Dodaj do ulubionych

Grzyby już są!

IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.07.01, 00:14
W odpowiedzi na post Kamy z innego wątku informuję, że można już wybierać się
na grzyby. Znajomy mi mówił, że są już od prawie miesiąca. Ostatnio byłem w
Izerach i widziałem grzybiarza z pełną skrzynką prawdziwków i kozaków. A w
serwisie informacyjnym lokalnej telewizji pokazywali niedawno 30-centymetrowego
borowika znalezionego przez jednego z telewidzów.
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.07.01, 01:08
      Bondido jesteś nieoceniony w szybkim przekazywaniu dobrych wiadomości. Dzięki.
    • Gość: maurycy Re: Grzyby już są! IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 11:30
      Ide jutro z rana.
      • Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 07.07.01, 00:27
        Byłam przez godzinkę w lesie.Przyznaję - grzyby już są.Tylko,że nazbierałam
        samych kurek.Na 8 kozaków tylko jeden miał dobry kapelusz.Reszta bardzo
        robaczywa.
        • Gość: IGLOS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.07.01, 17:57
          Ludzie ja stary grzybiarz mam pełne gacie ze szczęścia,ruszam do boju.
          Biorę swój nowiutki kosz i atakuje knieje jutro z rana.
          DO LAAAAAAAAAASU!!!!.
          • Gość: koras Re: Grzyby już są! IP: *.focal-chi.corecomm.net 11.07.01, 23:22
            Gość portalu: IGLOS napisał(a):

> Ludzie ja stary grzybiarz mam pełne gacie ze szczęścia,ruszam do boju.
            > Biorę swój nowiutki kosz i atakuje knieje jutro z rana.
            > DO LAAAAAAAAAASU!!!!.

Zycze powodzenia JGLOS.

• Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.07.01, 14:15
              Mam nadzieję,że się pochwalisz swoimi zbiorami.
              • Gość: IGLOS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.07.01, 12:15
                UWAGA!!
                Chwalę się zbiorami!!.
                Troszkę się zawiodłem,no ale to było tak.Pojechałem do Komarna i wpadłem
                w knieje,owocem mojego ataku na knieje były:4 kozaki czerwone,4 kozaki szare
                2 małe prawdziwki i sporo kurek.Nie załamuje się całkowicie ponieważ dla mnie
                prawdziwy sezon zaczyna się dopiero we wrześniu,i głowę daje że w tym roku
                moje zbiory będą niesamowicie okazałe.
                • Gość: SoSoS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.09.01, 19:52
                  Czy juz mozna wybrac sie na grzybobranie w dolnoslaskie knieje?
                  • Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 21.10.01, 00:40
                    Koniec września i początek października to był raj dla grzybiarzy. Codziennie
                    kosz grzybów. Koleżanka z lasów koło Mławy przywiozła bagażnik samych
                    prawdziwków i koźlaków. Szkoda, że to już prawie koniec. Widzieliście kiedyś
                    opieńki rosnące dwa metry nad ziemią? W tym roku tak rosły.
                    • Gość: SoSoS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.01, 11:15
                      W tym sezonie na grzybach bylem tylko raz (koniec wrzesnia) i moje zbiory nie
                      byly obfite, ale i tak jestem zadowolony, bo lubie wedrowki po lesie :-)
                      • Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 21.10.01, 14:03
                        Musisz być bardzo zajętym człowiekiem, kiedy tylko raz mogleś powędrować w las.
                        Szkoda,że nie trafiłeś na wysyp. Rób tak jak ja. Zaprzyjaźniłam się z leśniczym
                        i teraz wiem kiedy chodzić i gdzie.
                        • Gość: SoSoS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.01, 20:59
                          Czlowiekiem zajetym to ja raczej nie jestem a jednokrotne grzybobranie nie
                          wyniknelo ode mnie.
                          • Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.10.01, 02:53
                            Co w takim razie było przyczyną? Brakowało towarzystwa na spacer?
                            • Gość: SoSoS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.01, 15:52
                              Raczej srodka transportu.
                              • Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.10.01, 00:13
                                Nie przesadzaj. Do lasu jest rzut beretem z Jeleniej. Jeżdżą czerwone.
                                • Gość: SoSoS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.10.01, 13:52
                                  Gość portalu: kama napisał(a):

> Nie przesadzaj. Do lasu jest rzut beretem z Jeleniej. Jeżdżą czerwone.

Najlepsze zbiory sa w lasach pod Boleslawcem a tam MZK J.G. nie dojezdza.

• Gość: kama Re: Grzyby już są! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.10.01, 16:13
                                    A ja słyszałam, że na Mrówczej.
                                    • Gość: SoSoS Re: Grzyby już są! IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.10.01, 21:21
                                      Gość portalu: kama napisał(a):

> A ja słyszałam, że na Mrówczej.

Mrowcza? - mozesz mnie oswiecic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka