Dodaj do ulubionych

chlew, bez wątpienia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:06
Cholera, zaczynam żałowac, że jednak zaglądam tu zbyt rzadko.
Czy jest tu na forum jakiś socjolog, choćby amator, byle fachowiec?
Ciekawy temat do badań i obserwacji. Takiego wysypu chlewu to ja dawno nie
widziałem. Mamy prawdziwa galerię 'świńskich' ników. A więc :
- chrumchrum3
- świniopas
- hodowca tuczu
- świniaczek a do tego:
- gospodarz oraz gajowy.
Rozumię, że gajowy to ma byc Marucha i ma to towarzystwo wypędzić z lasu ?
Odnoszę wrażenie, że jakis jednak pominąłem. Jakoś nie moge oprzeć się
wrażeniu, że te niki oddają charakter ich właścicieli i jednoznacznie
determinują poziom dyskusji.
Tylko dlaczego za pierwowzór ników i poziomu posłuzyło zwierzę, które należy
do najbardziej inteligentnych ?
Ot, i następna zagadka...

Obserwuj wątek
    • Gość: herpetolog Re: chlew, bez wątpienia IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.11.04, 16:43
      Chcesz o tym porozmawiać?/?
      • Gość: negus Re: chlew, bez wątpienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 16:56
        • chrumchrum3 Re: chlew, bez wątpienia 28.11.04, 19:01
          Chlew poszedł na andrzejki, ale zaraz powróci. :):):)
          • prawdziwy_jelen chlew, bez wątpienia i cienia mówienia 29.11.04, 19:21
            Może jakiś prosiak się na serio wycofał z wpisów na forum;)
            • chrumchrum3 Re: chlew, bez wątpienia i cienia mówienia 30.11.04, 08:46
              jesienna depresja?
    • Gość: hexl Re: Zaluj, zaluj IP: 217.11.136.* 01.12.04, 20:56
      Czesc Negus,

zagladaj tu czesciej, bo nadal nie ma tu zbyt wielu osob a te ktore sa
      wypowiadaja sie czesto na temat, ktorego jeszcze nie skonczyly czytac.
      W ostatnich dniach mozna dowiedziec sie nawet czegos o sobie samym. Ja np.
      dowiedzialam sie, ze jestem urzednikiem chyba dlatego, ze czasem mam odmienne
      zdanie.
      Co do chlewu to .....zblizaja sie swieta a jak wiesz w Wigilie nawet zwierzaki
      mowia ludzkim glosem, czego proby widac na forum.
      pozdrawiam
      • prawdziwy_jelen Re: Zaluj, zaluj sama 01.12.04, 21:28
        Świadomościa taką jak twoja hexel, są obdarzeni ludzie, którzy obecne życie,
        prowadzą w wyniku pewnych działań , które prowadzili w PRL. Byli powiązani
        pośrednio czy też bezpośrednio z tymi loakalnymi elitami czy też ludzmi którzy
        pracowali w instytucjach użytku publicznego które były obstawiane "swoimi".
        Dlatego nie próbój się maskować, wychodzi z ciebie ktoś na kształt członka Uni
        Pracy. Może nir chodzi nawet o przekonanie czy też sympatie polityczne co o
        pewną mentalność.
        • Gość: hexl Re: Zaluj, zaluj sama IP: 217.11.136.* 02.12.04, 21:02
          Jeleniu!
          Czy chcesz wierzyc czy nie to nie mam i nie mialam nic wspolnego z urzedasami
          oprocz tego, ze ciagle probuje cos zalatwic w urzedach.(w dodatku bez lapowek)
          Za czasow PRL-u bylam max. w podstawowce i wiem tylko, ze jak sie kiedys znalo
          kogos z "towarzyszy" to sprawy same sie zalatwialy.
          Jest mi obojetne czy "urzedas" jest z SLD czy z PiSu- jesli nie zna sie na
          rzeczy to trzeba go tepic. Bywa (choc rzadko) ze trafi sie normalny urzednik
          ale zazwyczaj jego paraliz spowodowany bzdurnymi przepisami nie pozwala mu na
          logiczne postepowanie.
          Widze, ze nie czytales moich wczesniejszych postow.
          Nie pracuje w JG lecz w miescie rzadzonym przez PiS & Partner i jest tu taki
          syf,ze trudno sobie to wyobrazic.
          Nie bede tego opisywala bo nie ma sensu i czasu.
          Twoje analizy dotyczace mojej swiadomosci nie sa trafne ale ciesze sie za
          probowales mnie "przeanalizowac" Skoro wpadles na pomysl ze bylam powiazana z
          elitami (chocby lokalnymi ) to nie jest ze mna zle. Dawne "elity" byly lepsze
          niz obecne. Jak cos kombinowaly to w ukryciu przed plebsem i szarakow to az tak
          nie bolalo jak dzis.
          Dla wyjasnienia: sympatie polityczne -brak
          antypatie: Lepperowcy, Giertychowcy, Kaczki.
          Gdybym miala mozliwosc to odcielabym od koryta wszystkich powyzej 50tki.+
          Giertycha
          Nie wiem jak mozna podejrzewac mnie o "urzedasa" to jednak Twoja sprawa jak
          oceniasz innych.
          Zapewniam Cie ze pisze to teraz calkiem spokojnie i nie obchodzi mnie co teraz
          myslisz. jesli nadal uwazasz ze sie maskuje to Twoj problem.
          Ja podejrzewalam Cie o to ze jestes Wojtkiem ale on byl o tyle lepszy ze
          wiedzial iz nie jestem urzednikiem.
          • prawdziwy_jelen Re: Zaluj, zaluj sama 02.12.04, 23:38
            Jakbyś trochę uważniej przeczytała, to byś wyłowiła że chodzi mi o pewien
            rodzaj mentalności który reprezentujesz. O.K. z wiekiem się pomyliłem możesz
            mieć max.30 lat, ale co do reszty.. nie sądzę. Więc możesz mieszkać w
            Wałbrzychu lub Warszawie i nie wiem dlaczego piszesz do mnie o PiS-ie.
            I zapamiętaj: zawsze najważniejsza jest prawda- czasami bolesna, irytująca,
            doprowadzająca do płaczu ale zawsze prawda. Pomimo wieku, widać po twojej
            ostatniej wypowiedzi, że jesteś jednak jeszcze zbyt młoda. Tęsknisz za komuną i
            błogą nie swiadomością? KRLD czeka, śpiesz się bo coś KIM już nie
            chce "panowac".
            • Gość: hexl Re: Nie mam czego zalowac IP: 217.11.136.* 05.12.04, 12:30
              Jeleniu,

nie moge tesknic za czyms czego nie znam. Moze Ty wiesz jak to sie robi ale ja
              nie. Moja uwage na sytuacje w kraju i na politykow zaczelam zwracac gdy
              konczylam podstawowke i ogloszono stan wojenny. W trakcie przemian mialam
              jednak troche pstro w glowie i nie zdawalam sobie sprawy kto jest kim.
              ... nie bede pisala zyciorysu.
              Twoja wypowiedz przeczytalam uwaznie i wiem ze chodzilo Ci o mentalnosc. Moze i
              mam taka mentalnosc jak piszesz, nie wiem, w kazdym razie nie wynika ona z
              tesknot i identyfikowania sie z jakas grupa polityczna.

Pisalam do Ciebie o PIS&Partner tylko dlatego aby dac do zrozumienia, ze tak
              jak w Jeleniej SLD tak i w innych miastach "prawica" uprawiaja te sama polityke.
              Kazdy (pojedynczy czlo..nek ) ciegnie w swoja strone i dla wielu nie wazne jest
              dobro miasta i mieszkancow. Kradna jedni i drudzy.
              Staram sie kazdego traktowac osobno, nie patrzac na to z jakiej mafii
              pochodzi.Faktem jednak jest, ze w niektorych mafiach jest wiecej a w innych
              mniej kretynow.Niektorzy probuja sie z tym schowac a inni afiszowac i tyle.
              Trzeba poczekac az wladze przejmie pokolenie tzw, 89 roku. (ale bez Giertycha )
              Moze rzeczywiscie wtedy cos sie zmieni.
              Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka