Dodaj do ulubionych

Winiety Polska-Bulgaria

31.05.11, 10:57
rozpoczyna sie sezon urlopowy
zamieszczajcie informacje na temat
-cen winiet
-gdzie kupic
trasa slowacja-wegry-rumunia-bulgaria
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bulgarskiewakacje Re: Winiety Polska-Bulgaria 31.05.11, 11:27
      jadę przez Słowację/Węgry/Serbię
      Słowacja i Węgry kupiłem w Polsce, Serbia - płaci się na bramkach autostrodowanych,
      jak chcesz wiedzieć coś więcej o pobycie - pisz bg-pl@gazeta.pl lub 669 899 991 lub +359 876 757 366
      robertwiejaczka napisał:

> rozpoczyna sie sezon urlopowy
      > zamieszczajcie informacje na temat
      > -cen winiet
      > -gdzie kupic
      > trasa slowacja-wegry-rumunia-bulgaria
      > pozdrawiam
    • Gość: e-tam Trasa+Winiety PL - BG IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 20:01

Noclegi na trasie < Bułgaria & Grecja

Winietę zawsze kupujemy na pierwszej stacji paliwowej po przekroczeniu granicy.

Winiety=autostrady < opłaty > paliwa = ceny
      • dracu-la777 Re: Trasa+Winiety PL - BG 22.01.14, 16:21
        Witam czy jeśli nie jadę autostradami to potrzebne mi się winiety ?? To jest moja trasa i pytanie brzmi czy muszę kupować winiety maps.google.pl/maps?saddr=Jas%C5%82o&daddr=Z%C5%82ote+Piaski,+Bu%C5%82garia&hl=pl&ie=UTF8&ll=46.483265,24.697266&spn=10.440941,23.269043&sll=46.483265,24.741211&sspn=10.440941,23.269043&geocode=FbYK9wIdIKRHASkBcNnQCrQ9RzFwTgLib70SFQ%3BFbuClAIdCdCrASlH-uI8KPmkQDGwiA_NFKAACg&oq=Bu%C5%82garia+z&dirflg=t&mra=ls&t=m&z=6
        • Gość: aronw Re: Trasa+Winiety PL - BG IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.14, 17:13
          Trasa wporządku w słowacji rozumiem wegry też w rumuni a kawał drogi 7euro na miesiąc w bułgari 13euro miesiąc a w bułgari gdzie byś sie nie ruszył to już płatna pojedziesz kawałek momęt nie uwagi i już jesteś na płatnej a tam mają lornetki i patrzą po szybach czy naklejona przemyśl to ale trasa ok ja jadę z łazisk górnych i w słowacji bokiem a w węgrzech tez dopiero w rumuni i bułgari jak cos to pytaj pozdro
          • Gość: alf Re: Trasa+Winiety PL - BG IP: *.132.246.94.ip4.artcom.pl 24.01.14, 20:57
            Witam.
            Wybieramy sie do Obzoru 27.06 jakies konkretne trasy mozna podac.
            • Gość: wojak999 Re: Trasa+Winiety PL - BG IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.14, 20:55
              Barwinek
              Granica PL/SK
              Svidnik
              Presov
              Kosice
              Sena
              Granica SK/H
              Miskolc
              Debrecen
              Berettyoujfalu
              Granica H/RO
              Oradea
              Gilau
              Turda
              Santibru – hotel Rustiq
              Alba Iulia
              Sebes
              Sibiu
              Ramnicu Valcea
              Pitesti
              Bukareszt
              Giurgiu
              Granica RO/BG
              Ruse
              Szumen
              Varna
              Obzor
          • ma.ci.ej Re: Winiety - mapa 31.03.14, 11:57
            A jest gdzieś mapa dróg, na które trzeba mieć winietę ?

Bo o ile w wypadku Słowacji czy Węgier nie ma z tym problemu, to nigdzie nie mogę znaleźć takiej mapy dla Bułgarii.
            • Gość: wojak999 Re: Winiety - mapa IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.14, 20:53
              W Bułgarii winieta nie obowiązuje tylko w miastach (miejscowościach), poza miastem musisz mieć winietę, wyłączenia dotyczą dróg lokalnych. Nie ma możliwości przejechać od granicy do miejscowości nadmorskich bez winiet.
              • ma.ci.ej Re: Winiety - mapa 02.04.14, 09:02
                Dzięki za konkretną odpowiedź - mam teraz jasność: nie ma nad czym się zastanawiać, winietę trzeba kupić.
                Nie do końca jestem pewien czy to jest zgodne z regulacjami unijnymi (drogi płatne dla samochodów osobowych powinny spełniać określone standardy), no ale to już temat dla Komisji Europejskiej, a nie dla nas.
    • Gość: Bubchinka Re: Winiety Polska-Bulgaria IP: *.btc-net.bg 02.04.14, 09:07
      Tu jest dużo informacji na ten temat: www.urlopbg.com
      Również ten link: www.urlopbg.com/pl/autem-do-bugarii-m7.html

Jest to serwis turystyczny, aktualne informacje, właścicielka jest Polka, która mieszka w Bułgarii, porady pierwszej ręki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka