justyna9926 29.05.13, 20:46 Zastanawiam się czy brać tylko euro czy wymienić część pieniążków na bułgarską walutę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grekan Re: Jaką walutę zabieracie ? 29.05.13, 23:12 Najlepiej karte w opcji konto bez granic, bez oplat prowizji przy pobieraniu gotowki z bankomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenzi Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 11:35 Bylam rok temu a jutro 31.05 wylatuje do Bulgarii i biore euro i dolary bo mozna wszystko sprzedac najlepiej w kantorach /w hotelu taniej / Milych wakacji !!! /nie ma sensu kupowac w Polsce/..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 12:50 To zależy czym jedziesz. Ja lecę 25 czerwca samolotem z Katowic do Burgas. Kupuję euro, ale zabieram też trochę lewa na autobus z Burgas do SB. Podejrzewam, że na lotnisku będzie chory kurs jak w każdym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.tktelekom.pl 30.05.13, 13:28 Na podróż zawsze Euro a na miejscu wymieniam złotowki na lewy stosownie do porzeb ale generalnie korzystam z karty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.malopolska.uw.gov.pl 03.06.13, 12:41 o proszę ten sam lot i ta sama miejscowość:) mam nadzieję, ze będzie pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goce Dełczew Re: dziwne pytanie IP: *.tktelekom.pl 03.06.13, 17:13 ość portalu: gtw napisał(a): > złotówki.... miano to powinno się stosować wyłącznie do jednozłotowej monety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: dziwne pytanie IP: *.static.sl-net.pl 03.06.13, 20:38 rzuciłeś mnie na kolana mieciu, nie będę spać ze zgryzoty przee całą noc.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: dziwne pytanie 04.06.13, 10:58 Euro euro i jeszcze raz euro i karta w razie "w". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stavros Re: dziwne pytanie IP: 5.174.93.* 04.06.13, 12:39 a po co euro? W prawie każdym kantorze nad morzem można sprzedać złote ruble forinty albo korony po przyzwoitym kursie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanBG Re: dziwne pytanie IP: *.centertel.pl 05.06.13, 23:19 a po co walutę brać???? plastik z banku który nie pobiera prowizji, kurs wymiany waluty wcale nie jest dużo gorszy niż w kantorze, a wygoda okrutna Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: dziwne pytanie 06.06.13, 09:02 tak, o ile ma się konto w takim banku specjalne zakładanie konta jest bez sensu, zresztą nie wszędzie jest łatwy dostęp do bankomatów jak wyżej napisano, złotówki można wymienić w prawie każdym kantorze nad morzem, kurs też jest całkiem niezły, a na pewno nie traci się w porównaniu z zakupem euro w Polsce i ich wymianą na lewy z Bułgarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanBG Re: dziwne pytanie IP: *.centertel.pl 06.06.13, 16:55 myślę że warto, ja od kilku lat mam konto w mBanku wyłącznie używane w okresie wakacji, głównie dlatego że nie ma tam prowizji od wypłaty kartą i kurs wymiany jest w porządku możesz wziąźć w sync tam oprócz wypłat za granicą masz darmowe przelewy express można sprawdzić inne banki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sunnybeach Re: dziwne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.13, 08:52 co do rozliczeń transakcji to mbank może i nie pobiera prowizji od wypłat ale za to nadrabia te strate z nawiązką przy rozliczeniu transakcji. Ma na to 5-7 dni i z tego okresu wybiera ten dzień kiedy spred był najwyższy i rozlicza po tych widełkach, które i tek sa wieksze niż gdzie indziej - więc uwazajcie na takie bankowe slogany typu świat bez granic itp banialuki Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: dziwne pytanie 01.07.13, 10:01 To chyba zależy od warunków karty. Mam konto w mbanku i potwierdzałam na mlinii że przy podwójnym przewalutowaniu (płatność karta do konta złotowego) zostanie pobrana prowizja 3%. to jest prowizja operatora karty, nie banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChorwatZadar Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.adsl.net.t-com.hr 06.06.13, 00:40 Euro najlepiej...wszedzie go przyjmuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serducho Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.13, 11:21 ja biore 100 lewa ( zostalo z zeszłego roku) i reszte w Euro. Do wylotu zostało 15dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 21:41 witam ja osobiscie biore euro i juz na miejscu wymienie na lewy bo tak poradzili mi znajomi i duzo osob ktore byly juz w Bułgari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 10:21 1 Euro (pobyt w Słonecznym 03-10.06) średni to 1,92 - 1,96 lewa. Płaciłam kartą i wypłacałam z bankomatu - 1 lewa = 2,28 zł. - po rozliczeniu konta. Na miejscu najczęściej - robiąc zakupy przeliczają - 10 Euro to 20 Lewa itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Jaką walutę zabieracie ? 30.06.13, 18:47 Jestem teraz w Bułgarii (Kranevo). W kantorze kurs wymiany 1,9 za euro i 0,44 na złotówki. Korzystam głownie z konta walutowego w euro, a w odwodzie ma nasze krajowe złocisze. Najmniej korzystnie wychodzi podwójne przewalutowanie gdy płacimy karta do konta złotowego. Aczkolwiek to nie są jakieś powalające różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaką walutę zabieracie ? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.01.14, 21:06 Najlepiej wymieniać przez internet albo na miejscu (to znaczy wziąć ze sobą euro). Odpowiedz Link Zgłoś