Dodaj do ulubionych

Rawda i okolice - kilka pytań

IP: *.system.szczecin.pl 13.09.06, 18:07
witam, jade 18.09 do Rawdy do hotelu Elwira z Golden Travel
mam w związku z wyjazdem kilka pytań:
1. Ile kasy trzeba zabrać na 10-dniowy pobyt dla dwóch osób (nierozrzutnie i
nie ascetycznie ;) ?
2. Czy faktycznie o tej porze roku sezon sie kończy, jeśli tak to jaki %
gastronomii i sklepików będzie jeszcze funkcjonował?
3. Pogoda - wiadomo że nikt nie przewidzi, ale czy są realne szanse na
opaleniznę i kąpiele?
4. Jak chcecie mnie ostrzec przed hotelem, biurem podróży lub miejscowością to
poproszę o jakieś fakty...

bardzo dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • delffree Re: Rawda i okolice - kilka pytań 13.09.06, 19:10
      Cześć,
      wczoraj wróciłam z Rawdy.
      Jeśli chodzi o ceny, to są stosunkowo niskie (obiady, śniadania, owoce,
      warzywa, alkohol). Przykładowo obiad dla 1 osoby z piwem ok 15-20 złotych.
      Jeśli chodzi o "sezon" to faktycznie zwijają juz większość straganów, knajp,
      lokalików. Natomiast zaczyna się sezon budowy. Cała Rawda to "mega plac
      budowy", do 15 września mieli zakazane roboty, ale po 15-tym ruszaja. Wczoraj
      już pojawiały się dźwigi, betoniarki i inne sprzęty, więc może być niefajnie.
      Pogoda faktycznie pogarsza się, ale myślę, ze dacie rade się wykąpać i polezeć
      na plaży. Sama Rawda, żadna rewelwcja, możecie wyskoczyć do Słonecznego Brzegu,
      Nesebaru, Burgas, tam pewnie więcej będzie się działo.
      Mimo mało optymistycznych informacji życzę miłego pobytu.
      • Gość: *** Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: 212.91.182.* 13.09.06, 19:37
        Ravda to wielka dziura i po 15.09 bedzie budowa wszystkiego co mozna budowac.
        Sklepy w wiekszosci pozamykane. Cisza i spokoj. Po 10 wrzesnia niewarto jechac
        do takich malych miejscowosci. Chyba ze chcesz odpoczac i nie interesuje Cie
        nic tylko pokoj, plaża i morze.
    • Gość: carmella Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: 62.29.163.* 14.09.06, 09:26
      ja wydałam przez 10 dni ok 300 eur. na dwie osoby
      ale w sumie kupowałam co mi sie chciało, w tym wyjazd do aquaparku - 52 leva za
      wstep od dwoch osob
      • Gość: sycylia Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:56
        rawda to dziura!!odradzam!mialem tam jechac ale w ostatniej chwili wybralem
        sloneczny brzeg, ale odwiedzilem rawde zeby zobazyc z czego zrezygnowalem i
        dziekowalem bogu ze tam nie wyladowalem!budowa na budowie, kilka knajp,
        miiejscowi pijaczkowie leza w trawie, po proistu jeden wielki syf!jeden plus -
        TANIO, w slonecznym brzegu dwa razy drozej!obiad w rawdzie to ok. 15 leva na
        dwie osoby a wslonecznym spokojnie 30 leva duzy obiad( 60 zl ) :)))
      • delffree Re: Rawda i okolice - kilka pytań 14.09.06, 21:44
        polecam aqua park, no i oczywiście wycieczkę do delfinarium - znajduje się w
        Warnie, ale warto ;o)
        • Gość: sycylia Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:29
          a ja polecam wieczor bulgarski, podaja mlode wino ale tak mocne ze nastepny
          dzien ledwo przezylem( kac) :))
          • Gość: miki Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: 62.233.197.* 15.09.06, 10:08
            byli znajomi na wiczorze bługarskim.
            Bardzo żałowali. Złe jedzenie z grilla i bardzo nie dobre wino, rozcieńczane na
            ich oczach.
            • Gość: sycylia Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:41
              wino masz nieograniczone wiec p[ijesz ile chcesz wiec co za roznica czy rozcienczane
              • delffree Re: Rawda i okolice - kilka pytań 15.09.06, 18:39
                Równiez nie polecam wieczoru bułgarskiego.Jedzenie bez rewelacji. Cały wieczór
                w kiczowatym klimacie. Wina faktycznie można pić do oporu, ale jest niedobre,
                juz lepiej kupić w sklepie, kosztuje 2,40lewa. Znaczna część gości tak bardzo
                używa "darmoweo" winka, że kończy imprezkę pod płotem.Klimat niefajny...
    • Gość: waldii99 Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:12
      witam! ja również wyjeżdżam 18,09 z Wrocławia do Rawdy i myślę,że nie będzie
      tak żle w gorszych miejscach szło dobrze się pobawić.
    • Gość: alek-gość Re: Rawda i okolice - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:36
      Polecam wypad do kurortu Elenite (autobusem ze Słonecznego Brzegu 20 min),
      gdzie za 30 leva (60 zł) masz wstęp do akwaparku i korzystanie ze wszystkich
      hotelowych restauracji na terenie Elenite na zasadzie all inclusiv. Bufet
      obiadowy i kolacja (nie do przejedzenia) w ***** hotelu Royal Park , przekąski
      od 12 do 17 (kebab, kurczak, hot-dog)na plaży oraz alkohol bez ograniczeń
      (rakija, whisky, gin, wódka,wino,piwo,rum itd). Wszystko za 30 lv od 10 do 23.
      Placisz tylko za leżaki w akwaparku 5 lv. Dzieci płacą 15 lv.
      Jeśli masz konkretne pytania to służę informacją. Ravda to dobry wybór (tanio i
      dobre knajpy, dobra baza wypadowa do SB i Neseberu).
    • aleks007 Re: Rawda i okolice - kilka pytań 15.09.06, 22:43

> Polecam wypad do kurortu Elenite (autobusem ze Słonecznego Brzegu 20 min),
      > gdzie za 30 leva (60 zł) masz wstęp do akwaparku i korzystanie ze wszystkich
      > hotelowych restauracji na terenie Elenite na zasadzie all inclusiv. Bufet
      > obiadowy i kolacja (nie do przejedzenia) w ***** hotelu Royal Park ,
      przekąski
      > od 12 do 17 (kebab, kurczak, hot-dog)na plaży oraz alkohol bez ograniczeń
      > (rakija, whisky, gin, wódka,wino,piwo,rum itd). Wszystko za 30 lv od 10 do
      23.
      > Placisz tylko za leżaki w akwaparku 5 lv. Dzieci płacą 15 lv.
      > Jeśli masz konkretne pytania to służę informacją. Ravda to dobry wybór (tanio
      i
      >
      > dobre knajpy, dobra baza wypadowa do SB i Neseberu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka