Dodaj do ulubionych

dotacje z urzędu pracy

IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.09, 11:03
Witam, czy ktoś z Was stara się o dotacje z PUP w Jeleniej Górze?
czy macie już jakąś decyzje?? bo z urzedu ciężko jest cokolwiek się
dowiedzieć, najpierw twierdzili że dotacje dostanie tylko 100 osób
na ponad 200 złożonych wniosków, teraz że tylko 50 osób. Że Ci co
nie dostaną ze względu na brak pieniędzy moga ponownie składać
wnioski po Nowym Roku i czekać...... ale nadal żadnej decyzji nie
ma!!!! I nic tam tam nie moge się dowiedzieć??? moze ktoś z Was wie
coś więcej??????
Obserwuj wątek
    • Gość: dokladnie Re: dotacje z urzędu pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.09, 14:45
      tak jest, ortóz pieniadze sie juz skonczyly. kolejne w nowym roku ,
      chyba...... o ile zostana przyznane na takie przedsięwziecia.
      • 2malinam Re: dotacje z urzędu pracy 03.12.09, 16:44
        parę lat temu próbowałam, ale nie dostałam, teraz prowadzę sklep bez ich
        dotacji, tak na prawdę kto ma czas na czekanie na ich decyzje, do tego w PUP w
        Jeleniej Górze najtrudniej jest dostać dotację jakąkolwiek, a na jasną
        informację to nie liczyłabym raczej, tak czy inaczej życzę powodzenia
    • Gość: ruda maruda Re: dotacje z urzędu pracy IP: *.187.242.198.ip.abpl.pl 04.12.09, 22:45
      Witam,

Radzę się uzbroić w cierpliwość. Na decyzje czekałam prawie 3 miesiące (na szczęście pozytywna). Informacje są szczątkowe i dlatego zawsze dobrze pytać o jak najwięcej szczegółów a przede wszystkim mieć bardzo dobrze opisany wniosek z wieloma załącznikami - urząd jeśli chodzi o sprawy formalne jest bardzo, bardzo dociekliwy.

Jeśli będą jakieś problemy podczas czekania, radzę się nie zrażać. Mnie przytrafiła się nawet wizyta u pani radcy prawnego UP - były jakieś niejasności dotyczące mojego poręczyciela, oczywiście zostały one rozwiane a wizytę u pani radcy wspominam bardzo pozytywnie- jest ona kompetentną i rzeczową osobą. Także wszystkim radzę nie przejmować się początkowymi trudnościami i monitorować tok swojego wniosku.

pozdrawiam
      Wyjątkowa fotografia ślubna - Jelenia Góra i okolice
      • Gość: nika Re: dotacje z urzędu pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.09, 23:41
        dziekuje bardzo za pozytywne nastawienie, to czekanie mnie dobija,
        wniosek mam wypełniony bardzo solidnie gdyz robiła mi to firma która
        tym się zajmuje profesjonalnie. Ale boje się że braknie pieniędzy i
        nici z dotacji. Ale po Twojej wypowiedzi widze że jednak warto
        czekać!!!!!! Więc czekam nadal. pozdrawiam
        • Gość: gosik Re: dotacje z urzędu pracy IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 17:07
          Witam mam prośbę możesz mi przesłać nazwę i namiary firmy, wypełniała Ci wniosek
          gocha714@poczta.onet.pl
          • Gość: nie firma Re: dotacje z urzędu pracy IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.01.10, 21:32
            Ludzie ,sami nie potraficie tego wypełnić?
            lepiej 700 zł firmie zostawić?
            • Gość: buahaha Re: dotacje z urzędu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:57
              wypełnić papierów nie potrafia a formę chcą prowadzić! Beczka śmiechu!
    • gosia1269 Re: dotacje z urzędu pracy 26.02.10, 20:01
      cześć rozmawiałam dzisiaj z paniami w up cos może będzie wiadomo w
      okolicach 15 marca!!!!!!!!!!!!!! strasznie się przedłuża .Z Tego co
      wiem inne up prowadzą już nabory wniosków ba nawet są juz
      zatwierdzone ludzie Czekaja tylko na przelewy.Pozdrawiam
      A jeszcze do mądrali z ostatniego wpisu zrób wszystkim przysługę i
      więcej nie komentuj jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia pa
      • Gość: specjalista bhp Refundacja z Funduszu Pracy a szkolenia BHP IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 12:28
        Zaświadczenia ze szkoleń bhp trzeba koniecznie przedstawić w UP gdy chce się skorzystać np: z REFUNDACJI ZE ŚRODKÓW FUNDUSZU PRACY KOSZTÓW WYPOSAŻENIA LUB DOPOSAŻENIA STANOWISKA PRACY To może być nawet kilkanaście tysięcy złotych (!) za każde nowe stanowisko pracy.
        Jest o co powalczyć :) ! Więc nawet jeżeli nie udało się otrzymać zwykłej dotacji można złożyć wniosek o taką refundację.
        Pozdrawiam wszystkich.
        Informacje na temat szkoleń bhp pod telefonem 660 431 602
    • Gość: wielbiciel pup Re: dotacje z urzędu pracy IP: 46.113.105.* 29.11.10, 16:03
      Dotacje z PUP Jelenia Góra są przyznawane wg. uznania szanownej komisji. W ubiegłum roku czy ktoś miał doświadczenie zawodowe czy nie dostawał dotacje, czy miał wykształcenie kierunkowe czy nie też, dostawał dotacje. A teraz co się stało? Nagle kase dostaję Ci wyuczeni, pracowici, znajomi, nieznajomi od których wymagają dokumentów nie należących do zakresu PUP. Wnioski można złożyć samemu lub zlecić to firmie ale te drugie właśnie są ostro maglowane. Z jakiego powodu? Nie wiem. Może zazdrość, że ktoś inny zarabia na nieudolności drugiego... Ale najlepsze jest to że złożyłem 3 raz wniosek i dostałem odmowę z powodu braku środków a dziś się dowiedziałem, ze za mało punktów dostał wniosek. Jakoś wcześniej jak rozmawiałem z Paniami w PUP było wszystko git malina a teraz kit. Sprawdziłem punktacje wniosków i od 2 lat nie zmieniła się, więc pytam czy to złośliwość czy przypadek, że od roku staram się o dotacje i dostać jej nie mogę. Mam własny lokal, wykształcenie zawodowe kierunkowe, cześć maszyn do pracy i przedwstępne zlecenia do świadczenia usług. I pytam w którym momencie zabrakło mi punktów????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka