Dodaj do ulubionych

kilka pytań

IP: *.backiel.com.pl 14.07.11, 09:06
-o której godzinie podaja obiadokolację(wiem że w różnych hotelach inaczej ale mniej więcej)?
-jak wygląda morze?tzn. mam złe wspomnienia po zeszłorocznym naszym bałtyku-wejście do wody to pół metra glonów i okropne kamyki tak że wchodziło sie z grymasem bólu(niestety mam inne wspomnienia z dawnych wyjazdów a tu okazało sie że syf w wodzie)
-obsługa hotelowa-pomyslicie że jakaś zacofana jestem ale w hotelu nigdy nie byłam;jak wyglada sprzątanie pokoju,zmiana pościeli itp.robia to codziennie?czy to nie niepokojące że ktoś wchodzi do pokoju pod naszą nieobecność?
-aquapark-z tego co wyczytałam to dwie osoby i dziecko zapłaca tam prawie100 euro.to niemal połowa wszystkich wydatków jakie planuje-czy to warte tej ceny?
Obserwuj wątek
    • kdabr Re: kilka pytań 14.07.11, 09:15
      - obiadokolacja w naszym hotelu była podawana w godzinach 18:30-21:00
      - w morzu w SB masa krabów, meduz i niestety ogrom czarnych pijawek, które lepiły się do nóg. Woda oczywiście czystsza i cieplejsza niż w Bałtyku :)
      - sprzątanie pokoi zależy od hoteli- u nas było codziennie. Nie ma obaw , że ktoś wchodzi do pokoju pod Twoją nieobecność- chyba lepiej , niż gdybyś tam była:)
      - aquapark tez zaliczyliśmy- ten w SB- wyszło dokładnie za 4 osoby 119 lewa- czyli trochę ponad 50 euro. Jest to niewątpliwie atrakcja, choć później żałowaliśmy, że nie wybraliśmy aquaparku w Nessebar- niby mniejszy, ale ja byłam z dwójką dzicie w wieku 10 i 5 lat- i dla tego młodszego tam znalazłoby się więcej atrakcji- tutaj głównie siedział "na fali". Były dwa miejsca dla maluchów, ale na każde z nich- żeby wejść w ogóle na zjeżdżalnie, to z góry lała się woda na głowę (zimna zresztą jak nie wiem). Niestety mój syn tego nie lubi i w odóle tam nie wchodził :-(
      Starszy był zachwycony i ogólnie fajna sprawa. Warto wstąpić :)
    • ceide.fields Re: kilka pytań 14.07.11, 09:21
      Gość portalu: dora napisał(a):

> -o której godzinie podaja obiadokolację(wiem że w różnych hotelach inaczej ale
      > mniej więcej)?

z reguły od 19 do 21-22

> -jak wygląda morze?tzn. mam złe wspomnienia po zeszłorocznym naszym bałtyku-wej
      > ście do wody to pół metra glonów i okropne kamyki tak że wchodziło sie z grymas
      > em bólu(niestety mam inne wspomnienia z dawnych wyjazdów a tu okazało sie że sy
      > f w wodzie)

zależy gdzie jedziesz, SB, Włas, Sozopol to miejsca potencjalnego występowania glonów (zatoka burgaska), gdzie indziej, np. Albena, Kranevo, Obzor, Carevo glonów nie ma

> -obsługa hotelowa-pomyslicie że jakaś zacofana jestem ale w hotelu nigdy nie by
      > łam;jak wyglada sprzątanie pokoju,zmiana pościeli itp.robia to codziennie?czy t
      > o nie niepokojące że ktoś wchodzi do pokoju pod naszą nieobecność?

zależy od hotelu, z reguły sprzatają codziennie, pościel do wymiany co kilka dni, podobnie ręczniki

ja się martwisz, zawsze możesz zrezygnować z wyjścia i czekać aż posprzatają

> -aquapark-z tego co wyczytałam to dwie osoby i dziecko zapłaca tam prawie100 eu
      > ro.to niemal połowa wszystkich wydatków jakie planuje-czy to warte tej ceny?

prawda, czy warto zależy od tego jak bedziecie się bawić
      • Gość: dora ? IP: *.backiel.com.pl 14.07.11, 21:13
        pijawki,kraby,meduzy...czy w takim razie można się kąpać w tym morzu?to chyba mała przyjemność kiedy cos saię moze "przyczepić"?
        • kdabr Re: ? 14.07.11, 22:11
          Niestety dla mnie mała to przyjemność- dlatego z kąpieli korzystaliśmy zaledwie dwa razy- w tym za drugim razem było to pływanie na rowerku wodnym :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka