Gość: magda IP: *.231.udn.pl 20.05.06, 12:59 W czwartek 2 obchodzila swoje 60lecie.Byl piekny koncert w JCK.Dzieci i nauczyciele pokazali wielka klase.Brawa i wielki podziw! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Byliśmy Re: 60lecie SZk.Podst.nr 2 IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.05.06, 14:10 Nasze dziecko występowało na tej uroczytości. Najfajniesza była prezentacja Królewny Śmieszki. Na luzie! Jedynym radnym, który przybył na uroczystość był pan Robert Prystrom. To rzeczywiśscie jedyny radny, który jest godny miana człowieka z klasą. Niestety panu Prezydentowi dr. Kusiakowi klasy zabrakło, bo w trakcie akademii ulotnił się ukradkiem olewając całą imprezę i nas rodziców, a przede wszystkim dzieci, które ciężko pracowały. Nie zabrał nawet głosu. To skandal!!! Pan Prystrom był do samego końca i po uroczystościach gratulował rodzicom i dzieciom występu. Nie patrzył na zegarek i był ze wszystkimi w dniu święta szkoły. Dotychczas nie należeliśmy do sympatyków tego pana bo słyszeliśmy o nim niepochlebne opinie. Ale po poznaniu pana Prystroma, a przede wszystkim po rozmowie z nim i jego zachowaniu, naprawdę godnym i z klasą, chcemy żeby to on był Prezydentem Jeleniej Góry. Co do imprezy bardzo się nam ona podobała. Jeseteśmy dumni z naszych dzieci, bo bardzo się starały. Brawo dyrekcja i nauczyciele. Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: 60lecie SZk.Podst.nr 2 IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.05.06, 14:55 Zgadzam się z poprzednim nickiem. Mój syn też występował. Ale napewno najlepszy był występ klasy II z kabaretem "Królewna Śmieszka". Nic dziwnego, bo tą klasa kieruje pani Beata Koyzra. Niewatpliwie moim zdaniem najlepsza nauczycielka w SP 2. Osoba energiczna, z fantazja i wielkim zaangazowaniem w prace z dziecmi. Kiedys pracowala w SP 14 i byla wychowawca mojej corki. Swietny pedagog i madra, zyciowa kobieta. Milo bylo spotkac sie po latach. Pozdrowienia pani Beato od Anny i Waldka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statystyczny Re: 60lecie SZk.Podst.nr 2 IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.05.06, 13:12 Jestem zupełnie wolny od politycznych uzależnień, dlatego nie rusz mnie Prystrom, Kusiak i cała reszta, ale rzeczywiście tylko Prystrom wytrzymał do końca trochę przydługi koncert jubileuszowy. Ukończyłem "Dwójkę" już wiele lat temu i dzisiaj byłem tam z moim maluchem. Jestem bardzo wdzięczny pani Beatce, że jest taka zaangażowana w wychowanie mojego syna. Obserwuję jej energie, pomyślowość i tylko trochę szkoda, że szkoła jest tak biedna i musimy ciągle sięgać do kieszeni. Uważam, że pani Beata Kozyra to wspaniały pedagog, nowocześnie patrzy na świat i potrafi zmobilizować dzieciaki do wspólnego działania. Podziwiamy z żoną jej energię i oddanie i zastanawiamy się jak ona potrafi jeszcze w tym ciagłym działaniu znaleźć czzas dla siebie i na swoje życie osobiste, bo przecież nieustannie jest organizatorem jakichś inicjatyw i nowych pomysłów. To naprawdę jest świetne, że mój syn trafił w takie ręce i że są jeszcze prawdziwi pedagodzy w naszych szkołach. Pani Beatko, bardzo dziękujemy za wszystko! Wdzięczni rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabarety Re: 60lecie SZk.Podst.nr 2 IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.05.06, 09:25 To juz szescdziesiatka? Czy jeszcze jest sklep naprzeciwko szkoly w ktorym sprzedawano pieczywo? Jezeli nie to wielka szkoda. "Krolewna Sniezka"? a z okazji pieciolecia (1951) (w sasiadujacej tuz obok szkole TPD nr. 1) dzieci wystepowaly w "Timur i jego druzyna". Rowniez i wtedy zachwycano sie talentami dzieci jak i uzdolnieniami pedagogicznymi tworcow tej przewspanialej akademii. Odpowiedz Link Zgłoś