Dodaj do ulubionych

wróciłem z Careva

IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.07.09, 11:27
Wróciłem z Careva , jeżeli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem , ponieważ ja również korzystałem z tego forum.
Obserwuj wątek
    • izabelaw12 Re: wróciłem z Careva 09.07.09, 12:36
      witaj ja za tydzien jadę do Obzoru, interesują mnie ceny na miejscu
      sklepy i restauracje. Dzięki
      • gringo68 Re: wróciłem z Careva 09.07.09, 13:58
        jadę za 2 tygodnie do hotelu South Beach w Carevie, jeśli możesz
        napisz co mozna robić w okolicach miasteczka, co warto i gdzie
        kupować, jak atrakcje dla dzieci itp...
      • Gość: markos28mr Re: wróciłem z Careva IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.07.09, 22:42
        W Obzorze nie byłem, ale w Carevie obiad od 12-15 LV tj. ok30-36zł, owoce droższejak w Polsce, np. brzoskwinie 2,2 LV (1 LV to jest ok 2,3 zł )jabłka tak samo. Chleb 1lv, kurczak z rożna przy ulicy 8 lv ,w barze 12 lv. Generalnie koniec z tanią Bułgarią dla nas.
        • Gość: alek Re: wróciłem z Careva IP: 217.153.85.* 10.07.09, 15:54
          ale po co kupowac kurczaki z rozna? w polszy tego nie masz? moze
          lepiej bylo zjesc cos tradycyjnego w malej knajpce?
          • gringo68 Re: wróciłem z Careva 10.07.09, 20:50
            kasa to nie problem, tym bardziej, że 30 zl za obiad to wciąż bardzo
            tanio, pytałem bardziej o atrakcje "dla ducha"...
            • Gość: markos28mr Re: wróciłem z Careva IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.07.09, 10:56
              Jest jedna dyskoteka , 2 plaże , Nastinarka busikiem 1lv - dosyć ładna piaszczysta plaża , sprzątana , woda płytka , daleko trzeba iść żeby popływać, druga arapia ładniejsza , ale dużo windsurfingowców i nie można swobodnie pływać na głębokiej wodzie,trzeba obejść windsurfingowców i dalej są piękne widoki podwodne. Jest jeszcze jedna plaża miejska , malutka i tloczna , ale można swobodnie pływać. Woda czysta i ciepła. Miasteczko małe , prowincjonalne, mieszanka lat 70 i nowoczesnych hoteli. Placu zabaw dla dzieci nie widziałem , kilka sklepów małych i multum barów i restauracji , typowo bułgarskich potraw nie spotkałem , może szopska , ale jest to typowa sałatka grecka.Jedna główna ulica handlowa z kramami , kukurydzą , watą cukrową itp.W sumie spokojna mieścina, bezpiecznie można chodzić po ulicach o dowolnej porze dnia i nocy.
              • Gość: artur Re: wróciłem z Careva IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 11.07.09, 11:24
                szopska to typowo bulgarska salatka nie grecka! takze nazwa jest bulgarska i
                pochodzi od regionu Bulgarii. Tak podaje np wikipedia.
                • Gość: markos28mr Re: wróciłem z Careva IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.07.09, 18:36
                  Może ona i nazywawa się od regionu Bułgarii, ale taką samą można dostać w Grecji, a poza tym w jednej z restauracji w tłumaczonym menu po polsku przetłumaczone było jako sałatka grecka.
                  • des4 Re: wróciłem z Careva 11.07.09, 23:31
                    tym się różni od greckiej wersji, że w szopskiej ser jest
                    najczęściej starty, w greckiej pokrojony
                    ...
                    • trypel Re: wróciłem z Careva 14.09.09, 08:48
                      no i jeszcze tym że sirene smakuje inaczej niż feta. Jest mniej tłusty a
                      bardziej ostry w smaku i twardy. No chyba że sirene bawole ale to raczej rzadko
                      używa sie do szopskiej.
              • Gość: diana Re: wróciłem z Careva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 23:56
                plac zabaw w carevie widziałam, dyskoteka boomerang w porcie wstep 3
                leva, oraz cytadela, czasami odbywa sie w niej pokaz tańca ze
                striptizem, sałatka szopska pyszna, plaża nestinarka piękna, śliczna
                cerkiew na wzgórzu z pięknym widokiem, miejscowosc spokojna, moga
                wypoczac zarowno rodziny z dziemi jak i studenci, tani alkohol ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka