiajaromin Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 06.07.11, 14:08
          moze macie jakies zdjecia z tego hotelu
          • Gość: masonn Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.pke.pl 07.07.11, 08:31
            mama masę zdięć i bardzo ciekawych ąż głowa boli
            • Gość: bulgaria Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 17:12
              moge prosic troche zdjec na mail? bulgaria.wak@wp.pl
              bylabym bardzo wdzieczna
              • Gość: pszczolka Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 20:58
                Witam
                My byliśmy na przełomie miesiąca czerwiec/lipiec 2011r. co do hotelu poniżej moja opinia. Jednak chciałam jeszcze dodać cos o biurze aquamaris otóż przy rezerwacji nie poinformowano nas że hotel przyjmuje kolonie a właśnie my mieliśmy takie szczęście ze razem z nami przyleciała kolonia. W związku z tym już na lotnisku pojawiły się kolejki i wydawanie voucherów przez przedstawiciela biura było niesprawne. Na lot zostaliśmy odprawieni w ostatnich minutach. W hotelu dzięki dobrym wychowawcom kolonii nie było za głośno choć i tak były skargi na brak ciszy itp.
                Z tego co wiem to pośrednik biura podróży ma wykupione kilka turnusów kolonii w tym hotelu.

Hotel, został oddany do użytku w stanie nie wykończonym. W pokojach - łazienki nie wykończone, woda z pod brodzika zawsze się wylewała. W pokojach wyposażonych w wannę z jakuzie – jakuzie nie działało a w wannie brakowało korka i mimo wielokrotnych próśb do dnia wyjazdu nie został on dostarczony. Na balkonach brak barierek oddzielających pokoje oraz zabezpieczających przed wypadnięciem. Drzwi ledwo się trzymały futryn. W szafkach i szafie brak uchwytów i wieszaków. Mimo iż w ofercie pisało o telewizorach w które miały być wyposażone pokoje to nie we wszystkich one się znajdowały. W hotelu ciągle odbywały się prace wykończeniowe. Przez dwa dni brak ciepłej wody wieczorem.
                Śniadania w formie bufetu, monotonne, brak owoców. Po późniejszym przybyciu na śniadania trzeba było prosić o dołożenie jedzenia. Braki w filiżankach i szklankach na kawę czy herbatę. Na stołach brudne i nie wyprasowane obrusy.
                Pokoje nie były w ogóle sprzątane. Panie wchodziły do pokoju wymieniały tylko papier toaletowy i wynosiły śmieci. Ręczniki wymienione zostały tylko raz podczas 10-dniowego pobytu. Ani razu pokoje nie został posprzątane.
                W brodziku znajdującym się przy basenie odpadały płytki, co groziło skaleczeniem się przez korzystające z niego osoby.
                Obsługa hotelu składała się może z 5-ciu osób które na zmianę pracowały na kuchni, recepcji i barze. Nie mający pojęcia o prowadzeniu hotelu.
                Hotel w opinii biura Aquamaris, uzyskał 4 gwiazdki, jednak z powyższych uwag wynika że na taką ilość nie zasługuje.
                To jest moja opinia, jednak wydaje mi się ze ze względu iż byliśmy jednym z pierwszych turnusów i obsługa hotelu dopiero uczyła sie wszystkiego na błędach popełnionych podczas naszego pobytu to może jak już przyjadą kolejne grupy to nie będzie tak tragicznie.
                Pozdrawiam
                • Gość: ewcia78 Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.silesialan.eu 23.07.11, 12:58
                  Nie polecam. Totalna porażka. Właśnie wróciłam i strasznie sie ciesze, że to juz koniec. Nigdy więcej ....
    • Gość: zdzich Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.multi-play.net.pl 26.07.11, 12:57
      proszę o więcej informacji na temat tego hotelu, i oczywiście czy jest coś pozytywnego?
      • Gość: ewcia78 Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.silesialan.eu 26.07.11, 15:09
        comeon.pl/hotele/w-Bulgarii/Helwecja-opinie-52418.html
        tu jest wszystko opisane :) Z pozytywów tylko pogoda...
        • Gość: zdzich Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.multi-play.net.pl 26.07.11, 16:35
          Opis tego hotelu troszkę mnie przeraził .Ja wykupiłem Helwecję dawno temu , a jadę w połowie sierpnia. Mam do was pytanko - czy po przyjeżdzie kontaktowaliście się z tym biurem?. W opisie biura jest napisane że do plaży jest około 250 m, a wyczytałem na forum że rzeczywista odlgłoś jest około 850 m, no i co za tym idzie jest to jawne oszustwo biura , a kwestia łazienek /brak podstawowych zasad higieny/ ,jest to też w jakimś stopniu wykroczenie za które odpowiada BIURO.J sobie tak myślę że nienalerzy tego odpuszczać cwniakom z biura aqamaris. Co wy nato???
          • Gość: ewcia78 Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.silesialan.eu 26.07.11, 21:15
            Ja bym zrezygnowała... Jeżeli jest to możliwe... Z naszego turnusu nie był nikt zadowolony. Zostały u rezydenta nasze skargi, co dalej nie wiem. Jeden Pan od nas powiedział, że wybiera sie do Bielska do biura, ale czy był nie wiem. Proszę się dobrze zastanowić! Dla mnie była to strata wakacji :(
            • asiajaromin Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 26.07.11, 22:27
              wykupilam wczasy do tego hotelu juz w lutym gdy wrocili pierwsi gosci okazalo sie to masakra zmienilam hotel ale z 200 zl doplata lece dopiro pod koniec sierpnia juz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec
            • Gość: zdzich Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.multi-play.net.pl 26.07.11, 22:30
              Bardzo bym cię prosił o dokładną opinię, czy wedłog ciebie są winni Bułgarzy, czy też biuro podruży. Być może Bułgarzy poinformowali że hotel Helwecja jest w stanie niedokończonym a biuro Aqumaris zrobiło na tym interes życia?. Przeczytałem na forum opinie że pracownicy są nieprzjemni- ,może mamy pretensje nie do tych do których powinniśmy je mieć???. Chodzi mi oto że nadzień dzisiejszy nie jestem wstanie nic zrobić?, ponieważ nie byłem w tym hotelu , a nie mogę się opirac na opiniach innych osób. / mówię o PRAWIE. Jak możecie napszcie mi przykłdowe sesje w tym hotelu / ale poważne ,,, nie pierdoły,,,.Ja należe do gatunku ludzi którzy oszustwa - NIE DARUJĄ.
              • Gość: siwy Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 02:07
                spór zbiorowy zwrot kasy to są frajerzy którzy na kase chcą nas naciągnąć biednych Polaków ......to daje do myślenia
          • asiajaromin Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 26.07.11, 22:34
            apropo odleglsci do morza bo tez im to wytknelam to odleglosc mierzona jest w lini prostej tak mnie poinformowano goscie ktorzy byli skladali reklamacje jest okolo 800 m
            • asiajaromin Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 26.07.11, 22:54
              ja tez tam nie bylam bjuro w ktorym kupilam wczasy kontaktowalo sie z turystami ktorzy tam byli i wszystko sie potwierdzilo ja zmienilam bo poprostu chce w spokoju odpoczac moze do tej pory cos sie zmienilo to byl dopiero poczatek sezonu
    • Gość: zdzich Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.multi-play.net.pl 26.07.11, 22:37
      Przepraszam , chciałbym być dobrze zrozumiany - mówiąc o oszustach miałem na myasli biuro aqu amaris , lub hotel Helvecja
      • asiajaromin Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja 26.07.11, 22:59
        nawet mi nie przyszlo na mysl ze moglo to byc o mnie jestem juz dojrzala i prawdomowna kobieta nie bylam to tez nie moge osadzac
        • Gość: ewcia78 Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.silesialan.eu 27.07.11, 10:02
          A mnie się wydaje, że jeżeli jest 9 opinii i wszystkie są negatywne to daje do myślenia... My czujemy się oszukani i jak tylko mogłabym zmieniałabym hotel. Jeżeli chodzi o plaże to faktycznie odległość nie jest to 350m jak pisali tylko właśnie ok 800m. Każdy robi jak uważa ale jak ja bym miała tyle opinii nie zastanawiałabym się wcale. Przed naszym wylotem była tylko jedna i tez negatywna opinia. Lecz każdy musi sprawdzić sam... I nie tylko ja się nacięłam. Nie polecam.
          • Gość: zdzich Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.multi-play.net.pl 27.07.11, 12:37
            Bardzo proszę o napisnie czy oprócz nas, byli tam jeszcze z innych krajów
            • Gość: ewcia78 Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.silesialan.eu 27.07.11, 13:43
              Tak, ale mało. Znajomi szefów z Bułgarii i kilku Rosjan.
    • Gość: siwy Re: Słoneczny Brzeg - Helwecja IP: *.play-internet.pl 11.09.11, 02:09
      spór zbiorowy .....robimy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka