techmarg 14.11.13, 13:41 Termin kursu: 25.11 - 05.12.2013 r., Miejsce: Wrocław Szczegóły dostępne TUTAJ Szkolenie od podstaw, obejmujące 80 godzin zajęć (10 dni po 8h dziennie). tel. 724 676 828 mail.: biuro@techmargcnc.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magikwasilewski Re: Kurs Operator / Programista CNC 14.11.13, 13:51 Co taki Operator robi?? Bo ja bym się może zapisał... Odpowiedz Link Zgłoś
techmarg Re: Kurs Operator / Programista CNC 14.11.13, 18:23 To zależy od tego w jakiej firmie "Operator" się zatrudni, ale generalnie chodzi o obsługę obrabiarek sterowanych numerycznie (frezarek i tokarek). Operator-programista (lub tzw. "ustawiacz") dodatkowo zajmuje się nie tylko obsługą, ale i wdrożeniem całego procesu technologicznego obróbki włącznie z np.: -napisaniem programu na wykonanie konkretnego elementu w oparciu o dokumentację technologiczną -wprowadzaniem poprawek do programu wygenerowanego przez oprogramowanie CAM -przygotowanie obrabiarki do seryjnej produkcji detali etc. Odpowiedz Link Zgłoś
magikwasilewski Re: Kurs Operator / Programista CNC 15.11.13, 10:41 Masakra!! Chyba się nie zapiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
techmarg Re: Kurs Operator / Programista CNC 15.11.13, 10:45 Owszem, zawód ten do najprostszych nie należy. Nie każdy może go wykonywać, stąd też wynika wysokie zapotrzebowanie rynku pracy na właśnie takich specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
magikwasilewski Re: Kurs Operator / Programista CNC 15.11.13, 10:51 No nie wiem, czy taki trudny. Ale jak dla mnie, to na pewno nudny, dlatego nie chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_jg Re: Kurs Operator / Programista CNC 23.11.13, 18:54 bardzo dobrze, że są takie kursy, sam 8 lat temu byłem na takim szkoleniu właśnie we Wrocławiu i dzięki temu mam dobrze płatną i stabilną pracę jako programista. do wszystkich zainteresowanych tą czy podobna ofertą: warto się w tym szkolić a praca jako programista daje wiele satysfakcji z zawodu. a ty, abrakadabrawasilewski, musisz się wszędzie (...) mieszać nawet jak nie masz zamiaru z tego skorzystać? od czego masz google? odnoszę wrażenie, że jakby były organizowane kursy z trollowania to pierwszy byś się zapisał. Odpowiedz Link Zgłoś
magikwasilewski Re: Kurs Operator / Programista CNC 24.11.13, 15:13 Kochana lupo, to do mnie zapisują się normalni ludzie na kursy trollowania, gdyż ukończenie takiego kursu daje wiele satysfakcji z życia... Zgłoś się do mnie, a doświadczysz nowego życia, dającego wiele satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś