Gość: Marco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 22:51 Chciałbym z rodzinką wpaść na parę dni do Bułgarii jak jest tam z kwaterami można jechać w ciemno ? Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hipciooo Re: Kwatery w Bułgarii 17.06.08, 01:06 Jadąc do Bułgarii lepiej nastawić się na hotele. Kwatery w Bułgarii wprawdzie mają tradycję, ale nie jest to super standard My nocowaliśmy w takiej krupnik.pl/zdjecie/735.Kwatery.w.Bulgarii Była tania i dała nam schronienie - ale hotele są bardziej komfortowe. W ciemno jak lubisz, mozesz próbować jechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kwatery w Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 15:37 Hipciooo, w Twojej relacji wdarły się dwie nieścisłości. Pierwsza to drogi w Rumuni. Piszesz że są darmowe. Jest to nieprawdą, bo po zaraz po wjeździe do tego kraju należy wykupić winietę, która jest zarazem opłatą za korzystanie z dróg. Druga moja uwaga dotyczy kwater w Bułgarii. Piszesz że nie warto z nich korzystać, ponieważ nie mają odpowiedniego standardu. Czy możesz sprecyzować o co Ci chodzi? Czy jeżeli przy kwaterze nie ma basenu, to ją dyskwalifikuje? Czy czysty pokój z łazienką, w niewielkiej odległości od morza, jest według Ciebie nie do przyjęcia? Trochę tu trąci snobizmem, nie uważasz??? Radzę pamiętać o tym że czytają to forum ludzie o różnej zasobności portfela. Nie wszystkich stać na wynajęcie hotelu w cenie 100 złotych za dobę. Decydują się na dużo tańsze kwatery, które wcale nie muszą odbiegać standardem od średniej klasy hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: Kwatery w Bułgarii 17.06.08, 18:57 Jarek, Co do dróg w Rumunii to my nie musielismy płacić żadnej winiety. Moze coś przegapiliśmy? W drodze powrotnej musieliśmy zapłacić za przejazd przez most na granicy z Węgrami. Natomiast w Bułgarii oczywiście na granicy musieliśmy zapłacić winietę. Odnośnie kwater w Bułgarii - to zapewne są i te lepsze - ale w poszukiwaniu trafiliśmy tylko na te słabsze tzn ze współdzieloną łazienką. Dla mnie akceptowalny standard kwatery to niezależna łazienka z pokojem czyli nie musisz nikogo spotykać ani współdzielić i z takich bardzo chętnie korzystamy Czy kwatery są aż tak dużo tańsze - nam to się nie udało. Ale udało nam się znaleźć drukrotnie tani nowoczesny hotel - więc jeśli różnica w cenie wynosi 20PLN to ja to wybieram:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Kwatery w Bułgarii IP: 77.223.227.* 17.06.08, 21:10 Jechałem,ale mostu na granicy z Węgrami nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: Kwatery w Bułgarii 17.06.08, 22:18 Coś mi się chyba pomyliło z tym mostem - może to było na granicy Bułgaria/Rumunia? tak wygląda: krupnik.pl/zdjecie/750.Most.w.Rumunii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kwatery w Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:03 Bułgarzy zciągają opłatę zaraz przy wjeździe do nich. W Rumuni należy wykupić winietę samemu. Za jej brak można słono zapłacić. Winiety są czasowe i nie jest to duży wydatek. Każdy kto wjeżdża powinien o tym pamiętać. Generalnie winiety można kupić na stacjach paliwowych. W praktyce trzeba ich trochę poszukać ,bo nie wszędzie są. Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: Kwatery w Bułgarii 17.06.08, 22:19 > W Rumuni > należy wykupić winietę samemu. Za jej brak można słono zapłacić. > Winiety są czasowe i nie jest to duży wydatek. Każdy kto wjeżdża O kurcze, to nieźle przyamatorzylismy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kwatery w Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 19:25 Ja w ubiegłym roku też jechałem bez winiety przez Rumunię, co prawda szukałem na kilku stacjach ale nie mieli, więc jechaliśmy bez winiety. Odpowiedz Link Zgłoś
zza_sciany Re: Kwatery w Bułgarii 19.06.08, 16:36 bardzo i ja prosze o namiary na kwatery-ruszamy 18 lipca zza_sciany@gazeta.pl dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leny02 Re: Kwatery w Bułgarii IP: *.stk.vectranet.pl 23.06.08, 12:40 Bardzo proszę o namiary na kwatery w Bułgarii. Jedziemy 15 lipca. Bardzo dziękuje za pomoc. Mój adres cmartyna@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś