Dodaj do ulubionych

11 listopada

06.11.05, 23:18
Jak to jest, czy w innych krajach podczas Świąt Narodowych się pracuje czy nie?
Jak to wygląda w krajach w których byliście lub mieszkacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 19:59
      We Francji jest tez swieto w ten dzien z czego sie ciesze,raz ze jestem
      Polakiem,po drugie, po tylu latach pracy mam prawo oczekiwac wiecej dni
      wolnych,nie mam zamiaru pracowac w nieskonczonosc.
      • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 20:01
        No i nie mam ochoty placic na socjal dla tych ktorzy maja w dupie normalne panstwo!
    • mister1 Re: 11 listopada 07.11.05, 20:32
      W Holandii swieto narodowe to 30 kwietnia ( dzien wolny od pracy) - urodziny
      krolowej ( zeby bylo smieszniej, to poprzedniej, niedawno zmarlej, Juliany).
      • Gość: heniek Re: 11 listopada IP: 85.138.42.* 07.11.05, 21:05
        A w Portugalii ludzie świętują obalenie monarchii i też maja dzień wolny.
        • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 21:13
          Heniu ja bym tez cos obalil,Ty nie?
          • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 21:19
            Tylko nie nazywajmy to zaraz monarchia,proste skojarzenia wystarcza,albo?
          • Gość: heniek Re: 11 listopada IP: 5.1.* / 212.113.164.* 07.11.05, 21:37
            Musowo. Na tym forum rycerstwo jest zawsze w gotowości.
            • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 21:47
              No to jaka "monarchie" bys obalil?
              • Gość: heniek Re: 11 listopada IP: 85.138.42.* 07.11.05, 22:01
                Zenonie jeżeli kiedys się spotkamy, to z mojej strony bedziesz mial kilka do
                wyboru. Ze swej strony mogę Ci zagwarantować, że nie będą to żadne "majonezy",
                ale męskie, mocne akcenty. Oby to się kiedyś udalo.
                • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 22:08
                  Nie ma sprawy, jak mawiali dawni chuligani.Obalimy cos niecos,ale pamietaj ze
                  nie mam duzo sily do "walki"Ale co sie nie robi dla dobra sprawy.
                  • Gość: zenon5. Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 22:10
                    Krowa ktora duzo ryczy daje malo mleka,chyba ze jest wsciekla.Mowie o sobie,bo
                    ja zawsze mowie prawde.
                    • Gość: heniek Re: 11 listopada IP: 5.1.* / 212.113.164.* 07.11.05, 22:23
                      Spoko, spoko, "szczerość w naszym klubie to norma" - jak mawial Ryszard Ochódzki
                      Ale co to za niunia prowadzi teleexpress?
                      • inferno_m Re: 11 listopada 07.11.05, 22:37
                        A widzicie Panowie, w Polsce w niemieckim zakładzie powiedziano pracownikom, że
                        będą pracować 11 listopada. Uzasadnili to tym, że oni są Niemcami i mają gdzieś
                        Poslkie Świeta Narodowe.
                        • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 22:45
                          Oni wogole maja gdzies to co Polskie,chyba ze chodzi o polska wodke i szynke.
                        • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 22:55
                          Ale Turcy obchodza tam ramadan,wszystko jasne.
                          • inferno_m Re: 11 listopada 07.11.05, 23:50
                            To jest zakład w Jeleniej Górze.
                            • inferno_m Re: 11 listopada 09.11.05, 08:53
                              Nie ma jakiejkolwiek reakcji?
                              • kazimierzp Re: 11 listopada 09.11.05, 21:44
                                Wojtek! Poproś któregoś z parlamentarzystów z PiS niech zainterweniuje
                                (Lewandowski, Lipiński). 11 listopada jest ustawowym dniem wolnym od pracy i
                                nikt nie ma prawa tego pracownika pozbywać, chyba ze za godziwą rekompensatę!
                                Tak z ciekawości i nie tylko: która to firma?
                                Kazimierz Piotrowski
                                • inferno_m Re: 11 listopada 09.11.05, 22:42
                                  Firma produkująca części do klimatyzacji samochodowych.
                                  A co z hipermarketami? W tej chwili trwają protesty, z tego co się orientuję to
                                  w wielu miejscach w Polce.
                                  • wk53jan Re: 11 listopada 09.11.05, 23:09
                                    To jest typowy zakład produkcyjny bez konieczności zachowania tzw. ruchu ciągłego. W tej sytuacji wystarczy telefon do inspekcji pracy. 11 Listpada jest ustawowo wolny i nikt nikomu łaski nie robi.
                                    Co innego handel i niektóre usługi.Ale tam mają inny rozkład "służby".
                                    • Gość: zenon5 Re: 11 listopada IP: *.ppp.tiscali.fr 10.11.05, 19:57
                                      Proponuje spojrzec na ten dzien tak jak na to zasluguje,czyli SWIETO WSZYSTKICH
                                      POLAKOW.Mielismy najazd germanski,mielismy sowiecki,obecnie mamy zbyt duzo
                                      Stanczykow,cwaniakow,"byznesmenow",a czas leci.Chwila refleksji nie zaszkodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka