Dodaj do ulubionych

Kolegium Karkonoskie kością w gardle

IP: *.jelenia.com 27.07.04, 10:37
Przeczytałem bardzo uważnie wiele postów na temat Kolegium Karkonoskiego.
Dziwi mnie zatem, że tak wiele postów atakuje Kolegium i to z wielu stron. Ci
sami ludzie, którzy tak krytycznie i wręcz napastliwie odnoszą się do uczelni
w innych wątkach mianują się lokalnymi patriotami. Czy to nie dziwne?
Kochani, dla mnie wasze wypowiedzi są czystą demagogią. Nie mogę wyjść z
podziwu, że środowisko, w którym działa KK tak złośliwie je ocenia. Jedni
uważają, że kadry nie spełniają wymogów, inni jakieś bzdury wygadują o
nieuznawalności dyplomów, jest grupa, która krytykuje KK za zatrudnianie
rodzin, a jeszcze inni próbują umniejszyć dokonania studentów i nauczycieli
na niwie naukowej. LUDZIE!!! OPAMIĘTJCIE SIĘ!!! Przecież powinniście być
dumni, że w Waszym mieście powstała kolejna uczelnia!!! Tradycje naszej
Akademii Ekonomicznej sięgają już daleko. Uczelnia wypuszcza wielu wybitnych
specjalistów. To samo można powiedziedzieć o Filii Polibudy. Do niedawna
mówiło się również, że świetny jest w Jeleniej Koledź językowy (obecnie
wchodzący w skład KK). Dajcie czas na rozwój. Nie przeszkadzajcie w tym.
Zastanawiam się komu zależy na zdeprecjonowaniu uczelni w oczach opinii
społecznej. Dlaczego tak bardzo umniejszacie jej rolę.
Wcześniej nie przewidywałem nawet, że odezwę się na tym forum. Nie
wytrzymałem jednakże. Sorry!!!Dajcie sobie na wstrzymanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Kolegium Karkonoskie kością w gardle -będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:56
      Tak jestem dumny z nepotyzmu, koleśiostwa, upolitycznienia władz uczelni itp.
      • Gość: Bubi Re: Kolegium Karkonoskie kością w gardle -będzie IP: *.jelenia.com 28.07.04, 14:24
        Żeby zlikwidować te cudne cechy, o których mówisz nasza ukochana Jelonka
        musiałaby zmienić się z czerwonej w normalną dolinę. Takie jest rządzenie w KK,
        jak w całej Jeleniej Górze. Ale przecież wśród nas są tascy, którzy szczycą się
        niechodzeniem na wybory, wybieraniem SLD-owców i opluwaniem wszystkiego i
        wszystkich myślących inaczej. Na przykład LPR. Tak długo jak będziemy
        dopuszczać do władzy postkomunę i im podobnych nie będzie żadnej normalnej
        szkoły w JG. Czy wiesz kto rządzi w Żeromie i dlaczego?????Wiesz, jakie ma
        powiązanie z panią kanclerz KK????Podobnie jest w Norwidzie. Czy mam wymienić
        inne szkoły, w których wybór dyrektora nastąpił z klucza partyjnego?I to nie
        tylko szkoły.
    • Gość: Wojtek Re: Kolegium Karkonoskie kością w gardle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 15:05
      Wiem o tym jesli chcesz coś zmienić czy powiedzieć więcej to prosze
      inferno_m@op.pl czekamy na takich ludzi.
      • kurzynski bubi, 29.07.04, 16:53
        • kurzynski Re: bubi, 29.07.04, 16:54
          kto rzadzi w zeromie? co to znaczy czerwona dolina?
          • Gość: bubi Re: bubi, IP: *.jelenia.com 30.07.04, 13:26
            Jest dokładnie tak, jak pan rozumie p. kurzyński. I to nie jest demagogia.
            Każdą decyzję pan Paweł D. musi skonsultować ze swoją koleżanką partyjną
            Grażynką M. A co to znaczy czerwona dolina???? Jest pan dziecinny, albo nie
            chce pan przyjąć do wiadomości faktów.
            • Gość: Wojtek NEPOTYZM PANIE KURZYNSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 18:51
              Otóż to. W końcu ktoś na tym forum prezentuje stanowisko większości mieszkańców
              naszego miasta, p. Kurzynski trzeba sobie powiedzieć jasno: u nas
              nieupolitycznione są tylko stanowiska Kościelne. Np.: p.Wierszyło
              prezes „Wodnika” SLD, który nie stawia się na rozprawy, przez co rozpoczęcie
              sprawy się opóźni, p.Wandzel szef Miejskiego Zarządu Dróg
              i Mostów –SLD, kanclerz KK p.Malczuk wraz z rodziną (na innych stanowiskach)
              cytat z jednego z postów o KK(czy KK jest uczelnią rodzinna) :

„… Nie powinno sie krytykować osob kompetentnych nawet jesli są z
              jakiejs partyii. ale w przypdaku pani kanclerz uwazam tro za przegiecie jej mąz
              jako spec od XERO!! dostaje ponad 4 tysiace miesiecznie. Jest to jedna z
              nielicznych uczelni gdzie kanclerz jestr zaledwie magistrem... radze sprawdzic
              a mamusdia kanclerzowej w szatni ponoc siedzi. Podobnie bylo jak Malczuk byla
              dyrektorką 11” pozdrawaiam max

,Człowiek, który obejmie stanowisko szefa pewnego ośrodka po tym jak p.Kusiak
              po konkursie na szefa tego ośrodka „nie wyłonił nikogo godnego zastąpienia
              szefa, którego usunął, bo był prawdopodobnie nie wygodny zarzucając mu nie
              gospodarność w budynkach w Zgorzelcu –jest z SLD. Nie chce mi się dalej
              wypisywać inny stanowisk. To jest nepotyzm, którego ludzie maja już dosyć, jak
              długo można być tak aroganckim i bezczelnym jak SLD w Jeleniej Górze
              p.Kurzynski, chociaż trochę pokory, chociaż trochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka