Dodaj do ulubionych

wymiana walut

IP: *.europe.hp.net 25.07.11, 13:54
witam
mam pytanie . bede w SB na pczątku sierpnia. Czy z waszego doswiadczenia wiecie , czy da sie wymienic bilon euro. W Polsce to mozliwe aczkolwiek mozna je wymienić po 3 zło i tylko za 2 i 1 rurowe monety. Czy w Bułgaii jest podobnie?
dziekuje za wszelkie podfpowiedzi
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mon320 Re: wymiana walut 25.07.11, 15:04
      W ZP szło 1:1. Wymieniałem bilonem 5 euro na lody i dostałem 5 lev.
      • Gość: ania Re: wymiana walut IP: *.europe.hp.net 25.07.11, 16:18
        dziękuję, trochę kiepsko, a w bankach albo kantorach jest podobnie ? 1:1?
        pozdrawiam
        • mon320 Re: wymiana walut 26.07.11, 09:00
          Gość portalu: ania napisał(a):

> dziękuję, trochę kiepsko, a w bankach albo kantorach jest podobnie ? 1:1?
          > pozdrawiam
          To był kurs z kantoru, a nie z lodziarni.
          • Gość: mjf Re: wymiana walut IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 21:04
            Mam pytanie do kogoś kto już był w Bułgarii i ma pewne doświadczenie - czy lepiej zabrać więcej lew ze sobą, czy euro, czy może pół na pół? Z tego co czytam to w knajpkach płaci się lewami a wymiana lew na euro w Bułgarii jest mocno niekorzystna w porównaniu do tego jak u nas to stoi. Co radzicie?
            Pozdrawiam
            mjf
            • turx01 Re: wymiana walut 31.07.11, 21:58
              Gość portalu: mjf napisał(a):

> a wymiana lew na euro w Bułgarii jest mocno niek
              > orzystna w porównaniu do tego jak u nas to stoi.

Czyżby ktoś Ci poradził żeby kupić w Polsce Leva i wymienić w Bułgarii na euro?
              Nie rób tego dziewczyno, broń Boże!
              W Bułgarii środkiem płatniczym są Leva i stotinki, tak jak w Polsce Złote i grosze.
              • bialypleszew Re: wymiana walut 01.08.11, 08:50
                Chyba kurs euro do lewa jest stabilny , nawet stały i wynosi za 1 euro = 1, 94 lewa .Czy mam rację , pytam tych co wróćili w tym roku z Bułgarii.
                Czy po przepłynięciu promem w Vidin można już w Bułgarii na granicy wymienic euro na lewy ? ( jest jakiś kantor ?) Za prom można płacić ( słono !!!) w euro .
                Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: mjf Re: wymiana walut IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 14:10
                Do turx01 - nikt mi polecił, żeby wymieniać euro z lew w Bułgarii - po co robić takie rzeczy? Przeczytałam tylko na forum, że ktoś inny tak robił i podał przelicznik, stąd wnioski ;) Chodziło mi o to czy wyjeżdżając z Polski powinnam mieć same lewy czy może też trochę euro czy pół na pół. Z tego co czytam to cena wejścia czy na prom czy wyjazdu na wycieczkę podawana jest w euro dlatego nie wiem w jakim stosunku powinnam wziąć i euro i lewy i stąd moje zapytanko.
                Pozdrawiam
                • nioma Re: wymiana walut 01.08.11, 14:21
                  najlepiej wziac karte do bankomatu i na biezaco wybierac tyle ile potrzeba
                  dzieki temu na koniec nie zostana Ci w kieszeni levy
                  w wiekszosci knajpek tez mozna placic kartami.
                  jadac do Bulgarii kupilismy tylko 50lv zeby miec na cos nieprzewidzianego, na stacjach benzynowych placilismy kartą.
                  • Gość: mjf Re: wymiana walut IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.11, 15:37
                    Okej. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka