Dodaj do ulubionych

Weekend w Jeleniej

30.01.06, 17:12
Mam trochę wolnego i chcę wpaść do Jeleniej Góry z koleżankami. Powiedzcie mi,
gdzie możemy zajrzeć żeby dobrze się pobawić, miło spędzić czas i odpocząć od
Wrocławia:)?? Nie chcę spędzać wieczorów przed hotelowym telewizorem... :)
Obserwuj wątek
    • kazimierzp W których dniach chcecie być? 30.01.06, 19:56
      W których dniach chcecie być? Podam Wam dokładnie co i w którym miejscu możecie
      robić!:-) Jest tez czas i miejsce na indywidualne i osobiste doznania!
      Tu naprawdę można się zabawić!
      • Gość: ipi tja:-) w porownaniu do Wrocka rzeczywiscie jest IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.01.06, 22:55
        co tu robic........polecam spacery po rynku kolo 21 urokliwy klimat jak z
        pierwszych dni po wojnie tzn pusty plac, wiejacy wiatr i pzremykajace pod
        arkadami przygarbione sylwetki ludzi. Mozna tez zrobic rundke po dyskotekach tzn
        wogole jest jakas dyskoteka w JG? Atrapa i Street to nie są dyskoteki ale lokale
        z placykiem do dreptania, GreenZone? no moze bardziej ale bez przesady i........
        koniec;-) Jeszcze dla osob o mocniejszych nerwach szukajacych sparingu proponuje
        dawne Lochy (pozniej to sie nazywalo Cosmos, teraz nie wiem jak nawet albo tzw
        Baniaki;-) atrakcje murowane Na kolacje mozna wpasc do super knajpek gdzie sie
        miesci max 20 osob typu kurne chaty itd
        Jest u nas jeszcze lodowisko, i wiele atrakcji sportowych na wysokim poziomie
        Kina tez mamy i maja ten plus ze mozesz zawsze siedziec gdzie chcesz bo tloku nei ma
        Ogolnie polecam Wam takei rozrywki jak to tutaj sie uskutecznia czyli szalenczy,
        spontaniczny wypad namiasto wg trasy Carefoure-Kaufland-Tesco i porwot do domu
        Jesli o czyms zapomnialem to prosze jeszcze Paniom dopisac
        Ps. we wrocku to swego czasu pracowalem jako barman w jednym z lokali w rynku i
        powiem ze tamtego klimatu i ludi w jeleniej brak

Mam trochę wolnego i chcę wpaść do Jeleniej Góry z koleżankami. Powiedzcie mi,
        gdzie możemy zajrzeć żeby dobrze się pobawić, miło spędzić czas i odpocząć od
        Wrocławia:)?? Nie chcę spędzać wieczorów przed hotelowym telewizorem... :)
        • Gość: mad ipi co ty wygadujesz??? IP: *.231.udn.pl 31.01.06, 00:43
          Jeżeli chcesz Jelenią porównywać do Wrocławia, to tak jakbyś Wrocław porównał
          do Wiednia czy Paryża, zanim zaczniesz oceniać najpierw pomyśl.
          • Gość: perolik Re: ipi co ty wygadujesz??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.01.06, 11:15
            a ja bywalem czesto w wiedniu i wrocku i wrocłąw jest pod wzgledem atrakcji duzo
            bardziej interesujacy Szczegolnie mile dla turysty czy tez mieszkanca jest
            skoncentrowanie sie wielu loikali. kin, teatrow itd nieznacznej odleglosci a w
            Wiedniu tego nie ma Mariahilfestrasse czy tez Oper Ring i te klimaty nic
            ciekawego nei prezentuja Jendym slowem zanim cos napiszesz to jeden niech
            najpierw pomysli a drugi niech najpierw gdzies sie wybierze poza kotline:-0
    • Gość: HK Re: Weekend w Jeleniej IP: *.arcor-ip.de 31.01.06, 10:55
      nooo popisales sie elokwencja wypowiedzi i zareklamowales panienkom z Wroclawia
      Jelenia Gore..... Mili Wroclawianie ta osoba pomylila najwidoczniej proszki i
      zazyla zle lekarstwa...nie dziwcie sie przy tej ilosci w tym wieku kazdemu moze
      sie zdarzyc....homo sum nil humanum....Przykro mi ale nie moge nic polecic, bo
      wieczorami we Wroclawiu dzieje sie znacznie wiecej...w Jeleniej Gorze jedynie
      proponuje przejrzec repertuar teatru a potem wypad do jakiejs knajpki kolo
      rynku i to wszystko..niestety
      • Gość: HK Re: Weekend w Jeleniej IP: *.arcor-ip.de 31.01.06, 13:02
        o widze, ze "elokwentny" nienawisty i obelzywy post zenona z Francji zostal
        przez admina usuniety..dziwi mnie tylko, ze tak pozno..publiczne nawolywanie do
        podzegania stosowanie slownictwa rynsztokowego powinno byc napietnowane i
        zabronione...
        • kazimierzp Są takie propozycje! 31.01.06, 18:47
          W najbliższy weekend w Jeleniej Górze to:
          "3 luty – piątek
          - spektakl dla dzieci „Mała Syrenka” adaptacja i reżyseria Bogdan Nauka na
          podstawie baśni Jana Christiana Andersena, scenografia Jan Zieliński, muzyka
          Agim Dżeljilji, teksty piosenek Tadeusz Siwek, przygotowanie wokalne Jacek
          Szreniawa – godz. 10.00 w Teatrze Zdrojowym
          Adaptacją „Małej Syrenki” scena jeleniogórska czci 200 rocznicę urodzin Hansa
          Christiana Andersena
          - spektakl „Dożywocie” Aleksandra Fredry w reżyserii Andrzeja Sadowskiego i
          scenografii Anny Sekuły – godz. 11.00 na dużej scenie
          - otwarcie wystawy malarstwa Grażyny Maschner i Janiny Sarzyńskiej „Podróże i
          rozmowy” – obrazy przedstawiają „Dookoła własnej osi” Grażyny Maschner z
          Austrii i „Podglądać szare. Rozmowy traw” Janiny Sarzyńskiej z Bolesławca –
          godz. 16.00 Galeria N... przy ul. 1 Maja 43 DODN (wystawa czynna do 31 marca
          wstęp wolny)
          Dolnośląski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Jeleniej Górze
          XIII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL „GWIAZDY PROMUJĄ”
          recital w wykonaniu Janusza Wawrowskiego (skrzypce); w programie Niccolo
          Paganini – 24 kaprysy op. 1 na skrzypce solo – godz. 19.00 w sali im. Ludomira
          Różyckiego (cena biletu 10,-zł i 5,-zł)
          Filharmonia Dolnośląska
          Szkoła Tańca Ciężkiego – wieczory taneczne z udziałem instruktorów ze Szkoły
          Tańca „Kurzak i Zamorski” oraz zaproszonych gości (latino, samba, tango, cha-
          cha, mamba, merengue, flamenco, sewilliany) – godz. 20.00 lub po spektaklu
          Kawiarnia Literacka Teatr Jeleniogórski

4 luty – sobota
          spektakl „Honor samuraja” Adama Rappa w reżyserii Moniki Strzępki i scenografii
          Macieja Chojnackiego, tłumaczenie Hanna Szczerkowska – godz. 19.00 na scenie
          studyjnej
          W przedstawieniu występują Lidia Filipek, Małgorzata Osiej – Gadzina, Jakub
          Giel i Jacek Grondowy
          Teatr Jeleniogórski Sceny: Animacji i Dramatyczna im. C. K. Norwida
          - mecz II rundy rozgrywek II ligi piłki koszykowej mężczyzn – Klub
          Sportowy „SUDETY” Jelenia Góra – RAWIA Rawicz – godz. 15.00 hala sportowa przy
          ul. Sudeckiej 42
          Klub Sportowy „SUDETY”
          - mecz ekstraklasy piłki ręcznej kobiet Miejskiego Klubu Sportowego Vitaral
          Jelfa z KS VIVE Kielce - godz.17.00 hala sportowa przy ul. Złotniczej 12
          Miejski Klub Sportowy Vitaral Jelfa
          - mecz I ligowego zespołu piłki ręcznej kobiet Klubu Sportowego BIOFAKTOR z KS
          Łączpol Gdynia – godz. 19.00 hala sportowa przy ulicy Złotniczej 12
          Klub Sportowy BIOFAKTOR

5 luty - niedziela
          spotkanie literackie z udziałem aktorów Teatru Jeleniogórskiego – czytanie
          poezji, slum poetic, próby czytane – godz. 16.00 Kawiarnia Literacka Teatr
          Jeleniogórski
          - spektakl „Dekameron” Giovanni Boccaccio, inscenizacja i reżyseria Petr
          Nosalek, scenografia Pavel Hubicka, muzyka Pavel Helebrand – godz. 18.00 w
          Teatrze Zdrojowym
          - spektakl „Honor samuraja” Adama Rappa w reżyserii Moniki Strzępki i
          scenografii Macieja Chojnackiego, tłumaczenie Hanna Szczerkowska – godz. 19.00
          na scenie studyjnej
          Teatr Jeleniogórski Sceny: Animacji i Dramatyczna im. C. K. Norwida
          -Brydż na Zabobrzu Grand Prix 2006 Dolnego Śląska – pierwszy turniej brydżowy z
          cyklu Grand Prix Dolnego Śląska z udziałem najlepszych par krajowych – godz.
          10.00 w Kawiarni Muza
          Osiedlowy Dom Kultury
          - mecz ekstraklasy koszykówki kobiet Klubu Uczelnianego AZS Kolegium
          Karkonoskie."
          Jak się chce to można sobie coś wybrać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka