Dodaj do ulubionych

Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie?

IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.01.05, 16:01
Prezydent Jeleniej Góry, Józef Kusiak, złożył w prokuraturze wniosek o
wszczęcie postępowania w sprawie pomówienia go przez radnego Roberta
Prystroma. Zdaniem prezydenta, jego polityczny konkurent w felietonach
drukowanych w NJ naraża go na utratę zaufania potrzebnego do sprawowania
urzędu, a przede wszystkim rzuca tam bezpodstawne oskarżenia i podaje
nieprawdę.

Robert Prystrom odpowiada, że żadnego postępowania się nie boi, bo do takich
zachowań ze strony najważniejszych osób w magistracie jest przyzwyczajony.

Józef Kusiak w swoim oświadczeniu w tej sprawie napisał, że „próby
inicjowania rozmów z autorem, rzeczowych polemik i wyjaśniania kontrowersji
powodowały tylko większą i niczym nieuzasadnioną agresję, a także dynamicznie
rosnący potok kłamstw”.

Tymczasem Robert Prystrom mówi, że powód takiego kroku ze strony prezydenta
jest zgoła inny. - Prezydent zaproponował mi układ: jeśli nie będę się
sprzeciwiał projektowi podwyższenia mu przez radę miejską wynagrodzenia, to
on nie będzie reagował w żaden sposób na moje felietony. Powiedziałem panu
prezydentowi, że na żaden układ nie pójdę, i są tego efekty. Józef Kusiak
zaprzecza tym słowom, mówiąc, że to kolejne kłamstwo radnego:
- Owszem, rozmawiałem z panem Prystromem o podwyżce, ale chciałem zwrócić mu
uwagę na dysproporcje między moim wynagrodzeniem a tym, ile zarabiają inni
prezydenci miast i starostowie. Mnie na podwyżce nie zależy i byłbym
niepoważny, gdybym komukolwiek proponował jakieś układy - utrzymuje
prezydent.

Tyle z artykułu więc Józef Kusiak nie myśli o podwyżce a jednak przedstawial
Robertowi Prystromowi swoje spostrzeżenia dotyczące dysproporcji w płącach
innych prezydentów i jego.... no ciekawe ciekawe co jeszcze wymyśli imc pan
Kusiak??? hehehehe
Obserwuj wątek
    • thory Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? 18.01.05, 17:33
      Wart pac pałaca (raczej: pajaca). Kusiak już się dał poznać. Prystromowie jako klan też. Do uzdrowienia magistratu oraz unormalnienia prezydentury w tym biednym miasteczku droga daleka, pod górę, a szanse na sukces niewielkie.
      • Gość: ciekawski Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.01.05, 17:39
        a o co chodzui z tym klanem bo nie kapuje...?
        • Gość: negus Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 01:31
          A no, chyba faktycznie nie kapujesz...
          JA osobiście liczę na jedno; że wywali na zbity pyskin parę osób z magistratu.
          Obawiam się jednak, że wywali równiez kilka wartościowych.
          Myśle, że okna będą mogły byc otwarte w rauszu cały czas, nie wyfrunie...
          • Gość: ciekawski Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.01.05, 09:14
            hehehe masz racje - nie boje sie o wartosciowych urzednikow - tych jest
            niewielu i mala szansa na złą decyzję personlaną. Na pewno bedzie szansa dla
            młodych. Dość już dziadków i ich rządów... hehehe
    • Gość: ela Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.01.05, 18:52
      ciekawa jestem wyniku tej walki....
      • Gość: Sandra Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.01.05, 22:11
        Popieram Prystroma!
    • Gość: kamil Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.01.05, 22:30
      Jestem za Prystromem !!! Kusiak jest beee
      • thory Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? 30.01.05, 09:36
        Się mówi: "grabie ku sobie grabią". Obserwując działania całego "pakietu rządzącego" w Mieście, Regionie i Województwie (no, a przede wszystkim na szczeblu krajowym) - nie należy się dziwić p. Kusiakowi. Realizuje "linię partyjną". I nie jeździ (jeszcze) Merolem z firankami. Obawiam się, że zasady grabi nie zmieni także p. Prystrom.
        • Gość: mirek Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.01.05, 15:16
          a ty nie bron kusiaka bo w morde moge dać :) jak słysze ze ktos o nim mowi
          pozytywnei to mam sraczke!!!
          • thory Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? 30.01.05, 15:27
            Mirek, wolę po pysku, a ja ci w mordę. Przez myśl mi nie przeszło (a przez klawisze tym bardziej) by p. Kusiaka bronić. Ja tylko zauważam, że każdy Baron, barones, hrabia, murgrabia, czy pachołek (to kategoria dla Kusiako-Podobnych) SLD-owski kradnie na miarę możliwości, jakie mu daje "waaadza". W Jelonce nie ma mowy więc o Merolu z firanami. :))
            • Gość: mirek Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.01.05, 16:27
              Teraz rozumiem co miałes na mysli masz racje i popieram :)
    • Gość: magda Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.02.05, 18:48
      Brawa dla Prystroma !!!!
    • Gość: Jacek Praszczyk Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 13:48
      Pan Prezydent zrobił swoje, Pan Prezydent moZe odejść. A Prystrom to jeszcze
      większy dupek niż Kusiak i niech się nie pcha do koryta.
      • Gość: Marcin Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:00
        A czemu uwazasz ze Prystrom to dupek ??
        • Gość: ela Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.03.05, 17:09
          tak sie zastanawialam skąd takie slownictwo a i nazwisko wydalo mi sie znajome.
          Rzeczywiscie tak nazywa sie kierownik z wydziału geodezji - ktos go piekielnie
          nie lubi widac jak mu taką swinie podstawia. ale wlasnie a skąd ów trzórz wie
          kto jest dupkiem a kto nie?? prosimy o odpowiedz panie tchórzu...
    • Gość: lxz Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.dami.pl / *.dami.pl 14.03.05, 15:05
      Jak dotąd władze niewiele zrobiły w naszym mieście pan Prystrom chciaż zauważa
      potrzeby miasta i ludzi,wykrył też sprawę Wodnika.Ja w niego wierzę
      • Gość: szuwarek Re: Kusiak - Prystrom: pierwsze starcie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.03.05, 20:51
        Wykrył aferę Wodnika i co woda jest tylko bardziej mętna - wiecej prezesów,
        wiecej swojaków idżcie i poczytajcie tabliczki na drzwiach..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka