Gość: hmmmm IP: *.who.vectranet.pl 03.03.08, 22:07 prosze odpowiedzcie bo takie opinie słyszaalm ,chcialam w tym roku pojechac ale mi sie odechciewa z tego względu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziaberoo Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.toya.net.pl 03.03.08, 22:24 co za bzdura w2idzialam jedna stara niemke Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarofilus Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 26.03.08, 09:47 > co za bzdura w2idzialam jedna stara niemke A ja na moim odcinku plaży widziałem w toplessie osiem Polek z naszego hotelu i kilkanaście pań innych nacji. A jak chodziliśmy z żoną i koleżanką na spacery po plaży w kierunku Nesseberu (obie oczywiście w samych majtkach) to nie było 30 metrów, żeby się nie spotkało jakiejś kobiety bez stanika. Nawet w jednej knajpie na plaży barmanka obsługiwała w toplessie, moje panie przysiadły się tam żeby wypić po piwie, ale szybko stamtąd odeszliśmy, gdyż dosiadło się do nas czterech gości z Polski, którzy podczas rozmowy z nami (usłyszeli j. polski) nie mogli wprost opanować zwroku i nachalnie gapili się na piersi mojej żony i jej koleżanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 16:05 Uważam że powinno być więcej takich facetów jak Pan!!! To fakt Polek opala sie topless nie dużo ale ten trend z roku rok sie zmienia, dzięki taki właśnie ludziom jak Pan i Pana żona, którzy dają przykład innym. Mi najbardziej podoba się gdy razem opalają sie tak matki z córkami. Pozdrawiam i gratuluje pięknie opalonej żony. Proszę o kontakt na maila szymon-81@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.dream.net.pl 04.03.08, 08:31 zdarzają sie panie w toples, coprawda nie za dużo ale conajmniej kilka zawsze możesz spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaV Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 08:59 Bułgaria to wolny kraj i każdy robi to co chce. Nikt nikogo nie zmusza do topless i do biustonosza. Tam na plażach topless nie robi takiej sensacji jak w Polsce. Nikt się nie gapi. To jest naturalne. Nikt również nie będzie Cię wytykał palcami za siedzenie w jednoczęściowym stroju kąpielowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patysia00 Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.globalconnect.pl 05.03.08, 14:07 Dlaczego Ci się odechciewa jechać? Bo kobiety chodzą po plaży topless?? a co to ma za znaczenie dla Ciebie? Ja tam się cieszę!! Będę mogła sprawdzić jak to jest :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.who.vectranet.pl 05.03.08, 15:08 a nie jesteście zazdrosne o waszych partnerów? jak pomysle że mój bedzie sie gapil na inne gołe babki i ja mam sie denerwowac to wole siedziec w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123jeger Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.08, 15:25 Wbrew temu co o Bułgarii myśli większość polaków jest to cywilizowany kraj.Ludzie tam są kulturalni i uprzejmi.A także tolerancyjni.Stroje toples nie wzbudzają niezdrowej sensacji,są przyjmowane zwyczajnie.To raczej w Polsce jest dziwacznie. Polecam wakacje w Bułgarii.Wielu zdziwi się że jest tam normalnie i z przyjemnością spędzą tam miłe chwile. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abocijawiem Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: 80.30.210.* 05.03.08, 21:46 Dziaberoo ma racje. Generalnie toplesuje sie Niemki, Holenderki i Angielki raczej sredniej urody. Ale nie topless straszny, a mlodziutkie Bulgarki, co to ksztaltne pieronsko i urodziwe (troszku egzotyki), co zaden stroj kapielowy nie zamaskuje:))) Chyba, ze Twoj maz nie lubi przesadnie "zrobionych". Niestety, Bulgarki maja take tendencje. Choc czasem wyglada to smiesznie a nie wyzywajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 05.03.08, 22:07 a o co mam być zazdrosna? Niech sobie popatrzy.. co mu więcej zostało..? Mamy zamiar też przejść się raz na plażę nudystów, zobaczyć jak to jest... chociaż wątpię, żebym odważyła się rozebrać:P Nie rozumiem czemu jesteś zła, że Twój facet lubi popatrzeć... niech patrzy... Ty nie lubisz czasami sobie zerknąć na jakiegoś przystojniaczka??:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.who.vectranet.pl 05.03.08, 22:43 moze ia racja samo patrzenie to nie zdrada prawda? ale jakos tak nieswojo sie bede czula wśród pań bez stanika w Polsce nie ma tego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 05.03.08, 22:48 Ja pewnie też będę czuła się nieswojo.. ale jak tam nie spróbuje to nie wiem czy kiedyś się odważę, bo w Polsce pewnie bym tego nie zrobiła. A tam skoro to jest takie normalne, to nikt nie będzie się na mnie gapił jak na idiotkę :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QkamCoSieDzieje Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.elgrom.laz.digi.pl 06.03.08, 01:33 E tam, topless to jeszcze nic. Najlepsze sa plaze dla naturystow/nudystow. Nie sa one oznaczone zadnymi znakami, nie sa ogrodzone krzakami. Poprostu idziesz sobie wzdluz plazy, caly czas sa "normalni" (w strojach kapielowych) plazowicze, az tu nagle zaczyna sie plaza z samymi golasami. Jesli ktos ma ochote odwiedzic taka plaze w SB, to znajduje sie ona jakies 100-150m za hotelem Burgas, idac od strony centrum. Czyli na samym poludniu SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 07:15 hahaha!czy nie bedziecie zazdrosne o facetow...to sie usmialem:))nawet nie wiesz co ten twoj facet robi na boku:) a chcesz mu zabronic patrzec na piekne kobiece cialo.kazdy facet lubi popatrzec jesli cialo jest sliczne.niestety w bulgarii toples mozna zobaczyc co najwyzej 60 letnie kobitki...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 12.03.08, 23:58 Gość portalu: piter napisał(a): > kazdy facet lubi popatrzec jesli cialo jest sliczne.niestety w > bulgarii toples mozna zobaczyc co najwyzej 60 letnie kobitki...:/ Zauwazyłem taka prawidowidłowośc: Do 4 lat dziewczyny chodzą bez niczego, 5-10 lat topless, 11-40 lat w kompletnych kostiumach, 41-60 znów w topless, a powyzej 61 znów bez niczego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarofilus Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 26.03.08, 09:32 > niestety w bulgarii > toples mozna zobaczyc co najwyzej 60 letnie kobitki...:/ Nie wiem, gdzie byłeś w Bułgarii, ale ja co roku jeżdżę w okolice Rawdy i Nesseberu i z moich obserwacji wynika, że w toplessie (w zależności od odcinka plaży) opala się od 30 do 60% pań. I w wiekszości są to jednak młode dziewczyny, chociaż kobiety "w sile wieku" też się zdarzają. Rozróżniać panie bez staników można wyłącznie po kryterium etnicznym, mianowicie najwięcej w toplessie opala się Czeszek, Rosjanek, Niemek oraz Bułgarek, a najmniej oczywiście Polek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość magda Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.08, 16:11 Ja byłam w ZP i topless był normalka, i głownie młode kobiety.Sporo tez polek odwazyła sie opalac w ten sposób, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr j Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.lanet.net.pl 16.03.08, 23:22 nie wiem jak to ejst w bulgari, sam ejstem ciekawy bo jade w te wakacje ale w rumuni wyglada to tak :D krupnik.pl/zdjecie/113.Opalanie.i.naturyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pet Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 18:45 zdjecie niezle:) w bulgarii zapomnij o takich babeczkach - srednia wieku pan opalajacych sie toples to 50 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarofilus Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 24.03.08, 15:03 Jeżdżę z rodziną do Bułgarii co roku od kilku dobrych już lat i mam parę spostrzeżeń na temat toplessu. Wydawało mi się, że skoro nasi rodacy jeżdżą swobodnie od kilkunastu lat za granicę i stykają się na plażach z tym zjawiskiem, problemu nie powinno już dawno być. Niestety nasz fałszywy wstyd, wynikający z pseudokatolickiej mentalności powoduje, że na plażach całej Europy (w tym również Bułgarii) wiekszość naszych pań jest jak średniowieczny relikt w muzeum sztuki nowoczesnej. Na szczęście zaczyna się to już powoli zmieniać, w zeszłym roku w Rawdzie oprócz mojej żony i naszej koleżanki opalały się bez biustonoszów trzy młode dziewczyny z naszego hotelu, a po dwóch dniach dołączyła do nich jedna pani koło czterdziestki z dwoma nastoletnimi córkami. Moja żona i nasza znajoma do tego zaś stopnia zapomniały, że mają odkryte piersi, że chodziły tak na długie spacery brzegiem morza, a nawet siadały, za przykładem Bułgarek, w plażowych knajpach przy barze, żeby napić się piwa. I nikt ich nie wytykał palcami, ani nie rzucał natrętnych spojrzeń. Także drogie panie, naprawdę nie ma się czego wstydzić, topless w Bułgarii jest zjawiskiem normalnym i nikt (może oprócz panów z Polski) nie będzie się za wami specjalnie oglądał. A wasi mężowie będą mieli pięknie i równomiernie opalone żony. Naprawdę czas już porzucić naszą zaściankową mentalność i dołączyć do Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarofilus Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 24.03.08, 15:33 ...zapomniałem dodać, że byłem świadkiem komicznego incydentu związanego z toplessem. Otóż w naszym hotelu mieszkali również Czesi oraz Czeszki, które (wszystkie!) opalały się i pływały w hotelowym basenie bez góry od stroju. Mało tego, chodziły z odkrytym biustem do toalety wewnątrz hotelu, a nawet do sklepiku przed nim. No i jedna z pań z naszego turnusu zrobiła z tego powodu niezłą aferę, wezwała rezydenta i próbowała ściągnąć właściciela hotelu. Niestety, na jej nieszczęście, nikt nie potraktował jej poważnie, a Bułgarzy i Czesi kompletnie nie rozumieli, o co jej w ogóle chodzi. Także kobiecina przeżyła niezły szok i więcej już chyba do Bułgarii nie przyjedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIN Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.03.08, 17:24 I proszę...dla wszystkich którzy szukają czegokolwiek byle tanio lub darmo..możecie pogapić sie na toplesiki całkowicie bezpłatnie FIN Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarofilus Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 26.03.08, 07:47 > I proszę...dla wszystkich którzy szukają czegokolwiek byle tanio lub > darmo..możecie pogapić sie na toplesiki całkowicie bezpłatnie Żeby "pogapić się" na kobiety w samych majtkach nie musisz jechać aż do Bułgarii. Nie wiem, w jakiej części naszego pięknego kraju mieszkasz, ale uwierz mi, wystarczy że przekroczysz granicę czeską lub niemiecką, udasz się na najbliższe kapielisko bądź odkryty basen, a natkniesz się tam na sporo pań z odkrytym biustem. Mało tego, zdarzało mi się widywać w Karkonoszach po czeskiej stronie dziewczyny, które podczas letniego upału chodziły po górskich szlakach w dżinsach, traperach, ale z kompletnie odkrytą górą. Można byłoby powiedzieć, co kraj to obyczaj, ale mimo wszystko cały czas się dziwię, że nasi rodacy od paru już dobrych lat jeżdżą na wczasy za granicę, w tym nad Morze Czarne, powinni być już zaznajomieni z tamtejszą obyczajowością, a jednak temat toplessu co rok wraca na forum jak bumerang... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIMON Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:05 Doklanie. Polecam basen w Ostrawie. Swietne miejsce. Czeszki opalaja sie topless. Co ciekawe wszystkie maja duże i jędrne biusty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 09:24 Byłbym zapomniał gdy byłem na basenie w Ostrawie pewna pani ok 40 opalała sie topless, była wraz z mężem, bardzo mili ludzie zapomniałem olejka więc spytałem czy moga mi pozyczyc, nie bylo problemu, potem spytałem o ulice Stodolni w Ostrawie, wszystko mi wytłumaczyli, na koniec spytałem Pania czy nie ma problemu z opalaniem topless w czechach, odpowiedziala ze slicznym usmiechem problem ma ten kto sie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 19:32 ta polka jakaś niepowazna zeby afere robić o byle co tam ludzie wypoczywają i robia co chcą ja tam jestem fanka toples i naturyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.85-237-175.tkchopin.pl 27.03.08, 14:42 hm nie wiem jak w Bułgarii ale jak nie chcesz tam jechac z tego powodu to nigdzie nie pojedziesz,musze cie zmartwic bylam w Tunezji,na majorce i tam toples jest normalna sprawą tak samo jak i w niemczech Zostaje ci wybrac sie na polskie morze lub sie przełamac i pozwiedzac inne kraje:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosze Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 29.03.08, 12:41 Witam. Chyba naj lepiej bęzie jak pojedziesz do Arabii Saudiiskiej lub innego podobnego kraju.Tam na pewno kobiety się kąpoą w czadorach.Co ci przeszkadza w naj normalnieszej części ludzkiego ciała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.85-237-175.tkchopin.pl 04.04.08, 19:48 widze ze są rozne opinie jedni pisza ze tylko starsze panie inni ze mlode czekam dalej na komentarze ,z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.net.euron.pl 05.04.08, 18:23 A jak wygląda sytuacja z plażami naturystycznymi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RomantycznyRoman Re: Zachowujecie się jak byście tam miały siódmy IP: 82.177.48.* 24.06.08, 09:32 cud świata czemu Polki za kazdym razem jak pada hasło toples to robią wielki krzyk och, ach, kawałek piersi na wierzchu czają sie niczym dziewice z Orleanu a tak naprawdę bzykają się na ary i hektary.Niektóre miały w sobie wiecej pe...sów niż włosów na głowie ale jak jakaś kolezanka z ładnymi piersiami leży w toplesie to juz koneic świata a jaescz jak mąż patrzy to już tragedia, to że puscza się z jego kolegą jest dobre ale cudze piersi tragedia trzeba meżowi opieprz zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.metronet.pl 25.06.08, 20:44 Kolega nademna (romantyczny roman ) ma racje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawa_morska Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.eranet.pl 10.07.08, 21:50 ale w czym problem ja sie w Polsce zawsze opalam toples wiec tym bardziej w Bulgarii biale miejsca od kostiumu wygladaja potem okropnie i dawno sie juz tak nie usmialam jak z "maz bedzie sie patrzyl na inne cycki" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syniu Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 23:39 Od patrzenia na inne cycki jeszcze nikt nie umarł-a wręcz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miftea Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 16.12.08, 18:47 Moja, żona (30l) zawsze opala się topless nawet w Polsce nad naszym morzem, co prawda staramy się wybierać ustronne miejsca ale tylko ze względu na to, że na nich niema tłoku i nawału ludzi, jednak bywało, że na "normalnej" plaży zdjęła stanik i niestety wzbudzała sensacje. Taka mentalność polaków. Tak się składa, że mieszkamy blisko Czech i bywa, że jedziemy nad jeziorko do Czech (dobre czeskie piwo i smażyny syr przy okazji)i faktycznie tam topless na nikim nie robi wrażenia - ba 100m dalej jest wydzielona plaża nudystów, która jest często pełna. Jeśli chodzi o patrzenie na inne kobiety - to i owszem zerkam czasami, ale dla mnie i tak moja żona jest najpiękniejsza. Zresztą ona sama patrzy na babeczki topless i niejednokrotnie wstawia kometarz typu: "fajne ma cycuchy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.08, 19:58 znowu ten temat ktos poruszyl a wiec tak: w polsce poprostu nasze prawo zabrania opalania sie topless nie slyszeliscie o 2 dziewczynach co sie rozebraly i dostaly mandat? nie zaplacily i sprawa trafila do sadu dlatego ludzie w polsce uwazaja takie babki za nienormalne Odpowiedz Link Zgłoś
piotr9090 Jeśli się odechciewa z tego powdu to napew jesteś 15.07.08, 19:14 od Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: Jeśli się odechciewa z tego powdu to napew je IP: 94.196.255.* 26.12.08, 21:43 ale wydaje mi sie że niektóre kobiety jednak zapominają się, albo ja jestem jakiś dziwny.... staneła jedna Bułgarka w toples w barowej kolejce przy plaży, prawie dotykala mnie cyckami, poczulem sie troche nieswojo, choc tak jakoś nawet fajnie ;) a tak swoją drogą to skoro na plaży według niektórych to normalka, to dlaczego na ulicy nie jest to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
emy81 chodzenie bez stanika ma byc norma??????????? 28.12.08, 00:21 ludzie ogłupieliście kompletnie.. piersi nie powinno sie w ogóle opalac - mozna nabawic sie raka.... a wogóle to co to za głupia gadka o standardach europejskich??pewnie latajmy wszyscy nago...rozumiem plaze nudystów jeśli ktos chce prosze bardzo a co z ludzmi którzy sobie po prostu nie zyczą na normalnej plazy ogladania gołych pań? bardzo sie ciesze ze Polki maja jeszcze tą odrobine wstydu i nie chca sie pokazywac topless... w koncu wstyd jest dobra cecha o czym wszyscy zapominaja...i niedziwie sie Pani ze sie Pani obawia tzn. ja bym sie moze nie obawiala o meza bo wiem ze raczej nie spogląda na inne...a w mojej obecnosci to juz w ogóle..ale to nie jest przyjemne gdy wokolo jest tyle golych babek...nie zycze sobie równiez oglądania innych... Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarofilus Re: chodzenie bez stanika ma byc norma??????????? 29.12.08, 14:44 > ludzie ogłupieliście kompletnie.. > piersi nie powinno sie w ogóle opalac - mozna nabawic sie raka.... Bez opalania też można się go nabawić. Najwięcej przypadków raka piersi występuje w USA, które są krajem purytańskim i z wyjątkiem niektórych plaż w Kalifornii i na Florydzie opalanie się topless jest tam surowo zakazane... > a wogóle to co to za głupia gadka o standardach europejskich?? pewnie latajmy > wszyscy nago...rozumiem plaze nudystów jeśli ktos chce prosze bardzo a co z > ludzmi którzy sobie po prostu nie zyczą na normalnej plazy ogladania gołych pań Bo w normalnych, cywilizowanych krajach europejskich topless jest normą od wielu już lat i nie ma to nic wspólnego z "lataniem nago". Plaże nudystów są wszędzie na świecie mniej lub bardziej odosobnione od plaż zwykłych. A jak komuś się nie podoba oglądanie "gołych pań" (cóż za eufemizm!) to niech jeździ na wczasy do Zjednoczonych Emiratów Arabskich... > bardzo sie ciesze ze Polki maja jeszcze tą odrobine wstydu i nie chca sie > pokazywac topless... w koncu wstyd jest dobra cecha o czym wszyscy > zapominaja... "Wstyd to kraść" - mówił mój dziadek, a Polki coraz chętniej opalają się na zagranicznych plażach bez górnej części stroju kapielowego i żadne "moherowe" apele i opinie tego nie zmienią... ja bym sie moze nie > obawiala o meza bo wiem ze raczej nie spogląda na inne...a w mojej obecnosci to > juz w ogóle..ale to nie jest przyjemne gdy wokolo jest tyle golych babek...nie > zycze sobie równiez oglądania innych... I tak go pani nie dopilnuje. Normalny, zdrowy facet lubi popatrzeć na kobiece piersi, także jak obróci pani głowę to i tak będzie się gapił. I jeszcze raz powtarzam - jeśli oburza panią widok kobiet w toplessie to niech pani nie jeździ do Bułgarii albo radzę wyleczyć się z chorych kompleksów i samej zacząć się opalać jak dziewczyny w Bułgarii, Czechach, Niemczech, Węgrzech, Francji, Hiszpanii, Chorwacji, a nawet na Ukrainie (Krym)... Odpowiedz Link Zgłoś
emy81 Re: chodzenie bez stanika ma byc norma??????????? 29.12.08, 16:33 moherowe apele??toe słowa świadczą o człowieku który je napisał... nie mam nic przeciwko ludziom którzy opalają sie nago ale niech to robią na plazach dla nudystów kazdy ma prawo odpoczywac tak jak lubi i to normalne ze jedni lubia takie widoki nagosci a inni nie i dajmy tym drugim równiez szanse na spedzenie milego urlopu bez koniecznosci ogladania gołych piersi.. leze na plazy nawet sama bez faceta a tu nagle obok rozwala sie jakas sarsza pani z obwisłymi piersiami no masakra nie zycze sobie bo jest mi niedobrze i w ogóle jak ktokolwiek zbyt blisko mnie lezy zez stanika czuje sie nieswojo, bo dla mnie piersi to strefa intymna podobnie jak genitalia i nie czuje sie swobodnie i zupelnie normalnie gdy patrze na kobiece nagie piersi...ale rozumiem ludzi którzy chca sie tak opalac wiec nie wchodzmy sobie w droge i dajmy sobie szanse na udany odpoczynek fajnie by było gdyby tacy ludzie opalali tylko na plazach wyznaczonych do tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: chodzenie bez stanika ma byc norma??????????? 30.12.08, 10:21 jak ktokolwiek zbyt blisko mnie lezy zez stanika czuje sie nieswojo, bo > dla mnie piersi to strefa intymna podobnie jak genitalia i nie czuje sie > swobodnie i zupelnie normalnie gdy patrze na kobiece nagie piersi...ale rozumie > m > ludzi którzy chca sie tak opalac wiec nie wchodzmy sobie w droge i dajmy sobie > szanse na udany odpoczynek fajnie by było gdyby tacy ludzie opalali tylko na > plazach wyznaczonych do tego.... Powtarzam - są kraje, np. arabskie, gdzie można spędzić bardzo przyjemny urlop bez oglądania dziewoj w toplessie. Nikt pani nie zmusza do wypoczynku w Bułgarii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka toples IP: *.tvgawex.pl 30.12.08, 11:04 nie wierzcie tym co twierdzą że w Bułgarii toples to absolutny standard z moich obserwacji wynika że max 1 na 30 pań tak się opala, przynajmniej tak jest w Złotych piaskach i Czajce.Dlatego jak się jedzie z całą rodziną to raczej ciężko było by tak się opalać i być jedną z nielicznych......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulgarofilus Re: toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 15:31 > nie wierzcie tym co twierdzą że w Bułgarii toples to absolutny standard Tu nie chodzi o standardy, tylko o fakt, że panie w toplessie nikogo tam nie szokują i nikt im nie wystawi za brak stanika na plaży mandatu. Normalnym jest, że na jednych odcinkach plaży będzie więcej pań się tak opalało, a na innych mniej albo nawet wcale. Szczególnie tam, gdzie są nasi kochani rodacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: toples IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 14:40 Chciałbym pogratulować panu aktywności na forum i promocji topless, wśród Polek już 2 raz popieram Pańskie zdanie, jeżeli Pan może prosze sie ze mna skontaktować simon81@interia.eu, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: toples IP: 94.196.55.* 05.01.09, 22:05 faceci żenujący jesteście, tak bardzo wam zależy na gapieniu się na gole piersi, ciekawe to, nikt tam podobno nie zwraca uwagi na gołe piersi, nawet wy - przecież tam to normalka, ale tak bardzo wam toples się podoba, tak bardzo... musicie go w tym nawet właśnie miejscu propagować..... a mi podoba się prawo we Włoszech, tam w wielu miastach nie wolno facetom chodzić bez koszulek, grozi za to mandat, i bardzo słuszne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulgarofilus Re: toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 08:52 > faceci żenujący jesteście, tak bardzo wam zależy na gapieniu się na > gole piersi, ciekawe to, nikt tam podobno nie zwraca uwagi na gołe > piersi, nawet wy Przecież w jednym z postów napisałem, że każdy zdrowy facet lubi popatrzeć na ładne piersi. Jeśli ktoś ci mówi, że jest inaczej, to albo jest gejem albo impotentem. Skończmy wreszcie z tą fałszywą pruderią... > przecież tam to normalka, ale tak bardzo wam > toples się podoba, tak bardzo... musicie go w tym nawet właśnie > miejscu propagować..... Nie mam takiej mocy sprawczej, żebym mógł topless rozpropagować w Polsce. Dziwi mnie tylko ta histeria związana z istnieniem toplessu w innych krajach. W związku z tym staram się tłumaczyć różnym dziwnym ludziom (także tobie), że nikt cię nie zmusza do jeżdżenia do krajów gdzie mógłbyś zobaczyć na plaży panie bez staników. A jeśli już tam pojedziesz, to przestań się dziwić i pisać potem jakieś histeryczne posty na forum, bo i tak nic w ten sposób nie zmienisz. Świat ma różne oblicza, Pruderyjna Polska nie jest jego pępkiem... > a mi podoba się prawo we Włoszech, tam w > wielu miastach nie wolno facetom chodzić bez koszulek, grozi za to > mandat, i bardzo słuszne.... Nie wiem wprawdzie, co to ma wspólnego z tematem, ale wydaje mi się, że panie też nie mogą w większości krajów na świecie paradować po ulicy bez górnej części odzienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Re: toples IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 13:28 faceci maja lepiej! bo jada relaksuja sie popatrza tu i tam a taka żona czasem ma wczasy do bani bo sie musi denerwowac ze jej facet sie gapi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: toples IP: *.tvgawex.pl 12.01.09, 00:43 bulgarofilus wielokrotnie wypowiadał się na temat topless na forum jest wielkim entuzjastom i propagatorem toples.......... nie ma nic w tym złego ale........ jak piszesz że w Bułgarii bywają plaże na których jest więcej toples niż kobiet w kostiumach to już przeginasz na maxa......... chciałabym zobaczyć na własne oczy taką plaże....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAps Re: toples IP: *.axa.pl 12.01.09, 15:19 SV Vlas - połowa czerwca 2006 byłem widziałem potwierdzam nie wiem czy było 60/40 czy też 70/30 w każdym razie większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: toples IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 11:33 w 100% się z Panem zgadzam, zostawiłem swojego maila, jeżeli mogę prosić o kontakt będe wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: toples IP: *.nj.pl 20.01.09, 18:18 w tym roku wybieram się do Bułgarii. Mam zamiar cieszyć się pięknym słońcem i cudownymi plażami. Panie-toplesowe, które tam na mnie "czekają", wzbudzać pewnie będą w moim mężu podziw ( bo on lubi popatrzeć).Sama pewnie nie odważę się zdjąć stanika, bo w moim przekonaniu pokazywanie swojego biustu to pewna forma ekshibicjonizmu. Mam ładny biust, nie mam kompleków, ale toples to nie dla mnie. A jeśli te Panie mają ochotę chwalić się i nie przeszkadza im uczepiony wzrok obcych zaślinionych mężczyzn na tejże części ciała,to ich sprawa. Miłego urlopu życzę wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
gosze Re: toples 20.01.09, 20:35 Byłem w Obzoru w sierpniu 2008.Panie toples jak na lekarstwo i to w bardzo oddałonich miejscach.Nie przeszkadza mi ich obecnośc i nie "wsciepiam wzrok w tej ich cześci ciała " ani sie na ich wydok nie ślinię.Nie uważam też odkriwanie biustu za formą eksibicionizmu.Przeciez biusti my mążciżni też mamy,tylko mniejsze i nikogo oni nie interesują.Więc nie pokazujecie mile Panie nic specialnego.Ale każdi ma prawo pokazywać i nikt nie ma obowiązku się patrzecz. A jeżeli Pani nie ma jeście wybranej formie podruży lub miejsca ,gorąco polecam miasto Obzor i pensionat "Villa Reni".Sprewdziłem i jestem bardzo zadowolony.Służe pełną informację ze zdięciami.Proszę pisacz na adres gdonczew@wp.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: chodzenie bez stanika ma byc norma??????????? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.09, 11:31 emy81 całkowicie się z Tobą zgadzam, ludzie szanujmy swoją prywatność! Chcesz biegać nago to znajdz sobie miejsce wyznaczone właśnie dla tej rozkapryszonej mniejszości narodowej. Ja nie życzę sobie oglądania nagich Pań w miejscu publicznym ogólnodostępnym! Gdyby było miejsce-plaża przeznaczona tylko dla ludzi bez takich odchyłów od normy to pewnie bym tam pojechała, mam nadzieję ze wytępi się zwyczaj tych nielicznych którzy chcą wprowadzić nam nowy porządek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norm Re: chodzenie bez stanika ma byc norma??????????? IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.07.09, 23:17 popieram w 100% tak samo uważam i ja i myślę że to normalne rozumowanie gdyby każdy miał choć odrobinę własnej godności to pewnie większość z nas miała by lepsze wakacje i mogła by bez problemu pojechać na nie z dziećmi czy nastolatkami i dobrze się bawić. Poza tym jeżeli Panie chcą takiej wolności to czemu na ulicy nie latają z piersiami na wierzchu ??? to tez miejsce publiczne takie jak plaża Odpowiedz Link Zgłoś
hipolit4 Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 21.01.09, 13:14 hehehehhehe :) bylam w miejscowosci primorsko i tam byla plaza naturystow , wiec nie tylko topless byl ;) niewiem jak w innych miejscowosciach ale z tego co sie orientuje to tam jest to powszechne :) ja sama kozystalam z takiej plazy z mezem i 9-letnim synem , - tam calymi rodzinami opalaja sie na golaska i nikogo to nie dziwi :) szkoda ze u nas nawet topless zabroniony :/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 19:43 pozdrawiam rodzine z 9-letnim synkiem my tez całą rodzina się opalamy nawet moja siostra z mężem sie do tego przekonali Odpowiedz Link Zgłoś
hipolit4 Re: czy naprawde w Bułgari jest najwiecej pań top 23.07.09, 02:10 Najwiecej Pan opalajacych sie toples jest na plazy polnocnej , nie widzialam na plazy poludniowej zadnej , wiec wystarczy odpiwiedni wybor plazy . zycze udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś