1980anka 17.01.12, 08:38 Witam serdecznie, wybieram się z rodzinką do Słonecznego Brzegu, hotel Ricka. Jedziemy już drugi raz. W zeszłym roku byliśmy bardzo zadowoleni. Było bardzo fajnie, spokój, cisza. Może ktoś jeszcze się tam wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avantimeod Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka 18.01.12, 12:34 witam, A niech Pani powie coś o samym hotelu i jego położeniu?Korzystała Pani ze śniadań w tym hotelu?Ja już, któryś raz wybieram się do Bułgrai ale zawsze do hotleu Pinkovi, ale mysłę o zmianie gdyż wychodzi w tym roku dośc drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
1980anka Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka 19.01.12, 08:51 Witam, Hotel jest świetnym miejscem na wypoczynek dla rodzinek z dziećmi. Miejsce spokojne, na uboczu. Pokoje są bardzo czyste. W cenie: klimatyzacja, net. Wyposażenie pokoju: lodówka, telewizor, szklanki. Brak czajników bezprzewodowych oraz sztućców i talerzyków, co w przypadku wypoczynku z dzieckiem jest potrzebne;) Śniadania ok, jak wszędzie monotonia, ale właściciele bardzo starają się urozmaicać menu. Obiadokolacje, dobre i w przystępnej cenie jadaliśmy w centrum SB w restauracji hotelu IRIS. Bardzo miło wspominamy zeszłoroczny wyjazd;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 13:55 a jak z dostępem do basenu Odpowiedz Link Zgłoś
1980anka Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka 19.01.12, 21:05 Hotel nie jest duży, ma chyba z 12 pokoi, niektóre to apartamenty (maja dwa pokoje). Basen nie jest duży, wielkość 5mx10m, głębokość 1,40. Jeżeli chodzi o dostępność leżaków przy basenie, to przez dwa tygodnie pobytu nie mieliśmy problemu z miejscem przy basenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
avantimeod Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka 20.01.12, 09:55 a mam jeszcze pytanie odnośnie plaży?taka zaludniona jak reszta w Słonecznym Brzegu-bo powiem szczerze ze jak bylam w Słonecznym Brzegu bo ta plaża to mnie przeraża heheh że mojego 3 latka to sobie chyba do nogi przywiąże żeby mi nie zginła hehehe...to w Rawdzie to plaza tka ze osby co 20metrow leżą i się orzkładałam przy samej wodzie i maluch ciągle na oku..a tu ta plaża taka wielka:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1980anka Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka 22.01.12, 10:03 Plaża "na wysokości" Ricki jest spokojniejsza, ale też mniej komfortowa;) węższa, trochę kamieni. Jest też kawałek plaży bez leżaków za które trzeba płacić. My byliśmy w lipcu to większego problemu z rozłożeniem się na plaży ze swoim ręcznikiem i parasolem nie było(część bez leżaków). Plaża piasek i trochę kamieni, wejście do wody kamieniste, ale wystarczył przejść kawałek w stronę centrum (dosłownie kawałeczek) i było ładne piaszczyste zejście do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
avantimeod Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka 23.01.12, 12:22 dziękuję bardzo za odpowiedź...muszę to przemysleć..mąż jest za Ravda ze względu na ceny-jednak taniej oraz fakt, iz mamy tam sprawdzoną restaurację zaraz przy plaży, gdzie można tanio i dobrz zjeśc..no i ta plaża prawie bezludna też kusi-jak trzeba pilnować 3 latka który tylko w wodzie siedzi:)więc zastanawiam się między hotelem Ricka a hotelem Evridika lub w ostateczności Copacabana w Ravdzie....Ricka kusi ceną..jakieś 500zł taniej i sprawdzone biuro Itaka.....cięzki wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Słoneczny Brzeg, hotel Ricka IP: 77.223.244.* 17.06.12, 16:10 Czy ktoś się wybiera do Hotelu Ricka? Odpowiedz Link Zgłoś